United-podden

United-podden

Sweden

En podcast om fotbollslaget Manchester United på svenska

Episodes

#22 Wes  

Hallå där!

Denna vecka, den tjugoandra i följd, påtar vi i den samtalsträdgård där ämnesväxter såsom siffran sju, James Collins, “Dabben”, Mourinhofasoner och högerbackstjafs alla frodas och lever i samförstånd. 

Möt oss där! Tack och bock.

#21 Matadoren  

I avsnitt twentyjuan bökar vi ner oss i ämnen såsom United, United och United. Dessutom kommer vi in på krokkroppar och förra veckans Zlatan-miss. God lyssning, fränder!

#20 Darrens resor & Djingistårta  

I veckans avsnitt pratar vi om de rödas landslagsinsatser. Vi kollar också på den kommande matchen mot The Gunners genom att samtala om både ditten och datten, förutspå elvan samt tippa resultatet. Avsnittet bjuder också på allt från Djingis Khan till Angelina Jolie, Makedonien, Caesarsallad och den förtrollande världen utav Tillbaka till framtiden. Fler faktabränder än någonsin tidigare(?) briserar, men lyckas släcka de flesta illa kvickt p.g.a. dåligt självförtroende.  Tack till alla som lyssnar! 

#19 Zvansjön  

I det nittonde avsnittet av United-podden diskuterar vi nederlaget i Turkiet och segern i Wales.  Vi misströstar oss över ytterligare ett landslagsuppehåll innan vi rundar av  avsnittet med att diskutera det kommande januarifönstret.  Slutligen så tar vi ännu en gång fel på Michael Carricks ålder vilket vi självfallet beklagar.
Tack som tusan för att ni lyssnar!

#18 Mou’ Games, Mou’ Problems  

Denna vecka förväxlar vi domare med målvakter, uttalar oss såsom vi vore experter (med enbart Football Manager-erfarenhet i ryggen) och flyger besinningslöst från höger till vänster på den berömt breda United-podden-ämneskarta. Vi introducerar ett nytt (tillfälligt?) segment och hinner med att dra i (och riva sönder) en hel bunt ytterligare små samtalstrådar.

Lyssna (tack snälla) och få reda på vad allt detta handlar om (för vi vet knappt själva)! För United i tiden //UP-trion.
#17 Legendariska dojor  

Avsnitt 17, allaredan! Tiden går fort, som man brukar säga när man inte har lust att säga något mer uttänkt. Vi går in på helgens mörkaste inslag i ett försök att tala ut och därmed kunna gå vidare mot veckans kommande utmaningar. I tillägg till detta blandar vi ihop Neville-brorsor och deras spanienresor samt de kommande bataljerna mot bland annat lokalrivalen i ljusblått. 


Tack och bock, ni fröjdefulla skock (ja, vi skriver på rim. Det ÄR okej.)!
#16 Den ökända bussen  

I veckans sensena samt finfina höstavsnitt introduceras vår nya ljudsatsning samtidigt som vi blickar lite åt alla håll: bakåt på det icke-avgjorda nordvästderbyt, framåt på Chelsea- och City-mötena som lurar runt hörnet, samt både framåt och bakåt på Fenerbahce-matchen (detta möjliggjort utav den fantastiska klippningskunskap vi innehar).

#15 Nordväst-derbyt  
I veckans avsnitt av United-podden så taggar vi till inför det kommande Liverpoolmötet med Tippning, spelaranalyser och historia kring de två lagen. Vi granskar också hur spelarna skött sig i respektive landslag under veckan och försöker än en gång knäcka koden kring Fergusons framgång. Som vanligt hyllar vi även Fosu-Mensah och kritiserar Rojo. Kolla gärna in vår hemsida Unitedpodden.se

Fel i podden: Moyes blev tränare för United säsongen 13/14 och inte 14/15. 
#14 Stora Samuel  

Tjollahopp, tjollahej!


I veckans avsnitt diskuterar vi de rödas två halvdana matcher under veckan som gått. Vi lyckas göra flera liknelser mellan skandalmannen Big Sam Allardyce och succéserien Game of Thrones samt nämna den gamla Hull-tränaren Phil Browns korta sångkarriär. Eric har också kollat närmre på hur våra utlånade talanger sköter sig i respektive klubbar. Som alltid bjuder avsnittet på Rojokritik, konspirationsteorier och felsägningar på CBJs namn. Vi har även två stor [...]
#13 Miljardmålet  

Ett sällan skådat deluxeavsnitt, eller ja, det blev iallafall circa tjugo minuter extra gentemot ett standardasgrymt avsnitt. Konceptet är sig dock likt och vi håller ej igen med generaliseringarna om allt och ingenting (bland annat diverse stereotyper och emigration relaterad till slutet av andra världskriget). Vi går även in på bottenstriden, managers som står främst i kön för medalj för lång trogen tjänstgöring i Premier Leagues namn, jämförelser mellan spelare och växter/insekter och som vanligt berör vi den eminenta fantasy-ligan och hur olika resultat vi hittils sett.

#12 Rocket Man  

Hejsan, hejsan, hejsan!

Lika många hejsan som förluster i rad för vårt kära skrytbygge till United-trupp, vad sker? Behöver vi oroa oss eller borde vi luta oss på gott gammalt tålamod? Vilken elva borde vi egentligen ställa upp med? Vem var ordförande för Watford på 70- och 80-talet? Vad har Heurelho Gomes för typ av tandskydd? Är Mourinho på dekis? Borde Depay starta? Vilken scen är en av filmkonstens allra starkaste någonsin?

Så många frågor, så få svar…utanför United-podden d.v.s. Lyssna och fyll skallen med allvärldens information nu på momangen! 
#11 Apoca-who?  

I veckans avsnitt, det ELFTE i ordningen, diskuteras respektive ältas både det bra och det dåliga från helgens Manchester-derby. Vi blickar framåt mot Europa League matchen som står framför oss samt hyllar vår enastående målvakt från España. En och annan X-men referens lyckas också smyga sig in i denna episod, självklart välförankrat i kärnan som ju i denna podd utgörs av Manchester United. För de som känner sig manade att ta del av vår kära kapten och hans deltagande i en trailer för en viss film från i somras [...]

#10 Påksamhället  

Vi försöker hålla oss någorlunda ajour och kritiserar det luddiga landslagsuppehållet samtidigt som vi kommer med en inte helt fräsch mediespaning vad gäller överexponerandet utav Zlatan.

Eric hänger aningen med huvudet samtidigt som han erkänner sin kärlek för någon han tidigare uttryckt ett såpass starkt hat för att han nästan påbörjade ett bokprojekt helt ägnat åt det hatet. Carl visar återigen sin förkärlek för de spelare so [...]

#9 Hygglige Marcus & Mou-time  

Herr Scholes (gingerhjälten) inleder podden med en rapp kommentar om allas vår älsklingspöjk - (den till synes så) hygglige Marcus. Vi tar oss därifrån via matchen fram och tillbaka till ämnen såsom exempelvis den fryntlige Steve bruce, Schweines tennistrubbel, och den gamle Bravo vs Hart. 

Vi dissar Arsenals målvaktskultur samtidigt som vi slår ett (någorlunda lätt) slag för den gamle,  numera, ständigt ifrågasatte Wenger och Carl besserwissrar det förra avsnittets okunniga upplagor av [...]
#8 What a time to be alive (och röd)  

I veckans avsnitt har vi samlats hemma i Erics studentlägenhet för att diskutera den fantastiska fredagsmatchen som under fredagskvällen begav sig mot Southampton. Vi samtalar även om eventuella spelarförsäljningar och konstaterar att vi kan väldigt lite om sydamerikansk målvaktskultur. Erik och Eric briljerar med intressant trivia om både cricket och historiska fredagsmatcher samtidigt som Carl hintar om en viss förkärlek till vargar. Dessutom droppar vi bra och dåliga tips om Fantasy Premier League.

#7th Heaven  

Tjoflöjt!

I United-podden ser vi alltid till att uppmärksamma våra gamla hjältar, denna gång - om än i förbifarten -Gary Neville, som gjort sig förtjänt av sin plats i vårt otroliga intro till avsnitt 7 genom 7 karriärmål för United. Efter detta ger vi oss på matchen i södra England, Eric citerar popstjärnor, Carl har problem med Beneluxländerna och Erik är sämst på Fantasy Premier League. 

Lyssna för Satan, lyssna för Gud, lyssna för ditt eget välmående eller för våran skull. Oavsett skäl så ÄLSKAR vi er likt familjen Camden älskade sin hund Happy. Förstår ni ej referensen så är ni antagligen friskare i huvudet än vad vi är…Lyssna nu’rå!
#6 Ça plane pour Pogba  

Ännu en vecka har gått och äntligen har vi, med hjälp av Community Shield fått vittring  vad gäller nästa säsong och vad den skall bringa oss arma United-supportrar. Vi går självfallet in på diverse skeenden i matchen men spånar även vidare på bland annat Raiolas mentala hälsa,  potentiell laguppställning inför den första PL-matchen i veckan, går in på Schweinis förgörande längtan efter korv, Mogge S en aning säregna fotbollsdiet samt passar på att ge lite välförtjänt beröm till en 

#5 Alan Smith och banankartongerna  

Veckans avsnitt av United-podden sänds från Helsingborg, Rom och Visby där tre trötta, solbrända och skadade killar diskuterar Zlatans första mål, banankartonger och en viss jacka tillhörande Machedas pappa. De blir också nostalgiska då de diskuterar barndom, Alan Smith och Fergie. Självklart hinner de också kort men konsist nämna nya Pogba-rykten.

#4 Martial vs Zlatan - För daj?  

I avsnitt fyra av United-podden har Erik fastnat i trafiken någonstans mellan Dortmund och Gelsenkirchen på sin Tysklandssemester.
Carl och Eric fyller ut tomrummet genom att prata om besvikelsen efter Dortmund-matchen samt hur Uniteds köpfilos [...]

#3 Avslöjandet  

Avsnitt tre - Avslöjandet

Avsnitt tre bjuder på en oförglömlig nyhet i dessa tider av lugn. En diskussion uppstår där Erik och Eric sätter sig emot Carls önskan om en mycket oväntad värvning. Ljudet förblir halvtaskigt men det är på bättringsväg. Nästa avsnitt kan vi “lova” att det är bättre.

Avsnitt tre är för första gången i podcastens historia även klippt av de båda Erickarna. Lyssna på denna podcast som blir lite bättre för varje avsnitt.

Tack för att ni lyssnar!

För frågor och kommentarer, poddenunited@gmail.com

0:00/0:00
Video player is in betaClose