Säkerhetspodcasten

Säkerhetspodcasten

Sweden

Sveriges första podcast om IT-Säkerhet och relaterade ämnen på iTunes!

Episodes

Säkerhetspodcasten #93 - Ostrukturerat V.24  

Panelen diskuterar frågor från publiken! Hur man dealar med oresonliga VDar, vilka konferenser man inte får missa, och hur man bör bete sig på dem. 

Säkerhetspodcasten #92 - Live på Vetenskapsfestivalen!  

Säkerhetspodcasten äntrar Vetenskapsfestivalens scen och försöker ge lite kloka råd om hur man håller sig själv och sina närmsta säkra på internet.

Säkerhetspodcasten #91 - Framtiden  

Följ med panelen på en resa in i framtiden! Spekulationerna haglar och argumenten är både mer och mindre genomtänkta när vi plockar fram spåkulan och funderar på framtiden för säkerhetsbranschen.

Säkerhetspodcasten #90 - Ostrukturerat V.16  

I dagens avsnitt pratar panelen jinglar, Shadowbrokers, Cloudhopper, vettig IoT och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #89 - Vault7  

Panelen gräver ner sig i den senaste läckan från Wikileaks. Vault7!

Säkerhetspodcasten #88 - Ostrukturerat V.10  

Plugs plugs plugs! Och lite nyheter. Vault7, Cloudbleed, Struts - återkomsten, och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #87 - Tillbaka till Forensiken  

Panelen återvänder till ämnet forensik för en genomgång av vad som har förändrats sedan vårt senaste avsnitt på ämnet. 

Säkerhetspodcasten #86 - Ostrukturerat V.7  

Vi ger bort priser och pratar nyheter, bland annat givmilda bankomater, framsidan på en bok, felskickade SMS och mycket mer.

Säkerhetspodcasten #85 -Ostrukturerat V.5  

I dagens avsnitt av Säkerhetspodcasten svarar panelen på lyssnarfrågor, gör en recap på säkerhetsåret 2016 och tittar in i spåkulan för att se vad 2017 kan komma att föra med sig.

Säkerhetspodcasten #84 - MUST med Martin Eriksson  

I dagens avsnitt presenterar vi en intervju med Martin Eriksson på MUST som hjälper oss reda ut begreppen. Vad gör egentligen MUST? Vad skiljer dem från FRA? Hur fungerar IT-Säkerhet i krig och fred?

Säkerhetspodcasten #83 - Ostrukturerat V.2  

Första avsnittet för 2017 är signerat Rikard Bodforss och Peter Magnusson. De diskuterar brickade TV-apparater, sårbarheter i PHP-bibliotek, RCE i Tomcat, Windows XP på ubåtar och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #82 - Julspecial  

God jul och gott nytt år! Vi ringer ut 2016 med gravad lax och julöl och inväntar med spänning säkerhetsåret 2017. Mycket nöje!

Säkerhetspodcasten #81 - Hur arrangerar man en konferens?  

I dagens avsnitt delar panelen med sig av sina erfarenheter om hur man arrangerar säkerhetsevents. Matnyttiga tips om allt från hur man hittar lokaler till talare, sponsorer och deltagare. Vi utmanar våra lyssnare att själva starta något i sin community, och vi hjälper självklart gärna till!

Säkerhetspodcasten #80 - Crypto flaws in Pacom GMS System  

Inspelat på Sec-T 2016, Rikard intervjuar Fredrik Söderblom, Joachim Strömbergson och Peter Norin om bristerna de upptäckt i en larmsändare från Pacom.

Säkerhetspodcasten #79 - Ostrukturerat V.48  

Där tog helgen V.48 slut! Men misströsta inte, veckans avsnitt handlar om Trumpageddon, tjuvar som hittar en hink med guld, brittiska bakdörrar och hackade pacemakers!

Säkerhetspodcasten #78 - Old School TV-Hacking med Adam Laurie  

I detta avsnittet intervjuas Adam Laurie efter hans talk på Sec-T 2016. Hur man hackar digital-TV, hur storskaligt man kan göra det, och annat kul!

Säkerhetspodcasten #77 - DNS med Anne-Marie Eklund Löwinder  

DNS, internets gula sidor, hur fungerar det egentligen, och vilka sårbarheter för det med sig? Vi gör en djupdykning i DNS-säkerhet med Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på IIS och en av de få personer som har en nyckel till internet.

Säkerhetspodcasten #76 - In The Zone OS X Heap Exploitation med Tyler Bohan  

Spelades in under Sec-T 2016. Intervju med Tyler Bohan angående hans talk In The Zone OS X Heap Exploitation.

Säkerhetspodcasten #75 - Ostrukturerat V.44  

I dagens avsnitt diskuterar vi misstänkta bankomatfifflare, skumma spridningskontrollanter, how to unfuck a duck, lite nytt från Shadowbrokers, och mycket mer!

Säkerhetspodcasten #74 - Bedrägerier Online  

I detta avsnitt gräver vi ner oss i internetbedrägeriernas historia. Scams, flim-flams, id-kapningar och mycket mer. Hur gör skurkarna och hur skyddar du dig? 

0:00/0:00
Video player is in betaClose