Simpodden Hultén och Jansson

Simpodden Hultén och Jansson

Sweden

Här hittar du simsnack med Bosse Hultén och Thomas Jansson. Simning på tvären och på längden. Herrarna är också simkommentatorer på Eurosport. Bli gärna en FOLLOWER!

Episodes

Simpodden Hultén & Jansson nr 49 -  om Louise Hansson, yardssimning, Månadens Överraskning och dopningen  

 Simpodden Hultén & Jansson nr 49 -  handlar om Louise Hansson, yardssimning, Månadens Överraskning och dopningen. Detta i vissa fall med mycket kritiska ögon - då den norska dopningaffären börjar bli riktigt obehaglig i sina konturer och att det är dags att omvärdera vilka länder som det faller dopningskugga på….

Simpodden Hultén & Jansson nr 48 - om norskt dopning och SvT:S silkeshandskar, jämställdheten inom idrotten och lite till.  

Simpodden Hultén & Jansson tar upp det man har snackat mycket om - Norskt dopning och idag också om SvT:s silkesvantar att behandlar skidsporten. Man snackar om jämställdheten inom idrotten, Svenska Simspelen avhandlas och så frågar mig sig om Bob Dylan var rätt val. Jansson har ett bra svar på detta. Plus en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 47 - med Tamas Fekete som gäst och med simsnack om Ungern och annat,  

I den 47:e Simpodden Hultén & Jansson träffar poddherrarna en av landets mest intressanta simtränare - Tamas Fekete. Ursprungligen från Ungern och med synpunkter på simning, Ungern, Sverige, Skövde och mycket annat. Jansson är också rejält irriterad på regeringens sk. Evenemangslista - där man alltför populistiskt har lagt fram vilka evenemang som skall finnas med i TV. Han tycker att regeringen skjuter sig själv i foten sett ur e jämställdhetssynvinkel. Detta och annat i denna upplaga av Hultén & Jansson.

Simpodden Hultén & Jansson nr 46 med snack om tävlingsprogrammet, eftersnack till tränarkonferensen och mycket annat.  

I den 46:e Simpodden Hultén & Jansson så snackas det om säsongsplanering, det är “dagens Sarah”, dopningeländet och sedan är gästen Niklas Larsson, LASS-Linköping med och snackar från tränarkonferensen i helgen där Katie Ledeckys tränare var huvudtalare. Plus en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 45 - där man vill bygga om den svenska tävlingssäsongen.  

I den här 45:e podden tycker Hultén & Jansson att det är dags att göra om den svenska simsäsongen för att kunna få fram en bättre bredd på toppen. Är svensk simning mogen för den diskussionen eller hukar man i buskarna och snackar bakom rygg på varann? Det snackas om Kristallengalan - om de duktiga insatserna på Paralympics och en del annat!

Simpodden Hultén & Jansson nr 44 - snackar lite mer OS, framtiden och allt det där du vill veta om simning  

Det sägs att simningen och gymnastiken skall minskas i omfång på OS ! Tar man bort ishockeyn och låter landhockeyn breda ut sig då?  Skulle man plockat bort Sarah Sjöström i 4×200m fritt lagkappen och gett henne chansen till guld på 100m fritt och medalj på 50m fritt? Norska mörkningen av dopning - sker det i Sverige också? World Cup har startat!

Simpodden Hultén & Jansson nr 43 - sammanfattar OS 2016  

Vad tycker Hultén & Jansson. Hur skall man värdera sim-OS 2016? Tre svenska medaljer från Sarah Sjöström - de första på 16 år för svensk simning. Är vi nöjda efter detta? Hur skall man utvärdera insatserna? Hör om detta i den 43:e Simpodden.

Simpodden Hultén & Jansson nr 42 - efter dag 6 på OS i Rio.  

Strax innan den här podden spelades in så tog Sarah Sjöström sin tredje OS-medalj. Nu på 100m fritt. Om detta och bl.a om att Mike Phelps har skrivit ännu mer OS-historia under natten snackar man om i denna OS-podd.

Simpodden Hultén & Jansson nr 41 - OS Special dag 4  

Sarahs Sjöström togs sin första internationella medalj på 200m fritt. Vem är störst bov Phelps eller Efimova? Vi spanar den internationella simningen - bra och dåligt. Plus en del annat i denna podd efter dag 4 på OS 2016. Bara simning - inget annat !

Simpodden Hultén & Jansson nr 40 - OS 2016 -Dag 2 _OS-guld 100m fjäril  

Simpodden Hultén & Jansson morgonen efter att Sarah Sjöström tog guld på 100m fjärilsim i Rio.

Simpodden Hultén & Jansson nr 39 OS dag 1  

I denna OS-special så handlar det om första dagen av OS 2016

Simpodden Hultén & Jansson - om den svenske fanbäraren på OS och om allt som händer i simningen närmsta veckan  

I denna “inför-OS sändning” av Simpodden Hultén&Jansson avslöjas vem som blir svensk fanbärare i Rio, hur många medaljer Sverige (och Danmark) tar i Rio och mycket annat inför OS-simningarna som du inte trodde att du måste veta !!!

Simpodden Hultén & Jansson nr 37 - Sveket mot Arigawi, kollektivbestraffningen av Ryssland, inför OS och mycket annat.  

I den 37:e Simpodden Hultén & Jansson är Jansson, förbannad, upprörd, ledsen, frustrerad - ja allmänt gubbgrinig om hyckleriet i frågan om Arigawi, kollektivbestraffningen av Rysslands friidrott, det norska dopningsfusket men herrarna snackar också om friidrottens märkliga uttagningstävlingar och den idrottens hejarklack i media och så naturligtvis simning. Allt i 30 minuter Simpodd.

Simpodden Hultén & Jansson nr 36 - om US Trails, SM, Sum-Sim och naturligtvis OS.  

I den här 36:e podden börjar herrar Hultén och Jansson bli klara över hur man vill formera lagkappslagen på OS. Lyssna på hur taktiken bör vara med Sjöström i vattnet. Man snackar om de amerikanska OS-uttagningarna, SM-veckan i Norrköping som kommer nästa vecka och en hel del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 35 - om hur dopning i olika länder bedöms annorlunda, herrsimningens frammarsch och gör om EJM.  

Den 35:e Simpodden Hultén & Jansson där man snackar om hur dopning bedöms olika i media om den görs i Ryssland eller Skandinavien, i USA eller Kina, om hur herrsimningen är på frammarsch i Sverige och varför man bör göra om EJM. Sedan snackas det ju naturligtvis lite OS och Therese Alshammar också….

Simpodden Hulten & Jansson Nr 34 - Snackar Alshammar, OS-uttagningar, uttagningsprinciper och om hur man kan göra simningen vuxen som träningsidrott…  

Simpodden Hulten & Jansson Nr 34 - där herrarna snackar om Therese Alshammar, OS-uttagningar som varit, uttagningsprinciper och om hur man kan göra simningen vuxen som träningsidrott…. Vi får höra hur Thomas Jansson arbetat med simning i Danmark. Intressant! Lyssna på den 34:e podden som nu finns ute.

Simpodden Hultén & Jansson nr 33 Alshammar, träningsslarvet, minska SOK:s roll och EM i simning.  

Alshammar får nya chanser.
Träningsslarvet i Sverige
EM-sammanfattningen.
Minska SOK:s roll i OS-uttagningarna!

Simpodden Hultén & Jansson version 32 om en världsmästare som simmar Mastersimning och förhandsnack om EM i London  

På Masters-Sm i Helsingborg fanns det några udda simmare på plats. Utförsåkaren Sara Hector var en -  en annan var Anne Sundell som under sitt flicknamn blev världsmästarinna i en helt annan sport än simning. Lyssna på snacket med henne men också om förhandssnack inför EM i London som startar på måndag. (Här en uppdaterad fil med ca 10 minuter mer material. Ni som lyssnade innan 11.30 fredag kan göra ett nytt försök här)

Simpodden Hulten & Jansson Nr 31 - med snack om den ojämnställda idrotten och mycket annat  

Hur jämställt är det egentligen i simningen? Varför mobbas kvinnliga tränare i svenska simklubbar? Skall man ändra på kriterierna för uttagning av tränare till landslagen? Detta tillsammans med simnyheter och annat i Simpodden Hultén & Jansson. Lyssna nu!

Simpodden Hultén & Jansson Nr 30 - OS-året 2016  

Simpodden Hultén & Jansson skruvar upp temperaturen inför OS 2016. Räcker Sarah till i Rio nu när det kryper fram nya konkurrenter överallt. Hur har det gått i de stora ländernas uttagningar så här långt. Är simklubbstyrelserna, gubbarna inom simningen, rädda för kvinnliga simtränare? Skall Alshammar nå till Rio? Svaren på frågorna får ni denna upplagan av Simpodden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose