Välmåendepodden

Välmåendepodden

Sweden

Podcast by Jossan och Fia

Episodes

90. Välmåendepodden  

I nästan två år har vi poddat och som vi älskar er !

89. Det här med självständighet  

Massa lullsnack och planer på en magisk självständihetslista!!

Veckans podd!  

Veckans podd! by Jossan och Fia

88. Attraktionslagen  

Veckans avsnitt av Välmåendepodden spelades in redan den 5 April men som ni vet valde vi att inte släppa avsnittet förra lördagen med respekt för alla inblandade i attentatet i Stockholm. Vi pratar om ett av våra hjärteämnen, attraktionslagen. Hur gör man för att nå sina mål och för att lyckas i livet? Hur attraherar man framgång och lycka? Dessutom ligger Fia hemma med feber och förkylning så man vet aldrig vad hon slänger ur sig under sina feber toppar.

Veckans podd  

Veckans avsnitt av Välmåendepodden kommer inte att släppas idag lördag den 8 April. Detta för att visa respekt för alla inblandade i den attack som drabbade Sverige och Stockholm Fredagen den 7 April. Visa kärlek och respekt. Ta hand om varandra. Ta hand om dig själv !

87. Behandla dig själv som du behandlar andra  

Vad är det värsta du någonsin sagt till dig själv? Hur elak kan man egentligen bli mot sig själv och sin egen kropp? Avsnittet handlar om att man ska behandla sig själv som man behandlar andra. Vi avslutar självklart med Fias lista på bästa tips för ökad självkänsla!

86. Är du dumsnål?  

Vi spinner vidare på drömlivet lite granna. Gränsen mellan spara och snåla? Eller kanske till och med vara sparsam och ekonomisk Dont dream your life, live your dreams.

85. Våra drömliv  

I veckans avsnitt pratar vi om våra drömliv. Både realistiska och om att spendera dagarna på beachen mesans pengarna tickar in på kontot.

84. El Mellopodd!  

84. El Mellopodd! by Jossan och Fia

83. Avstickarnas avsnitt  

Det händer ofta att vi ber om ursäkt för oss själva. "Bara så ni vet så har jag riktigt stökigt hemma" trots att man har kliniskt rent eller "Blev keps idag, dålig hårdag". Vad beror detta på? Sedan blir det en och annan avstickare i veckans avsnitt av Välmåendepodden.

82. "Du kan inte ha ångest, du har ju en smal midja och breda höfter!"  

"Ta av dig offerkoftan, du är ju skitsnygg. Stackars dig som har stora höfter, smal mage och brun året om. Kolla din midja. Hoppas du har det bra där hemma med din så kallade ångest" Ett poddavsnitt som egentligen skulle handlat om något helt annat men där vi välde att fokusera på en händelse som hände på Fias sociala medier tidigare i veckan. Hur pratar vi egentligen om psykisk ohälsa och hur gör vi för hantera den? Är det inte okej för mig att må dålig och ha ångest på grund av mitt utseende? Hur hanterar vi egentligen elaka kommentarer på instagram och vad är okej/inte okej att skriva? Psykisk ohälsa har inget med utseende, pengar välstånd eller vilken bil man kör att göra. Okej!?

81. Vad är kroppspositivism?  

Bodypositivity är ett ord som snurrar runt på sociala medier just nu. Men vad betyder det? Jossan och Fia benar ut begreppet och lyfter även misstolkningar kring det. Du är fin, bra och underbar precis som du är!

80. Man tyckte alkohol var coolt  

80. Man tyckte alkohol var coolt by Jossan och Fia

79. Att få vardagen att gå ihop  

Både Jossan och Fia har ständigt många bollar i luften. Det jobbas med både "vanliga" jobb, driver egna företag och är engagerade i olika projekt. Men hur får man egentligen vardagen att gå ihop? Det och mycket mer i den 79e avsnittet av Välmåendepodden

78. Våga söka hjälp!  

Ett år sedan sista besöket på ätstörningsmottagningen, hur det känns att bli tvingad till skolkuratorn och att det finns hjälp att få. För er som går i tankarna på att söka hjälp, lyssna!!

Välmåendepodden 77  

Vad är lycka? Vart sitter den? Varför är vi så dåliga på att låta oss känna lycka? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Välmåendepodden

76. Fokusera på att må bra.  

Ett helt avsnitt om januaris träningshets. Fokusera på att må bra hörrni!!

75. Välmåendets år 2017  

2017 är här och ingen är gladare över det än Jossan och Fia. Efter ett bra avslut på året och en lika bra början pratar vi om året som kommer. Jossan delar med sig av sitt mantra för 2017. Ett par rader utav text som ska göra året till det bästa. Dessutom delar vi båda med oss utav våra mål. Ta körkort, ta sig tid till att hitta på roliga saker med vänner och inspirera andra är några av dessa mål. Lyssna på avsnittet som alltid är en härlig blandning utav skratt och tårar för välmåendets år 2017.

74. Årskrönika av äckelåret 2016  

2016 har varit långt, längre än andra år känns det som. Månad för månad går vi igenom vad som hänt i dagens avsnitt av välmåendepodden och tro mig, mycket har hänt! 2016- året av äckelpolitik,äckelstress och äckelmän skulle vi kunna summera det med. Dock har det hänt mycket fantastiskt också och vi kan egentligen inte komma på tillräckligt med giltiga anledningar för att kalla detta ett skitår. Höga berg och otroligt djupa dalar. Lyssna babes! Mot välmåendets år 2017!

73. Skippa viktångesten i jul... och för alltid!  

Julen kan framkalla så mycket ångest. Hur ska jag äta i jul? Kommer jag kunna träna? Hänger hela min framtid på denna helgen? I denna podden får DU verktyg hur du ska tänka för att slippa viktångesten i jul... och för alltid! Lyssna babes!!

0:00/0:00
Video player is in betaClose