Smukfest's podcast

Smukfest's podcast

Denmark

Danmarks Smukkeste Festival finder sted i Skanderborg hvert år i august – i 2017 for 38. gang. Vi ses i skoven!

Episodes

NEXT STOP MARS  

Menneskets lyst til at indtage nyt terræn og bosætte sig i ukendte landområder for at få et bedre liv, er ikke af nyere dato. Mennesket har altid vandret, og de store vandringer har formet vores historie og defineret, hvordan vores samfund ser ud i dag. Folkevandringer og flygtningestrømme hører tæt sammen med store vendepunkter i historien. Spørgsmålet er, hvordan vores fremtid vil se ud, når der nu ikke er flere steder at vandre hen på kloden, og Mars måske bliver det næste stop. Mød Danmarks svar på Indian Jones, museumsinspektør og (rum)arkæolog Jeanette Varberg i en passioneret samtale med komiker Brian Mørk om fremtiden set med fortidens øjne. 

LINE-UP: Jeanette Varberg, forfatter, arkæolog og museumsinspektør. Brian Mørk, standupkomiker og manuskriptforfatter. Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

FAT DIN FREMTID! (MED INSTITUT FOR FREMTIDSFORSKNING)  

Fem ting du skal forstå før du er færdig

HUTTELIHUT – 25 ÅR EFTER...  

Nick Horup har besøg af et par af spillerne – og ser tilbage på en begivenhed der ikke bare samlede danskerne dengang, men stadig står som et af de helt store fælles øjeblikke.

LINE-UP: Nick Horup, TV2 Østjylland, Flemming Povlsen, EM vinder og fodboldkommentator og Morten Bruun, EM vinder og fodboldkommentator 

(Præsenteres i samarbejde med TV2 Østjylland)

EKSISTENTIEL DISRUPTION  

Det gør vi vel sammen med dem vi elsker? Men hvorfor accepterer vi så at bruge så meget af vores forgængelige tid på mennesker og aktiviteter, vi ikke elsker? Det er en absurditet, som Morten Albæk med udgangspunkt i sit virke som erhvervsleder og filosof dekonstruerer for at give plads til en ny og mere meningsfuld måde at lede sig selv og andre mennesker gennem livet på.

LINE-UP: Morten Albek, filosof, forfatter og CEO for Voluntas, et globalt investerings- og rådgivningsfirma, baseret på meningsfuldhed, diversitet og bæredygtighed.

DE BEDSTE FOR VERDEN  

Mød forskeren og NGO’en, der begge brænder for at skabe en bedre fremtid. Professor i infektionsmedicin, Lars Østergaard vil finde en kur mod AIDS, generalsekretær for Verdensnaturfonden (WWF) og biolog Bo Øksnebjerg kæmper for en bæredygtig klode. Mød dem i en samtale med Ane Cortzen.

LINE-UP: Lars Østergaard, overlæge og professor i infektionsmedicin. Bo Øksnebjerg, generalsekretær og biolog. Ane Cortzen, arkitekt og tv-vært. Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

LAST MAN STANDING FEAT. CHILI KLAUS  

Vi starter med 10 m/k og en mild chili – og så bliver frugten ellers stærkere og stærkere, indtil ni af kombattanterne har valgt at forlade scenen så der kun er 1 tilbage! Hver deltager får en stol at sidde på og 1L mælk at bruge fornuftigt undervejs. Til de tre der holder længst er der fede præmier i form af Smukfest 2018 billetter (nummer tre får 1 valgfri endagsbillet, nummer 2 får 1 partoutbillet – og til vinderen, ”Last Man Standing”, er der hele to partoutbilletter til Smukfest 2017).

Hvis man gerne vil være med i dysten, møder man bare op ved Udsigten senest 12.15, hvor Chili Klaus selv vil udpege de 10 deltagere.

LINE-UP: Chili Klaus og 10 modige Smuklinge…

BANALE SANDHEDER OM LIVET  

...Men hvad mener han egentlig med det? Og hvorfor hedder hans nye bog ”Skildpaddetanker”? Mickey Gjerris har i 20 år studeret, forsket og undervist i og grublet over spørgsmål vedrørende natur, dyr, teknologi, klima, sundhed og sygdom, liv og død og meningen med hele. Mød ham i samtale med kultursociolog, forfatter og debattør Emilia van Hauen, der er aktuel med bogen ”Succestyranniet”. Emilia van Hauen tager et tiltrængt opgør med vores tids usunde præstationskultur, som især handler om at være produktiv, synlig, liket og i evig udvikling. Bogens enkle budskab er, at et liv med mening og nærvær bedst opnås ved at have fokus på kun to ting: at yde vores bidrag til fællesskabet og at dyrke de menneskelige relationer, der betyder noget for os.  

LINE-UP: Mickey Gjerris, bioetiker, teolog, forfatter og tidl. medlem af Etisk Råd.  Emilia van Hauen, kultursociolog, forfatter og debattør. 
Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

DEN GRÅ SIDE  

”Erotik, humor og drengesnak” er undertitlen på Søren Rasteds svært populære podcast, hvor kendte drenge/mænd læser op af de historier der engang stod at læse i Ugens Rapport.

Det hele startede i januar i år – og har siden vokset sig til en af landets populæreste podcasts.

LINE-UP: Søren Rasted med gæster

DIN MOBIL – DEN LILLE FORRÆDER  

Apps, hjemmesider, styresystemer og utallige tjenester lover forbedret service, mens de uhæmmet rager til sig. Wi-Fi der er tændt, selvom du slukker det. Sjove Pokemons med fuld kontoadgang til din Google, reklamer med ultralydsbeacons og Zuckerberg, der kan læse dine SMS beskeder. 

Med udgangspunkt i vores alle sammens favoritcomputer – smartphonen – kigger Nikolaj Sonne nærmere på den massive hverdagsovervågning, der ikke handler om skæg, blå briller og statslige aktører – men går helt ned i vores egne lommer, og bliver endda meget personlig.

Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede Accepter til Terms & Conditions.

Line-Up: Nikolaj Sonne, vært på DR2s gadget-program So Ein Ding.

DETECH-KUREN – TILBAGE TIL VIRKELIGHEDEN  

Oplev live på scenen hvordan det gik til, da smartphone-junkien Thomas Skov Gaardsvig accepterede en 5 uger lang digital afvænningskur i hænderne på Imran Rashid - speciallæge og forfatter til bestselleren 'SLUK - kunsten at overleve i en digital verden'.  

Line-Up: Imran Rashid, speciallæge i almen medicin og forfatter og Thomas Skov Gaardsvig, studievært.

JA-HAT ELLER NEJ-HAT – ELLER DIG SELV?  

Eller er det tværtimod sundt at droppe forandringsparatheden, lade være med at pille i egen navle og tage nej-hatten på en gang i mellem. Eller findes der en tredje vej, som kombinerer det bedste fra begge sider? Ta’ en tænkepause midt i festivalen og lyt med, når Ane Cortzen går en af Danmarks førende eksperter i positiv psykologi, professor Hans Henrik Knoop på klingen.

LINE-UP: Hans Henrik Knoop, lektor i pædagogisk psykologi, AU og professor ved North-West University. Ane Cortzen, arkitekt og tv-vært.

Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

Udsigten
Torsdag d. 10. august
Kl. 16.00 - 17.00

Glæd dig  

Glæde kommer af overraskelser. Hvis man ved det hele i forvejen bliver man ikke glad. Det er derfor mænd med magt bliver så mugne.

 

De får det præcis som de vil ha' det – og det er kedeligt i længden. Man skal slippe kontrollen for at få sit liv fyldt med glæde. Som man gør det til en smuk fest. Men det er selvfølgelig allersjovest hvis man stadig kan huske lidt af det bagefter.

LINE-UP: Tor Nørretranders

Udsigten
Torsdag d. 10. august
Kl. 17.00 - 18.00

Dorset og læger på lattergas  

Grin dig klogere, når stand-up komiker Sebastian Dorset byder velkommen til tre modige overlæger og anerkendte forskere, der denne eftermiddag har smidt lægekitlen for at prøve kræfter med stand-up genren.

De er specialister i henholdsvis infektionsmedicin, hjertekirurgi og gigt, og vi har sendt dem skovtur uden stetoskop og lægetaske. Sebastian Dorset varmer publikum op og binder lægernes stand-up show sammen med vid og bid.

LINE-UP: Sebastian Dorset, stand-up komiker. Lars Østergaard, overlæge og professor i infektionsmedicin. Mogens Pfeiffer Jensen, overlæge og klinisk lektor i reumatologi. Vibeke Elisabeth Hjortdal, overlæge og klinisk professor i hjertekirurgi.

Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus, Emdrup og Herning

Udsigten
Torsdag d. 10. august
Kl. 14.00 - 15.00

 
0:00/0:00
Video player is in betaClose