manuella Podcasts
-
Cecilia Douglas blev redan för 40 år sedan diplomerad massageterapeut och har därefter fortsatt konsekvent att utbilda sig i olika manuella kroppsinterventioner såsom bindvävsmassör, Revolving myofaschial behandlingsteknik, Rolfing och Rosenterapi. hon är även instruktör i Sling myofascial, Pilates och Garuda.
Utöver detta så jobbar Cecilia som lärare i Anatomi Trains in motion på bland annat Axelsons Gymnastiska Institut.
Redan under 1990-talet kom hon i kontakt med den purfärska forskningen om faschian, kroppens största organ.
Varmt välkommen att lyssna till detta spännande samtal om alldeles ny förståelse för hur kroppen, genom rätt applicerade behandlingstekniker kan öka vår hälsa och välbefinnande.
Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa.
Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig.
Prenumerera gärna på vår podd!
♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin
-
Mer än 3 miljarder kronor årligen hamnar i händerna på bluffbolag. Hur undviker man bedrägerier liksom dessa och minimerar risker och manuella misstag i företagets leverantörsrelationer? Med oss i studion idag har vi Sara Odelius Andersson från Inyett som ska lära oss mer om detta område.
Hålltider:
00:00 - Uppsnack03:22 - Dagens ämne
-
De allra flesta som blir lärare, läkare, psykologer eller manuella terapeuter drivs av en vilja att hjälpa andra människor att bli bättre. Men vad händer när systemen som man trodde var där för att hjälpa en plötsligt är i vägen? Vad händer när man inte får tid till att möta människor, blir begravd i administration eller tvingas kämpa med att själv driva en egen verksamhet? Dagens avsnitt handlar om de som jobbar med att hjälpa och om de utmaningar de står inför. Om att antingen vara en del av ett system som kanske inte fungerar så bra som man hade hoppats på eller tvingas hitta sin egen väg utanför systemet. Om att brottas med stress, oro och tidsnöd - och samtidigt behöva dyka upp och vara närvarande i varje kundmöte. För hur ska du kunna hjälpa någon på riktigt om du inte är på plats med hela ditt hjärta? Fasciaguiden är en podcast som handlar om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa, värk och smärta. Läs mer om Podcasten och vilka som medverkar på fasciaguiden.se/podcast
-
Pensionsmyndighetens Johanna Dereskogh och Maria Kalmér berättar om RPA resan från start till robotfabrik och hur RPA blivit en del av myndighetens automatiseringsarbete för att minska manuella arbetsmoment och öka automatiseringsgraden.
-
AnnaCarin Gustafsson är förutom legitimerad naprapat, även näringsrådgivare, gruppträningsinstruktör, utbildad inom idrottsmedicin, medicinsk akupunktur, och yogalärare.
AnnaCarin har specialiserat sig på en särskild skonsam metod som är en justeringsteknik enligt ”Thomson” med så kallad droppbänk, mer om det i avsnittet.
AnnaCarin behandlar människor med denna metod men använder även traditionella manuella behandlingsmetoder och kanske vill vi hävda att AnnaCarin utvecklat en särskild förståelse och kunskap för problem med höfter och axlar. Något som är ofta lite särskilt intressant för de som utöver yoga.
I avsnittet avhandlas dessutom en del om hormonobalanser exempelvis vid klimakteriet och hur AnnaCarin implementerar detta i sitt arbete och tänker kring sådan problematik.
AnnaCarin arbetar idag både i Sundbyberg, Värmdö men även i Östersund, med både naprapati och håller yogaklasser. Mer info om detta kan du hitta via hennes hemsida och även på Instagram där AnnaCarin finns under ”yoganaprapaten”.
Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa. Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig. Prenumerera gärna på vår podd!
♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin
-
Att det i Småland finns många röda stugor det vet alla. Det som inte är lika känt är att man haft en stor husindustri. Vi pratar om hur denna industri växer fram i detta första avsnitt.
Med historiker Peter Danielsson, Richard Edlund byggnadsantikvarie och Maja Heuer, projektledare för Unika historiska Kalmar. Inspelning och redigering av Andreas Juhl, Kalmar läns museum.
-
Anton är så taggad på att komma igång att han helt missar introt, men så snart det är avklarat så diskuteras främst manuella, automatiserade, avsiktliga, onödiga, värdefulla och mänskliga processer. Dessutom en del om likheter med att bygga vägar och broar samt naiviteten att tro att allt kan automatiseras.
Om du gillar podden blir vi väldigt glada för en liten recension i iTunes, prenumeration på Spotify eller om du säger hej på Twitter (Anton, Therése) <3
LänkarWhat engineering can teach (and learn from) usAsdf 16 - Varför hatar utvecklare mötenHBO Max test email -
Andreas berättar att en av de första NHL-spelare han fick jobba med var Henrik Zetterberg och att han hjälpte honom att bli fri från ryggsmärta, den säsongen blev Zetterberg utsedd till MVP och vann Stanleycup med Detroit Redwings.
Därefter började Andreas träna bland annat, Gabriel Landeskog, Rickard Rakell och Jakob Josefson
Andreas berättar vad som är skillnaden från att träna NHL spelare till andra människor.
Ni får höra hur det ser ut när Andreas åker över Atlanten och jobbar med NHL spelare. Där 90 % av tiden går till manuella fascia behandlingar.
Ni får även höra när Andreas var med 2018 när Washington Capitals vann Stanley Cup där han behandlade spelare och fick vara med under den häftiga resan.
Som vanligt hör av er med feedback och ämnen till [email protected] -
Om hantverket bakom filmljudet och hur publikens intryck förstärks maximalt. Hur stämningar skapas med fotsteg och om kameler som förvandlas till både monster och magsjuka.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Möt filmljudläggaren och ljuddesignern Tony Österholm som berättar om filmens lim, det manuella ”trampet” som gör att det känns naturligt, organiskt och trovärdigt. Och om vikten av att det låter som vi förväntar oss att det ska låta i en film - snarare än att det vi hör, är detsamma som vi faktiskt ser.
Ett program av Nils Eklund & Joseph Knevel, hör av dig till programmet på [email protected]