Moder Teresa Podcasts
-
I det här avsnittet får du inspiration att lösa dina egna livs-mysterier! Du får också en introduktion av en väldigt spännande sommar i Glädjepodden där vi löser roliga glädje-mysterier.
Det djupare budskapet med glädjemysterierna är att bli mer ifrågasättande. Kanske sker mycket lidande i onödan? Kanske är det som Moder Teresa sa:
"There is no key to happiness, the door is always open"
I sommar löser vi lättsamma mysterier om gästerna samtidigt som vi löser mysteriet att livet kanske är bättre än vi tror. Livet kanske vill oss väl. Det kanske bara handlar om att vi ska lösa gåtan att fatta det?
Är du som jag tokig i feelgood-deckare rekommenderar jag följande:
Aurora Teagarden - TV4 play och Via play.
Martas Vineyard - TV4 play.
Eller romantiska mysterier på https://withlove.tv/lp/sv-se (Man får testa 7 dagar gratis!)
Kontakta mig via [email protected]
Följ Glädjepodden på sociala medier via @gladjefabriken
Lycka till med dina egna mysterier och ha en fin dag! ♡
Glada hälsningar från Sandra
-
Avsnitt 47
Sam Wohlin, till vardags pastor och föreståndare för Karlstads Pingstförsamling gästar och talar om när Jesus möts av hård kritik från fariséerna. Som respons talar Jesus om ett träd med god frukt, respektive ett träd med dålig frukt.
– Men är alla människor onda? Hur ska man reagera på ett möte med Gud? Behöver jag bli som Moder Theresa för att Gud ska tycka att jag är god? -
Roland träffar Åke Sintring som berättar om sina möten med Indira Gandhi och Moder Teresa. Maggan och Peter spinner vidare på dessa två spännande historiska personer. Det spelas lite musik och stämningen är god. Trevlig lyssning!
-
Diplomat och välkänd svensk-italiensk fredsmäklare med uppdrag att försöka mäkla fred i Syrien. Om möten med människor och händelser som satt avtryck i världspolitiken.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
En doktor för länder- Det var vid gröna linjen, gränsen som delar Cypern i två delar. En liten pojke hade gått över gränsen. Han var åtta, nio år. Han spelade fotboll med sina vänner. Jag hörde ett litet ljud: POFF. Toppdiplomaten Staffan de Mistura berättar i sitt Sommar att han var 19 år när han bevittnade den här händelsen som kom att förändra hans liv för alltid.
- Efter Cypern bestämde jag mig. Jag ville stoppa att barn dödas av en sniper, en prickskytt. Jag ville använda min ilska, på ett konstruktivt sätt. Försöka hitta fredliga lösningar. Jag ville bli en doktor för länder.Staffan de Mistura berättar om möten med olika världsledare. Han tar oss med till ett toppmöte om Syrien strax innan han slutade som FN:s speciella sändebud där, 2018:
Om Staffan de Mistura
- Jag landar i Istanbul och åker till det vackra palatset med utsikt över Bosporen. Jag får vänta en stund innan jag släpps in. Mötet hålls i en salong utan fönster. Det är bara några personer i rummet, fyra små delegationer, samlade runt fyra bord. Erdogan, Putin, Merkel och Macron.
Staffan de Mistura berättar att Putin vänder sig till honom och säger: ”Jag vet VARFÖR ni är så otålig. Det är för att ni gifte er för tre månader sedan. I Sverige. Och en FÖRÄLSKAD man…är en otålig man”. - Putin observerar mig. Det här är en effektiv taktik. Man tar reda på så mycket man kan om sin motpart. Och använder det för att få honom ur balans. Staffan de Mistura berättar att Merkel säger ”Gratulerar!” och Macron säger: ”Fantastiskt! Kärlek i den här åldern!” - Genom att flytta fokus, och prata om mitt privatliv…så försöker Putin undergräva mina argument, säger Staffan de Mistura som i programmet berättar hur han vände det till sin fördel.Diplomat, 73 år. Född i Stockholm, uppväxt i Italien, bosatt i Bryssel. Debuterar som Sommarvärd.
Har arbetat drygt 40 år inom FN och medlat i ett 20-tal konflikthärdar världen runt, som exempelvis Afghanistan, Irak, Somalia och Sudan. Senast med det svåra uppdraget att försöka mäkla fred i Syrien, som FN:s särskilda sändebud fram till 2018. Talar sju språk, bland annat arabiska.
Varit biträdande utrikesminister i Italien, ordförande i Europeiska fredsinstitutet, generaldirektör för Världsnaturfonden i Italien och intendent på Villa San Michele på Capri.
Utnämndes till Årets svensk i världen 2016.Jag vill ta med lyssnarna på en resa till verkliga händelser som satt avtryck i världspolitiken de senaste 40 åren. Till möten med världsledare som Putin, med helgon som Moder Teresa och EU-ledare som Merkel och Macron. Och möten med vanliga och speciella människor som gjort skillnad för andra.
Producent: Ginna Lindberg