Yrket

Yrket

Sweden

YRKET är en podcast som skildrar människans relation till arbete, idag och historiskt. Genom personporträtt som tar avstamp i vardagen får lyssnaren följa nutida tankar kring ett pågående eller ett avslutat yrkesverksamt liv. Hur påverkas vi av samhällets syn på ”arbete som ett kall”, vad händer med vår självbild när det vi gör inte befäster vilka vi är? Hur känns det att pensioneras när ens arbete har blivit en identitet, någonting som ständigt funnits närvarande i livet? I Podcasten Yrket möter Danni och Killi de bakomliggande personliga sanningarna berättade av människor i Sverige idag.

Episodes

Avsnitt 06 - "Gränsen mellan Liv och Arbete"  

Yrkets sjunde gäst heter Åsa Elieson, konstnär. Vi träffas i hennes ateljé och samtalar om gränsen mellan liv och arbete. Om konst och politik. Ett samtal om uppoffringar och kall.

Yrket 0

Avsnitt 05- "This project is my baby"  

Avsnitt 05- "This project is my baby" by Yrket - En podcast om att arbeta. Av Danni & Killi

Yrket 0

Avsnitt 04- "Man kan inte kontrollera allt"  

YRKETS fjärde gäst heter Lena Bjärskog. Vi träffas i hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Vårt samtal kretsar kring skapande och betydelsen av att göra någonting som gör en lycklig.

Yrket 0

Avsnitt 03 - "Vi måste skapa våra egna skyddsnät"  

Yrkets tredje gäst heter Tove Appelqvist. Vi träffas i hennes lägenhet i Bagarmossen, vi pratar om hennes jobb som biomaskinist, hennes drömmar om att leva på landet och om politik.

Yrket 0

Avsnitt 02 - "Jag är alltid nöjd med det jag gör"  

Yrkets andra gäst heter Allan Söderman. Vi ses i Blackeberg, Stockholm. Allan arbetar bland annat som konstnär, bokbindare, lärare, bartender han berättar att han alltid är nöjd med allt han gör. Vi snackar om hur man får livet gå ihop, om ekonomi och om framtiden. - - - - - - - - - - - - - - - - Följ gärna YRKET på instagram: http://instagram.com/yrket och twitter: http://instagram.com/yrket

Yrket 0

Avsnitt 01 - "They all think we´re big fat whores"  

Yrkets första gäst heter Sabriye Tekbilek. Vi träffar henne i söderförorten Bagarmossen i Stockholm en en sensommardag i augusti. Vi samtalar om att leva på resande fot, Mellanöstern och om hur folk reagerar när hon berättar om sitt yrke.

Följ oss på sociala medier: https://twitter.com/yrket https://instagram.com/yrket

Yrket 0

Avsnitt 00  

Detta är första avsnittet av podcasten YRKET. I detta program presenterar vi oss och samtalar om de ämnen som vi kommer att utforska i framtiden.

Yrket 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose