Rasmus lär sig Sverige

Rasmus lär sig Sverige

Sweden

Sverige har 290 kommuner och på åtta veckor ska Rasmus Persson försöka färdas genom allihop. Ansvarig utgivare: Hanna Toll

Episodes

Tack för den här resan!  

Dagen är kommen, det sista avsnittet är här. Vi låter det inte bara löpa förbi! Förutom ett hejdundrande bingo ska vi #backaapan. Aleks är på plats med apa, som ska få sända radio! Radiohistoria

Dan före dan  

Före sista dan.. Det är lite vemodigt... som tur är har vi ett underbart engagemang från våra vänner i poddfolket som kan glädja oss lite. Och så Jonatan Unge, munterheten själv!

Tomten på besök  

Vi försöker skina lite ljus på lite olika musikhjälpenengagemang den här veckan, och idag får vi besök av självaste tomten! Tror Rasmus & Jonatan på tomten tror ni?

Sista veckan is upon us  

Sorgens veckan, sista veckan.. den är här. MEN VI SKA HA KUL ÄNDÅ! Jonatan Unge är här för att lära sig så mycket han bara kan, på en vecka! NU RESER VI!

Jo men visst.. vi kör väl lite bingo?  

Det kanske allra sista kommunbingot.. kan det vara så illa? Hur ska det gå?

20 år sedan krigsslutet  

Sveriges Radio uppmärksammar kriget i Bosnien Hercegovina, som tog slut för 20 år sedan. Martina Pierrou har intervjuat flera personer som har olika erfarenheter av kriget. Även: USA-Skjutningar & IS

Den norrländska rymdrapporten  

I de nordliga delarna har vi märkt att det finns en hel del mystiska rymdsaker. Hur bra är vår spaning?

Love in the north  

Hur gör man egentligen för att träffa nån när det är 15 mil till närmsta samhälle? och hur funkar dejtingappar i glesbygden? Det och lite undrar vi idag. Och en liten grej om gällivarehäng!

Det nordligaste norden  

Nu samlar vi kraften inom oss! Det är bara en vecka kvar av regioner, sen är det en vecka till av sammanfattning, sen är det slut! Hur mycket hinner vi lära oss om våra nordliga delar på en vecka?

Bingo i en del av norrland  

Då vare dags igen, bingodags i sändingen! Och det är inte bara den meningen som kan kopplas till Samir Badran i dag!

Vinterstudion: Med Rasmus & Moa  

Vi gör en djupdykning i udda sporter från norr. Bland annat pratar vi med världsrekordhållaren i Iststolpesittning. Och så tar vi upp tråden #backaapan med Skansen-Jonas!

De oväntade talangerna  

Där vi befinner oss finns ett gäng människor med lite otippade talanger. Till exempel Värner Öhlund som blev hollywoodkändis, genom att spela asiat. Vad har lyssnarna för udda talanger?

Att spara i Västerbotten  

Komikern Moa Lundqvist är veckans sidekick! I dag kommer det handla en del om hur långt kommuner går för att spara pengar. Vi ber lyssnarna höra av sig med riktigt dåliga spartips.

Uuuuu va gôtt! Kommunbingo!  

Vi fortsätter segertåget genom Sverige och försöker oss på att få bingo, ÄNNU EN GÅNG! Vi söker bland annat nån som haft anledning att skrika i Ludvika, och nån som haft en pinsam morsa i Orsa!

Winter is Coming  

I dag tar vi på oss våra serietittarglasögon och tar ett samtal med en av skådespelarna i serien Game of Thrones! Konrad Ragnarsson är med och pratar om livet som skådis!

Mot Dalarna!  

Dags o ta oss an Dalarna! Det kan vi lite inte så mycket om, men vi vet iallafall att mannen med det mest exotiskt vanliga namnet bor där. Nämligen Bengt Bengt Bengtsson!

Ack Värmland  

Du är så skön. Nu ska vi ta oss an dig! Tillsammans med Hanna Hellqvist! Vad kan gå fel?

Ack Värmland  

Du är så skön. Nu ska vi ta oss an dig! Tillsammans med Hanna Hellqvist! Vad kan gå fel?

Bingo i öst!  

Det är dags för ännu ett kommunbingo. Vi söker bland annat någon som bekänt färg i Skinnskatteberg eller någon som gjort nåt den aldrig trodde sig våga i Arboga.

Att träna som en Närking  

I dag kommer vi att anta utmaningen Närke med omnejd. Det sker en hel del träning där? Eller iallafall konstig träning... Till exempel ett maraton runt ett vattentorn i Örebro. Whats up liksom?

0:00/0:00
Video player is in betaClose