Spela Spel

Spela Spel

Sweden

En podd av Nanna Johansson och Jonatan Unge om spel och att spela spel. Med spel menas tv-spel, data-spel, smartphone-spel och ibland till och med brädspel. Det handlar alltså om spel. Det är spel som gäller här.

Episodes

#35 Branne  

Spela Spel gästas av ingen mindre än den röda pandan (kattbjörnen) Branne Pavlovic!

#34 Quitrage  

Om att Nanna blivit rättshaverist, lite Star Wars och att Zelda verkar suga.

#33 Bromance  

Om 1) att bli objektifierad av andra spelare, 2) för många Broforce-bossar, 3) fiktiva intervjuer, 4) de kommande Hearthstone-förändringarna och 5) diverse andra grejer.

#32 Original Comedians  

Om GTA Online, de kommande Hearthstone-förändringarna, PewDiePie och Sälens gudabenådade sikte. Missa inte vår hemsida www.spelaspelpodden.se

#31 Var det värt det?  

Om heminredning i spel, onlineförälskelser, Sälens missöden på Kanarieöarna samt lite om Conan Exiles! Missa förresten inte vår nya hemsida: www.spelaspelpodden.se

#30 Toppenavsnittet  

Ett extremt bra avsnitt med extremt dåliga mikrofoner (Gud ger och Gud tar)! Häpnadsväckande spelhistorier, chockerande påståenden och en initierad förhandsrecension av For Honor.

#29 Stardew Valium  

Räven och Minken pratar om Minkens nya beroende: spelet Stardew Valley.

#28 Backseat Gaming  

Om The Last Guardian och Nintendo Switch! Men också, som nästan alltid: Skyrim, Planet Coaster och Hearthstone. Här hittas vår Twitch-kanal som vi tjatar om i podden: https://www.twitch.tv/spelaspelpodden/videos/all

#27 Lärdomar  

Tillbaka efter juluppehållet! Sälen har fått viktiga spelinsikter och Räven har byggt slott. Dessutom: Steep, jaktspel och ovidkommande anekdoter! Vi har f.ö. blivit Twitch-partners nu. Kolla på våra streams (live och i efterhand) här: https://www.twitch.tv/spelaspelpodden

#26 Julmys med Spela Spel  

Det stora julavsnittet som även är ett sällskapsspelsspecial! Vi gästas återigen av Sorken och snackar brädspel, EM-turneringar och nostalgi. Extra matigt avsnitt!

#25 Världens sämsta teaser  

Om nöjesparker, både analoga och digitala, hudvård, brott och straff samt om att få en pansarvagn i huvudet.

#24 Princess Wedding Salon  

Om att vara undergiven Tinker Bell, pris för bästa spel och Olas bevingade ord.

#23 Eskapism  

Mer om våra favoritspel just nu, det vill säga Planet Coaster och Skyrim Remastered. Dessutom: jackbox.tv, en anekdot om pingviner och en massa halvhjärtade förklaringar till att det här avsnittet inte blev särskilt bra.

#22 Tala som en drake  

Om världens bästa spel enligt Nanna, tankar om Dishonored 2 och världens äckligaste spel enligt alla.

#21 Peka och klicka  

Precis som titeln avslöjar handlar detta avsnitt om point and click-spel. Monkey Island, King's Quest, Machinarium, Day of the Tentacle och såklart Nancy Drew. Med Räven och bästisen Minken!

#20 Boner Alert  

Om sex i spel, The Walking Dead och den nya Overwatch-karaktären Sombra. Dessutom ett datum för världspremiären av Spela Spels stream! Om det här avsnittet innehåller Hearthstone? Ja, extremt mycket Hearthstone (men som vanligt bara i slutet av podden).

#19 Välling och email  

Om Skyrim, välling, spelet från Nannas barndom och superlite HS.

#18 1200 kronor  

Om bland annat Rävens äventyr i Battlefield 1 och Sälens längtan efter Red Dead Redemption 2. Ett halvsegt avsnitt, eventuellt med kasst ljud. Vi lovar att vara bättre nästa vecka.

#17 Att inte kunna döda barn  

Spelforskaren Björn "Kragbjörnen" Sjöblom vid Stockholms universitet och tekniska museet hoppar in denna vecka för en sjuk Nanna. Om pojkar på typ Matrix, spelvärldens sista tabu och så lite om Yogg Sarons tragiska öde.

#16 Mario  

Vi gästas av komikern och Nintendo-fantasten Johannes "Sköldpaddan" Finnlaugsson och pratar EXTREMT mycket Super Mario, men även spelsadism, Skyrim och 90-tal!

0:00/0:00
Video player is in betaClose