Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Hanna har hypokondri  

Hjärntumör, leukemi och lungcancer – Hanna har undersökts för en massa dödliga sjukdomar. Men varje gång har läkarna förklarat henne fullt frisk. Allt är i hennes huvud.

Går till Iran – utan pass: "Jag är beredd att dö"  

Verkligheten följer Kamran från Fagersta som går hela vägen till sitt hemland, i en manifestation för frihet. I andra avsnittet om mötet med vargar – och konsten att ta sig UT ur Europa.

Jessica: "Jag scammade min egen mamma"  

Jessicas telefon ringer. Det är polisen. "Vi står utanför din port och vi vill att du kommer ut", säger en mansröst. Föga vet Jessica att det är hennes egen mamma som ligger bakom polisanmälan.

Nora flydde från sin familj  

Nora får inte leka med pojkar, dagboken kontrolleras och hon får stryk när hon kommer hem för sent. Ensam i sängen fantiserar hon om att fly från sin familj. En dag blir det verklighet.

25 & i klimakteriet  

Hanna drömmer om att få barn. Men hon måste hon ta sprutor varje dag som gör att hon hamnar i klimakteriet. Annars gör det fruktansvärt ont: "Det är som att bli överkörd av en lastbil".

25 & i klimakteriet  

Hanna drömmer om att få barn. Men hon måste hon ta sprutor varje dag som gör att hon hamnar i klimakteriet. Annars gör det fruktansvärt ont: "Det är som att bli överkörd av en lastbil".

En avhoppad nazists bekännelser: "Aschberg skulle dö"  

Följ med in i nazisternas hemligaste rum. Daniel, 29, berättar om mötena med ledande högerextremister, om planerna på väpnad revolution – och om när Säpo gjorde hembesök hos mamma.

Från tantrasex till celibat  

Politikersonen Erik Adelsohn tröttnar på livet som framgångsrik VD. Han ger sig iväg på en lång tantrasexresa – jorden runt. När han kommer hem lever han i celibat i ett år. Vad hände?

Bedragen – "Jag var nummer 355"  

I fyra fantastiska dagar hänger de i Stockholm. Zandra blir förälskad och hinner tänka att hon kanske har träffat mannen i sitt liv – men så plötsligt försvinner han.

Fia säljer sina använda trosor  

Fia chattar med män som vill köpa hennes trosor. Några av männen vill att hon ska träna i trosorna innan dom köper dom. Hon får också andra önskemål. Som att blåsa upp en ballong tills den spricker.

Anton är yngst – i dödliga sporten: "Finns alltid en risk"  

BASE-hoppning beskrivs som världens farligaste sport. I bergen som omger schweiziska Lauterbrunnen dog en handfull utövare förra säsongen, enligt Anton, 22 år – världens yngsta proffshoppare.

Brottsling på grund av ett träd: "Kafka på Södermalm"  

Jakub är krögare och har blivit polisanmäld av trafikkontoret i Stockholm. Han beskriver sin situation som kafkaliknande och väntar nu på sin dom. Allt på grund av ett träd.

Kärnkraftsvagabonden Matilda  

Hon flyttar världen runt för att jobba med strålning. Varje dag måste hon kissa i en kopp och lämna sitt handavtryck. Hör Matilda Kiteborg, 27, berätta om livet på ett kärnkraftverk i Kanada.

Pizzabagaren med nio liv  

Första gången Ali undkommer döden är han 15. Han flyr från maskerade män men tvingas se på när hans pappa blir mördad. I sju månader jagar han ett bättre liv med döden ständigt närvarande.

50 år i fängelse – för en abort  

Desirée är den enda svensken som jobbar med Women on Web – organisationen som hjälper kvinnor att göra abort i länder där det är förbjudet.

Marie "chantar" för att hitta kärleken  

En samling buddhister har samlats i en stor villa i fina Saltsjöbaden för att fira: Marie som chantar för att hitta kärleken – och buddhistledaren Fredrik, som chantade bort sin ätstörning.

Linnea, 20: "Skottland räddade mitt liv"  

Linnea Sjögren från Kinna har aldrig känt sig hemma i Sverige. Men nu har hon skaffat sig ett nytt hemland. Bakom ligger en dramatisk historia – och ett beslut hon tog redan när hon var 12.

Ewelina försörjer sin man genom amatörporr  

Hon säljer nakenbilder och filmer på sig själv. Den dyraste filmen hon sålt gick för 42.000 kronor. För ett tag sen slutade hennes man jobba. Nu kan han spela dataspel på heltid.

Skräckförhållandet – "Jag var ju en hora"  

Linas ex-kille hotade att bryta nacken av hennes älskade hundar. Han hotade dessutom med att misshandla hennes familj. I tre år levde Lina i ett skräck-förhållande.

Näthatare möter näthatad: Upplösningen  

Sandor Herold har i flera års tid skrivit hatmejl till politikern Nils Karlsson i Malmö. Nu vill Nils träffa Sandor, öga mot öga. Han har några frågor som han bara måste få svar på.

0:00/0:00
Video player is in betaClose