United-podden

United-podden

Sweden

En podcast om fotbollslaget Manchester United på svenska

Episodes

#16 Den ökända bussen  

I veckans sensena samt finfina höstavsnitt introduceras vår nya ljudsatsning samtidigt som vi blickar lite åt alla håll: bakåt på det icke-avgjorda nordvästderbyt, framåt på Chelsea- och City-mötena som lurar runt hörnet, samt både framåt och bakåt på Fenerbahce-matchen (detta möjliggjort utav den fantastiska klippningskunskap vi innehar).

#15 Nordväst-derbyt  
I veckans avsnitt av United-podden så taggar vi till inför det kommande Liverpoolmötet med Tippning, spelaranalyser och historia kring de två lagen. Vi granskar också hur spelarna skött sig i respektive landslag under veckan och försöker än en gång knäcka koden kring Fergusons framgång. Som vanligt hyllar vi även Fosu-Mensah och kritiserar Rojo. Kolla gärna in vår hemsida Unitedpodden.se

Fel i podden: Moyes blev tränare för United säsongen 13/14 och inte 14/15. 
#14 Stora Samuel  

Tjollahopp, tjollahej!


I veckans avsnitt diskuterar vi de rödas två halvdana matcher under veckan som gått. Vi lyckas göra flera liknelser mellan skandalmannen Big Sam Allardyce och succéserien Game of Thrones samt nämna den gamla Hull-tränaren Phil Browns korta sångkarriär. Eric har också kollat närmre på hur våra utlånade talanger sköter sig i respektive klubbar. Som alltid bjuder avsnittet på Rojokritik, konspirationsteorier och felsägningar på CBJs namn. Vi har även två stor [...]
#13 Miljardmålet  

Ett sällan skådat deluxeavsnitt, eller ja, det blev iallafall circa tjugo minuter extra gentemot ett standardasgrymt avsnitt. Konceptet är sig dock likt och vi håller ej igen med generaliseringarna om allt och ingenting (bland annat diverse stereotyper och emigration relaterad till slutet av andra världskriget). Vi går även in på bottenstriden, managers som står främst i kön för medalj för lång trogen tjänstgöring i Premier Leagues namn, jämförelser mellan spelare och växter/insekter och som vanligt berör vi den eminenta fantasy-ligan och hur olika resultat vi hittils sett.

#12 Rocket Man  

Hejsan, hejsan, hejsan!

Lika många hejsan som förluster i rad för vårt kära skrytbygge till United-trupp, vad sker? Behöver vi oroa oss eller borde vi luta oss på gott gammalt tålamod? Vilken elva borde vi egentligen ställa upp med? Vem var ordförande för Watford på 70- och 80-talet? Vad har Heurelho Gomes för typ av tandskydd? Är Mourinho på dekis? Borde Depay starta? Vilken scen är en av filmkonstens allra starkaste någonsin?

Så många frågor, så få svar…utanför United-podden d.v.s. Lyssna och fyll skallen med allvärldens information nu på momangen! 
#11 Apoca-who?  

I veckans avsnitt, det ELFTE i ordningen, diskuteras respektive ältas både det bra och det dåliga från helgens Manchester-derby. Vi blickar framåt mot Europa League matchen som står framför oss samt hyllar vår enastående målvakt från España. En och annan X-men referens lyckas också smyga sig in i denna episod, självklart välförankrat i kärnan som ju i denna podd utgörs av Manchester United. För de som känner sig manade att ta del av vår kära kapten och hans deltagande i en trailer för en viss film från i somras [...]

#10 Påksamhället  

Vi försöker hålla oss någorlunda ajour och kritiserar det luddiga landslagsuppehållet samtidigt som vi kommer med en inte helt fräsch mediespaning vad gäller överexponerandet utav Zlatan.

Eric hänger aningen med huvudet samtidigt som han erkänner sin kärlek för någon han tidigare uttryckt ett såpass starkt hat för att han nästan påbörjade ett bokprojekt helt ägnat åt det hatet. Carl visar återigen sin förkärlek för de spelare so [...]

#9 Hygglige Marcus & Mou-time  

Herr Scholes (gingerhjälten) inleder podden med en rapp kommentar om allas vår älsklingspöjk - (den till synes så) hygglige Marcus. Vi tar oss därifrån via matchen fram och tillbaka till ämnen såsom exempelvis den fryntlige Steve bruce, Schweines tennistrubbel, och den gamle Bravo vs Hart. 

Vi dissar Arsenals målvaktskultur samtidigt som vi slår ett (någorlunda lätt) slag för den gamle,  numera, ständigt ifrågasatte Wenger och Carl besserwissrar det förra avsnittets okunniga upplagor av [...]
#8 What a time to be alive (och röd)  

I veckans avsnitt har vi samlats hemma i Erics studentlägenhet för att diskutera den fantastiska fredagsmatchen som under fredagskvällen begav sig mot Southampton. Vi samtalar även om eventuella spelarförsäljningar och konstaterar att vi kan väldigt lite om sydamerikansk målvaktskultur. Erik och Eric briljerar med intressant trivia om både cricket och historiska fredagsmatcher samtidigt som Carl hintar om en viss förkärlek till vargar. Dessutom droppar vi bra och dåliga tips om Fantasy Premier League.

#7th Heaven  

Tjoflöjt!

I United-podden ser vi alltid till att uppmärksamma våra gamla hjältar, denna gång - om än i förbifarten -Gary Neville, som gjort sig förtjänt av sin plats i vårt otroliga intro till avsnitt 7 genom 7 karriärmål för United. Efter detta ger vi oss på matchen i södra England, Eric citerar popstjärnor, Carl har problem med Beneluxländerna och Erik är sämst på Fantasy Premier League. 

Lyssna för Satan, lyssna för Gud, lyssna för ditt eget välmående eller för våran skull. Oavsett skäl så ÄLSKAR vi er likt familjen Camden älskade sin hund Happy. Förstår ni ej referensen så är ni antagligen friskare i huvudet än vad vi är…Lyssna nu’rå!
#6 Ça plane pour Pogba  

Ännu en vecka har gått och äntligen har vi, med hjälp av Community Shield fått vittring  vad gäller nästa säsong och vad den skall bringa oss arma United-supportrar. Vi går självfallet in på diverse skeenden i matchen men spånar även vidare på bland annat Raiolas mentala hälsa,  potentiell laguppställning inför den första PL-matchen i veckan, går in på Schweinis förgörande längtan efter korv, Mogge S en aning säregna fotbollsdiet samt passar på att ge lite välförtjänt beröm till en 

#5 Alan Smith och banankartongerna  

Veckans avsnitt av United-podden sänds från Helsingborg, Rom och Visby där tre trötta, solbrända och skadade killar diskuterar Zlatans första mål, banankartonger och en viss jacka tillhörande Machedas pappa. De blir också nostalgiska då de diskuterar barndom, Alan Smith och Fergie. Självklart hinner de också kort men konsist nämna nya Pogba-rykten.

#4 Martial vs Zlatan - För daj?  

I avsnitt fyra av United-podden har Erik fastnat i trafiken någonstans mellan Dortmund och Gelsenkirchen på sin Tysklandssemester.
Carl och Eric fyller ut tomrummet genom att prata om besvikelsen efter Dortmund-matchen samt hur Uniteds köpfilos [...]

#3 Avslöjandet  

Avsnitt tre - Avslöjandet

Avsnitt tre bjuder på en oförglömlig nyhet i dessa tider av lugn. En diskussion uppstår där Erik och Eric sätter sig emot Carls önskan om en mycket oväntad värvning. Ljudet förblir halvtaskigt men det är på bättringsväg. Nästa avsnitt kan vi “lova” att det är bättre.

Avsnitt tre är för första gången i podcastens historia även klippt av de båda Erickarna. Lyssna på denna podcast som blir lite bättre för varje avsnitt.

Tack för att ni lyssnar!

För frågor och kommentarer, poddenunited@gmail.com

#2 Psyktesen och Prins Zäta  

En hel del dåliga skämt figurerar i veckans avsnitt och densamme Erik som yttrar dessa är också rädd för att bli sparkad på av en viss rödhjärtad legendar (fastän han nog älskat det innerst inne). Carl trampar i klaveret när vi diskuterar målvakter från förr och Eric tjatar sig till ett Cantona-gästspel samt ställer sig återigen på tvären vad gäller allmänt erkända sanningar om årets EM.

Trots (eller på grund av?) allt detta har vi tydligen en eller två förvirrade själar som lyssnat till våra finfina stämmor även ute i VÄRLDEN, för att inte näm [...]
#1 En United-podd  

United-podden, bestående av Eric, Carl och Erik (med ”K”),debuterar! Första avsnittet släpps ner likt ett atombombssvampmoln (ja, det ärett ord) på den svenska Red Devils-horisonten, mitt i den evigt brinnande sillyseason-sommaren 2016 – iår mer infernoliknande än på länge – åtminstone om man,liksom oss, sneglar åt dess håll utrustad med rödtonade glasögon.

I avsnitt ett hör vi bland annat Eric överge sin starkaövertygelse om att det EM han stirrat på under sommaren antagligen är dettråkigaste han skådat på länge samtidigt som han även får vädra sitt oändligahat för en mikrofonfriserad United-belgare.

Faktafel briserar lite här och där och Erik med ”K” lär sigatt EM är motsatsen till Copa America och att inte alla skämt med tema mussloroch pommes funkar. Carl får även skryta lite om sin glamorösa föredettafotbollstillvaro på Gotland samtidigt som hans fav [...]

0:00/0:00
Video player is in betaClose