Music – Alankomaat – Suositellut podcastit

 • Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW!

 • World's Number One Hardstyle Show. Hosted by DJ Isaac

 • In de Top 2000 a gogo podcast vertelt Leo Blokhuis verhalen die schuil gaan achter de muziek in de Lijst der Lijsten. Leo gaat op zoek verrassende verbanden, heerlijke details en je hoort veel muziekfragmenten.

 • Journalist Gijs Groenteman, zanger Thomas Oliemans en musicoloog Thomas de Jonker bespreken Bachs Matthäus-Passion. En dat doen ze uitgebreider dan ooit: 13 uur lang, in 69 in elkaar overlopende afleveringen wordt Bachs grootse meesterwerk volledig uitgeplozen.

  De analyses worden door Oliemans zingend en spelend achter zijn vleugel muzikaal geïllustreerd, naast geluidsvoorbeelden uit de orkestrale uitvoering van de Matthäus-Passion. Zo ontstaat een podcast-naslagwerk dat een 'must-hear' is voor elke liefhebber van de Matthäus.

  Dit is een podcast van Het Concertgebouw. Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw.

  De opname van het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer die in deze podcast wordt gebruikt is terug te luisteren en terug te kijken op de website van het Concertgebouworkest.

  Techniek en montage: Bart Geeraedts, txt-producties

 • 'Langs welke media wil je gaan om je album te promoten?' vroegen we aan Hef. 'Geen een man, fok het. Ik doe het deze keer zelf.' was het antwoord dat we kregen. Een ongecensureerd gesprek volgde en een nieuwe traditie is geboren. Check hieronder alle afleveringen van Rookworst! De enige podcast waarin alles bespreekbaar is en geen onderwerp te ver gaat.

 • De Bach van de Dag: een podcast als een muzikale scheurkalender! Met de Bach van de Dag-podcast neemt programmamaker Frank de Munnik luisteraars mee op de muzikale ontdekkingsreis die hij al jaren maakt langs het werk van Johann Sebastian Bach (https://www.npoklassiek.nl/componisten/e99952a5-46c4-49cc-9f79-224cd2765754/bach-johann-sebastian).

  Wat is het verband tussen het werk van Bach en de val van de Berlijnse Muur? Zou E.T. wel eens hebben geluisterd naar een Brandenburgs Concert? En hoe klinkt de invloed van Bach door tot ver in de twintigste eeuw?

  Zin in een dagelijkse portie Bach? Beluister het in de Bach van de Dag, van KRO-NCRV en NPO Klassiek.

 • A selection of the hottest tunes mixed by DJ Gregor Salto. For more info about Gregor Salto please visit www.gregorsalto.com or follow www.instagram/gregorsalto

 • #HeldeepRadio is the hottest radio show on the planet, brought to you by Dutch DJ and Electronic music producer, Oliver Heldens. Tune in every week with millions of global listeners to hear the very best in upfront house music, techno and everything in between, along with the latest releases from his Heldeep Records Label.

 • In deze podcast diept muzikale meesterverteller Leo Blokhuis elke week een verhaal rondom een belangrijke artiest uit. Soms hoor je verrassende verhalen over de grootste namen uit de popgeschiedenis, soms vertelt Leo je waarom je minder bekende namen zeker moet leren kennen. Met iedere aflevering gegarandeerd genoeg funfacts om collega’s weg te blazen bij het koffie-apparaat en vrienden bij de borrel!

 • Een muzikale podcast waarin we de muziek uit de groef trekken en uitlichten voor het publiek. Filmmuziek, reggae, jazz, folk, rock, pop, alles kan een keer voorbijkomen maar onze focus ligt vooral op nederpop. Achtergrondverhalen, muziekdetails, aanraders, b-kanten en nog zoveel meer. Kortom, alles omtrent muziek in deze podcast. Zet de naald op de plaat en geniet met ons mee!

 • Mocht je Somertijd gemist hebben of nog een keer terug willen horen? Dit is de Somertijd podcast met daarin de highlights uit de show met o.a. de leukste moppen en limericks!
  Somertijd is iedere werkdag te horen op Radio 10 tussen 16 en 19 uur met Rob van Someren, DJ Sven, Cobus Bosscha, Chantal Quak en Marc Berg.

 • De NPO Radio 2 Soul Night is dé plek voor de beste soul, disco en funk.

  Elke week afleveringen van Wouter van der Goes, Corné Klijn, Andrew Makkinga en Frank van 't Hof. 

 • Talent Talk de podcast, even iets anders. Iedere maandag een podcast via apple, spotify of andere podcaststreamingdienst. Leuke gasten die iets te vertellen hebben over sport, gezondheid, innovatie, muziek, hun talent in het bedrijfsleven  of een ander talent dat ze in een leven hebben ontwikkeld. Ook komt iedere week terug "de plaat en zijn verhaal" De leuke plaatjes van de gast en zijn of haar verhaal daarbij. Kortom Luisteren dus.

 • Jouw wekelijkse portie teringherrie en metaalkabaal. Suzanne Bosman en Mike Arntz draaien je favoriete tracks! Mail ons: [email protected]

  Volkskrant โ˜…โ˜…โ˜…โ˜… - "Leuk voor metalnerds én de beginnende liefhebber"

  NRC - "Alsof je na een concert nog staat na te praten (...) Dat zorgt niet alleen voor goede muziek, maar ook voor mooie en soms zelfs ontroerende gesprekken over keiharde muziek."

 • A podcast for the soulful house music lover. Sit back an enjoy some good, expensive music

 • Die ene top song of artiest, , maar wat is het verhaal erachter. Elke week zo'n song en artiest en laat het verhaal zijn gang gaan in onze podcast.

  De opzet is simpel.

  Beide podcast presentatoren bereiden zich in 1 week voor op de artiest en song(s). Ieder met zijn eigen weg in het verhaal. Deze 2 reizen komen bij elkaar in de podcast waar de muzikale reis verteld wordt aan elkaar.

 • Dit is de ‘ekte verhalen’ podcast van Elitepauper. Een podcast voor, door en over misfits, cowboys, zwarte schapen, nozems, paradijsvogels,  buitenbeentjes en vrijdenkers. Wij zijn er voor de paupers en de elite. Wij vertellen ekte verhalen, over ekte mensen.

 • Spectrum is the brand new radio show and events series by Joris Voorn, aallowing him to share the full reach of his extensive musical tastes with both his loyal fan base and new listeners alike. The show will reflect this with regular premiers of new music from Joris and other artists in his world, as well as regularly featuring live sets captured at some of the world's most iconic dance music venues.

  See The Wide Spectrum - https://www.facebook.com/thewidespectrum
  Get involved with The Wide Spectrum - http://jorisvoorn.com

 • Duizend jaar klassieke muziek, zie daar maar eens wegwijs in te worden. De muziekjournalisten Guido van Oorschot (de Volkskrant) en Joris Heynen (Luister) zijn je maandelijkse gids in de nieuwe podcastserie Klassieke klets. Ze praten en luisteren, met soms een gepeperde mening en dan weer een korrel zout. Waarom val je voor een stem? Schrijft Einaudi ook weleens iets goeds? Een oude rot en een jonge god bezorgen je graag een uurtje rode oren.