Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Daniels första jobb – i porrbutiken  

Han är bara 15 år gammal men har redan introducerats för porr – i mängder. För Daniel har börjat jobba på pappas jobb, nämligen Sveriges största erotiska varuhus som de själva kallar det.

Desertörens dotter  

Carolina de Castro i Moçambique är veckans Svensken i Världen. Det finns en dramatisk orsak till varför hon är där: sin egen släkthistoria. Här hittar du alla avsnitt av Svensken i Världen!

Conrad bröt nacken – elitsatsar igen  

När elitsimmaren Conrad blev förlamad förändrades allt. Men nu är han tillbaka i sportvärlden och återigen siktar han mot toppen.

Verkligheten Flashback: Sveriges sämsta hockeylag  

Verkligheten Flashback ger dig de bästa pärlorna ur vårt digra arkiv. I första Flashbacken backar vi tillbaka till allra första avsnittet av Verkligheten. Häng med Division 1:s absolut sämsta hockeylag Göteborgs IK som förlorat 31 matcher i rad!

Christoffer kremerar döda kroppar  

Fd rockmusikern Christoffer Ekelund började jobba på ett krematorium i Malmö redan som 21-åring. Idag är det hans vardag att köra in döda människor i ugnar och mala benrester till aska. Fd rockmusikern Christoffer Ekelund började jobba på ett krematorium i Malmö redan som 21-åring. Idag är det hans vardag att köra in döda människor i ugnar och mala benrester till aska.

Volontärens bekännelser  

När Hilda Svensson Thunström är 19 åker hon till Nigeria. Men ingenting blir som hon tänkt sig. Hör Hildas nakna berättelse om resan som satte spår. "Tänk efter innan du åker," säger hon. När Hilda Svensson Thunström är 19 åker hon till Nigeria. Men ingenting blir som hon tänkt sig. Hör Hildas nakna berättelse om resan som satte spår. "Mina vänner trodde att jag hittade på," säger hon.

Efter övergreppet  

De träffas varje vecka och håller daglig kontakt med varandra för att kolla att alla mår okej. De känner inte varandra sen innan men har en sak gemensamt: alla har varit med om ett övergrepp. Har du själv varit med om sexuella övergrepp kan du läsa mer om vart du kan vända dig på www.umo.se.

Alva ska bli pilot: ”Enda tjejen i klassen”  

Alva är 24 år gammal och förverkligar sin dröm, att bli pilot. Som tjej i ett av de mest mansdominerade yrkena är hon snart redo att flyga över hela världen.

Rockringens drottning och Lilla Mensen  

En kappsäck full med pengar och ett polisingripande. Kärlekshistorien mellan Sofia AKA "La Chueka" och folkabussen började dramatiskt. I tredje avsnittet med vår skruvade Latinamerika-korre! Sofia Lindén från Floda utanför Göteborg reser runt i Sydamerika och försörjer sig genom att uppträda med sin rockring vid gatukorsningar. Verkligheten följer hennes resa.

Den knarkande nakenmodellen  

Det hålls 50-årskalas på en lyxig båt på Djurgården. Inom kort ska Adde, 25, kliva ombord på båten – och klä av sig helt naken. Det här är hans jobb. Adde har skjutit amfetamin sedan 17 års ålder. I dag jobbar han som nakenmodell och försöker lämna sprutorna bakom sig. Sist han tog var det nära att det kostade honom livet. Mer information om droger och hur du söker hjälp mot ditt riskbruk på följande hemsida: Drugsmart Fotnot: Adde heter egentligen något annat.

Johanna åkte till Sydpolen – ensam på skidor  

Första svenska tjejen solo till Sydpolen – och snabbast av alla. I helgen kom Johanna Davidsson hem från Antarktis. I Verkligheten berättar hon sin historia. Första svenska tjejen solo till Sydpolen – och snabbast av alla. I helgen kom Johanna Davidsson hem från Antarktis. I Verkligheten berättar hon sin historia.

Kockar på guldjakt: "Bara vinna som gäller"  

De har bott tillsammans i en enrummare i snart två år. Nu är äntligen det svenska kocklandslaget på plats i Lyon för gräva guld i Bocuse de Or, Kock-VM. Följ med bakom kulisserna! Alexander Sjögren och Hampus Risberg utgör Sveriges lag i Kock-VM som i år firar 30 år. Tränare är Jonas Lundberg.

Johan fick synen tillbaka: "Vem är jag nu?"  

När Johan är 14 år gammal blir han blind. Hans värld vänds upp och ner och han tvingas acceptera att han aldrig mer kommer att kunna se. Men en dag händer det ofattbara, hans syn är tillbaka. När Johan är 14 år gammal blir han blind. Hans värld vänds upp och ner och han tvingas acceptera att han aldrig mer kommer att kunna se. Men en dag händer det ofattbara: hans syn är tillbaka.

Sara jobbade som strippa: ”Det här är ju en bordell”  

Sara drömde om att tjäna stora pengar på show och dans. Men jobbet som strippa blev inte som hon tänkt sig. I Verkligheten berättar Sara om den dolda världen bakom den glittriga fasaden. Sara drömde om att tjäna stora pengar på show och dans. Men jobbet som strippa blev inte som hon tänkt sig. I Verkligheten berättar Sara om den dolda världen bakom den glittriga fasaden.

På rockringsturné i Lilla Mensen: "Jag får applåder"  

Hon har 45 sek på sig vid rödljuset för att tjusa bilisterna. Men ibland går det inte som hon tänkt sig. Följ Sofia Lindéns skruvade sydamerikanska soloturné i folkabussen "Lilla Mensen"! Hon har 45 sek på sig vid rödljuset för att tjusa bilisterna. Men ibland går det inte som hon tänkt sig. Följ Sofia Lindéns skruvade sydamerikanska soloturné i folkabussen "Lilla Mensen"!

Civilingenjör på luffen – utklädd till ängel  

Vid en motorvägspåfart står en oväntad trio: en liftarveteran som jobbar som strippa, en brittisk nomad – och så Frida Löfqvist. Hon är utbildad civilingenjör, men just nu är hon på luffen. Vid en motorvägspåfart står en oväntad trio: en liftarveteran som jobbar som strippa, en brittisk nomad – och så Frida Löfqvist. Hon är utbildad civilingenjör, men just nu är hon på luffen.

Special: Meryam polisanmälde sin pappa  

Meryams pappa slår henne för sista gången. Hon är fjorton år gammal och har för första gången berättat för sin vän att hon får stryk av sin pappa. I denna specialpodcast hör du hela hennes berättelse, om att möta sin egen pappa i rättssalen och hur hon sedan i hans frånvaro började utföra våld mot sig själv.

Calles jul – i syriskt tältläger  

Calle Hedengren, en framgångsrik finansjurist, säger upp sig från sitt välbetalda jobb för att i stället dra igång biståndsverksamhet i syriska tältläger. Hur ska det gå för Calle? Här kan du följa Calle Hedengrens arbete i Libanon, intill den syriska gränsen, samt hitta info om hur du stödjer projektet. FacebookHemsida

"Vem ska han slå först? Vill du eller jag ta första slaget?"  

I rättssalen ser Meryam honom för första gången sen han häktades – hon ska vittna mot sin egen pappa. Men Meryam är inte rädd utan snarare mallig. Han har slagit henne för sista gången. BRISRädda Barnen

Meryam, 18: "Sista gången han rör mig"  

Med en klump i magen går Meryam hemåt. Hennes pappa är arg. När hon kommer hem slår han henne i ansiktet så att hon faller bakåt, rakt på sin lillasyster. Det här är sista gången han slår henne. BRISVårdguiden Rädda Barnen

0:00/0:00
Video player is in betaClose