Jupiter Podcasts

 • Kan det finnas liv under isen på Jupiters månar? Snart är rymdsonden JUICE på väg för att ta reda på det. Det är den största europeiska rymdsatsningen någonsin.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Att liv kan finnas där det är ogästvänligt vet vi redan från vår egen planet. Nu när livet måste värnas här på hemmaplan så finns en del spektakulära idéer om hur det skulle kunna göras med hjälp av rymdteknik.

  I Vetenskapspodden hörs: Marie-Louise Kristola, SR:s klimatkorrespondent, Sara Sällström, vetenskapsreporter, Ulrika Björkstén, SR:s vetenskapskommentator.

  Poddledare
  Camilla Widebeck

  Producent
  Peter Normark

 • Varför är Jupiter randig, hur många månar har planeten, och framför allt, kommer den karaktäristiska stormen på Jupiter att finnas för alltid? Det pratar vi om med rymdforskaren Gabriella Stenberg Wieser från Institutet För Rymdfysik i Kiruna.

  Programledare Susanna Lewenhaupt och Marcus Pettersson.
  Har vi åkt till Mars än? - junior produceras av Rundfunk Media för Hello World i samarbete med Rymdstyrelsen.

 • Tillbaka efter sjukdom. Vi jämför sci-fi-skräckisarna Signalis och The Callisto Protocol. Johan är med och pratar om populärkulturens förhållande till Jupiter.

  Eric har tittat på senkapitalistiska skräckserien Welcome to Wrexham. Vi pratar om arbetarklassgrabben Ryan Reynolds och vad som händer om man spränger honom i luften.

 • Välkomna till årets sista Astrologisalong med vår fantastiska Margareta Hedin. I dagens avsnitt pratar vi om vad som händer på himlavalvet i december. Vi har allt ifrån en lite aggressiv fullmåne i tvillingarna som möter den lite ilskna retrograda mars till superhärlig optimism och framåtanda med både solen, Venus och merkurius i Skytten med stark Jupiterenergi eftersom Jupiter styr Skyttens tecken - Jupiter som nu precis har vänt direkt. Vi glider också allt längre ifrån den lite sura Uranus och Saturnus-kvadraturen som hängt med oss under hela 2021 och vi ser även att förmörkelsesäsongen börjar ebba ut. Så trots att vi denna månad möter årets mörkaste dag - Vintersolståndet - går vi mot ljusare tider.


  Vi inleder också med en liten allmän planetgenomgång - förra Astrologisalongen gick vi igenom de 12 tecknen, dess olika kvaliteter och de fyra elementen och i denna salong tar vi sikte mot planeterna. Margareta förklarar vilka de fem personliga planeterna är och varför de är personliga. Vi pratar även om de yttre s.k. generationsplaneterna och får ett litet smakprov på samtliga planeters kvaliteter.


  Eftersom vi nu snart går in i ett nytt år passade vi också på att beröra en av de astrologiskt största händelserna på länge - dvs. att Pluto börjar sin förflyttning mot Vattumannens tecken och faktiskt byter tecken i mars nästa år. Hör Margareta dela med sig kring denna stora händelse och lite andra teasers inför 2023!


  Vi vill bara avsluta med att säga att vi är SÅ tacksamma över våra salonger med Margareta och vi längtar till vad 2023 kommer att föra med sig. Om ni har frågor eller vill att vi ska ta upp något särskilt att djupdyka i astrologiskt - hör hemskt gärna av er till oss! Vi blir överlyckliga för all feedback, alla frågor och av att höra ifrån er.


  Om Margareta: Margareta är astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se. Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen. OCH NU FINNS ASTRO FÖR 2023 PÅ BLOGGEN! MISSA INTE DET!


  TACK för att ni lyssnar!


  Peace & Love


  Emma och Josefina


  Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

  Artwork: Mikaela Aare  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Glädjande nog så har Solen gått in i Skyttens tecken denna vecka där även Månen, Merkurius och Venus befinner sig. Detta innebär att en förnyad optimism genomsyrar oss och gör det lättare för oss att se ljusare på tillvaron än  annars.

   

  I detta avsnitt pratar Sussie och jag bland annat om vår livsplan. När vi är i vårt flöde och energi så är vi också i kontakt med allt som planerats att komma i vår väg, helt enligt vår livsplan.

   

  Men vad händer om vi visualiserar och föreställer oss att vi får allt vi vill ha om det inte ligger i vår livsplan? Är det enbart vår inställning och syn på saker och ting som förändras då?

   

  Oberoende av vad svaret på dessa frågor är, så är vi överens om att det viktigaste vi kan göra för att bli hela som människor är att vara villiga att komma i kontakt med de känslor vi tidigare inte velat kännas vid - ett välkänt tema i denna podd.

   

  Vi svarar även på frågor som kommit till oss som handlar om hur man själv få kontakt med sin guide/sitt högre jag.

  Omslaget på detta avsnitt är planeten Jupiter, som styr Skytten. 

 • Jupiter är Zodiakens främsta lyckoplanet. Jupiter expanderar och ger. Det tecken vi har Jupiter i visar hur vi ska agera för att få mest flöde och tur i livet. I det här avsnittet går Ebba och Clara Nordlander Wiberg igenom vad varje Jupitertecken står för. Dessutom tipsar vi varje Jupiter-tecken om en jupiter-amulett.


  Du kan kolla vilket tecken du har Jupiter i på tex Co-star


  Gå till patreon.com/haxtimmen för bonusavsnitt


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Många drömmer om att få uppleva en resa till rymden. Den svenska satelliten Mats kommer att få göra den resan. Med kamera kommer den att kika ut och dokumentera atmosfären och omge sig med andra planeter, men utan sällskap av någon människa.

  Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

  Många rymdresor har skildrats i filmer, böcker och serier.

  Med ett teleskop kan man få syn på planeter som exempelvis Jupiter.

  Den svenska satelliten Mats kommer att resa 600 kilometer ut i rymden på några minuter för att stanna där i två år.

  Vad skulle du vilja se om du hade chansen att följa med satelliten Mats på hans rymdresa. Vad skulle du ta med dig om du fick chansen att landa på månen eller på någon annan planet? Skulle du vilja utforska om det finns liv? Skulle du sitta och njuta av att se stjärnfall för att kunna önska dig något varje gång en stjärna föll?

  Hör av dig och berätta vad du drömmer om att få uppleva i rymden.

  Eftersom det är Sveriges Radio Finska som producerar Karlavagnen på måndagar så kan du tala finska med programledaren.

  Ring på telefonnummer 020 – 22 10 30. Telefonslussen öppnar kl. 21.

  Skriv gärna till oss på våra sociala medier eller på mailadressen [email protected]

  Karlavagnen på Facebook.
  Karlavagnen på Instagram.

  Programledare: Pamela Taivassalo

  Programmet startar kl. 21:40 i P4 och Sveriges Radio Finska.

  Producent: Maria Repitsch

  Ansvarig utgivare: Anne Sseruwagi, Sveriges Radio Finska

 • ASTROLOGISALONG - NOVEMBER


  Välkomna till vår månatliga astrologisalong med Margareta Hedin. I våra Astrologisalonger delar vi med oss av det astrologiska läget just nu, om kommande månads events och skeenden på himlavalvet och en del småprat och reflektioner däremellan.Dagens avsnitt spelade vi in mitt under solförmörkelsen den 25 oktober och vi pratar faktiskt en hel del om slutet av oktobers händelser eftersom dessa var så stora och energierna från dem följer med oss in i november. MEN innan dess ger vi er en liten kort crash course i Zodiaken och dess tolv tecken, elementen - Eld, Jord, Luft och Vatten och de olika kvaliteterna vi delar in tecknen i - Kardinala, Fasta och Rörliga. Vi kände att det var fint att få med en liten grund att stå på när vi sedan djupdyker i tidens händelser.


  När vi tittar på de aktuella astrologiska händelserna tar vi så vårt avstamp i Saturnus direkt den 22/10 tätt följd av en s.k. Venus Starpoint - en Venus Cazimi - där Venus och Solen möts i en konjunktion - denna gång i Vågens tecken samma dag den 22/10. Vi rör oss sedan vidare mot solförmörkelsenden den 25 oktober- dagen också för nymånen i Skorpionen och pratar mycket om den och dess innebörd. Vi har sedan en månförmörkelse som infaller på fullmånen i Oxen den 8/11 och vi pratar skillnader och likheter mellan dessa båda förmörkelser, vilka planeter som är med och påverkar och om nodernas placering.


  Skorpionen är med och sätter tonen mycket under den period vi befinner oss i och därefter rör vi oss mot Skytten - solen går in i Skytten den 22/11 och vi får kort därpå en nymåne i Skytten 24/11 och helt nya energier att leka med. Det blir mycket lättare och roligare vågar vi lova. Vi ville såklart också veta mer om Jupiter som den 28 oktober går tillbaka in i Fiskarnas tecken och sätter sin prägel på november. Vad innebär detta och vilka berörs allra mest av att vår turplanet befinner sig i sitt favorittecken? Jupiter vänder dessutom direkt den 24 november och det pratar vi också såklart om. Mars vänder retrograd i Tvillingarna den 30 oktober och befinner sig där genom hela november. Margareta delar också en del kring Mars och dess position på de två olika förmörkelserna- sol- och månförmörkelserna 25/10 och 8/11.


  Kika in på vårt Instagram @spiriturious där vi kommer att skriva en hel del mer om de kommande astrologiska skeendena, vi kommer såklart att lista viktiga datum men vi kommer också att dela med oss kring vad en Venus starpoint är, månförmörkelsen den 8/11 och Mars retrograd i Tvillingarna och säkert mer därtill.


  Om Margareta: Margareta är astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se. Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen.


  TACK för att ni lyssnar!


  Peace & Love


  Emma och Josefina


  Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

  Artwork: Mikaela Aare  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Portal 9.9 för utrensning och överflöd. Vattumannen fyller 50 år (!) Hurra och Eva berättar gamla minnen. Tanja förklarar varför hon kör ned händer i jorden. Och både Tanja och Eva är med på NÄRAS stora kryssning och på Harmoniexpo-mässan i Solna. Så mycket spännande saker på G och perfekt att sätta in extra överflöd nu med Jupiter, fullmånen och portalen som pågår fram till 8 november, 12 december och 22 december! Spännande avsnitt: äntligen, missa inte detta! Hoppas du gillart', woop woop!

  Träffa Eva och Tanja på tidningen NÄRAs stora kryssning, då båda är med: Eva med Vattumannen i mässområdet och Tanja både på scen och i sin monter i mässområdet. Tanja på scen: söndag 16/10, Shamansk healing 20.50-21.35 i Melody och Kristall healing 23.15-23.55 Kristallhealing Auditoriet. Måndag 17/10 på scen: 9,20-10.00 Shamansk healing S11 samt 10.25-11.05 Kristallhealing Banketten! Vattumannen firar 50 år med mängder av härliga event 20-22 oktober Kom förbi i Kungsholmen! Harmoni-Expo är nordens största mässa för kropp & själ: 29-30 oktober på Solnamässan!

  Kom ihåg att prenumerera på podden så får du klipp & bonus när de kommer ut!


  Om Tanja och Eva.

  Tanja Dyredand är författare till boken Vardagsmagi, cert. medium, initierad Shaman, yoga- och meditationslärare. Eva Danneker äger Vattumannen bokförlag och bokbutik och är chefredaktör för Tidningen Inspire.


  Music creds:


  Intro music: "Magic You Are" Sweet Dish remix (solfeggio 432 Hz, Forest treasure, beat by Dan Hening Arpy )


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Den här veckan spelas podden in från Kreta med fullmånen och Jupiters starka energi i närvaron. Sofie och Annika är på yogaresa och delar insikter de fått till sig de senaste dagarna. Vad innebär egentligen abundance? Hur vet man sitt soul purpose? Och vad kan stå i vägen för att fullt ut kunna kliva in i sitt purpose? Annika berättar om ett mönster som hon blivit medveten om som hon vill släppa taget om den här fullmånen, och Sofie har fått en insikt från ett tidigare liv som blockerar henne. #MedicineWomanPodcast


  ✦ Veckans intention: "Jag lämnar gamla mönster som begränsar mig."


  ✦ Sofie's Instagram: https://www.instagram.com/sofiewiberg/

  ✦ Annika's Instagram: https://www.instagram.com/annikapanotzki/

  ✦ Gå med i vårt community på Facebook: https://www.facebook.com/groups/medicinewomanpodcast


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Välkomna till vår Astrologisalong med underbara kvinnan och astrologen Margareta Hedin. I våra astrologisalonger djupdyker vi i aktuell månads mest framträdande astrologihändelser och andra viktiga och spännande astrologiska fenomen och events och hur de påverkar oss personligen och kollektivt.


  Och nu har det blivit dags att ta oss an månaden OKTOBER och oj vad mycket stora astrologiska händelser vi har att se fram emot under oktober.


  I dagens avsnitt tar vi vårt avstamp i den underbara nymånen i Vågen den 25 september - en sprakande inledning på den därpå följande måncykeln som annars innehåller en hel del lite mer stökiga astrohändelser såsom Saturnus/Uranuskvadraturen den 1 oktober och en partiell solförmörkelse på nymånen i Skorpionen den 25 oktober. Vi pratar vidare om retrograderna och att många planeter faktiskt börjar vända rätt under oktober och vad det betyder. Vi pratar inre och yttre planeter, det blir en del Plutoprat och såklart får Jupiter vara med på ett hörn. Vi har lite ljuvlig Venusenergi - där Venus möter solen och en aktiv fullmåne den 9 oktober i fartfyllda Väduren.


  Lite allmänt kring förmörkelsesäsongen som vi nu precis har gått in i blir det också och vikten av att se ljust även i mörkret.


  Allt detta och mer därtill...


  Om Margareta: Margareta är som sagt astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se.


  Som vi berättar i avsnittet har det öppnat en ny kristallbutik - Luna & Friends - i Margaretas lokal i Gamla stan på Storkyrkobringen 8 och Margareta startar också precis upp ett nytt café på Stora Nygatan 6 Gamla Stan - Café Morgonstjärna så missa inte att kika in där.


  Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin och @astrobloggen.


  Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


  TACK för att ni lyssnar!


  Peace & Love


  Emma och Josefina


  Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

  Artwork: Mikaela Aare


  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Välkomna till vår allra första Astrologisalong med underbara kvinnan och astrologen Margareta Hedin. Vi är SÅ stolta och lyckliga över att få berätta för er kära lyssnare att från och med idag så kommer ni att få träffa Margareta Hedin en gång i månaden i podden för ett ljuvligt astrologisamtal - en astrologisalong - där vi kommer att djupdyka i aktuell månads mest framträdande astrologihändelser och andra viktiga och spännande astrologiska fenomen och events och hur de påverkar oss personligen och kollektivt.


  Margareta är som sagt astrolog - en extremt erfaren sådan då hon dagligen har arbetat med astrologi i över 25 år. Hon säger att vi även kan se henne som en "själsguide eller rådgivare". Hon har en fast astrologisida på Damernas Värld och skriver Sveriges största astrologiblogg "Astrobloggen" även den huserar på Damernas Värld och Expressen. Hon tar emot för personliga konsultationer både astrologi och Tarot (hon jobbar även med Tarot och gör kombinerade readings med både horoskop och Tarot) i sin mysiga lokal i Gamla Stan men också över Zoom och ni hittar mer information om henne och hennes läsningar på hemsidan www.margaretahedin.se.


  I dagens avsnitt tittar vi på september och vad som händer astrologiskt under denna höstens första månad. Vi tar vårt avstamp i nymånen i jungfrun den 27 augusti och tar oss sedan vidare genom en fullmåne i Fiskarna den 10/9 - en mycket andlig sådan kan vi avslöja - den lite sura och laddade Uranus/Saturnuskvadraturen som varit ett återkommande tema under hela 2021 fram till det nu stundande sista mötet den 1 oktober. Och såklart berör vi Merkurius retrograd som infaller just dagen för detta avsnitt 9/9. Vi pratar om retrograder, vad det är och varför vi särskilt pratar så mycket om merkurius retrograd. Vi har mars i tvillingarna som också påverkar septembers humör och vi spånar kring hur alla dessa händelser kan komma att inverka på det val vi har i Sverige mitt under fullmåne och merkurius retrograd. Det är höstdagjämning den 23/9 vilket vi SÅKLART bubblar kring och avslutningsvis rör vi oss till nymånen i Vågen - som står i opposition till ljuvliga Jupiter - vilket ger extra stjärnglans till denna nymåne. Allt detta och mer därtill...


  Som vi berättar i avsnittet kommer Josefina att gå Margaretas astrologikurs på Kristallrummet hela hösten, så ni får dessutom under våra månatliga Astrologisalonger följa Josefinas resa mot att bli astrolog och följa med i hennes utveckling och samtal mellan lärare och elev kring olika delar i zodiakens mysterier. Det finns fortfarande två platser kvar på astrokursen så vill ni joina Josefina gå in och boka in er här


  Vi är, som ni nog anar, överlyckliga över det här samarbetet och samskapandet med Margareta och ser SÅ mycket fram emot höstens astrologisalonger och vi hoppas att ni är med oss på den här resan!


  Följ Margareta på Instagram. @margareta.hedin.


  Följ också gärna oss på @spiriturious. Josefina hittar ni på @jflowsthlm och Emma på spirituous_emma.


  TACK för att ni lyssnar!


  Peace & Love


  Emma och Josefina


  Sound: Tex, produktion & musik: Alvin Wetterholm och Eskil Lindh Hedegård, Digital Musikproduktion Storuman

  Artwork: Mikaela Aare  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Självklart ger vi allt och lite till när en heterolyssnare vill ha våra mest kreativa sextips. Lyssna, bli generad och njut!
  Signaturen ”mikrovågen” återkopplar igen och är förtjust och frustrerad. Hur ska hon komma över denna velpotta som inte verkar veta vad han vill?
  Och relations-OCD - vad är det?
  Freja berättar om när hon fick höra ”jag älskar dig” på första dejten - och föll som en fura.
  Niki bjuder på fucking pumpa-recept och serietips. 
Idag blir det fakta om: SATURNUS (och hur den samspelar med Jupiter)
  Dessutom introducerar vi ett nytt inslag i podden!

  Tack till våra patienter, ni är UNDERBARA! Och VÄLKOMMEN Mimmi!
  Bidra till Heteroakutens jublande hurrarop och drypande glädjetårar genom att bli Patreon: www.patreon.com/heteroakuten
  Du blir vår stammispatient och får tillgång till material såsom många fler livepoddar, bonusavsnitt, musik, ölrecept, livepoddar, rabatt på merch och annat vi hittar på.
  __________________

  För att lyssna på allt gött ni hör i våra avsnitt, följ spellistan HETEROAKUTEN GREATEST HITS på Spotify. Uppdateras efter VARJE avsnitt!
  https://open.spotify.com/playlist/7qdONgONVKjwU9kGFjet2F?si=yphVEB0kTx-O8dlL47L5Iw
  __________________

  Maila dina frågor och tankar till [email protected] och följ oss på Instagram där vi kort och gott heter: heteroakuten
  Produktion, originalmusik och ljudmix: Niki Yrla