Simpodden Hultén och Jansson

Simpodden Hultén och Jansson

Sweden

Här hittar du simsnack med Bosse Hultén och Thomas Jansson. Simning på tvären och på längden. Herrarna är också simkommentatorer på Eurosport. Bli gärna en FOLLOWER!

Episodes

Simpodden Hultén & Jansson nr 74 - med Jenny Gustavsson - simtränare och rapport från Victor Johansson - vår bäste distanssimmare.  

I Simpodden Hultén & Jansson träffar du för första gången Jenny Gustavsson - simtränare i Spårvägen. Jenny som kommer att hänga med oss framåt. Vi har också en första rapport om Victor Johansson. Vår bäste distanssimmare på språng mot Tokyo 2020 och mycket annat om simning och andra företeelser i sportvärlden.

Simpodden Hultén & Jansson nr 73 - sammanfattar Simsommaren 2017 och presenterar “Nya Simpodden”  

Hultén & Jansson sammanfattar VM, Universiaden och JVM och är kanske inte är så imponerade av man sett. Tog alla simmare och tränare Universiaden seriöst? Man presenterar också nya Simpodden som skall följa en simmare, en tränare och ett land fram till OS 2020. Hur jämlikt är sport-TV och mycket annat i den 73:e upplagan av Simpodden Hultén & Jansson.

 

Simpodden Hultén & Jansson nr 72 - efterskörd till VM, World Cup och mycket mer!  

Hultén & Janssons första podd efter sommaren 2017 där man snackar om att det kanske inte gick så bra på VM och att det finns en hel del att göra i svensk simning, framöver. Man hyllar Sarah Sjöström och gläds åt Victor Johansson. Tar upp frågan om det är så bra med ett simgymnasium i Helsingborg - för Helsingborg och svensk simning? Detta och mycket annat kan du höra om i den 72:a upplagan av Simpodden

Simpodden Hultén & Jansson nr 71 - SM, Sum-Sim - hur bra var dessa tävlingar? Framåt - mot VM  

Hur bra var egentligen årets upplaga av SM och Sum-Sim. Hämmar poängstriden på SM - svensk simningsutveckling? Brandskattar storklubbarna de mindre klubbarna på talanger OCH utan att utveckla dem?
Håller Danmark att braka ihop som simnation? Hur kommer det att gå på VM i Budapest med mindre sponsorpengar i Simförbundet? Allafrågor får sin svar och lite till - i Simpodden Hultén & Jansson nr 71.

Simpodden Hultén & Jansson nr 70 - med mycket simning i sommartid  

Mycket simning i sommartid. Det är rubriken på denna - den 70:e i raden av Simpodden Hultén & Jansson. Det snackas Sim-SM, USA:s VM-uttagningar, Europa Junior Mästerskapen och mycket annat om simning mitt i en brinnande tävlingssäsong.

Simpodden Hultén & Jansson nr 69 - om Sarahs Sjöströms framfart i bassängerna med världsrekordkänningar överallt.  

Simpodden Hultén & Jansson nr 69 - om Sarahs Sjöströms framfart i bassängerna med världsrekordkänningar överallt. Hon simmar ju skjortan, tja i alla fall baddräkten av de flesta just nu och nuddar världsrekorden. Thomas Jansson kommenterar och berömmer landslagsledningen. Men Simpodden nr 69 innehåller massor med annat simgodis ocks. Det är bara att lyssna och känna tempen i simvärlden.

Simpodden Hultén & Jansson nr 68 - om nya World Cup, FINA-bråket, dopningskygglappar och annat  

I den 68:e upplagan av Simpodden Hultén & Jansson sanckar herrarna om nya World Cup som presenterades idag med bl.a Lex Hosszu, bråket i FINA, SvT:s nya Sportstudion, Barracuda den australiska TV-serien om simning och en hel del annat från simningens värld.

Simpodden Hultén & Jansson nr 67 - snackar om föräldrarrollen och annat intressant i simningen.  

Dagens gäst Maria Lövberg, Masterssimmerska och simmarmamma fick uppleva en episod i en simhall för någon vecka sedan där en förälder uppförde sig som man bara läst om att fotbollsförälder kan uppföra sig i idrottssammanhang. När hon kom hem så skrev hon ett Facebookinlägg och berättade om incidenten och nu finns hon i Simpodden Hultén & Jansson och sanckar om föräldrarnas roll i simningen. Detta får du lyssna på i första halvlek av Simpodden. I den andra delen snackar Hultén & Jansson om statistiken som visar att våra damer tappar mark (vatten) och en hel del annat!

Simpodden Hultén & Jansson nr 66 - med världsbästalistan, danska simavhopp och mycket mer.  

Simpodden Hultén @Jansson är här med upplaga nr 66 och tar en titt på svenska på världsbästalistan, funderar varför danska simmare hoppar av och snackar man om dansk simmiljö. Hulten & Jansson undrar också hur en ickenyhet om Charlotte Kalla kan toppa Sportnytt i SvT en tisdagkväll i maj. Man tar också en titt på hur simkalendern ser ut den närmaste tiden. Knappa 30 minuter med Sveriges största simpodd. På skånska och värmländska - utan textning.

Simpodden Hultén & Jansson nr 65 - tar ut VM-truppen 2017, eftersnackar Swim Open och en del annat.  

Simpodden Hultén & Jansson tar ut VM-truppen i simning dagen innan förbundskaptenen Ulrika Sandmark gör det. Är man överens? Det får man höra och se onsdagen den 19 april då FK tar ut sin trupp. Hultén & Jansson eftersnackar Swim Open i Stockholm. Berömmer fenomenet Sarah Sjöström. Är lite nervösa över utvecklingen i svensk herrsimning och sanckar om om en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 64 - inför Swim Open med Ulrika Sandmark och Dennis Fredriksson  

Den 64:e upplagan av Simpodden Hultén & Jansson innehåller ett uppsnack inför Swim Open Stockholm – den 8-11 april. Vi träffar först Swim Open-generalen Dennis Fredriksson och sedan simningen förbundskapten Ulrika Sandmark. Ulrika snackar om Swim Open som uttagningstävling inför sommarens mästerskapstävlingar, VM och Universiaden men också om landslagets program under säsongen. (gilla gärna podcasten och bli en follower. Då får du meddelande varje gång det kommer en ny pod från oss)

Simpodden Hultén & Jansson nr 63 - om simning i mars-17 och besök hos Glen Christiansen.  

Den här gången består Simpodden av två delar. Först snackar Bosse Hultén och Thomas Jansson om simningen i mars 2017 sedan har Bosse snackat med Glen Christiansen, Masterslegenden nere på Kanarieöarna där han driver en del av sin simverksamhet.

Simpodden Hultén & Jansson nr 62 - om TV exponeringens roll för sponsorpengarna, bra svenska USA-simningar och annat.  

I den 62:a Simpodden Hultén & Jansson snackas det om hur vilken betydelse exponering av idrott i TV hänger samman med sponsorintäkter. Där drar herrar fram skidskyttets överexponering i SvT som exempel. Man ger beröm till de svenska USA-simmarna som utvecklas bra. Det blir lite tugg om Swim  Open i Stockholm och en del annat nytt från simvärlden.

Simpodden Hultén & Jansson nr 61 - om säsongsplanering, uttagningstävlingar, vintersim, internationella mästerskap till Sverige och mycket mer.!  

Den 61:a och oefterhärmeliga upplagan av Simpodden Hultén & Jansson är det skånskan och värmländskan som råder i dina hörlurar. Det blir bättre av att man snackar simning - det lovar vi. Här är det uttagningstävlingar, internationella mästerskap till Sverige, vintersim och andra skräckslagna upplevelser som kommer att genomsyra den dryga halvtimmen som Simpodden håller på. Sen funderar man över att världens bästa simmare har svårt att hålla sig nyktra när strålkastarna släcks.

Simpodden Hultén & Jansson nr 60 - Sarahs säsongsdebut, GP i Malmö med låg resultatnivå, världsrekord i bröstsim…..  

I den här 60:e Simpodden Hultén & Jansson snackas det om Sarah Sjöströms fina säsongsdebut, om ett relativt svagt GP i Malmö resultatmässigt, om årets förstsa världsrekord i simning, om Glen Christiansens pris “Årets Glen”, om SvT:s ensidiga skidbevakning, om en svensk simgala och en del annat matnyttigt för dig som tycker om simning och snacket där runtekring….

Simpodden Hultén & Jansson nr 59 - avslöjar att Katinka Hosszu kommer till Swim Open i Stockholm och mycket mer…  

Dennis Fredriksson gästar Simpodden Hultén & Jansson och då får vi veta att en av världens bästa simmerskor, Ungerns Katinka Hosszu kommer till Swim Open i Stockholm den 8-11 april. Vi snackar också om hur tridigt skall man få simtävla, eftersnack till Idrottsgalan, och mycket mer.

Simpodden Hultén & Jansson nr 58 - smyger igång poddåret 2017 med bl.a att konstatera att de svenska herrarna har gått om damerna.  

Simpodden Hultén & Jansson om Årets tränare  i världen, PG:s  stora insats, GP i Malmö, statistik från 2016 och hur de svenska simherrarna gått om damerna. Detta och en del annat hittar du i 2017-års första Simpodden Hultén & Jansson.

Simpodden Hultén & Jansson nr 57 - summerar år 2016 och blickar fram emot det nya året.  

Simpodden Hultén & Jansson nr 57 - summerar år 2016 och blickar fram emot det nya året. Det betyder att man tar en titt på det som var bra under året men också det som var mindre bra och till och med dåligt. Man lyfter på några unkna lik i simvärlden och låter doften sprida sig över land och hav - men slutar i en känsla av det kommer att bli bättre. Hör Hultén och Jansson när dom är i sitt esse.

Simpodden Hultén & Jansson nr 56 - kommenterar bl.a  kortbane-VM i simning, NM och spyr lite galla över SvT  

Den 56:e upplagan av Sverige största simpodd snackar och sammanfattar VM i simning, lyfter fram Nordiska Mästerskapen och är precis så lagom kritiska mot SvT:s överportionering av skidsport från Vinterstudion. Kan det intressera dig? Så fall få du det i den här podden - tillsammans med en del annat.

Simpodden Hultén & Jansson nr 55 - om Sum-Sim, försnack till VM och lite till.  

Den 55:e Simpodden Hultén & Jansson försnackar VM i simning, summerar Sum-Sim - Hur har klubbarna lyckats, tar upp (o)moralen inom idrottsjournalistiken och en del annat.

0:00/0:00
Video player is in betaClose