Skartveit

Skartveit

Norway

Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.

Episodes

Per Olaf Lundteigen om bønder og byfolk, om EU og fred, om sin strenge oppvekst - og om vaskemaskiner  

Sps Per Olaf Lundteigen om livet på landet, om bønder og pengemakt, livet da han var småbarnsfar og politiker, EU-kamp og fortsatt kamp, om fremtiden til norsk næringsliv, om ansvar etter 22.juli - og om fengsel og kyr. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

Skartveit 0

SVs Andreas Halse om SV-skolen og arbeidsfolk, om Nato og EU, om populismen i Europa - og har SV egentlig en fremtid?  

SVs Andreas Halse om sin kjærlige kritikk av eget parti, om hvorfor arbeidsfolk og middelklassen bør stå sammen, om drømmen om en verden fri for atomvåpen, om krigen i Afghanistan og ansvaret for våre egne soldater, om EU og EØS - og om sin egen beundring for moren som jobber som jordmor, år ut og år inn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

Skartveit 0

Torbjørn Røe Isaksen om sunn populisme, aktiv dødshjelp, asylpolitikken, Frp - og om sin egen helseangst  

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om moral og dobbeltmoral, om eggdonasjon og aktiv dødshjelp, om faren for en ny underklasse, om integrering, om frafall i videregående skole, om den trygge oppveksten i Porsgrunn, så ble mor syk, om livet som småbarnsfar og topp-politiker - og om kjærlighetens oppdragende virkning. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

Skartveit 0

Deeyah Khan om tiden som Deepika, om æresdrap, om terror og ekstremisme - og om håp  

Filmskaper Deeyah Khan om ensomheten da hun flyktet til London som popstjernen Deepika, om ære - og skam-kultur, om undertrykking av kvinner i minoritetsmiljøer, om radikalisering og kjærlighet - og om hvordan møtet med ekstremistene satte henne fri. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

Skartveit 0

Malin Stensønes om Norges mest lukkede politimiljø, om beredskapstroppens innsats på Utøya, om KrF og politikernes ansvar  

Forfatter Malin Stensønes om boken «På vår vakt» om beredskapstroppens indre liv, om skylddelingen etter 22. juli og politikere som ikke tar ansvar, om alt som ikke er gjort etter Gjørv-kommisjonen, om å vokse opp i en ateist-familie og ende opp i KrF – og om å bli glad i dem hun skriver om. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne Antonsen.

Skartveit 0

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen om Donald Trump, om trusselen fra Russland - og om Gud.  

Forsvarssjefen om vår avhengighet av Nato, om hva Donald Trump betyr for vårt forhold til USA, om politikernes forståelse av situasjonen, om behovet for soldater i forsvaret, om livet om bord på en ubåt - og om å miste soldater i krig. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Thor Halvorssen om Oslo Freedom Forum, om janteloven, om menneskerettigheter og om foreldrenes kamp  

Grunnleggeren av Oslo Freedom Forum om å skape menneskerettighetenes Davos i Oslo, om norsk venstresides romantisering av Venezuelas Hugo Chavez, om moren som ble skutt av Chavez’ regime, om sine norske røtter – og om janteloven, som han kaller for gift. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Olaug Svarva om å passe på folkets sparebøsse, om sin sterke mor - og om gutta boys i næringslivet  

Folketrygdfondets leder, Olaug Svarva, om å være en av næringslivets mektigste kvinner, om moren som tok over bilforretningen da faren døde, om teknologi og tap av arbeidsplasser, om lederlønninger og grådige menn – og om hvorfor det er så få kvinner på toppen av norsk næringsliv. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Trumps mann om NATO, om Russland, om Trumps twitring og om Sarah Palin  

J. D. Gordon, utenrikspolitisk rådgiver for Donald Trump i valgkampen, om trusselen fra russland, om NATO og Norges trygghet, om å jobbe for Sarah Palin, om IS (ISIS) og terror og om hvorfor han så tidlig rykket ut for å støtte Donald Trump som president. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Trygve Hegnar om penger, velferdsstaten, kvinner og sin fraværende far  

Redaktør og investor Trygve Hegnar om den kritiske økonomijournalistikken og bladet Kapital, velferdsstaten, søndagsjobbing, penger og oppveksten med en fraværende far. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Johan H. Andresen om sårbare ungdommer, om oppvekst og rikdom, om forholdet til faren – og om rike jenter  

Ferd-eieren om arbeidet med barnevernsbarn og rusmisbrukere, om røyking, familieformuen bygget på tobakk, om å vokse opp med mye penger, forholdet til faren – og om å oppdra barn i en av Norges rikeste familier. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Helga Haugland Byfuglien om kvinner i islam, Jesus og Maria, kirke og politikk – og om sin sterke og strenge mor  

Biskopenes biskop om sin gudstro, om karikaturstrid og kvinner i islam, om abort og sin støtte til dagens abortlov, om Jesus i dag, om ensomhet og sorg – og om oppveksten med alenemor og fem søsken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Trygve Slagsvold Vedum om sentralisering, Trump, nasjonalisme – og om livet som småbarnsfar og toppolitiker  

Sp-lederen om populisme og nasjonalisme, om ulv i by og land, om sentralisering og nasjonalisme, om den nerdete guttungen han var, om tro og tvil, om Europa og verden – og om livet toppolitiker med små barn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Knut Arild Hareide om ungdomsopprør, om tvil og tro, om Ap og regjering – og om kjærlighet og trygghet  

KrF-lederen om makt og regjeringsvalg, om tryggheten ekteskapet gir ham, om KrFs massive pengebruk, om religionens plass i samfunnet, om krisen i mediene, om da han solgte øl for millioner – og har han lyst til å bli statsminister? Produsert av Isak Ree

Skartveit 0

Sylo Taraku om tiden som ung asylsøker, om en ny innvandringspolitikk - og om ondskap og vennskap  

Forfatter og samfunnsdebattant Sylo Taraku om sin bok og behovet for en ny innvandringspolitikk, om tiden som ung og sårbar asylsøker og veien inn i det norske samfunnet, om islam, om oppveksten på Balkan - og om hvor onde menneskene kan være. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kristin Halvorsen om finanskrisen, hårtap, kjærlighet, egg og sæd - og litt om klima  

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen om hvor nær Norge var stupet under finanskrisen i 2008, om indre strid i SV som førte til at hun mistet håret, om eggdonasjon og surrogati, om Gud og kjærlighet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Carl I. Hagen om Trump, regjeringen, innvandring, skilsmissen og den strenge faren  

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen om parallellene mellom Donald Trump og europeiske politikere, og det kommende valget i Frankrike. Om hvorfor han ser seg selv som en populist, og hvorfor det er viktig å stille krav til innvandrere. Om regjeringsavtalen med Krf og Venstre der Frp ble bastet og bundet. Og om oppveksten på Røa og den vanskelige skilsmissen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Eks-statsråd Hanssen om Jagland og Stoltenberg, striden med Valla, pensjon – og om Snåsa-mannen  

Bjarne Håkon Hanssen om striden mellom Jagland og Stoltenberg – og om hvor forbanna han ble da Stoltenberg blåste ham. Om hvorfor han ikke ville bli Ap-leder, om behovet for tvang i kommunereformen – og om familielivet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Hans von Spakovsky om pengene i amerikansk politikk, og hvorfor han er mot abort og for våpen  

Spakovsky fra tenketanken Heritage Foundation forsvarer pengebruken i amerikansk politikk, han vil nekte innsatte å stemme i valg, han er mot strengere våpenkontroll og mot abort. Han og kollegaene har stor innflytelse på høyresiden i amerikansk politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Jonas Gahr Støre om flyktningkrise, om teknologi, om kona si - og om Trond Giske  

Ap-lederen om teknologi og sosialdemokrati, om flyktningkrise og folks uro, om barndom, oppvekst og kjærlighet, om våkenetter og gudstro. Og om Forsvaret - hvor mange soldater trenger vi egentlig på norsk jord? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose