Vegopodden

Vegopodden

Sweden

Vegopodden är en ny podd där Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson äter sig igenom en vegansk trerätters och tar med lyssnaren på en färgsprakande matresa. Med humor och utan pekpinnar hoppas Mattias och Kitty vara en avslappnad, avdramatiserande och inbjudande röst till ett liv utan kött.

Episodes

Vegopodden, Avsnitt 7 (Live Vegovision)  

Kitty och Mattias sände live från Djurens Rätts mässa Vegovision. De smakade veganskt hundgodis, blodpudding, pratade fördomar, frågor från publiken och annat roligt.

Vegopodden, Avsnitt 6 - Äggdilemman och frukostmåsten.  

Kitty och Mattias är en duo igen och pratar olika dilemman som vegan, måsten på frukosten, luriga ägg och frasvåfflor.

Vegopodden, Avsnitt 6 (Bokmässan): Vi vi pratar rå matkärlek och vegan back in the days  

Vi träffar grundaren av Open New Doors, Erika Frost, som dessutom är aktuell med sin första nästan helt råa kokbok. Vi träffar även grundaren av Veganföreningen, Ulla Troëng, och pratar hur det var att vara vegan... när inga andra var det.

Vegopodden, Avsnitt 5: Vi skålar med köttmilkshakes och pratar kött, kött och kött.  

Kitty och Mattias pratar om köttiga veganer, vegokött, kött, kött och lite mer kött. De smakar även på något av de äckligaste de någonsin ätit....

Vegopodden, Avsnitt 4: Vi tuggar vetegräs, hatar veganbantning och pratar gröna trender  

Vi äter den nyttigaste av förrätter, flottigaste av varmrätter och mest hypade av efterrätter. Vi hatar på veganmat som diet, pratar konstiga vegofördomar och försöker att avdramatisera all tråkig mathets.

Vegopodden, Avsnitt 3: Grilla vego, äckliga grönsaker och glassfrossa  

Kitty och Mattias pratar om att vara vegan på köttiga grillfester, grönsaker som får det att vända sig i magen på en och dränker sedan sina sorger i mängder av glass.

Vegopodden, Avsnitt 2: Grön midsommar, gäddskräck och vegansk marängtårta  

Vi har ett episkt smaktest som får Kitty att skrika, pratar Midsommarfirande som vegan, knaprar kikärtsmaräng och gnäller över gäddskräck. Och en massa annat roligt snack såklart.

Vegopodden, Avsnitt 1: Fisar, tivolivegan och ruskigt god rabarberpaj  

Premiäravsnittet av Sveriges bästa vegopod - Vegopodden! Med radioprofilen, programledaren, bloggaren och världens bästa mamma, Kitty Störby Jutbring, och Mattias Kristiansson, kokboksförfattare och chefredaktör för Sveriges största vegetariska mattidning - VEGO. I första avsnittet pratar vi ovegetariska oliver, våra "så blev jag vegan"-historier, fisar i långa rader och mycket mer. Maten vi snaskar på är friterade oliver, klassikern varmkorv vegostyle och världens godaste rabarberpaj. För recept och annat roligt, följ oss på facebook - Vegopodden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose