Simpodden Hultén och Jansson

Simpodden Hultén och Jansson

Sweden

Här hittar du simsnack med Bosse Hultén och Thomas Jansson. Simning på tvären och på längden. Herrarna är också simkommentatorer på Eurosport. Bli gärna en FOLLOWER!

Episodes

Simpodden Hultén & Jansson nr 63 - om simning i mars-17 och besök hos Glen Christiansen.  

Den här gången består Simpodden av två delar. Först snackar Bosse Hultén och Thomas Jansson om simningen i mars 2017 sedan har Bosse snackat med Glen Christiansen, Masterslegenden nere på Kanarieöarna där han driver en del av sin simverksamhet.

Simpodden Hultén & Jansson nr 62 - om TV exponeringens roll för sponsorpengarna, bra svenska USA-simningar och annat.  

I den 62:a Simpodden Hultén & Jansson snackas det om hur vilken betydelse exponering av idrott i TV hänger samman med sponsorintäkter. Där drar herrar fram skidskyttets överexponering i SvT som exempel. Man ger beröm till de svenska USA-simmarna som utvecklas bra. Det blir lite tugg om Swim  Open i Stockholm och en del annat nytt från simvärlden.

Simpodden Hultén & Jansson nr 61 - om säsongsplanering, uttagningstävlingar, vintersim, internationella mästerskap till Sverige och mycket mer.!  

Den 61:a och oefterhärmeliga upplagan av Simpodden Hultén & Jansson är det skånskan och värmländskan som råder i dina hörlurar. Det blir bättre av att man snackar simning - det lovar vi. Här är det uttagningstävlingar, internationella mästerskap till Sverige, vintersim och andra skräckslagna upplevelser som kommer att genomsyra den dryga halvtimmen som Simpodden håller på. Sen funderar man över att världens bästa simmare har svårt att hålla sig nyktra när strålkastarna släcks.

Simpodden Hultén & Jansson nr 59 - Sarahs säsongsdebut, GP i Malmö med låg resultatnivå, världsrekord i bröstsim…..  

I den här 60:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det om Sarah Sjöströms fina säsongsdebut, om ett relativt svagt GP i Malmö resultatmässigt, om årets förstsa världsrekord i simning, om Glen Christiansens pris “Årets Glen”, om SvT:s ensidiga skidbevakning, om en svensk simgala och en del annat matnyttigt för dig som tycker om simning och snacket där runtekring….

Simpodden Hultén & Jansson nr 59 - avslöjar att Katinka Hosszu kommer till Swim Open i Stockholm och mycket mer…  

Dennis Fredriksson gästar Simpodden Hultén & Jansson och då får vi veta att en av världens bästa simmerskor, Ungerns Katinka Hosszu kommer till Swim Open i Stockholm den 8-11 april. Vi snackar också om hur tridigt skall man få simtävla, eftersnack till Idrottsgalan, och mycket mer.

Simpodden Hultén & Jansson nr 58 - smyger igång poddåret 2017 med bl.a att konstatera att de svenska herrarna har gått om damerna.  

Simpodden Hultén & Jansson om Årets tränare  i världen, PG:s  stora insats, GP i Malmö, statistik från 2016 och hur de svenska simherrarna gått om damerna. Detta och en del annat hittar du i 2017-års första Simpodden Hultén & Jansson.

Simpodden Hultén & Jansson nr 56 - summerar år 2016 och blickar fram emot det nya året.  

Simpodden Hultén & Jansson nr 57 - summerar år 2016 och blickar fram emot det nya året. Det betyder att man tar en titt på det som var bra under året men också det som var mindre bra och till och med dåligt. Man lyfter på några unkna lik i simvärlden och låter doften sprida sig över land och hav - men slutar i en känsla av det kommer att bli bättre. Hör Hultén och Jansson när dom är i sitt esse.

Simpodden Hultén & Jansson nr 56 - kommenterar bl.a  kortbane-VM i simning, NM och spyr lite galla över SvT  

Den 56:e upplagan av Sverige största simpodd snackar och sammanfattar VM i simning, lyfter fram Nordiska Mästerskapen och är precis så lagom kritiska mot SvT:s överportionering av skidsport från Vinterstudion. Kan det intressera dig? Så fall få du det i den här podden - tillsammans med en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 55 - om Sum-Sim, försnack till VM och lite till.  

Den 55:e Simpodden Hultén & Jansson försnackar VM i simning, summerar Sum-Sim - Hur har klubbarna lyckats, tar upp (o)moralen inom idrottsjournalistiken och en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 54 - om att skrota Sum-Sim, om Idrottsgalan och om kommande VM  

Simpodden Hultén & Jansson har nu kommit fram till upplaga 54. Ljudet i podden har blivit bättre och det gör att budskapet om att kanske skrota Sum-Sim går fram? Om inte så kan du i alla fall lyssna på hur man sågar Idrottsgalans jury längs fotknölarna och om det kommande VM:et. Detta och mycket annat i den 54:e och oefterhärmeliga upplagan.

Simpodden Hultén & Jansson nr 53 - med OS-vinnaren Pär Arvidsson  

Simpodden Hultén & Jansson möter OS-guldmedaljören Pär Arvidsson som berättar om loppet i Moskva 1980 - om vad som hände innan och vad som har hänt därefter. Ett intressant möte med en av svensk simning största och i ett snack som du aldrig har hört innan.

Simpodden Hultén & Jansson nr 52 - sammanfattar kortbane-SM 2016 med dess för och nackdelar.  

Dagens efter SM 2016 så sätter sig Hultén & Jansson och snackar om vad de tyckte om SM i Stockholm, om vem som skall känna ansvar för mediaskandalen, hur bra och dåligt det är med dominerande storklubbar, skrota lagtävlingen på SM och naturligtvis mycket annat simsnack!

Simpodden Hultén & Jansson nr 51 - försnack till SM, Sjöströms tränarbyte och Alshammar vid vägs ände!  

I Simpodden Hultén & Jansson så är det försnack till SM 2016. Man snackar om att det är “för mycket barntävling” med SM. Sjöström och Jenner går skiljda vägar - vem tjänar på det? Alsahammar har kommit till vägs ände när det gäller simkarriären och naturligtvis mer - om simning.

Simpodden Hultén & Jansson nr 50 - med Bengt Baron som gäst och mycket snack om hans simkarriär och en del annat.  

Det tog 18 månader - ettochetthalvt år - för att komma fram till den 50:e Simpodden Hultén & Jansson. Simpodden där SIMMAs Bosse Hultén och den förre förbundskaptenen Thomas Jansson snackar simningar på bredden och tvären. Nu kommer den första podden med några av de största i svensk simning och valet i den första serien av jubelpoddar är den olympiske guldmedaljören Bengt Baron.
I detta samtal med Baron ligger fokus på hans tid i vattnet/bassängen och mindre på hans framgångsrika “civila gärning”. Men vi kommer också in på denna del av hans liv. Tre kvart / 45 min podd för den simintresserade.

Simpodden Hultén & Jansson nr 49 -  om Louise Hansson, yardssimning, Månadens Överraskning och dopningen  

 Simpodden Hultén & Jansson nr 49 -  handlar om Louise Hansson, yardssimning, Månadens Överraskning och dopningen. Detta i vissa fall med mycket kritiska ögon - då den norska dopningaffären börjar bli riktigt obehaglig i sina konturer och att det är dags att omvärdera vilka länder som det faller dopningskugga på….

Simpodden Hultén & Jansson nr 48 - om norskt dopning och SvT:S silkeshandskar, jämställdheten inom idrotten och lite till.  

Simpodden Hultén & Jansson tar upp det man har snackat mycket om - Norskt dopning och idag också om SvT:s silkesvantar att behandlar skidsporten. Man snackar om jämställdheten inom idrotten, Svenska Simspelen avhandlas och så frågar mig sig om Bob Dylan var rätt val. Jansson har ett bra svar på detta. Plus en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 47 - med Tamas Fekete som gäst och med simsnack om Ungern och annat,  

I den 47:e Simpodden Hultén & Jansson träffar poddherrarna en av landets mest intressanta simtränare - Tamas Fekete. Ursprungligen från Ungern och med synpunkter på simning, Ungern, Sverige, Skövde och mycket annat. Jansson är också rejält irriterad på regeringens sk. Evenemangslista - där man alltför populistiskt har lagt fram vilka evenemang som skall finnas med i TV. Han tycker att regeringen skjuter sig själv i foten sett ur e jämställdhetssynvinkel. Detta och annat i denna upplaga av Hultén & Jansson.

Simpodden Hultén & Jansson nr 46 med snack om tävlingsprogrammet, eftersnack till tränarkonferensen och mycket annat.  

I den 46:e Simpodden Hultén & Jansson så snackas det om säsongsplanering, det är “dagens Sarah”, dopningeländet och sedan är gästen Niklas Larsson, LASS-Linköping med och snackar från tränarkonferensen i helgen där Katie Ledeckys tränare var huvudtalare. Plus en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 45 - där man vill bygga om den svenska tävlingssäsongen.  

I den här 45:e podden tycker Hultén & Jansson att det är dags att göra om den svenska simsäsongen för att kunna få fram en bättre bredd på toppen. Är svensk simning mogen för den diskussionen eller hukar man i buskarna och snackar bakom rygg på varann? Det snackas om Kristallengalan - om de duktiga insatserna på Paralympics och en del annat!

Simpodden Hultén & Jansson nr 44 - snackar lite mer OS, framtiden och allt det där du vill veta om simning  

Det sägs att simningen och gymnastiken skall minskas i omfång på OS ! Tar man bort ishockeyn och låter landhockeyn breda ut sig då?  Skulle man plockat bort Sarah Sjöström i 4×200m fritt lagkappen och gett henne chansen till guld på 100m fritt och medalj på 50m fritt? Norska mörkningen av dopning - sker det i Sverige också? World Cup har startat!

0:00/0:00
Video player is in betaClose