Skartveit

Skartveit

Norway

Skarpt og hyggelig. VGs politiske redaktør Hanne Skartveit setter seg ned med mennesker - som har noe å svare for.

Episodes

Trygve Hegnar om penger, velferdsstaten, kvinner og sin fraværende far  

Redaktør og investor Trygve Hegnar om den kritiske økonomijournalistikken og bladet Kapital, velferdsstaten, søndagsjobbing, penger og oppveksten med en fraværende far. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Johan H. Andresen om sårbare ungdommer, om oppvekst og rikdom, om forholdet til faren – og om rike jenter  

Ferd-eieren om arbeidet med barnevernsbarn og rusmisbrukere, om røyking, familieformuen bygget på tobakk, om å vokse opp med mye penger, forholdet til faren – og om å oppdra barn i en av Norges rikeste familier. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Helga Haugland Byfuglien om kvinner i islam, Jesus og Maria, kirke og politikk – og om sin sterke og strenge mor  

Biskopenes biskop om sin gudstro, om karikaturstrid og kvinner i islam, om abort og sin støtte til dagens abortlov, om Jesus i dag, om ensomhet og sorg – og om oppveksten med alenemor og fem søsken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Trygve Slagsvold Vedum om sentralisering, Trump, nasjonalisme – og om livet som småbarnsfar og toppolitiker  

Sp-lederen om populisme og nasjonalisme, om ulv i by og land, om sentralisering og nasjonalisme, om den nerdete guttungen han var, om tro og tvil, om Europa og verden – og om livet toppolitiker med små barn. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Knut Arild Hareide om ungdomsopprør, om tvil og tro, om Ap og regjering – og om kjærlighet og trygghet  

KrF-lederen om makt og regjeringsvalg, om tryggheten ekteskapet gir ham, om KrFs massive pengebruk, om religionens plass i samfunnet, om krisen i mediene, om da han solgte øl for millioner – og har han lyst til å bli statsminister? Produsert av Isak Ree

Skartveit 0

Sylo Taraku om tiden som ung asylsøker, om en ny innvandringspolitikk - og om ondskap og vennskap  

Forfatter og samfunnsdebattant Sylo Taraku om sin bok og behovet for en ny innvandringspolitikk, om tiden som ung og sårbar asylsøker og veien inn i det norske samfunnet, om islam, om oppveksten på Balkan - og om hvor onde menneskene kan være. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kristin Halvorsen om finanskrisen, hårtap, kjærlighet, egg og sæd - og litt om klima  

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen om hvor nær Norge var stupet under finanskrisen i 2008, om indre strid i SV som førte til at hun mistet håret, om eggdonasjon og surrogati, om Gud og kjærlighet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Carl I. Hagen om Trump, regjeringen, innvandring, skilsmissen og den strenge faren  

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen om parallellene mellom Donald Trump og europeiske politikere, og det kommende valget i Frankrike. Om hvorfor han ser seg selv som en populist, og hvorfor det er viktig å stille krav til innvandrere. Om regjeringsavtalen med Krf og Venstre der Frp ble bastet og bundet. Og om oppveksten på Røa og den vanskelige skilsmissen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Eks-statsråd Hanssen om Jagland og Stoltenberg, striden med Valla, pensjon – og om Snåsa-mannen  

Bjarne Håkon Hanssen om striden mellom Jagland og Stoltenberg – og om hvor forbanna han ble da Stoltenberg blåste ham. Om hvorfor han ikke ville bli Ap-leder, om behovet for tvang i kommunereformen – og om familielivet. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Hans von Spakovsky om pengene i amerikansk politikk, og hvorfor han er mot abort og for våpen  

Spakovsky fra tenketanken Heritage Foundation forsvarer pengebruken i amerikansk politikk, han vil nekte innsatte å stemme i valg, han er mot strengere våpenkontroll og mot abort. Han og kollegaene har stor innflytelse på høyresiden i amerikansk politikk. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Jonas Gahr Støre om flyktningkrise, om teknologi, om kona si - og om Trond Giske  

Ap-lederen om teknologi og sosialdemokrati, om flyktningkrise og folks uro, om barndom, oppvekst og kjærlighet, om våkenetter og gudstro. Og om Forsvaret - hvor mange soldater trenger vi egentlig på norsk jord? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Hillary Clintons beste venninne om kvinneforakt, Michelle Obama og Donald Trump, og om vennskapet med Hillary  

Ambassadør Melanne Verveer om kampen for kvinners rettigheter, om årene i Det hvite hus som Hillary Clintons stabssjef, om da hun traff Hillary Clinton for 30 år siden og samtalen dem i mellom som aldri tar slutt, og om frykten for vold i et splittet USA. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Telenor Norge-sjefen om roboter og tingenes internett, kvinner, latter - og om kjærlighet på jobben  

Berit Svendsen om teknologiens brå skifter, om mulighetene vi må gripe NÅ, om roboter og fiskeri, om kvinner som må våge å være stygge - og om da hun oppdaget at mannen hun nettopp hadde ansatt, var mannen i livet hennes. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

NAV-direktøren om unge trygdede, sin rotløse oppvekst og gudstro – og om Dan Børge Akerø  

Sigrun Vågeng snakker om å lede Norges mest utskjelte etat, om å få unge trygdede inn i arbeid, om bruddet med Frelsesarmeen og ektemannen, om kvinner i ledelse – og om nåde. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Statoil-sjefen om den vettløse pengebruken, det grønne skiftet, Midtøsten – og om barndommen i Vartdal  

Eldar Sætre om å ta over Statoil etter Helge Lund, om sitt eget lederskap, om behovet for olje i verden, om sikkerhetspolitikk og Midtøsten, om sin kjærlighet til Statoil, om tiden som sjenert student i Bergen – og om sitt forhold til kristendommen. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Kjell Grandhagen om trusler mot Norge, hemmelighold og åpenhet – og om å leve med uhelbredelig kreft  

Eks-etterretningssjefen snakker om hærens plass i forsvaret av Norge, om etterretningens svikt i å forutse murens fall og den arabiske våren, om en verden som aldri har vært farligere, om å holde på hemmeligheter overfor kona – og om kreftsykdommen han aldri blir frisk av. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Ine Eriksen Søreide om trusselen fra Russland, om Donald Trump - og om behovet for soldater på bakken  

Forsvarsministeren om trusselen fra Russland, om bekymringen blant våre allierte over Aps nye toner i sikkerhetspolitikken, om soldater på bakken, om Gud og om troen på en bedre verden - og om da hun bidro til at det regnet glødende isopor over Tromsø sentrum. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Professor Grete Brochmann om innvandring og trygd - og om sin egen kjærlighet til velferdsstaten  

Grete Brochmann, som har forsket et helt liv på innvandring og velferd, snakker om fordeler og ulemper med den store innvandringen til Norge, om viktigheten av en god integrering for å bevare oppslutningen om velferdsstaten, og om hvor viktig det er at vi snakker sant om det som skjer. Og - hvorfor er hun selv så glad i velferdsstaten? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Øystein Olsen om olje og nedgangstider, om Jens Stoltenberg - og om broren Knut  

Sentralbanksjefen om euro og EU, om banker og nordmenns gjeld, om økonomers forhold til tall, om barndom og ungdomstid med broren Knut. Og - fikk egentlig sentralbanksjefen kjeft av Jens Stoltenberg da han ville stramme inn handlingsregelen? Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

Siv Jensen: Om båtflyktninger, Sylvi Listhaug, foreldrenes skobutikk og sorgen etter faren  

Finansminister Siv Jensen om forholdet til Sylvi Listhaug, regjeringspartnerne, oljepenger og om hvordan hun bruker erfaringen som selger i politikken. Med VGs politiske redaktør Hanne Skartveit. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skartveit 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose