@wenstrom

@wenstrom

Sweden

Småprogram från Storbritannien. Om rubrikerna, mellan raderna och från rötterna av den engelska fotbollen. @wenstrom är nu en egen kanal på You Tube. Där finns personliga och aktuella program varje matchdag och varje fredag under Premier League-säsongen. I veckomagasinen blir det allt ifrån Manchester och Mourinho till människor och miljöer längre ner i seriesystemet och de publiceras också som pod här, fredagar. Vi ses – och hörs!

Episodes

Miracle On Grass  

Leicester City och Premier League-titeln, fotbollens största skräll genom tiderna. Den här podden och tv-kanalen har följt laget på nära håll under stora delar av säsongen; besökt staden, kommit ini hjärtat av klubben, träffat och följt supportrar på hemma- och bortaplan. Om vägen fram till ligasegern hur det omöjliga kunde bli verklighet, om vilka konsekvenser den får för övriga klubbar. Skrälltiteln sätter fart både drömmar och desperation.

@wenstrom 0

Matchen mot verkligheten  

Klubben som inte finns är på väg upp. För 12 år sedan såldes, kapades, kultstämplade Wimbledon FC och flyttades tio mil norrut, till nybyggarstaden Milton Keynes. Ur inget bildades en ny förening, AFC Wimbledon. Om ett par veckor kan de vara ikapp sin egen historia, vara uppe i samma serie som den ursprungliga klubben. Följ med på ett besök hos supporterklubben som är på gränsen till att ta ett nytt historiskt kliv, till tredjedivisionen. Hör om historien, möt nutiden och kika in i framtiden. Supportrar om kärleken till föreningen, ordföranden Erik Samuelson om den nya arenan - och den ständiga matchen mot verkligheten.

@wenstrom 0

Premier League-racet  

Sex raka matchdagar är över. Men slutet på säsongen har bara börjat. Det här var veckan då titelstriden öppnades, topp-4-kampen fick ny glöd och streckstriden intensifierades. Häng med på en närgången resa runt i den hetaste av fotbollssäsonger; till frustrationen i Birmingham, glädjen i Leicester och den mästerliga Spurs-kvällen i Stoke. Mot botten, mitten och toppen!

@wenstrom 0

Jonas Olsson - nytt kontrakt  

En exklusiv dagsfärsk kort-pod med mycket innehåll. Glädjen över ett nytt Premier League-kontrakt, besvikelsen över Erik Hamréns petningar, önskan att få Zlatan till England och så känner han redan nästa förbundskapten Janne Andersson.

@wenstrom 0

Miraklen i Midlands  

Leicester City är på väg mot tidernas sensation i Premier League. Ett par nivåer under finns ett par andra sannsagor i den engelska fotbollen. Ett nedslag hos Burton Albion, på väg upp som nykomling, och Northampton Town, konkurshotad klubb mitt under säsongen. Alla tre existerar och är på väg att fullborda succésäsonger inom några få mils radie. I "Miraklen i Midlands" möter ni också världens största fanclub till Burton Albion - två göteborgare.

@wenstrom 0

Det Nya England  

Premier League nystartar slutspurten av den hetaste säsongen genom tiderna - efter en period då det nya, unga engelska landslaget tog fotbollspubliken med storm. Om England som möjlig mästarnation igen, 50 år efter VM-titeln, handlar det här programmet. Pehrsson och personer analyserar och engagerar. Röster från Wembley om det stora hoppet och intervju med Estlands förbundskapten, Magnus Pehrsson (mötte England i EM-kvalet), som ger sin syn på det just nu det mest spännande landslaget av alla.

@wenstrom 0

Pontus Kåmark & The Vardy Party  

Premier League-special inför slutspurten av den mest osannolika av säsonger. Tidernas största fotbollsskräll kan bli verklighet. Om Leciester City, kynnet i Midlands, förklaringen till fenomenet, möjligheten för klubben att hävda sig även i Champions League och i framtiden. Nya berättelser och gamla anekdoter från den mest initierade Sverige-experten på Englands bästa lag och Europas största sensation - Pontus Kåmark.

@wenstrom 0

Champions League-ranking: "Zlatans bästa chans"  

Fullt möjligt den absolut mest optimala slutspelsrankingen att uppbringa; fakta och synpunkter på de åtta lagen som finns kvar i racet om den största fotbollspokalen. En snabb kvart med studiokompisen, experten och förbundskaptenen Magnus Pehrsson: om drömfinalen, Zlatans chans, vilka och vad som avgör.

@wenstrom 0

Alexander Kačaniklić – Igen  

Fyra år efter Premier League-debuten och landslagssuccén tar han fart igen. Från botten av The Championship med Fulham tar han nu, snart 25 år, ett nytt steg i karriären, aktuell igen för Erik Hamrén och satsningen mot EM-slutspelet. Exklusivt och direkt från London berättar han om att han är starkare och bättre än någonsin och har mycket att bidra till landslaget. Han ger också bilden av varför han har kört fast i klubbens turbulens, om hur och varför han nobbade flytten till en annan Premier League-klubb och om det proffsliv som kan vara ensamt och locka många lycksökare i fotspåren till unga och nyrika spelare. Beundran över Leicester och Riyad Mahrez finns också med i den här intervjun – bland mycket annat.

@wenstrom 0

Lennart Johansson - Fifflarnas fiende  

Exklusivt möte med en av den moderna fotbollens största ledare, fortfarande med inblick och inflytande. Ett samtal om fifflet i Fifa, framtiden för fotbollen, hans roll i den pågående FBI-utredningen, nästa svenska förbundskapten, träffarna med Zlatan. Och väldigt mycket mer.

@wenstrom 0

Den trettonde spelaren  

Om att träna för att vinna. Om fys-staben som kan vara skillnaden mellan att vinna och försvinna i respektive klubb. Experterna har samma mål men väldigt olika väg för att nå dit, även fys-cheferna går en tuff match. Paul Balsom. Leicester City, och Claes Hellgren, Hammarby IF intervjuas; om att hålla spelare friska och att toppa deras form. TV-version finns på www.wenström.tv.

@wenstrom 0

Joel Ekstrand - från helvetet till drömmen  

Efter tio månader vid sidan av planen är mittbacken redo för comeback. Hör honom berätta om smärtan när knät trasades sönder, kampen för att komma tillbaka och bli en del av tidernas Premier League-säsong, anledningarna till Watfords succé - allt från den italienska maten till den drivna affärsmannen Pozzo. Han öppnar också för tankarna om nästa steg i karriären, landslaget och EM: "Är jag frisk ska jag vara med - inget snack!"

@wenstrom 0

"Den där j-a Zlatan"  

Champions League-uppladdningen börjar här. Rapport och betraktelse från London med fokus på PSG och Chelsea, laget som står mellan Zlatan Ibrahimovic och nästa steg i turneringen som han helst vill vinna. Här i England har han dessutom fortfarande en publik att försöka besegra.

@wenstrom 0

Bosse Petersson - elva faktorer som avgör Premier League  

Transferfönstret är stängt. Förutsättningnarna för slutspurten är klara. Tidernas mest öppna och ovissa Premier League-säsong når början på slutet. Här ett samtal med studiokompis Bosse P om hur det galnaste spelåret landar; allt från Big Sams sura äpple via Kop-Klopp och fyndlådan till det Morgan Alling skulle kunna göra på Old Trafford. Elva faktorer som avgör Premier League-säsongen.

@wenstrom 0

Kristoffer Peterson - uppväxten i Liverpool, längtan efter Rio  

Personligt och öppenhjärtigt med fd Liverpool-spelaren, Kristoffer Peterson. Om uppväxten, tårarna och kramarna, vid Mersey-side. Här berättar "Koffe" för första gången om familjetragedierna, mammas betydelse, vänskapen med Raheem Sterling, Jordon Ibe och Steven Gerrard. Bland mycket annat från en varm och intressant 21-åring ryms också längtan efter det nya U21-landslaget, längtan efter Rio-OS och historien om hur han dribblade så bra att han fick käken avslagen.

@wenstrom 0

Storklubbens fall, motgångens pris  

Nerslag i bottenträsket. Med Aston Villa som utgångspunkt en beskrivning av hur högt priset kan bli om en klubb drivs av ointresse och okunskap under en längre tid. Ett specialprogram om en storklubb i akut och djup kris, möten med frustrerade fans inför ett historiskt faktum: att åka ur Premier League för första gången.

@wenstrom 0

Martin Dahlin - miljonmarknaden inifrån  

VM-bronsjhjälten som blev spelaragent. Intervju om spelet bakom transferfönstret, om 22-åringar som plötsligt erbjuds 45 miljoner kronor, om nästa svenska storstjärna och kritiken mot kritikerna. Och mycket mera under denna halvtimmes intervju.

@wenstrom 0

Ola & Ola i transferfönstret  

Mitt i den galnaste av Premier League-säsonger; genomgång av alla 20 klubbar. En timmes samtal med expertkompis Ola Andersson om vad lagen har gjort hittills, vad de behöver göra - och vad de bör avstå från.

@wenstrom 0

Årskrönika - Topp 15 2015  

Ett år med @wenstrom på 40 minuter. Topplistan med roligt, viktigt och allt möjligt däremellan. Hör Albin Ekdal, Lars Lagerbäck, Erik Hamrén och Jesper Parnevik om Zlatan Ibrahimovic, Pompey-bossen om den märkliga Svensson-affären, berättelsen om en naken Louis van Gaal, följetongen Mourinho, en exklusiv inblick i Leicester City, premiären som brann ner - och mera.

@wenstrom 0

Julkort från London  

Fotbolls-England laddar för Boxing Day och säsongens mest intensiva, och ibland helt avgörande, del av säsongen. @wenstrom-redaktionen förmedlar några förväntansfulla röster och önskar alla på hemmaplan en GOD JUL!

@wenstrom 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose