Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Kafka på Södermalm  

Jakub är krögare och har blivit polisanmäld av trafikkontoret i Stockholm. Han beskriver sin situation som kafkaliknande och väntar nu på sin dom. Allt på grund av ett träd.

Kärnkraftsvagabonden Matilda  

Hon flyttar världen runt för att jobba med strålning. Varje dag måste hon kissa i en kopp och lämna sitt handavtryck. Hör Matilda Kiteborg, 27, berätta om livet på ett kärnkraftverk i Kanada.

Pizzabagaren med nio liv  

Första gången Ali undkommer döden är han 15 år. Han flyr från maskerade män men tvingas se på när hans pappa blir mördad. I sju månader jagar han ett bättre liv med döden ständigt närvarande.

Ett abort-kit per brev  

Desirée är den enda svensken som jobbar med Women on Web – organisationen som hjälper kvinnor att göra abort i länder där det är förbjudet.

Buddhistfesten i Saltsjöbaden  

En samling buddhister har samlats i en stor villa i fina Saltsjöbaden för att fira: Marie som chantar för att hitta kärleken – och buddhistledaren Fredrik, som chantade bort sin ätstörning.

Linnea, 20: "Skottland räddade mitt liv"  

Linnea Sjögren från Kinna har aldrig känt sig hemma i Sverige. Men nu har hon skaffat sig ett nytt hemland. Bakom ligger en dramatisk historia – och ett beslut hon tog redan när hon var 12.

Ewelina försörjer sin man genom amatörporr  

Hon säljer nakenbilder och filmer på sig själv. Den dyraste filmen hon sålt gick för 42.000 kronor. För ett tag sen slutade hennes man jobba. Nu kan han spela dataspel på heltid.

Skräckförhållandet – "Jag var ju en hora"  

Linas ex-kille hotade att bryta nacken av hennes älskade hundar. Han hotade dessutom med att misshandla hennes familj. I tre år levde Lina i ett skräck-förhållande.

Näthatare möter näthatad: Upplösningen  

Sandor Herold har i flera års tid skrivit hatmejl till politikern Nils Karlsson i Malmö. Nu vill Nils träffa Sandor, öga mot öga. Han har några frågor som han bara måste få svar på.

Näthatare möter näthatad: Del 1  

Sandor Herold har i flera års tid skrivit hatmejl till politikern Nils Karlsson i Malmö. Han har skrivit att han hoppas att Nils ska bli dödad. Verkligheten i P3 sammanför nu hatad och hatare IRL.

Svensken i världen – fem världsdelar, fyra bankkonton och mindre än 50 tusen spänn  

Så här beskriver Anna sitt liv: Jag är snart 30 år gammal och kan packa allt jag äger i 2 resväskor, jag har bankkonton i 4 länder på 3 olika kontinenter men har totalt mindre än 50.000 SEK.

Skulle köpa hel spädgris – krockade mammas bil  

När Kalle ska köra hem från slaktaren krockar han mammas bil. I bilen har han en spädgris. Vad Kalle inte vet än är att han snart kommer att bli starkt förknippad med spädgrisen och bli hipsterhånad.

Vi går på "borderline-kalas"  

De drygt tio personerna som samlats på filtarna under solen har tre saker gemensamt; de är unga kvinnor, de följer H.S konto Känslofobi och de har diagnosen borderline.

Sofia blev skuldsatt av sin pappa: "Min bästa vän"  

Sofia och hennes pappa har en pakt: dom gömmer brev från kronofogden för pappas nya sambo. Men innan Sofia vet ordet av har hon själv hamnat hos kronofogden.

Simon slutade stamma  

Simon föddes med stamning. Efter flera år av talövningar försvinner stamningen. Men när han börjar jobba som telefonförsäljare händer det som inte får hända – stamningen kommer tillbaka.

Stefan lever med självmordshuvudvärk  

När Elin kommer hem från jobbet är det något som är fel med hennes kille Stefan. Han bankar sitt huvud mot väggar och bord och skriker av smärta. Vad har hänt med Elins älskling?

Johan: "Vi har räddat 5500 personer"  

Med två små båtar har Johan och hans team på kustbevakningen räddat flera tusen personer från att drunkna i Medelhavet. Alla har samma mål – att ta sig över havet från Turkiet till Europa.

Misshandlad av sin pojkvän – skyddar honom i rätten  

När Mia blir skallad av sin pojkvän anmäler hon honom för misshandel. Dagen efter ångrar hon sig. Hon tänker istället skydda sin pojkvän. Men ett oväntat vittnesmål kommer att ändra allt.

Langaren som blev seriös: "Kan förakta folk som röker på"  

I en "lånad" bil kryssar Martin mellan hemmafester i Stockholms villaförorter. Uppdraget: stjäla x-box och sälja gräs. Några år senare är han fast i en brännmärkt soffa i Telefonplan.

Petters morfar var pedofil  

När Petter är 12 år berättar hans mamma att morfar är pedofil – sedan blir det tyst. Istället uppmanas Petter att hålla ett öga på sin lillasyster.

0:00/0:00
Video player is in betaClose