Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Brösten är borta – nu blir det charter!  

Äntligen har Emmett nått den viktiga milstolpen. Men efter bröstoperationen väller oväntade känslor upp: "Varför är det så fel på mig att jag behöver göra det här mot mig själv?" För ett år sedan fick Emmett Bring i Göteborg sin diagnos - att han är transsexuell. Född som Emma, nu ska han korrigera sitt kön och bli kille även i kroppen. I Verkligheten följer vi hans resa. I de tidigare avsnitten har det handlat om varför Emmett väljer att göra detta och om frustrationen över de långa väntetiderna som gjorde att Emmett började skaffa testosteron på egen hand - han började könskorrigera sig själv. Nu ringer Verklighetens Gustav Asplund igen. För det har hänt saker. Den mörka rösten har kommit - och brösten har försvunnit.

Veckans trapphus: Uddmansgatan 8 i Piteå  

Ni har hört av er och vill höra det igen och vi böjer oss. Experimentet "Veckans trapphus" där vi ringer till en slumpmässigt utvald trappuppgång någonstans i Sverige. I kväll: Uddmansgatan i Piteå. Ni har hört av er och vill höra det igen och vi böjer oss. Experimentet "Veckans trapphus" där vi ringer till en slumpmässigt utvald trappuppgång någonstans i Sverige. I kväll: Uddmansgatan i Piteå.

Ordningsvakten Jeanette klär på äldre hemlösa  

En natt ser Jeanette den prydliga gamla gubben vanka omkring på T-centralen. Hon frågar vad han gör ute så sent. Han svarar att han är hemlös. Efter det är inget mer sig likt för Jeanette.

Emils flickvän dödad på cykel: ”Varför var det jag som överlevde?”  

Under flera års tid ska 25-åriga Emil Börner och flickvännen Johanna cykla jorden runt. De sparar pengar, bygger själva ihop sina cyklar och ger sig iväg. Men på en sekund förändras allt. Under flera års tid ska 25-åriga Emil Börner och flickvännen Johanna cykla jorden runt. De sparar pengar, bygger själva ihop sina cyklar och ger sig iväg. Men på en sekund förändras allt.

Svenska mästare utan upphållstillstånd  

Plötsligt väller det in folk i källaren på Bondegatan 10. Leo och hans kollegor måste stoppa folk i dörren – det är fullt. Vissa står på brottarmattan innan de registrerat sig hos migrationsverket.

Kampen om ranchen: "Hon kan ta min man – men inte min dröm"  

Anita flyttar från Holland till Ekshärad i Värmland för att bygga sitt drömprojekt: en äkta western ranch. Men snart kommer ett kärleksdrama hota hennes livsverk. Anita flyttar från Holland till Ekshärad i Värmland för att bygga sitt drömprojekt: en äkta western ranch. Men snart kommer ett kärleksdrama hota hennes livsverk.

Sofia är La Chueka – rockringens drottning  

När Sofia är i Colombia går hennes sambo och gifter sig – med en annan. Men det var det bästa som kunde hända. Nu åker Sofia runt i Sydamerika och uppträder framför rödljus som La Chueka. När Sofia är i Colombia går hennes sambo och gifter sig – med en annan. Men det var det bästa som kunde hända. Nu åker Sofia runt i Sydamerika och uppträder framför rödljus som La Chueka.

"Jag blir en halvmänniska – ett freak"  

Anna vill låna en bok på biblioteket. Det kommer sluta med att brandkåren måste bända upp dörren till hissen hon suttit fast i, i drygt en timme. Hon lämnar lokalen utan lånebok och i tårar.

Johanna avslöjar hemligheter från dejtingvärldens elitklubb  

Hon kallar det för "Tinder illuminati" - ett hemligt nätverk för rika, vackra och framgångsrika personer som ratar andra dejtingtjänster. Hör Johanna, 24, berätta allt om den senaste dejtingflugan.

Paul från Gävle pluggar i Oxford: "Som i Harry Potter"  

I Verkligheten är vi bakom kulisserna på ett av världens toppuniversitet. Hur lyckades Paul, 23, hamna i anrika Oxford? Varför uppmanar han nu Sveriges studenter att göra honom sällskap?

Amer föddes på flygplanet – vad hände sen med Sveriges mest kända bebis?  

När Nasrin hälsar på nyfödde Amer och hans familj på sjukhuset får hon veta att familjen är i panik. Trots uppståndelsen kring födseln på planet så har familjen varken pengar eller boende.

Amer föddes på flygplanet – vad hände sen med Sveriges kändaste bebis  

När Nasrin hälsar på nyfödde Amer och hans familj på sjukhuset får hon veta att familjen är i panik. Trots uppståndelsen kring födseln på planet så har familjen varken pengar eller boende.

Swingern som inte får jobba  

Anna Rosmark har bestämt sig: hon ska bli värdinna på en swingersklubb. Men hennes fritidssyssla kommer snart bli ett problem när det är dags att söka jobb. Anna Rosmark har bestämt sig: hon ska bli värdinna på en swingersklubb. Men hennes fritidssyssla kommer snart bli ett problem när det är dags att söka jobb.

Fick sin identitet kapad – sextrakasserades  

Hanna Docksons bild på en sajt kommer att förändra hennes liv: hennes identitet blir kapad. Hon får konstiga sms, mejl och telefonsamtal. Men snart står någon också utanför hennes port.

Hanife förlöste kvinnan på 10 000 meters höjd  

Planet har just lyft och Hanife håller på att somna när de ropar ut efter läkarhjälp. Hon erbjuder sig, trots att hon bara är undersköterska. Snart ska hon förlösa ett barn för första gången.

Dustin, 15: "Kul att nättrollen skickar hatmejl – då har jag gjort något bra"  

Hotade, hatade och jämförda med KKK – nu ger SSU-arna sin version. Möt en av deltagarna i den separatistiska gruppen för rasifierade, 15-åriga Dustin Zojaji.

Skulle plugga utomlands – blev deporterad  

Efter timmar av förhör sätts Johanna i en gallerförsedd bil på väg mot en cell. I ett år hade hon förberett sig för sin utbytestermin från Stockholms universitetet. Vad var det som hände?

Mannen som masserar kossor  

Martin bytte stad mot land för att föda upp lyxkor. Enligt sägnen får de massage, dricker öl och lyssnar på klassisk musik. Köttet hamnar sen på Stockholms allra finaste krogar. Hör historien om den före detta civilingenjören Martin Johansson som gick från fastighetsbranchen till komassagebranschen!

Dada skriver sig fri från sina mardrömmar  

Han sitter bakbunden och några maskerade män häller sprit över hans ansikte. De hotar honom och vill att han ska gola. Det här är en scen i Dada Fungula Bozelas filmtrailer. Hör om hur allt började. Se hela trailer "Sanningen gör ont"

På röda mattan i Hollywood: "Helt ofattbart"  

En kortfilm gjord i en lägenhet i Olskroken blev en Hollywood-långfilm. Lotta Losten bakom "Lights Out" berättar om den galna resan och surrealistiska möten med både stjärnor och fans. En kortfilm gjord i en lägenhet i Olskroken blev en Hollywood-långfilm. Lotta Losten bakom "Lights Out" berättar om den galna resan och surrealistiska möten med både stjärnor och fans.

0:00/0:00
Video player is in betaClose