Radiodrama

Radiodrama

Denmark

Drama-to-go. Her kan du hente alle de nye serier fra DR’s Radiodrama. Krimier, historisk dramatik, dokudrama og meget andet – med store danske skuespillere i rollerne, skrevet af danske dramatikere.

Episodes

De Gamle 3:5 - Hr. Åge 2017-03-06  

På plejehjemmet Solgården serverer de ikke længere saftevand til mange at beboernes store irritation. Til trods for dette er Solgården et dejligt sted. Hver uge kommer den muskuløse frisør Andreas og ordner hår, skæg og negle på de gamle. I dag er det Hr. Åges tur til at få fjernet hårerene på ryggen, for det kan damerne nemlig ikke lide. Og der er specielt en dame, som Hr. Åge gerne vil imponere, men det er lettere sagt end gjort. Andreas spilles af Asbjørn Krogh Nissen, Hr. Åge af Finn Nielsen, Enkefrue Lorentzen af Birthe Neumann, Michael af Benjamin Boe Rasmussen og forstanderinde af Tina Gylling. Fortæller og plejer af Marie Mondrup. De gamle er skrevet af Ine Urheim. Serien er instrueret af Søren Balle med lyddesign af Solveig Berger. Producent er Mette Kruse.

De Gamle 5:5 - Gunnar og Minna 2017-03-06  

Solgården er et fantastisk sted at arbejde. Andreas nyder at komme og snakke og ordne beboernes hår og negle. Især terrassen, hvorfra der er en storslået havudsigt, går lige i hjertet på ham. I dag skal den gamle Gunnar have trimmet lokkerne, og snart falder snakken på utroskab og rumvæsener. Enkefru Lorentzen kommer forbi med sladder, og så skal der drikkes saftevand spædet op med whisky. I mellemtiden er der en beboer, der er død, og en beboer, der er stukket af. Andreas spilles af Asbjørn Krogh Nissen, Gunnar af Anders Hove, Enkefrue Lorentzen af Birthe Neumann, Minna af Christine Gaski, Hr. Åge af Finn Nielsen og forstanderinde af Tina Gylling. Fortæller er Marie Mondrup. De gamle er skrevet af Ine Urheim. Serien er instrueret af Søren Balle med lyddesign af Solveig Berger. Producent er Mette Kruse.

De Gamle 1:5 - Hr. Ebbe 2017-03-06  

Kom med indenfor på plejehjemmet Solgården. Et sted med poppellunde og en smuk havudsigt, kort fortalt et himmelsk sted at tilbringe sine sidste dage. Hver uge kommer den skaldede frisør Andreas og ordner hår, skæg og negle på de gamle beboere. I dag er det Hr. Ebbes tur i frisørstolen, han skal nemlig have besøg og stilles til regnskab for noget, han gjorde for mange år siden. Hr. Ebbe spilles af Dick Kaysø, Andreas af Asbjørn Krogh Nissen og Enkefrue Lorentzen af Birthe Neumann. Fortæller er Marie Mondrup. De gamle er skrevet af Ine Urheim. Serien er instrueret af Søren Balle med lyddesign af Solveig Berger. Producent er Mette Kruse.

De Gamle 2:5 - Enkefru Lorentzen 2017-03-06  

På plejehjemmet Solgården kommer den tatoverede frisør Andreas hver uge og ordner hår, skæg og negle på de gamle. I dag er turen kommet til Enkefru Lorentzen, som hele sit liv har været vant til luksus, men nu må nøjes med plejehjemmets beskedne forhold. Dette holder dog ikke Enkefru Lorentzen tilbage i at stadig nyde livet, som da hun var ung og rig. Andreas spilles af Asbjørn Krogh Nissen, Enkefrue Lorentzen af Birthe Neumann og forstanderinde af Tina Gylling. Fortæller er Marie Mondrup. De gamle er skrevet af Ine Urheim. Serien er instrueret af Søren Balle med lyddesign af Solveig Berger. Producent er Mette Kruse.

De Gamle 4:5 - Rosa 2017-03-06  

Plejehjemmet Solgården har efter sigende den bedste udsigt i Danmark. Hver uge kommer den skaldede frisør Andreas og ordner hår, skæg og negle på de gamle. Og det glæder beboerne sig altid til. Den første i frisørstolen i dag er Rosa på 71 år. Rosa er syg, men hun vil helst ikke tale om, hvad hun fejler. Andreas spilles af Asbjørn Krogh Nissen, Rosa af Elsebeth Steentoft og Enkefrue Lorentzen af Birthe Neumann. Fortæller er Marie Mondrup. De gamle er skrevet af Ine Urheim. Serien er instrueret af Søren Balle med lyddesign af Solveig Berger. Producent er Mette Kruse.

Vildmarken 5:5 2017-02-13  

Naturen har vist sig fra sin virkelig vilde side. Are og Freja har været i nærkontakt med en Bjørn, da de var på strejftur på ATV'en. Are endte i vandet og har fået høj feber, og Freja kæmper nu med en enorm skyldfølelse. Hendes handlinger må have en konsekvens. Medvirkende: Dar Salim; Erik. Victoria Carmen Sonne; Freja. Laura Bach; Tove. Anders Mossling; Alvin, Anton-Cornelius Rønholt Klubien; Are. Vildmarken er skrevet af Rum Malmros. Instruktør er Eirik Sæter Stordahl. Lyddesign af Solveig Berger. Producer er Mette Kruse og komponist er Benjamin de Murashkin.

Vildmarken 3:5 2017-02-13  

Der er rigtig mange ting, man skal lære, når man skal leve i vildmarken, og familien har været godt i gang med at reparere den forfaldne hytte og etablere en base. De skal lære at skyde med riffel, fange fisk og samle svampe og bær - og alt det i håbet om, at deres datter får fornyet gejst og tro på livet og kan undgå at få lykkepiller. Medvirkende: Dar Salim; Erik. Victoria Carmen Sonne; Freja. Laura Bach; Tove, Anton-Cornelius Rønholt Klubien; Are. Vildmarken er skrevet af Rum Malmros. Instruktør er Eirik Sæter Stordahl. Lyddesign af Solveig Berger. Producer er Mette Kruse og komponist er Benjamin de Murashkin.

Vildmarken 2:5 2017-02-13  

Vores lille familie i vildmarken har søgt ly for et voldsomt regnvejr i en gammel pick up truck efter deres første dag i vildmarken. Erik og Tove er vågne endnu og der bliver tid til en lille snak uden børn. Teenagedatteren Freja har haft en meget barsk tid i skolen, og nu tror især Erik, at livet Vildmarken vil kunne give hende en ny følelse af mestring og bedre selvværd. Medvirkende: Dar Salim; Erik. Victoria Carmen Sonne; Freja. Laura Bach; Tove, Anton-Cornelius Rønholt Klubien; Are. Vildmarken er skrevet af Rum Malmros. Instruktør er Eirik Sæter Stordahl. Lyddesign af Solveig Berger. Producer er Mette Kruse og komponist er Benjamin de Murashkin.

Vildmarken 1:5 2017-02-13  

Erik er taget med sin kone Tove og deres to børn, Freja og Are til vildmarken i Sverige. De vil starte på en frisk, efter at Freja igennem længere tid har været udsat for digital mobning og efterfølgende er droppet ud af skolen. Erik vil gøre dem stærkere og mere selvsikre ved at vise dem, at de kan klare sig i naturen uden wi-fi. Tove er ikke helt med på ideen, men tager med alligevel. Medvirkende: Dar Salim; Erik. Victoria Carmen Sonne; Freja. Laura Bach; Tove. Anders Mossling; Alvin, Anton-Cornelius Rønholt Klubien; Are. Vildmarken er skrevet af Rum Malmros. Instruktør er Eirik Sæter Stordahl. Lyddesign af Solveig Berger. Producer er Mette Kruse og komponist er Benjamin de Murashkin.

Vildmarken 4:5 2017-02-13  

Freja har endelig fået fortalt sin mor den fulde historie om, hvad der er sket i skolen. Nogle fra klassen har set et nøgenbillede, som Freja har sendt af sig selv, og så var der nogle, der skrev "luder" og "vi hader dig" til hende. Men nu har hun delt alt det med sin mor, og det er en lettelse for hende. Medvirkende: Dar Salim; Erik. Victoria Carmen Sonne; Freja. Laura Bach; Tove, Anton-Cornelius Rønholt Klubien; Are. Vildmarken er skrevet af Rum Malmros. Instruktør er Eirik Sæter Stordahl. Lyddesign af Solveig Berger. Producer er Mette Kruse og komponist er Benjamin de Murashkin.

Jaguar 10:10 2017-02-06  

Per tvivler på Emilys fars påstand om, at hun er skizofren og har været indlagt på psykiatriske afdeling. Han tager sammen med Jaguar hen til hospitalet for at få sandheden af vide. Og snart står Per med sandheden i hånden, men vil han lytte til den eller Den sorte Jaguars ånd, som siger at han skal begå den ultimative forbrydelse. Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse. Medvirkende: Kristian Halken, Christine Sønderris, Christopher Læssø, Mette Horn, Asbjørn Krogh Nissen, Kenneth Wright, Rikke Bilde, Søren Pilmark, Birthe Neumann, Lykke Scheuer og Joen Højerslev.

Jaguar 09:10 2017-01-30  

Per har fået besked på at droppe sin research af Jaguar-sagen, men han kan ikke slippe den. Emily vil have at han skal tage imod pengene fra hendes far, så Per kan få sit liv tilbage. Jaguaren dukker igen op i Pers underbevidsthed, og prøver at få Per til at tvivle på Emilys troværdighed og han overtaler Per til at opsøge hendes far, for at få sandheden. Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse. Medvirkende: Kristian Halken, Christine Sønderris, Christopher Læssø, Søren Pilmark og Lise Lauenblad.

Jaguar 08:10 2017-01-23  

Emily mener at Per har en psykose, som følge af stoffet DMT, som hun gav ham på Andy's. Optagelserne med Jaguaren er hallucinationer og Per har brug for hjælp. På Emilys initiativ tager de til en Shaman på Falster, som skal hjælpe Per, og snart gennemlever Per flere undertrykte traumer. Men snart dukker et nyt traume op, i form af Emilys far, som har et tilbud til Per. Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse. Medvirkende: Kristian Halken, Christine Sønderris, Mette Horn, Tommy Kenter, Søren Pilmark, Peter Plaugborg og Birthe Neumann.

Jaguar 07:10 2017-01-16  

Per er forvirret. Forvirringen bliver ikke bedre, da Jaguaren opsøger ham. Jaguar mener at Per er besat af Den sorte Jaguars ånd og at Emily er hjernen bag mordet dengang. Men er det hele bare en illusion? Hvad er reelt? Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse.

Jaguar 06:10 2017-01-09  

Per er kommet sig nogenlunde over aftenen på Andy's og det efterfølgende overfald. Emily undrer sig over hvorfor hun ikke har hørt fra ham, gider han hende ikke længere? Emily vil mødes, da hun har vigtige oplysninger om Amerikaneren. Per skal til møde i Statsforvaltningen, men han er ikke sig selv, han er begyndt at få black outs. Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse. Medvirkende: Kristian Halken, Christine Sønderris, Anne Sofie Espersen, Christopher Læssø, Katrine Høj Andersen, Troels Thorsen, Tina Gylling og Lise Lauenblad.

Jaguar 05:10 2017-01-02  

Emily og Per er sammen taget på Andy's for at genskabe Emilys hukommelse. Men ikke alt går som planlagt, set fra Pers synsvinkel, han bliver dopet og snart befinder han sig på vrangsiden af verden, sammen med Jaguaren. Jaguar er skrevet Mikkel Bak Sørensen og Lars Bang. Instruktør: Kasper Jacob Sejersen. Lyddesign og komponist: Weronika Andersen. Producer: Mette Kruse. Medvirkende: Kristian Halken, Christine Sønderris, Christopher Læssø Christensen og Gustav Giese.

Omars Sidste Dage 4:4 2016-12-23  

Omars dage er talte og han må ud af landet, han kan ikke længere hænge ud med gutterne på Powerplay. Politiet leder efter ham. Men Omar er ikke færdig endnu, han er udmattet og sulten, men han har et sidste stop, før han må videre. 'Omars sidste dage' er fiktion inspireret af virkelige hændelser, og alle karakterer, på nær Omar el Hussein, er fiktive. Medvirkende: Dulfi Al Jabouri, Ali Sivandi, Amin Al-Jaderi, Idris Ahmed, Kenneth Wright, Anders Glud Jensen, Kasper Ørum, Gustav Scavenius m.fl. Skrevet af Ali Abbasi og Signe Leth Gammelgaard. Instruktør er Ali Abbasi. Lyd design af Rune Sand. Producer Mette Kruse og Dorthe Riis.

Omars Sidste Dage 2:4 2016-12-23  

Omar er blevet løsladt fra fængslet, han er ude af Brothas og vil starte på en frisk. Men indeni er han vred, hvorfor skal alt være så fucking hyggeligt i Danmark, som om vi lever i en problemfri verden. Han må handle, han har brug for et våben og kontakter vennen Zaki, som skaffer et til ham. Omar har en plan, et mål, som brænder indeni i ham, men som han ikke deler med vennerne. Døden er en gave og hvis den kommer, så ser han den i øjnene. 'Omars sidste dage' er fiktion inspireret af virkelige hændelser, og alle karakterer, på nær Omar el Hussein, er fiktive. Medvirkende: Dulfi Al Jabouri, Ali Sivandi, Amin Al-Jaderi, Ramadan Huseini, Jonathan Bonnici m.fl. Skrevet af Ali Abbasi og Signe Leth Gammelgaard. Instruktør er Ali Abbasi. Lyd design af Rune Sand. Producer Mette Kruse og Dorthe Riis.

Omars Sidste Dage 3:4 2016-12-23  

Det er den 14. februar 2015. Omar er på vej. På vej til Krudttønden i taxa, med våbnet og med et mål for øje, Lars Vilks. Blodet pumper i hans krop, han er klar og har sværget troskab til Abu Bakr. Men noget går galt. Han må holde sig skjult, han føler sig vigtig og urørlig og hans mission er endnu ikke fuldendt. 'Omars sidste dage' er fiktion inspireret af virkelige hændelser, og alle karakterer, på nær Omar el Hussein, er fiktive. Medvirkende: Dulfi Al Jabouri, Ali Sivandi, Amin Al-Jaderi, Idris Ahmed, Vali Jokar m.fl. Skrevet af Ali Abbasi og Signe Leth Gammelgaard. Instruktør er Ali Abbasi. Lyd design af Rune Sand. Producer Mette Kruse og Dorthe Riis.

Omars Sidste Dage 1:4 2016-12-23  

Det er den 13. februar 2015, et par dage før angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade. Omar bor hos sin lillebror Majid, det er to uger siden han blev løsladt fra fængsel. Han er ikke længere en del af Brothas, de smed ham ud og han må klare sig selv. Det hele er noget bullshit og pigen han har savnet, besøgte ham aldrig i fængslet, hun har fået nok. Hvad skal han nu? 'Omars sidste dage' er fiktion inspireret af virkelige hændelser, og alle karakterer, på nær Omar el Hussein, er fiktive. Medvirkende: Dulfi Al Jabouri, Ali Sivandi, Amin Al-Jaderi, Idris Ahmed, Sara Hjort m.fl. Skrevet af Ali Abbasi og Signe Leth Gammelgaard. Instruktør er Ali Abbasi. Lyd design af Rune Sand. Producer Mette Kruse og Dorthe Riis.

0:00/0:00
Video player is in betaClose