Vegopodden

Vegopodden

Sweden

Vegopodden är en ny podd där Kitty Störby Jutbring och Mattias Kristiansson äter sig igenom en vegansk trerätters och tar med lyssnaren på en färgsprakande matresa. Med humor och utan pekpinnar hoppas Mattias och Kitty vara en avslappnad, avdramatiserande och inbjudande röst till ett liv utan kött.

Episodes

Barndietisten Sara Ask - om vegomat och barn  

Vi träffar barndietisten och kokboksförfattaren Sara Ask och pratar om allt du behöver tänka på när det gäller vegomat och barn. Protein, kolhydrater, D-vitamin, fibrer, selen, allmänna råd, lugnande ord om halvfabrikat och mycket mer.

Johannes Cullberg, grundare av butikskedjan Paradiset  

Vi träffar Johannes som är grundare av Paradiset, Sveriges största matbutikskedja med naturlig och ekologisk mat. Han pratar om varför han har valt att utmana de stora butikskedjorna, hur det startade och vad han har för grandiosa visioner.

Mögel-Pia berättar allt om tempeh (fermenterade baljväxter)  

Pia Qvarnström är proffs på tempeh och syrat. Hon har drivit den populära food trucken Mögel och förser nu Stockholms krogar med världens bästa tempeh. Här berättar hon allt om hur intresset började, hur man gör egen tempeh och tillagar den och spännande framtidsplaner.

Nina Färdig - Grundare av den veganska skobutiken Green Laces  

Vi träffar Nina Färdig, grundare av Skandinaviens största veganska skobutik Green Laces! Vi pratar framtidens medvetna material, skinnimitation, mainstreamveganism, trender, punkmusik och annat kul.

Malin Hernström - Grundare av Unbakery och proffs på raw bakverk  

Malin Hernström är grundare av bageriet och caféet Unbakery och levererar landets bästa raw bakverk. Hur gör man egentligen grymma raw bakverk? Hur kom hon själv in på det? Vi pratar även resan från köttätare till vegovurmare och välsmakande framtidsplaner.

Ulla Troëng - Grundade Sveriges Veganförening 1976  

Vi träffar Ulla Troëng som grundade Sveriges Veganförening redan 1976. Vi pratar om hur det var att vara vegan på den tiden, vad man åt, vad som har förändrats, vegansk odling, militanta veganer och mycket mer.

Camilla Björkbom - Förbundsordförande på Djurens Rätt  

Vi träffar Djurens Rätts förbundsordförande Camilla och pratar bland annat djurrätt, djurskydd, mjölkindustrin, äggindustrin, cirkusar och veganism.

Jenny Neikell aka. Surtanten lär dig allt om fermenterat och syrat  

Vi har ett hysteriskt roligt samtal med Jenny Neikell som ligger bakom företaget "Surtantens syrade" och är författare till boken "Fermentera". Vi pratar fermenterat och syrat tills vi storknar. Hur gör man? Vad händer? Varför är det nyttigt? Misstag många gör?

Death Team - Indiepopbandet med ett budskap  

Death Team blev nominerade till "Årets grupp" på P3-guld, älskar 90-talet, vill rädda haven med glad pop och är veganer ut i fingerspetsarna. Vi pratar om hur det är att vara vegan på turné, hur de gör när de skriver låter, bästa vegokäket, djurrätt, inspiration och favoritmusik.

Peter Streijffert - Matcha vin med vegomat  

Vi träffar vinexperten Peter Streijffert som lär oss hur man matchar vegomat med goda viner. Vad är ett vegetariskt vin? Kan man dricka rött till vego? Hur ska man tänka när man matchar vin med vego egentligen?

Fredrika Gullfot - Grundare av Simris Alg, Sveriges första algodling  

Vi träffar Fredrika Gullfot som står bakom en världsunik anläggning på Österlen. Simris Alg odlar alger för att tillverka Omega-3-olja, allt för att rädda haven från utfiskning och förstörelse.

Therése Lindgren - Sveriges största youtuber  

Therése Lindgren är Sveriges största youtuber med över en halv miljon följare. Vegopodden pratar med henne veganism, djurrätt, sallader, sötsug, framtidsplaner och om hur viktigt det är att bry sig.

Gustav Johansson aka. Jävligt gott - Sveriges största vegobloggare  

Vi träffar Sveriges största vegobloggare Gustav Johansson, som driver bloggen Jävligt gott. Vi pratar köttnormer, jävligt god mat, framtidens käk och om hur Gustav sa upp sig från sitt jobb för att satsa helt på bloggen.

Vegopodden, Avsnitt 7 (Live Vegovision)  

Kitty och Mattias sände live från Djurens Rätts mässa Vegovision. De smakade veganskt hundgodis, blodpudding, pratade fördomar, frågor från publiken och annat roligt.

Vegopodden, Avsnitt 6 - Äggdilemman och frukostmåsten.  

Kitty och Mattias är en duo igen och pratar olika dilemman som vegan, måsten på frukosten, luriga ägg och frasvåfflor.

Vegopodden, Avsnitt 6 (Bokmässan): Vi vi pratar rå matkärlek och vegan back in the days  

Vi träffar grundaren av Open New Doors, Erika Frost, som dessutom är aktuell med sin första nästan helt råa kokbok. Vi träffar även grundaren av Veganföreningen, Ulla Troëng, och pratar hur det var att vara vegan... när inga andra var det.

Vegopodden, Avsnitt 5: Vi skålar med köttmilkshakes och pratar kött, kött och kött.  

Kitty och Mattias pratar om köttiga veganer, vegokött, kött, kött och lite mer kött. De smakar även på något av de äckligaste de någonsin ätit....

Vegopodden, Avsnitt 4: Vi tuggar vetegräs, hatar veganbantning och pratar gröna trender  

Vi äter den nyttigaste av förrätter, flottigaste av varmrätter och mest hypade av efterrätter. Vi hatar på veganmat som diet, pratar konstiga vegofördomar och försöker att avdramatisera all tråkig mathets.

Vegopodden, Avsnitt 3: Grilla vego, äckliga grönsaker och glassfrossa  

Kitty och Mattias pratar om att vara vegan på köttiga grillfester, grönsaker som får det att vända sig i magen på en och dränker sedan sina sorger i mängder av glass.

Vegopodden, Avsnitt 2: Grön midsommar, gäddskräck och vegansk marängtårta  

Vi har ett episkt smaktest som får Kitty att skrika, pratar Midsommarfirande som vegan, knaprar kikärtsmaräng och gnäller över gäddskräck. Och en massa annat roligt snack såklart.

0:00/0:00
Video player is in betaClose