Välmåendepodden

Välmåendepodden

Sweden

Podcast by Jossan och Fia

Episodes

81. Vad är kroppspositivism?  

Bodypositivity är ett ord som snurrar runt på sociala medier just nu. Men vad betyder det? Jossan och Fia benar ut begreppet och lyfter även misstolkningar kring det. Du är fin, bra och underbar precis som du är!

80. Man tyckte alkohol var coolt  

80. Man tyckte alkohol var coolt by Jossan och Fia

79. Att få vardagen att gå ihop  

Både Jossan och Fia har ständigt många bollar i luften. Det jobbas med både "vanliga" jobb, driver egna företag och är engagerade i olika projekt. Men hur får man egentligen vardagen att gå ihop? Det och mycket mer i den 79e avsnittet av Välmåendepodden

78. Våga söka hjälp!  

Ett år sedan sista besöket på ätstörningsmottagningen, hur det känns att bli tvingad till skolkuratorn och att det finns hjälp att få. För er som går i tankarna på att söka hjälp, lyssna!!

Välmåendepodden 77  

Vad är lycka? Vart sitter den? Varför är vi så dåliga på att låta oss känna lycka? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Välmåendepodden

76. Fokusera på att må bra.  

Ett helt avsnitt om januaris träningshets. Fokusera på att må bra hörrni!!

75. Välmåendets år 2017  

2017 är här och ingen är gladare över det än Jossan och Fia. Efter ett bra avslut på året och en lika bra början pratar vi om året som kommer. Jossan delar med sig av sitt mantra för 2017. Ett par rader utav text som ska göra året till det bästa. Dessutom delar vi båda med oss utav våra mål. Ta körkort, ta sig tid till att hitta på roliga saker med vänner och inspirera andra är några av dessa mål. Lyssna på avsnittet som alltid är en härlig blandning utav skratt och tårar för välmåendets år 2017.

74. Årskrönika av äckelåret 2016  

2016 har varit långt, längre än andra år känns det som. Månad för månad går vi igenom vad som hänt i dagens avsnitt av välmåendepodden och tro mig, mycket har hänt! 2016- året av äckelpolitik,äckelstress och äckelmän skulle vi kunna summera det med. Dock har det hänt mycket fantastiskt också och vi kan egentligen inte komma på tillräckligt med giltiga anledningar för att kalla detta ett skitår. Höga berg och otroligt djupa dalar. Lyssna babes! Mot välmåendets år 2017!

73. Skippa viktångesten i jul... och för alltid!  

Julen kan framkalla så mycket ångest. Hur ska jag äta i jul? Kommer jag kunna träna? Hänger hela min framtid på denna helgen? I denna podden får DU verktyg hur du ska tänka för att slippa viktångesten i jul... och för alltid! Lyssna babes!!

72. Fobier, rädslor och tvångstankar  

I veckans avsnitt så pratar vi om skillnaden mellan en rädsla och en fobi. Jossan berättar om hur hennes fobi för ormar ter sig och hur det begränsar hennes vardag. Fia delar med sig av sina tvångstankar och tillsammans bestämmer det sig för att de här är något de måste börja jobba på. Nästa veckas avsnitt kommer komma ut redan på fredagen den 23/12. Missa inte det !

71. Skillnaden på en komplimang i verkligheten och på nätet  

I veckans podd diskuterar vi Bikboks nya kampanj "Season of Giving". Är det någon större skillnad på att få en kampanj url jämfört med att få en på nätet. En emoji säger ju inte så mycket men kan betyda så mycket mer.

70. When in Paris!  

Hur snygga är killarna i Paris? Vad får du inte missa? Har vi någon julkänsla i Halmstad och vad tycks om årets julkalender? Ett inlägg med fokus på Paris men som vanligt med lite inslag av det ena med det tredje. Lyssna vettja!!

69. Reflektera kring dina mål  

69. Reflektera kring dina mål by Jossan och Fia

68. Mobbing är ALDRIG okej!  

För ett tag sen fick vi ett önskemål, att prata mobbing och självklart är det ett ämne som ska belysas. Hur barn men också även människor i vuxen ålder kan man i vissa fall bara inte förstå! Mobbing är aldrig okej. Lyssna på dagens avsnitt kring just mobbing, våra egna erfarenheter och hur man säger ifrån!

67. Att vara självständig  

I veckans podd pratar vi om vikten att vara självständig. Hur man ofta lägger över sitt välmående i någon annans händer och hur dåligt det kan vara både för personen i fråga men även för oss själva. Vi ger oss själva, och er lyssnare, en läxa tills nästa veckas avsnitt. Hoppas att ni gör den!

66. Skillnaden mellan 14 och 24  

Visst är det en tydlig skillnad mellan att vara 14 år och 24 år? Vad förväntas egentligen av en när man är 27 år gammal? Familj och barn såklart! Men alla är inte där, alla kanske inte ens vill. Veckans avsnitt handlar om just åldersångest! Har vi det och hur dealar vi med det i så fall? MISSA INTE!! PUSS!

65. Eyjafjallajökull (EH-YEAH-FJETTLA-JÖ-KULLT)  

I veckans avsnitt berättar Jossan om sin hemliga resa och allt vad hon gjorde där. Fia delar med sig av den underbara nyheten att I Am Proud äntligen har lanserats!

64. De 5 mest pinsamma grejjer vi har gjort!  

Ett otroligt fnissigt avsnitt ni inte vill missa. Vilken kändis har Fia inte tindrat med? Hör högklackat verkligen hemma på en fotbollsplan och vad innebär det egentligen att ha ett internetförhållande? Allt i veckans podd plus mycket mer!!! PUSS!

63. Lyssna på kroppen  

I veckans avsnitt pratar vi om hur viktigt det är att lyssna på kroppen och hur lätt det är att säga att man ska lyssna på kroppen men trots det inte göra det själv. Vad är det egentligen som gör att Jossan stretar emot och hur mår Fia egentligen? Podden avslutas givetvis med Fias-lista där hon delar med sig av sina tips om hur man kan jobba för att ta det lugnt och börja lyssna mer kroppens signaler. P.S Glöm inte att ta på dig reflexen nu när det är mörkt ute!

62. De 5 olika kärleksspråken  

Detta hörrni, kommer förändra er syn på alla relationer ni har i er närhet. Fia hade ingen aning om vad det skulle handla om och var inte alls förberedd och fick en otrolig förståelse varför vissa gör som de gör, inklusive hon själv, i olika relationer. Missa inte detta avsnitt!

0:00/0:00
Video player is in betaClose