RomerRiget

RomerRiget

Denmark

Når Knud Romer indtager studiet med "RomerRiget", får hele Danmark lov at opleve noget af det forunderlige og fantastiske ved Knud Romer: han kan tale om alt, og ved stort set alt om alt. Og alt hvad han siger, er stort set interessant. Og morsomt. Og intelligent.

Episodes

RomerRiget om familiemønstre  

Hvorfor bliver halvdelen af os skilt – og flere og flere vælger singlelivet? Er kernefamilien simpelthen en fejlkonstruktion, eller er det udviklingen, som har gjort, at den er under pres ? Vi leger far, mor og børn med Mai Heide Ottosen, Agnete Braad og Pia Fris Laneth og kommer frem til en løsning: Hold ud!

RomerRiget om lejlighedssange  

Hvis noget burde være på en kulturkanon som ægte dansk, er det lejlighedssangen – og hvis der er noget, som ikke får kulturstøtte af Kunstrådet, er det lejlighedssangen. Vi ser på den måske mest nedvurderede genre af dem alle med Gunvor Reynberg, Ebbe Preisler og Sune Auken. Om lidt er kaffen klar!

RomerRiget om true crime  

Vi elsker ”sande” beretninger om kriminalitet, og hvad er forskellen på tabloidpressens reportager og kiosklitteratur, dokumentarfilm om seriemordere og TV-serier ”baseret på en virkelige hændelser”? Ulrik Lehrmann, Kasper Lundberg og Gunhild Agger tager turen fra oplysningstiden frem til i dag.

RomerRiget om I. P. Jacobsen  

De største, udenlandske forfattere – komponister, malere - læste Niels Lyhne og Marie Grubbe og forgudede ham, men hvem var han, og hvad skrev han egentlig om i sine “arabesker af drift”? Gry Hedin, Jan Rosiek og Anders Ehlers Dam vil have dig til at læse I.P. Jacobsen igen.

RomerRiget om grindhouse  

B-film og “exploitation” er den anden side af filmkunsten, som lugtede af sved og angst, sæd og cigaretter i lurvede biografer,. Vi tager en nostalgisk rejse tilbage til barndommens manddomsprøver og nørdernes paradis med Peter Peter, Jan Jønsson og Ask Hasselbalch. Liebe, Laster, Grausamkeit!


RomerRiget uge 37, 2016  

RomerRiget om ideologikritik. Hvad blev der af den kritiske bevisthed? Vi taler i forlængelse af vores selvforståelse og stryger ikke længere hunden mod hårene. Men det skal blive løgn! Lars-Martin Sørensen, Frederik Stjernfelt og Henrik Palle tager den danske nationalromantik under kærlig behandling.

RomerRiget om at være alene.  

Det er ikke godt for mennesket at være alene. Eller er det? Ensomhed gør ondt, men man kan også dyrke kunsten at være alene. Det har Peter Elsass gjort og skrevet en bog om det. Han taler med Lotte Blicher Mørk, som arrangerer retræter, og hospitalspræst Pia Nordin Christensen. Du er alene!

RomerRiget om camping  

Hver tredje skilsmisse falder efter sommerferien – og det tror pokker. Den er et levende helvede! Vi får hjælp til at komme gennem den af Anne-Vibeke Isaksen, Peter Kvistgaard og Poul Fejer Christiansen. Svaret på alle bønner er en campingvogn.

RomerRiget om domstole  

Er Justitia altid blind, eller spiller der andre ting ind, når domstolene og nævninge dømmer – ens udseende, ens køn, ens race, ens sociale baggrund? Kan vi helt undsige os fordomme, bevidste eller ubevidste? Professor Jesper Ryberg taler med Formand for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg. Døm selv.

RomerRiget uge 33, 2016  

RomerRiget om radio. Vi går i selvsving og taler om taler om radio i radioen, som længe stod i skyggen af tv, men nu er forskerne begyndt at dykke ned i arkiverne og komme op med guld. Lyt til Susanna Sommer, Jacob Kreutzfelt og Erik Granly Jensen – i radioen selvfølgelig.

RomerRiget om hipstere  

Er hipstere en ny opfindelse, eller er det tværtimod et fænomen, som går tilbage til opfindelsen af ungdomskulturen efter 2. Verdenskrig – og længere endnu? Er det bare en mode, eller en social og økonomisk kraft, der skaber fremtiden? Bliv hip med Allan Kruse og Bjørn Schiermer.

RomerRiget uge 31, 2016  

RomerRiget om superhelte: Hvor kommer de fra? Hvad vil de? Hvordan har de udviklet sig, og hvad repræsenterer de: Gud? Hævn? USA? Rikke Cortsen, Thomas Bjerre og Carsten Nielsen gennemskuer alt med deres røntgenblik og slår til i tegneserieverdenen.

RomerRiget uge 30, 2016  

RomerRiget: Vanvid og kunst. Det er en gammel myte, at kreativitet og vanvid følges ad. Men er det mere og andet end det – en myte? Michael Danielsen, Mikael Josephsen og Tom Bolwig taler kunstnere, stofmisbrug, angst og psykose. Velkommen til den lukkede!

RomerRiget uge 29, 2016  

RomerRiget om skyld og skam.
Vi har skammet os siden syndefaldet, og indlevelsen i de andres kritisk bedømmende blik hedder samvittighed. Den er altid dårlig, og skylden er uendelig. Rebecca Rudd, Mads Bunch og Dan Zahavi tager en tur på briksen.

RomerRiget uge 28, 2016  

RomerRiget om bobler. Tulipaner, guld og aktier – og nu senest boligboblen: De økonomiske bobler har en lang historie, og nu er de sociale bobler kommet med. Kald det trends, kald det medløberi: Vincent Hendricks og Peter Norman Sørensen diskuterer hordeadfærd. Knud Romer

RomerRiget uge 27, 2016  

Hvorfor har vi tøj på? Og hvorfor går mænd ens klædt i smoking, mens kvinder majer sig ud i galakjoler? Er mode gentagelsen af det samme som noget nyt? Manden bag Ghita Nørbys livmoder, Nicholas Nybro, og Erik Hansen-Hansen og Franziska Bork-Petersen taler moden imod. Knud Romer

RomerRiget uge 26, 2016  

RomerRiget: Rundt om bordet. Hvad skete der med morgenbordet, og hvor er frokosten henne? Hvis der er nogen, som sætter sig til middag i spisestuen med familien, ræk hånden op - vi spiser hver for sig foran skærmen. Johannes Andersen, Bente Halkier og Lisbeth Haastrup følger op på bordskikken i DK. Knud Romer

RomerRiget uge 25, 2016  

RomerRiget på landet. Hvad skal der til for at få provinsen til at blomstre op fra udkant til bæredygtige samfund? Måske kunne man starte med at tale om landet på en anden måde? Hør Ida Borch, Susanne Linnet Aagaard og Carl Jørgen Heide give deres bud! Knud Romer

RomerRiget uge 24, 2016  

RomerRiget om natten. Dagen er oplysning og fornuft, arbejde, lov og orden – og natten tilhører drifterne, festen, kriminaliteten og alt det irrationelle: spøgelser og mystik. Poul Duedahl, Ulrik Langen og Charlotte Jensen tager os med til nattens ende. Det er helt sort. Knud Romer

RomerRiget uge 23, 2016  

RomerRiget om berøring. Vi bliver ulykkelige og syge uden berøring og lider til sidst af hudsult. Hvad gør følesansen ved os? Hvad er cuddling? Kan man røre ved sig selv som terapi? Og hvad mener dansk håndtryksforening? Tag et gruppekram med Lucy Vittrup, Nina Werner, Niels Nørgaard og Troels Kjær. Ahhh. Knud Romer

0:00/0:00
Video player is in betaClose