Spela Spel

Spela Spel

Sweden

En podd av Nanna Johansson och Jonatan Unge om spel och att spela spel. Med spel menas tv-spel, data-spel, smartphone-spel och ibland till och med brädspel. Det handlar alltså om spel. Det är spel som gäller här.

Episodes

#28 Backseat Gaming  

Om The Last Guardian och Nintendo Switch! Men också, som nästan alltid: Skyrim, Planet Coaster och Hearthstone. Här hittas vår Twitch-kanal som vi tjatar om i podden: https://www.twitch.tv/spelaspelpodden/videos/all

#27 Lärdomar  

Tillbaka efter juluppehållet! Sälen har fått viktiga spelinsikter och Räven har byggt slott. Dessutom: Steep, jaktspel och ovidkommande anekdoter! Vi har f.ö. blivit Twitch-partners nu. Kolla på våra streams (live och i efterhand) här: https://www.twitch.tv/spelaspelpodden

#26 Julmys med Spela Spel  

Det stora julavsnittet som även är ett sällskapsspelsspecial! Vi gästas återigen av Sorken och snackar brädspel, EM-turneringar och nostalgi. Extra matigt avsnitt!

#25 Världens sämsta teaser  

Om nöjesparker, både analoga och digitala, hudvård, brott och straff samt om att få en pansarvagn i huvudet.

#24 Princess Wedding Salon  

Om att vara undergiven Tinker Bell, pris för bästa spel och Olas bevingade ord.

#23 Eskapism  

Mer om våra favoritspel just nu, det vill säga Planet Coaster och Skyrim Remastered. Dessutom: jackbox.tv, en anekdot om pingviner och en massa halvhjärtade förklaringar till att det här avsnittet inte blev särskilt bra.

#22 Tala som en drake  

Om världens bästa spel enligt Nanna, tankar om Dishonored 2 och världens äckligaste spel enligt alla.

#21 Peka och klicka  

Precis som titeln avslöjar handlar detta avsnitt om point and click-spel. Monkey Island, King's Quest, Machinarium, Day of the Tentacle och såklart Nancy Drew. Med Räven och bästisen Minken!

#20 Boner Alert  

Om sex i spel, The Walking Dead och den nya Overwatch-karaktären Sombra. Dessutom ett datum för världspremiären av Spela Spels stream! Om det här avsnittet innehåller Hearthstone? Ja, extremt mycket Hearthstone (men som vanligt bara i slutet av podden).

#19 Välling och email  

Om Skyrim, välling, spelet från Nannas barndom och superlite HS.

#18 1200 kronor  

Om bland annat Rävens äventyr i Battlefield 1 och Sälens längtan efter Red Dead Redemption 2. Ett halvsegt avsnitt, eventuellt med kasst ljud. Vi lovar att vara bättre nästa vecka.

#17 Att inte kunna döda barn  

Spelforskaren Björn "Kragbjörnen" Sjöblom vid Stockholms universitet och tekniska museet hoppar in denna vecka för en sjuk Nanna. Om pojkar på typ Matrix, spelvärldens sista tabu och så lite om Yogg Sarons tragiska öde.

#16 Mario  

Vi gästas av komikern och Nintendo-fantasten Johannes "Sköldpaddan" Finnlaugsson och pratar EXTREMT mycket Super Mario, men även spelsadism, Skyrim och 90-tal!

#15 Judelån  

Om kull, VR, behandlingen av judarna i Crusader Kings och så klart Hearthstone

#14 Analhunter  

Räven och vikarien Sorken snackar e-sport, Nannas vidriga första möte med CS:GO, att stena folk i Crusader Kings II, vägnät i Cities: Skylines och mycket, mycket mer.

#13 Göm dig i ett skåp  

Skräckspecial i Spela Spel! Nanna "Räven" Johansson och vikarien Helena "Pandan" Blom snackar läskiga spel, men också buggar och mycket mer.

#12 Deffad gris  

Tillsammans med gästen Victor Linnér snackar vi No Man's Sky, Magic, Dark Souls och (för) höga förväntningar på spel. Vårt längsta och kanske bästa avsnitt hittills!

#11 Superspännande och supertöntig  

Om arkadspelande som motion, massa speltips, nya HS-äventyret och om Blizzards hårda straff för fuskare.

#10 Squirtle, Squirtle  

Om Sherlock-spelen, Pokémon Go, Legion-expansionen och NES Classic Mini. Dessutom: Relationstips för gamers och ett gästspel av Sorken!

#9 Fräckt eller inte ok?  

Om Pokemon GO, våld/sex/krig och äntligen inte Overwatch

0:00/0:00
Video player is in betaClose