Säkerhetspodcasten

Säkerhetspodcasten

Sweden

Sveriges första podcast om IT-Säkerhet och relaterade ämnen på iTunes!

Episodes

Säkerhetspodcasten #98 - Sommar 2017  

Det är sommar! Det är ett sommaravsnitt! Vi rekommenderar saker att göra på sommaren! Och annat somrigt!

Säkerhetspodcasten #97 - Peter om Podcasting  

I detta specialavsnitt pratar panelens egen Peter om podcasting. Varför man börjar podcasta, hur man gör, vilken teknik som behövs och hur klippning går till. Mycket nöje!

Säkerhetspodcasten #96 - Ostrukturerat V.29  

I dagens avsnitt diskuteras den senaste tidens nyheter, bland annat drönare med hjärtstartare, petya/notpetya, wosign och andra certifikatsproblem, och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #95 - H4CKING IN T3H M0V1ES  

I dagens avsnitt gräver panelen ner sig i den fantastiska filmens värld och ömsom sågar och hyllar klassiska hackingfilmer enligt en påhittad skala baserad på verklighetstrogenhet och underhållningsvärde. Mycket nöje!

Säkerhetspodcasten #94 - Dave Lewis, Steve Lord, Aaron Guzman  

Detta är ett intervjuavsnitt inspelat under SecurityFest 2017. Avsnittet innehåller tre intervjuer med Dave Lewis, Steve Lord och Aaron Guzman, tre av talarna under konferensen. Timestamps för intervjuer: 0:00 Dave Lewis, 8:20 Steve Lord, 22:45 Aaron Guzman. 

Säkerhetspodcasten #93 - Ostrukturerat V.24  

Panelen diskuterar frågor från publiken! Hur man dealar med oresonliga VDar, vilka konferenser man inte får missa, och hur man bör bete sig på dem. 

Säkerhetspodcasten #92 - Live på Vetenskapsfestivalen!  

Säkerhetspodcasten äntrar Vetenskapsfestivalens scen och försöker ge lite kloka råd om hur man håller sig själv och sina närmsta säkra på internet.

Säkerhetspodcasten #91 - Framtiden  

Följ med panelen på en resa in i framtiden! Spekulationerna haglar och argumenten är både mer och mindre genomtänkta när vi plockar fram spåkulan och funderar på framtiden för säkerhetsbranschen.

Säkerhetspodcasten #90 - Ostrukturerat V.16  

I dagens avsnitt pratar panelen jinglar, Shadowbrokers, Cloudhopper, vettig IoT och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #89 - Vault7  

Panelen gräver ner sig i den senaste läckan från Wikileaks. Vault7!

Säkerhetspodcasten #88 - Ostrukturerat V.10  

Plugs plugs plugs! Och lite nyheter. Vault7, Cloudbleed, Struts - återkomsten, och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #87 - Tillbaka till Forensiken  

Panelen återvänder till ämnet forensik för en genomgång av vad som har förändrats sedan vårt senaste avsnitt på ämnet. 

Säkerhetspodcasten #86 - Ostrukturerat V.7  

Vi ger bort priser och pratar nyheter, bland annat givmilda bankomater, framsidan på en bok, felskickade SMS och mycket mer.

Säkerhetspodcasten #85 -Ostrukturerat V.5  

I dagens avsnitt av Säkerhetspodcasten svarar panelen på lyssnarfrågor, gör en recap på säkerhetsåret 2016 och tittar in i spåkulan för att se vad 2017 kan komma att föra med sig.

Säkerhetspodcasten #84 - MUST med Martin Eriksson  

I dagens avsnitt presenterar vi en intervju med Martin Eriksson på MUST som hjälper oss reda ut begreppen. Vad gör egentligen MUST? Vad skiljer dem från FRA? Hur fungerar IT-Säkerhet i krig och fred?

Säkerhetspodcasten #83 - Ostrukturerat V.2  

Första avsnittet för 2017 är signerat Rikard Bodforss och Peter Magnusson. De diskuterar brickade TV-apparater, sårbarheter i PHP-bibliotek, RCE i Tomcat, Windows XP på ubåtar och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #82 - Julspecial  

God jul och gott nytt år! Vi ringer ut 2016 med gravad lax och julöl och inväntar med spänning säkerhetsåret 2017. Mycket nöje!

Säkerhetspodcasten #81 - Hur arrangerar man en konferens?  

I dagens avsnitt delar panelen med sig av sina erfarenheter om hur man arrangerar säkerhetsevents. Matnyttiga tips om allt från hur man hittar lokaler till talare, sponsorer och deltagare. Vi utmanar våra lyssnare att själva starta något i sin community, och vi hjälper självklart gärna till!

Säkerhetspodcasten #80 - Crypto flaws in Pacom GMS System  

Inspelat på Sec-T 2016, Rikard intervjuar Fredrik Söderblom, Joachim Strömbergson och Peter Norin om bristerna de upptäckt i en larmsändare från Pacom.

Säkerhetspodcasten #79 - Ostrukturerat V.48  

Där tog helgen V.48 slut! Men misströsta inte, veckans avsnitt handlar om Trumpageddon, tjuvar som hittar en hink med guld, brittiska bakdörrar och hackade pacemakers!

0:00/0:00
Video player is in betaClose