Skartveit

Skartveit

Norway

Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.

Episodes

Sylo Taraku om tiden som ung asylsøker, om en ny innvandringspolitikk - og om ondskap og vennskap  

Forfatter og samfunnsdebattant Sylo Taraku om sin bok og behovet for en ny innvandringspolitikk, om tiden som ung og sårbar asylsøker og veien inn i det norske samfunnet, om islam, om oppveksten på Balkan - og om hvor onde menneskene kan være. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kristin Halvorsen om finanskrisen, hårtap, kjærlighet, egg og sæd - og litt om klima  

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen om hvor nær Norge var stupet under finanskrisen i 2008, om indre strid i SV som førte til at hun mistet håret, om eggdonasjon og surrogati, om Gud og kjærlighet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Carl I. Hagen om Trump, regjeringen, innvandring, skilsmissen og den strenge faren  

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen om parallellene mellom Donald Trump og europeiske politikere, og det kommende valget i Frankrike. Om hvorfor han ser seg selv som en populist, og hvorfor det er viktig å stille krav til innvandrere. Om regjeringsavtalen med Krf og Venstre der Frp ble bastet og bundet. Og om oppveksten på Røa og den vanskelige skilsmissen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Eks-statsråd Hanssen om Jagland og Stoltenberg, striden med Valla, pensjon – og om Snåsa-mannen  

Bjarne Håkon Hanssen om striden mellom Jagland og Stoltenberg – og om hvor forbanna han ble da Stoltenberg blåste ham. Om hvorfor han ikke ville bli Ap-leder, om behovet for tvang i kommunereformen – og om familielivet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Hans von Spakovsky om pengene i amerikansk politikk, og hvorfor han er mot abort og for våpen  

Spakovsky fra tenketanken Heritage Foundation forsvarer pengebruken i amerikansk politikk, han vil nekte innsatte å stemme i valg, han er mot strengere våpenkontroll og mot abort. Han og kollegaene har stor innflytelse på høyresiden i amerikansk politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Jonas Gahr Støre om flyktningkrise, om teknologi, om kona si - og om Trond Giske  

Ap-lederen om teknologi og sosialdemokrati, om flyktningkrise og folks uro, om barndom, oppvekst og kjærlighet, om våkenetter og gudstro. Og om Forsvaret - hvor mange soldater trenger vi egentlig på norsk jord? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Hillary Clintons beste venninne om kvinneforakt, Michelle Obama og Donald Trump, og om vennskapet med Hillary  

Ambassadør Melanne Verveer om kampen for kvinners rettigheter, om årene i Det hvite hus som Hillary Clintons stabssjef, om da hun traff Hillary Clinton for 30 år siden og samtalen dem i mellom som aldri tar slutt, og om frykten for vold i et splittet USA. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Telenor Norge-sjefen om roboter og tingenes internett, kvinner, latter - og om kjærlighet på jobben  

Berit Svendsen om teknologiens brå skifter, om mulighetene vi må gripe NÅ, om roboter og fiskeri, om kvinner som må våge å være stygge - og om da hun oppdaget at mannen hun nettopp hadde ansatt, var mannen i livet hennes. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

NAV-direktøren om unge trygdede, sin rotløse oppvekst og gudstro – og om Dan Børge Akerø  

Sigrun Vågeng snakker om å lede Norges mest utskjelte etat, om å få unge trygdede inn i arbeid, om bruddet med Frelsesarmeen og ektemannen, om kvinner i ledelse – og om nåde. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Statoil-sjefen om den vettløse pengebruken, det grønne skiftet, Midtøsten – og om barndommen i Vartdal  

Eldar Sætre om å ta over Statoil etter Helge Lund, om sitt eget lederskap, om behovet for olje i verden, om sikkerhetspolitikk og Midtøsten, om sin kjærlighet til Statoil, om tiden som sjenert student i Bergen – og om sitt forhold til kristendommen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kjell Grandhagen om trusler mot Norge, hemmelighold og åpenhet – og om å leve med uhelbredelig kreft  

Eks-etterretningssjefen snakker om hærens plass i forsvaret av Norge, om etterretningens svikt i å forutse murens fall og den arabiske våren, om en verden som aldri har vært farligere, om å holde på hemmeligheter overfor kona – og om kreftsykdommen han aldri blir frisk av. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Ine Eriksen Søreide om trusselen fra Russland, om Donald Trump - og om behovet for soldater på bakken  

Forsvarsministeren om trusselen fra Russland, om bekymringen blant våre allierte over Aps nye toner i sikkerhetspolitikken, om soldater på bakken, om Gud og om troen på en bedre verden - og om da hun bidro til at det regnet glødende isopor over Tromsø sentrum. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Professor Grete Brochmann om innvandring og trygd - og om sin egen kjærlighet til velferdsstaten  

Grete Brochmann, som har forsket et helt liv på innvandring og velferd, snakker om fordeler og ulemper med den store innvandringen til Norge, om viktigheten av en god integrering for å bevare oppslutningen om velferdsstaten, og om hvor viktig det er at vi snakker sant om det som skjer. Og - hvorfor er hun selv så glad i velferdsstaten? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Øystein Olsen om olje og nedgangstider, om Jens Stoltenberg - og om broren Knut  

Sentralbanksjefen om euro og EU, om banker og nordmenns gjeld, om økonomers forhold til tall, om barndom og ungdomstid med broren Knut. Og - fikk egentlig sentralbanksjefen kjeft av Jens Stoltenberg da han ville stramme inn handlingsregelen? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Siv Jensen: Om båtflyktninger, Sylvi Listhaug, foreldrenes skobutikk og sorgen etter faren  

Finansminister Siv Jensen om forholdet til Sylvi Listhaug, regjeringspartnerne, oljepenger og om hvordan hun bruker erfaringen som selger i politikken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kristin Skogen Lund: Om glasstaket, faren sin, muggent brød, Telenor og kjærlighet  

NHO-sjefen om oppveksten med en far som hadde sittet i konsentrasjonsleir, om kvinnlige ledere, om det bekymringsløse livet og klassetur med Jonas Gahr Støre - og er NHO-sjegen egentlig gjerrig? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Martin Kolberg: Om forholdet til Jagland, om barndommens klasseskille, om Gud og om kjærlighet  

Ap-politikeren om hvor lei seg han ble da Thorbjørn Jagland skjøv ham ut, om sitt tidvis overivrige forsvar for Ap, om at han er gladere enn mange tror - og om Youngstorget som den egentlige meningen med livet. Og så avslører han en hittil ukjent historie om begravelsen til Einar Gerhardsen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Bård Vegar Solhjell: Om samarbeid med KrF, om kjærlighetssorg over SV, og om venstresidens frykt for islamkritikk  

SV-politikeren snakker om mulig regjeringssamarbeid mellom KrF og SV, om venstresidens kritikk av kristendommen, men fravær av kritikk av islam, om hvilke verdier vi må forsvare – og om forelskelsen som gjorde ham til SVer. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Frode Forfang: Om døden i Middelhavet, om asylrettens fallitt, og om kultur og kjønn  

UDI-direktøren om den dramatiske høsten, om behovet for en ny asylrett, om møte med mennesker, om håp og forventninger - og om da han talte Moskva midt i mot. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Janne Haaland Matlary: Om folk og forsvar, om EU og asylsøkerne - og om katolsk familieplanlegging  

Professor i internasjonal politikk, Janne Haaland Matlary, snakker om politikernes feighet i møte med krig, om norsk forsvar, om flyktningkrise og migrasjon, om EUs fremtid, og om religionens plass i det norske samfunnet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose