Tentamen

Tentamen

Norway

På ukentlig basis lodder Per Christian, Torstein og Ellen de litterære dyp gjennom det næreste de fleste av oss noen gang kommer stor litteratur: dine og mine norsk, nynorsk og -engelskstiler fra grunnskole og videregående. Hver episode plukker fra hverandre et av deres innsendte mesterverk, og gir stilen den anerkjennelsen den aldri fikk (eller fortjente), komplett med karaktersetting. Tør du legge din gamle kioskvelter under lupen? Send inn novellen, eventyret, kåseriet eller debattinnlegget, helt anonymt, til tentamenpodcast@gmail.com. Ekstra stjerner i margen til de som legger ved klassetrinn og oppgavetekst!

Episodes

S01E18 - Ved Alteret  

Solen skinner, alle smiler og kirkeklokkene ringer, men én person er ikke helt overbevist - og ting skal etterhvert ta en dramatisk vending. Ved Alteret er skrevet og sendt inn av Elisabeth Halvorsen. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E17 - Lucy's Bay  

I et land langt borte ligger Sam våken om nettene. En dag tar han til mot, og legger ut på en tur - mot Lucy's Bay. Første stil fremført på (delvis) australsk, innsendt av Sara. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com

Tentamen 0

S01E16 - Mordaren  

I en ødelagt verden, langt, langt borte bor Vendela med sin mor og lillesøster. En dag får Vendela et skjebnesvangert brev: "Det er din tur, Vendela, vid meg kva du er god for!" Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E15 - Skogland  

Sølvbjørner, medaljonger, skogfolk, klippetroll, gukkofugler - hold tunga rett i munnen når du hører dette fantasyeposet som absolutt ikke i det hele tatt plagierer Thore D. Hansens serie med samme navn. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com

Tentamen 0

S01E14 - Et Pratesykt Spøkelse  

Julie Berg Melfald har trådt inn i det hinsidige for å gi oss dette skjellsettende intervjuet med Geronimus Ghost - et 1700-tallsspøkelse som døde på svært mistenkelig vis. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com

Tentamen 0

S01E13 - De Lyver  

Gjør deg klar til å få dagen skikkelig ødelagt med De Lyver, en usannsynlig melodramatisk men like fullt fortryllende emonovelle fra niendeklasse. Du lyver, men du vet det ikke selv. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E12 - Våre Dager Ser Sin Slutt. Timeglasset Renner Ut.  

Henrik Evensen deler med oss det som er Tentamens til nå mest kryptiske og uforståelige stil. Bli kjent med Dorothe og Ambrosius - eller ikke. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com, eller del dine teorier om hva denne stilen kan handle om her på vår facebookside.

Tentamen 0

S01E11 - Ikke Kødd med Boblejakka Mi!  

Rett fra 1995 kommer Ikke Kødd med Boblejakka mi, en essay/novelle-hybrid som til tross for tittelen til slutt lærer oss at man kanskje kan kødde litt med boblejakka di. Vi klarer også å smette inn en referanse til Karl-Bertil Jonssons Julafton. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E10 - Blond Bankraner  

Henda i været!! Våpen, fart, spenning, penger og... neglelakk? Blond Bankraner tok oss fullstendig på senga, og har Tentamens til nå kanskje søteste avslutning (sammen med "Erik og Johannes er sammen!!") Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com!

Tentamen 0

S01E09 - Soga om Prins Olav Nathaniel Pakistanarskjeggson  

Rett fra 2005 kommer denne moderne sagaen om sønnen til Kronprins Håkon Magnus Pakistanarskjegg. Forvent drømmer, kvad, SMSer, diabetes og mer enn et stikk til Mette Marits nærmeste familie. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E08 - How Did American Gun Culture Develop Into Today's Situation?  

I Tentamens første engelskstil og saktekst får vi noen hardtslående, dog veslevoksne skråblikk på amerikansk våpenpolitikk som på ingen måte i det hele tatt slår inn vidåpne dører (neida.) Please send your contributions to tentamenpodcast@gmail.com!

Tentamen 0

S01E07 - Hvitt  

En litt tafatt hovedperson takler forholdsproblemer hun strengt tatt burde sett komme i Hvitt, en historie om løgn, svik og verdens dårligste torpedo. Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com.

Tentamen 0

S01E06 - Hodestups Forelsket  

Denne lille perlen av en kjærlighetshistorie er god tvers igjennom, men blir virkelig minneverdig helt mot slutten. Send inn ditt bidrag til tentamenpodcast@gmail.com!

Tentamen 0

S01E05 - Chocolate Toffee  

Chocolate Toffee er den gripende skildringen - metaforen? - av én manns kjærlighet og et vitnesbyrd om at noen ganger ligger inspirasjonen i tentamenssituasjonen bokstavelig talt rett foran nesen din. Send inn dine gamle skolestiler til tentamenpodcast@gmail.com

Tentamen 0

S01E04 - Lærere  

Den samlede norske lærerstanden får passet sitt grundig påskrevet i Lærere, et kåseri som sparker veldig hardt - men i hvilken retning? Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com ellers er du et mensentryne!

Tentamen 0

S01E03 - Hverdagsliv  

Hverdagsliv følger en ung kvinne gjennom en hektisk morgen i Hovedstaden, der hun støter på alt fra en gammel brite som savner soloppgangen over Big Ben til en sliten Lillehammer OL-revivalist. Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com, eller finn oss på facebook!

Tentamen 0

S01E02 - Kven har stalet mjølkeglaset?  

I denne nynorske neo-noir-thrilleren møter vi en ikke navngitt hovedperson og et stort mysterium: Kven har stalet (stjålet) mjølkeglaset? Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com, gjerne anonymt!

Tentamen 0

S01E01 - Trillende Tårer  

I Tentamens første episode plukker vi fra hverandre Trillende Tårer, en fengslende novelle om Grace, Billy, en låve, og det nådeløse livet på prærien. Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com

Tentamen 0

Trailer  

Send inn dine gamle stiler til tentamenpodcast@gmail.com, så kanskje - forhåpentligvis - er det nettopp ditt gamle mesterverk som blir lagt under den konstruktiv-kritiske lupen i løpet av sesongen.

Tentamen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose