Radiosporten Dokument

Radiosporten Dokument

Sweden

Återupplev sportögonblicken som du aldrig vill glömma, spelet bakom kulisserna och historierna bakom historien. Ansvarig utgivare: Jakob Sillén

Episodes

EM-dokument 3: ”Världens tråkigaste fotbollsmatch” (repris)  

Inga mål. Knappt några målchanser. De flesta är överens; Sverige mot Turkiet i EM 2000 var fotboll när den är som sämst. Hör bland annat dåvarande förbundskaptenen Lars Lagerbäck om matchen. Reporter Gustav Landmark. (Repris från 4 mars 2014).

EM-dokument 2: Italienmatchen 2004 - Zlatans stora kväll  

Italien blev världsmästare 2006. Två år tidigare stod Sverige för motståndet Det skulle bli Zlatans stora kväll. Hör honom och referenten Lasse Granqvist om det historiska målet. Reporter Martin Hedberg. (Intervjun med Zlatan Ibrahimovic gjorde Richard Henriksson).

EM-Dokument 1: 1992 - svensk fotbolls stora comeback  

Tron på svenska landslaget var i botten efter VM-fiaskot '90 . Publiksiffrorna var rekordlåga i herrallsvenskan. Uppförsbacke inför hemma-EM. Det blev starten på något nytt. Reporter Martin Hedberg.

Umeå IK:s gyllene era  

Hanna Ljungberg, Marta, Hanna Marklund, Malin Moström, Frida Östberg, Anna Sjöström. Kommer ni ihåg? För det ni får höra nu handlar bland annat om just dom.

När Obama förlorade OS 2016  

Som nyvald president och med enormt höga popularitetssiffror skulle Barack Obama se till att OS 2016 hamnade i hans hemstad Chicago.

SOK:s dramatiska veckor – efter den oväntade avgången  

Stefan Lindeberg överraskade alla när han avslöjade att han skulle avgå efter sexton år som ordförande för SOK. Radiosportens Alexander Lundholm granskar de spektakulära dagarna som följde.

Leksands osannolika säsong  

Hur gick det till när Leksands IF vände en skitsäsong till succé? Hör P4 Dalarnas Dokument Leksand där vi spolar tillbaka tiden med hjälp av några guldklimpar i arkivet.

Aregawis uppgång och fall  

Lyssna på Alexander Lundholms dokument om Abeba Aregawi. Om löparstjärnans inträde på den svenska friidrottsscenen, hennes framgångar, kontroverser – och det tunga fallet.

Radiosportens skidpodd från Falun  

---BSK. reporter: Martin Sundelius

Björn Borgs fiasko-comeback 1991  

Åtta år efter karriärens slut gjorde en av tidernas största idrottsmän comeback. Med en uråldrigt träracket och en mystisk professor som tränare var Björn Borgs återkomst ett stort misslyckande.

Jerringprisskålens mytomspunna tyngd  

Det är många som varnats för den mytomspunna glasskålens oerhörda tyngd. Radiosportens reporter Alexander Lundholm bestämde sig för att kidnappa skålen och väga den.

Diacks skandalfyllda tid som friidrottspresident  

En hjärtattack tog honom till toppen, IAAF-bossen Primo Nebiolos efterträdare blev Lamine Diack, som skulle vara en tillfällig lösning men stannade kvar vid makten 16 år. Reporter Alexander Lundholm.

Experterna om Sportåret 2015  

2015 bjöd på många minnesvärda, till och med oförglömliga ögonblick. Radiosporten samlade fyra expertkommentatorer för att diskutera årets största händelser, fiaskon och succéer.

JVM-bragden 2012 – efter 31 långa år  

Sverige hade inte vunnit JVM i ishockey på över 30 år. Inför turneringen 2012 bestämde sig förbundskapten Roger Rönnberg och hans spelare - nu skulle det ske igen. Reporter Martin Hedberg.

Jorden runt - sportåret 2015  

Sportåret 2015 summerat av Sveriges Radios korrespondenter och andra med internationell koll.

Terrorn i Paris skakade idrotten: ”Min bebis gav mig ett leende”  

Exakt en månad efter terrordåden i Paris berättar en av vinteridrottens största stjärnor, Martin Fourcade, exklusivt för Radiosportens Bengt Skött om sina upplevelser.

Linda Haglund om framgångarna och dopningen (från 2006)  

Den svenska friidrottsstjärnans egen syn på sin karriär (EM-silver 1978 och OS-fyra 1980 på 100 meter) och dopningen hon sedan åkte fast för. Sändes 2006. Reporter Robert Tennisberg.

Landslagets krokiga väg till fotbolls-EM 2016  

Det gick till slut. Sveriges herrlandslag i fotboll tog sig till EM 2016 i Frankrike. Men vägen var knappast rak och spelarna hade åsikter efter att avancemanget var klart. Reporter Martin Hedberg

Skandalmatchen på Parken 2007 (Danmark-Sverige)  

En match som både var fantastisk och hemsk och kaoset var totalt med straff, utvisning och en åskådare som sprang in och attackerade domaren i den sista minuten. Reporter Martin Hedberg

0:00/0:00
Video player is in betaClose