Ole Podcasts
-
1964 öppnade Ole och Margit Reitan självbetjäningsbutiken Reitans Snarkjøp i Havstein i Trondheim. Efter första dagen stängde de butiken med en omsättning på 25,50 NOK. Där och då var det nog få som anade att det här var början på ett nytt imperium. Idag har flera välkända varumärken köpts upp av Reitan så som Pressbyrån och 7-Eleven och de har idag en omsättning på ca 104 mdr NOK och finns i sju länder(!).
Företaget har under många år haft fokus inställt på tillväxt men sedan några år sedan har Reitan siktet tydligt inställt på hållbarhet som affärsstrategi... Men hur driver man egentligen hållbarhet inom convenience? Är det möjligt att skapa lönsamhet genom hållbarhet och hur driver man hållbarhet digitalt?
För att få svar på våra frågor har vi bjudit in Anna Wallenberg, VD på Reitan Convenience i Sverige och därmed även ansvarig för Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige. Hon vill sätta en ny standard för hållbarhet, och vi vill självklart ta reda på vad det innebär...
-
Vi fick möjlighet att språka med en norsk tvilling (även namne) om hur prepping är i Norge. Vi pratar Nato, hur gemene man är beredd i Norge och om hur Ole kom att bli en prepper.
Du kan hitta Hverdagsprepping, som även precis startat sin podcast, på länken nedan.
https://hverdagsprepping.wordpress.com/ -
Ole Therkelsen har undervisat i Martinus kosmologi under 40 års tid och har hållit runt 2 000 föredrag i olika länder genom åren. Många av dessa har spelats in. Kosmologipoddens redaktion presenterar en serie med ett femtiotal föredrag och frågestunder som Ole har hållit i Sverige under åren 2004 – 2018. Föredragen är inspelade i Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Borlänge.
Detta är det 22:a föredraget i serien. Det är inspelat i Jönköping i mars 2008 och fokuserar på historiken kring Martinus och Martinus Institut.
Medverkande: Ole Therkelsen
Språk: svenska
Musik komponerad av Lars Palerius
-
Vi träffar den praktiska visionären Ole von Uexküll från Right Livelihood, organisationen bakom det många känner till som det “alternativa nobelpriset”. Ole och Carl diskuterar tanken bakom priset och hur vi kan stärka de individer och samhälleliga krafter som kämpar för att lösa de stora globala utmaningarna utifrån ett holistiskt perspektiv. Varför vi behöver kombinera radikala visioner med praktiskt agerande för att göra stora samhällsförändringar och hur det kommer sig att så många ger upp just när arbetet är på väg att få sitt stora genombrott.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
7-åriga Nell väcker morfar genom att skicka en smittsäker radiokram. En bra start på dagen för morfar Ole som annars sover länge.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
-
Stötta oss på Patreon och se podden i filmat format!
https://www.patreon.com/grasrotter
Följ oss på sociala medier!
Insta - grasrotter
Joel @Joelsturesson
Jonathan @Jonathanjonsonn
Podden klipps och produceras av Simon Ramsö
@simonramso
[email protected]
https://ramsostudios.se/ -
Emil och Mikael lotsar er genom detta avsnitt. Ett avsnitt som matchar årstiden, ett mörker. Vi pratar återigen om usla insatser. Ett City som hånfullt nog inte ens orkade göra byten. En trupp som används på ett högst horribelt sätt och ungdomar som inte nyttjas. Emil känner att hans pessimism ligger rätt i tiden. Mikael tänder till, Ole är feg! Vi gästas en sväng av Wulf Hedlund. En profil som vi kanske ser ratta United en vacker dag, på något sätt!? Dessutom pratar vi om kravbild, finns en sådan i United? Galej och Depay gör comeback och leder oss in på Blossom, vem är det?
-
Ole Therkelsen har undervisat i Martinus kosmologi under 40 års tid och har hållit runt 2 000 föredrag i olika länder genom åren. Många av dessa har spelats in.
Kosmologipoddens redaktion presenterar en serie med ett femtiotal föredrag och frågestunder som Ole har hållit i Sverige under åren 2004 – 2018. Föredragen är inspelade i Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Borlänge.
Detta är det 21:a föredraget i serien. Det är inspelat i Jönköping i mars 2008 och är en frågestund med fokus på miljö och arv.
Medverkande: Ole Therkelsen
Språk: svenska
Musik komponerad av Lars Palerius
-
Vi drar igång med det första av ytterligare hundra avsnitt. Emil och Mikael gästas av Patrick Öhman, fotbollsmålvakt på plats i England. Vi pratar om hur Ole genomförde matchen mot Spurs på ett fint sätt. När ska vi använda oss av trebackslinje? Kärleken till Cavani! Oles enkla petningar. Kommer Sancho gå samma öde till mötes som van de Beek? Skeva truppbalansen. Vikten av att ta poäng mot Atalanta. Perfekta uppställningen mot City. Patrick berättar om sina upplevelser från Premier Leagues träningsplaner. Omöjliga Chicharito. Underbara Evra. Och vem är det som spelat i West Ham som är rätt så oskön? Och kunde man tidigt se att Lindelöf skulle bli en back av hög rang?'
-
Ett avsnitt som verkligen ligger i tiden. Vi gästas av den taktiskt, oerhört duktiga, David Selini, som själv är tränare på division 1-nivå. Tillsammans med Emil och Mikael tas ett järngrepp kring våra senaste insatser, som i stort sett ut på samma sätt genom hela säsongsinledningen. Vad är filosofin? Finns ens någon filosofi? Släpper Ole bara spelarna fritt? Vi pratar om styrkorna i Oles ledarskap. Gary Nevilles sågning, som ändå hålls tillbaka något. Avslutningsvis berättar David hur han tycker att United skulle kunna spela, med nuvarande material. Ett material som är alldeles för bra för att se så kantiga ut.
-
Ett något dämpat avsnitt efter den horribla insatsen mot Young Boys. Dessutom går Mikael på frukt- och gröntdiet. Rasmus och Emil är högst oförstående. Vi avhandlar Ronaldos succédebut mot Newcastle. Ska vi helt enkelt ta och acceptera att vi inte har något eget spel, bara en massa matchvinnare? Borde Wan-Bissaka petas till förmån för Dalot? Oles taktiska drag och bristerna i dessa. Ronaldos coaching. Vågar Ole sätta ner foten framöver? Donnys positiva insats. Sanchos bleka inledning. Tuffare spelschemat som kommer. Hur stort är tålamodet med norrmannen med bättre trupp och högre kravbild? Kan Ronaldo bli hans fall? Kom gärna med feedback! God lyssning!
-
Klockan tickar för PSG att svara på Reals Mbappé-bud. Tick tack. Dessutom verkar Chelseas förhandling med Sevilla om Koundé ha strandat samtidigt som Bayern München gör som de brukar och plockar en konkurrents bästa spelare för underpris.
-
Möt Niclas, skåningen som inte förstår sin egen hemdialekt. Mikael och hans rikssvenska. Vi pratar ner det trivsamma genrepet mot Everton. Maguires nick! Ole och potentiella rotationen. Ska vi rotera friskt eller satsa på en tydlig elva? John Guidettis håravfall - och Emils. Uteblivna försäljningar och frustrationen kring det. Den tveksamma försäsongen i år igen. Utlånade spelare. Är Leeds dröm eller mardröm att ha i premiären? Vi landar i att säsongsinledningen är livsviktig innan schemat vänder. Det kommande mottagandet för spelarna från publiken. Det och mycket mer. God lyssning!
-
I samband med att den kosmiska världsbilden fyller hundra år så har kosmologipodden träffat Ole Therkelsen som under många år har arbetat med att sprida kunskap och information om Martinus världsbild. Ole berättar om Martinus invigning som ledde fram till det kosmiska medvetandet. Denna invigning bestod av två upplevelser som Martinus kallar för det vita elddopet och det gyllene elddopet. I det senare såg han en guldgloria där alla levande individers medvetande smälte samman till ett – Guds jag. Martinus påbörjade därefter sin mission där han på ett logiskt sätt med sina analyser förklarar och rättfärdigar kristusmissionen. Martinus kallar sitt verk för Tredje testamentet som uppfyller profetian om Kristi återkomst – talsmannen den helige ande.
Ole berättar om sitt eget arbete med att hålla föredrag i olika delar av världen. Han har också skrivit ett antal böcker med anknytning till den kosmiska världsbilden och har planer på ytterligare någon bok. Ole är aktiv på sociala medier där han presenterar världsbilden på olika sätt.
Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, den 13 juli 2021.
Medverkande: Ole Therkelsen, Lars Palerius och Mary McGovern.
Språk: Svenska och danska
Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius
-
Här snackar jag med Ole från det norska vikingmetalbandet Einherjer. Massa gött prat om allt mellan himmel och jord. Intervjun är på norska.
Låten som spelas är Ascension
Fotot på bandet är taget av Jørgen Freim
- Show more