Sysla Laksekast

Sysla Laksekast

Norway

En ukentlig podkast om oppdrettsbransjen.

Episodes

Rekordresultatene fortsetter  

De fleste børsnoterte oppdrettselskapene melder nok en gang om rekordresultater. Sjømatanalytikerne Alexander Aukner i DNB Markets og Carl-Emil Kjølås Johannessen diskuterer resultatene, og hvordan det vil bli fremover.

Sysla Teknologi: Hvorfor har IT-sjefen gått fra å være sjef til å være vaktmester?  

Episode 3 av Sysla Teknologi: Sturle Rasmussen snakker med Endre Markussen, grunnlegger av konsulentselskapet First point. Hvorfor har IT-sjefen gått fra å være sjef til å være vaktmester? Abonner på Sysla Teknologi her: https://itunes.apple.com/no/podcast/sysla-teknologi/id1225219482?l=nb&mt=2

Laksepriser under press  

Lakseprisene er fremdeles gode historisk sett, men sjømatanalytikerne Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets og Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets venter at de vil falle. Hvorfor det, og hvilket prisnivå de ser for seg får du høre mer om i denne podkasten.

Hvordan kan man lykkes som oppdrettsgründer?  

Fôrdirektør Tor Eirik Homme i Grieg Seafood, Hogne Tyssøy i Holbergfondene og prosjektleder Fredrik Kyrkjebø samtaler i denne podkasten om hvordan man kan lykkes med innovasjon i havbruksnæringen, hvor man kan hente penger fra og hva som skal til for å lykkes. Podkasten er spilt inn på Litteraturhuset i Bergen.

Håper første salg av Ecomerden er rett rundt hjørnet  

Gründer Fredrik Kyrkjebø i Ecomerden forteller i denne podkasten om hvordan det har vært å utvikle en lukket merd, hvordan det er å jobbe sammen med faren og hvilke planer de har for Ecomerden fremover. Podkasten er spilt inn med publikum i salen på Litteraturhuset i Bergen.

Undervannsdrone skal måle hvordan fisken har det  

Gründer Andreas Morland i Seasmart startet opp med sparepenger og en tålmodig kone. Nå har han fått sine første kunder, og er klar for å gå videre med undervannsdronen han har utviklet.

Akva Group vil vokse mer  

Akva Group, som leverer utstyr til oppdrettsnæringen, etablerer seg nå i Iran. Vi snakker med den nye konsernsjefen Hallvard Muri om hvordan hans første måneder har vært, og hva som er planene for selskapet fremover.

NRS-sjefen om rekordresultater, steril fisk og Aker-samarbeid  

Konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon (NRS) forteller om mulighetene for vekst, oppdrettsselskapets gode resultater, kampen for steril fisk og søknaden om utviklingstillatelser.

Dette skal endre oppdrettsnæringen  

Marine Harvest og Midt-Norsk Havbruk har til sammen levert inn fem søknader om nye utviklingstillatelser. Det handler om lukkede oppdrettsmerder, oppdrettsskip og rømningssikre bur. Er det dette som skal til for at oppdrettsnæringen skal vokse? Vi har snakket med konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest, og Steingrim Holm, prosjektleder for Aquatraz-satsingen til Midt-Norsk Havbruk.

Lerøy-sjefen om luseskadet fisk, oppkjøp og litt til  

Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy oppsummerer 2016 og ser samtidig på utsiktene for oppdrettsnæringen fremover.

Om havrommet og vekst i oppdrettsnæringen  

Ap-leder Jonas Gahr Støre forteller i denne podkasten hva han egentlig mener med havrommet og hvordan han mener oppdrettsnæringen kan vokse. Havforskningsdirektør Sissel Rogne snakker også om vekst og om lusemodellen som forskerne hennes står bak.

- Ganske skuffende lakseresultater  

De store sjømatselskapene har kommet med sine resultater for tredje kvartal. Selv med rekordresultater skuffer de fleste sammenlignet med hva som var forventet. I denne podkasten snakker analytiker Marius Gaard i Swedbank og ansvarlig redaktør Aslak Berge i iLaks om hvorfor det er slik.

Hva skjer med lakseprisen?  

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets snakker om lakseprisen. Hvorfor er den så høy, hva er konsekvensen, og hva skjer fremover, er noe av det han svarer på i denne podkasten.

Ny trafikklysregulering bekymrer oppdrettsnæringen  

Oppdrettsnæringen frykter store økonomiske tap om regjeringens forslag til trafikklysregulering blir vedtatt. Hør forskningsdirektør Geir Lasse Taranger ved Havforskningsinstituttet debattere ordningen med havbruksdirektør Jon Arne Grøttum i Sjømat Norge.

Grieg Seafood gikk i minus, mens andre opplevde toppår  

I denne podkasten snakker konsernsjef Andreas Kvame om hva han gjør for å øke produksjonen til Grieg Seafood, og analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets forteller blant annet om hvordan han ser på utsiktene til oppdrettsselskapet fremover.

- Tror på overkapasitet av brønnbåter i 2017  

Brønnbåtrederiene opplever gode tider, men med mange nybygg på vei inn på markedet kan det bli overkapasitet allerede neste år, tror styreleder Jan Harald Hauvik i Brønnbåteiernes Forening

Kostnadene må under kontroll  

Porteføljeforvalter Jan Mollnes i Holbergfondene og havbruksansvarlig Rune Søvdsnes i Sparebank 1 - SR Bank mener diskuterer kvartalstallene til de store oppdrettsselskapene.

Omdømmeproblemer, vekstambisjoner og gründerånd  

Redaksjonssjef Marit Holm i samtale med Einar Wathne, konsernsjef i Ewos, Per Grieg jr, styreleder i Grieg Seafood og Anders Gjendemsjø, partner i Deloitte.

Kostnadseksplosjon i oppdrett  

De siste årene har høye priser og solide marginer preget oppdrettsnæringen. Men samtidig har kostnadene skutt i været. Går bransjen i samme fellen som oljeindustrien?

Konsesjoner:  De har en samlet verdi på 75 milliarder og slik fungerer de  

Lars Selmar Alsaker i Steenstrup Stordrange gjester podkasten for å forklare hvordan konsesjonssystemet i oppdrettsnæringen er bygget opp og hvorfor det er viktig at konsesjonene kan omsettes i det frie markedet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose