i Halmstad Podcasts
-
Masoud överlevde #diskoteksbranden i Göteborg 1998
När Masoud var 7 år flydde hans familj från Iran.
Hans liv har bestått av mycket upp och nedgångar, men idag har han hittat nycklar för att leva ett balanserat liv.
Masoud har över 50 vårdkontakter som han själv måste hålla reda på.
Hur lär man sig att det är okej att må dåligt? Lyssna på avsnittet så får du veta mer om hur Masoud lärt sig olika nycklar för att hantera livet.
Nästa avsnitt kommer ut 23 februari och då får ni träffa Mikael Ahlborg, forskare på Högskolan i Halmstad, som pratar om ungdomars psykiska ohälsa.
Missa inte detta!
Vill du boka en av våra ambassadörer, gå in på halland.hjarnkoll.se för att läsa mer.
Följ oss på Facebook: Hjärnkoll Halland Facebook
NSPH Halland driver Hjärnkoll i Halland, följ NSPH på Facebook: NSPH Halland Facebook
-
I det här avsnittet av AI för ledare träffar vi Pontus Wärnestål. Pontus är en prisbelönt service designer och forskare inom Human-Computer Interaction med 20 års erfarenhet av användarupplevelse, service design och människocentrerad AI. Han är författare till 40+ vetenskapliga artiklar och boken Design av AI-drivna tjänster.
I detta avsnitt pratar vi om användarcentrerad AI, om design av AI-drivna tjänster och vad vi menar med human centered AI. Vi pratar om ett annat sätt att se på olika typer av machine learning och om hur man bör involvera och samverka för att skapa riktigt värde med hjälp av AI. Vi pratar om olika typer av tillämpningar och användingsområden, samt vikten av god design.
AI för CxO:er & ledare är en podcast från AI Sweden som handlar om vad du som ledare i svenska organisationer behöver förstå om AI. Podcasten spelas in av Peter Kurzwelly för AI Sweden. Om du har några frågor eller förslag på ämnen du skulle vilja höra mer om i podden, skicka gärna ett mail till [email protected].
Länkar för episoden:
- chatGPT https://chat.openai.com/chat
- Boken: Design av AI-drivna tjänster
- AI.M - https://h5halmstad.se/vadvigor/aim/
- A Podcast-Based Master Level Course: Human-Centered Machine Learning https://dap.hh.se/episodes/
- Följ Pontus https://warnestal.com/ eller på LinkedIn
Podcast info:
- AI Sweden, AI.se
- Följ AI Sweden på Youtube och LinkedIn
- Kontakt med Peter på LinkedIn eller Twitter
-
I det här avsnittet av Innovationslandet möter Emma Frans överläkaren och forskaren Markus Lingman från Högskolan i Halmstad för att prata om sjukvårdens utmaningar. Vad är en informationsdriven vård? Och hur kan AI underlätta vårdpersonalens arbete? Det och mycket mer berättar Markus Lingman om i podden!
Avsnittet spelades in den 29 augusti 2022 och är ett betalt samarbete med Högskolan i Halmstad. Innovationslandet produceras av contentbyrån Borg Owilli. -
Ljudboksmarknaden växer kraftigt. Varför väljer allt fler att läsa med öronen istället för med ögonen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Första halvåret 2018 ökade digitala abonnemangstjänster för ljudböcker med nästan 37% jämfört med första halvåret 2017 – medan bokförsäljningen sammantaget ökade med drygt 6%.
Att kunna lyssna på boken i mobilen medan man pendlar, jobbar eller joggar – det är en förklaring till ljudbokens snabba etablering bland litteraturkonsumenterna, menar Julia Pennlert, litteraturvetare vid Bibliotekshögskolan i Borås som har gjort studien Litteratur genom örat.
En viktig aspekt av om vi vill lyssna eller inte är rösten som läser för oss, konstaterar Cecilia Björkén-Nyberg, docent i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning vid Högskolan i Halmstad. Författaren Kristina Appelqvist ser ljudboksboomen som en spännande utveckling.
Programet är en repris med anledning av Litteraturveckan i P1. Det sändes första gången i april 2019.
Programledare: Ylva Carlqvist Warnborg
Producenter: Camilla Widebeck, Björn Gunér
[email protected] -
När hon tillträdde som vicepresident räknades hon som given efterträdare till Joe Biden, nu pratas det om att ersätta henne. Hur blev det så här för Kamala Harris?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Och vad förväntas egentligen av en vicepresident? Gäster: Ginna Lindberg, Sveriges Radios USA-kommentator och Frida Stranne, forskare vid Högskolan i Halmstad och Nordamerikainstitutet vid Uppsala universitet.
Läkaren Jakob Ratz Endler som skrivit en bok om döden kommer också till oss i dag. Han menar att mycket finns att vinna på att både tänka och prata mer om döden eftersom det gör oss bättre förberedda på det som väntar. Det jag vill prata med honom om är hur de här samtalen om döden kan se ut för att bli meningsfulla istället för tvärtom.Det har ju blossat upp en diskussion om hur Svenska Akademiens ordbok SAOB ska finansieras och jag undrar vad svenska företag skulle kunna ha att vinna på att sponsra just den här ordboken som skildrar svenska språkets utveckling sedan 1521?
Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Daniel Alling
Producent: Julius Bäckman