Wikibeats - podcast

Wikibeats - podcast

Denmark

Det radiofoniske leksikon Wikibeats Podcast giver dig cremen af cremen af nogle af de allerstørste musikgenrer skåret helt ind til benet.

Episodes

Wikibeats Podcast Episode 4 "Afrobeat" 2016-04-28  

Afrobeat er lyden af jazz, funk og traditionel nigeriansk folkemusik i et sammenkog med kultur- og frihedskamp! Du får bl.a. historien om genrens største navn; Fela Kuti, som med musikken som våben gik til angreb mod den nigerianske militærjunta med store konsekvenser for ham selv og hans familie.

Wikibeats Podcast Episode 3 "Grime" 2016-03-29  

Grime opstår i forstæderne til de større engelske byer i starten af 00'erne. Producerne og rapperne kommer typisk fra socialt belastede kvarterer og musikken bliver produceret på billige computere og Playstations. Tonen er hård og det æstetiske univers lægger ikke skjul på at musikken er fra triste betonbyggerier. Genren bliver hurtig populær og indtager hitlisterne, og i 2003 vinder en af genrens største navne, Dizzee Rascal, den prestigefulde Mercury Music Prize for sit debutalbum Boy in da Corner.

Wikibeats Podcast Episode 2 "Grunge" 2016-03-02  

Grungebølgen er en af de mest markante og toneangivende i nyere musikhistorie. En hel generation af rastløse unge, spejlede sig i de små-deprime og forhutlede forbilleder fra Seattle. Wikibeats podcast om grunge er historien om en genre der med lynets hast gik fra at være en undergrundsgenre til et altdominerende mainstreamfænomen. Vært: Henrik Aagaard.

Wikibeats Podcast Episode 1 "Reggae" 2016-02-08  

27. juni 1980 spiller Bob Marley for mere end 100.000 mennesker i Milano, det største antal nogensinde, men han hans krop kæmper med cancer og mindre end et år senere dør han kun 36 år gammel, og reggae-genren mister sin største stjerne. Historien om reggae starter eller slutter dog langt fra med Bob Marley. Dit radiofoniske leksikon giver dig hele historien. Vært: Henrik Aagaard.

0:00/0:00
Video player is in betaClose