Episodes

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/ Of wil je een keer een podcast opname bijwonen? Check https://kukuru.nl/bijwonen

  Ook geïnteresseerd in het boek van Isabella? Dan kan je hier terecht: https://bit.ly/IsabellaMachineBoek

  Duik in de wereld van zelfzorg en empowerment met Isabella Machinè in deze boeiende aflevering. Isabella, een ervaren relatiecoach, deelt haar expertise over het omarmen van persoonlijke kracht door middel van zintuiglijke zelfzorg. Ze verkent hoe zelfzorg kan leiden tot een leven vol zelfvertrouwen, plezier en voldoening, zowel voor vrouwen als mannen.

  Isabella's unieke benadering van vrouwelijke empowerment en haar adviezen over het creëren van emotionele veiligheid en diepe verbinding in relaties zijn zowel verhelderend als inspirerend. Deze aflevering nodigt uit tot zelfontdekking en groei, ongeacht je geslacht.

  ----

  𝗗𝗲𝘇𝗲 𝗽𝗼𝗱𝗰𝗮𝘀𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗮𝘂𝗱𝗶𝗼 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻? 𝗖𝗵𝗲𝗰𝗸 𝗵𝘁𝘁𝗽𝘀://𝗸𝘂𝗸𝘂𝗿𝘂.𝗻𝗹

  ----

  Hoofdstukken:

  00:02:39 Selfcare

  00:03:15 Ouder worden

  00:04:21 Zelfliefde

  00: 04:50 Single zijn

  00:05:40 Verschillende fases als vrouw

  00: 06:20 Taoisme

  00:08:40n Tantra

  00:09:00 Eigen reis van Isabella

  00:09:39 Weinig sex

  00:10:49 Sex is afspiegeling van relatie

  00:11:00 Geen sex

  00: 11:55 Het goed praten helpt niet

  00:12:53 Belang van groei in relatie

  00:14:30 Mindful masturberen

  00:16:30 Relatie met jezelf en je partner

  00:19:00 masturbatiehuiswerk

  00:19:00 hoe neem je de schaamte weg?

  00:19:55 Begin met intenties

  00:21:24 Sisterhood

  00:22:00 Overtuigingen van Isabella

  00:22:54 Affirmaties

  00:23;30 Stigmas rondom sex

  00:24: 00 Mindful masturberen?

  00:24:30 Veilig voelen in je lijf

  00:25:50 Alles mag er zijn

  00:26:59 Zelfliefde

  00:28:18 inner bad bitch

  00:28:50 Hoe ben ik een goede vrouw?

  00:30:30 Doorslaan in onafhankelijkheid

  00:31:00 Clichés en grenzen

  00: 32:03 De liefde voor yoni

  00:32:33 Piemel als vriend

  00:32:57 bij vrouwen disconnectie yoni

  00:34:34 reclamation (herwinning) van je poes

  00:35:31 dit is mijn bron van kracht

  00:36:00 verschil yoni en pussy

  00:36:20 bestaat de G-spot?

  00:37:30 liefde als medicijn boek 2

  00:38:00 Fases in verliefdheid/ relatie

  00:39:00 Waar is de roze bril?

  00:39:50 Boek 3: Erotische intelligentie Esther Perel

  00:40:54 speelsheid, en sensualiteit in relatie behouden

  00:42:59 in gesprek gaan is essentieel

  00:43:47 creëer een veilige plek

  00:45:27 terug naar sensualiteit, archetype de lover.

  00:45:57 donkere kant ervan is de minnares, de verleidster, de hoer

  00:48:00 tip aan de man, hoe kan ik meer rust krijgen om dat te doen?

  00:50:26 orgasmekloof

  00:58:55 libido tekort

  00:59:20 overleven of voortplanten

  01:02:07 volgende boek

  01:04:21 sex als tool

  01:05:12 sex is voor mij intentioneel

  01:05:51 anticonceptie

  01:06: 31 mijn cyclus

  01:12:11 wat wil jij nog heel graag bereiken?

  01;13:56 De dood

  01:16;20 Hoe wil je herinnerd worden?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste KUKURU podcasts, exclusieve kortingen en meer? Bezoek Kukuru.nl!

  Veel mensen beoordelen spirituele ervaringen als de meest betekenisvolle momenten in hun leven. Welke inzichten halen ze eruit? Wat zegt de wetenschap? En de filosofie? Verbreed je kennis tijdens de online collegereeks Experts over spirituele ervaringen samen met mij - Michiel van Elk en zes andere experts. Schrijf je in voor 12 november en krijg 15% korting met de code ‘KUKURU’ via

  https://www.theschooloflife.com/amsterdam/events/experts-over-spirituele-ervaringen/

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Dr. Michiel van Elk, hoofd van het Religion, Cognition & Behaviour Lab aan de Universiteit van Amsterdam. We bespreken religie, het brein, de invloed van psychedelica op spirituele ervaringen en de kracht van voorstellingsvermogen

  Dr. van Elk deelt zijn persoonlijke reis van geloof naar atheïsme en de impact van mystieke ervaringen op zijn wetenschappelijke onderzoek. Van zijn experimenten met de "God helm" tot zijn inzichten in de psychologie van religie, dit gesprek biedt een uniek perspectief op de kruising van wetenschap, spiritualiteit en persoonlijke beleving. Ontdek hoe neurowetenschap en religie samenkomen en hoe dit onze perceptie van het goddelijke en onszelf kan vormgeven.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? Kijk op Kukuru.nl

  Ben je ook geïnteresseerd in Hans Peter Roel's nieuwe boek 'Genezende Kracht - Kundalini'? Ontdek de transformerende kracht van Kundalini en activeer je zelfgenezend vermogen! Check https://bit.ly/GenezendeKracht.

  In deze aflevering van KUKURU ga ik in gesprek met Hans Peter Roel over de kracht van Ki. Hans Peter, bekend van zijn integratie van oosterse wijsheid in de westerse wereld, deelt inzichten over hoe Ki ons helpt om in het nu te leven, minder te piekeren en een leven in flow te ervaren.

  Hans Peter legt uit hoe Ki ons uit het hoofd haalt en verbindt met onze natuurlijke grondhouding, waardoor we beter horen, zien en voelen. Met Ki kunnen we stress loslaten en met kalmte en vertrouwen in het leven staan. Luister naar deze aflevering en ontdek hoe je met Ki meer bewustzijn krijgt, maar ook voor meer balans met jezelf en de wereld om je heen.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wil jij het nieuwe boek 'Gevoelige Zielen' van Bram Bakker lezen? Check https://bit.ly/gevoeligezielen. Bram Bakker is een voormalig psychiater, spreker en auteur, bekend om zijn inzichten in de menselijke psyche. Met 'Gevoelige Zielen' sluit hij een drieluik af waarin hij de pijnlijke gebeurtenissen uit ons verleden die ons handelen beïnvloeden, verkent. Het boek is een persoonlijke verkenning van het 'oud zeer' dat vele zorgprofessionals met zich meedragen, en biedt een krachtige boodschap: om effectief voor anderen te zorgen, moeten we eerst voor onszelf zorgen. 'Gevoelige Zielen' nodigt uit tot reflectie en zelfzorg, en is een must-read voor iedereen in de zorgsector en daarbuiten

  Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? Kukuru.nl

  In deze bijzondere aflevering van KUKURU, opgenomen in Theater De Liefde in Haarlem tijdens de boekpresentatie van 'Gevoelige Zielen', ging ik in gesprek met Bram Bakker. 'Gevoelige Zielen' vormt het slotstuk van een drieluik waarin Bram de pijnlijke gebeurtenissen uit ons verleden die ons handelen beïnvloeden, verkent. Het boek roept zorgprofessionals op om eerst voor zichzelf te zorgen, voordat ze voor anderen zorgen, als cruciale stap in de noodzakelijke transformatie van onze gezondheidszorg.

  Tijdens ons gesprek deelde Bram waardevolle inzichten over intuïtie, aandacht en aanwezigheid, zowel in het dagelijks leven als in de opvoeding. Hij benadrukte het belang van écht aanwezig zijn en het intuïtief aanvoelen van de behoeften van kinderen, en hoe dit principe ook in andere levensaspecten toegepast kan worden. Met de lancering van 'Gevoelige Zielen' nodigt Bram ons uit om dieper na te denken over hoe we aandacht geven en ontvangen, en hoe we onze intuïtie kunnen aanscherpen en inzetten voor een rijker en meer verbonden leven.

  Luister naar deze verhelderende aflevering voor diepgaande inzichten over intuïtie, aandacht en de presentatie van 'Gevoelige Zielen'!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • In deze aflevering ga ik in gesprek met Merel over het belang van zelfwaardering, de kunst van onderhandelen en haar persoonlijke ervaring met een spirituele abortus. Ze legt uit hoe je je eigen waarde niet alleen kunt, maar ook mág vinden. Merel, bekend van haar boek "Je Bent Het Waard", staat voor het empoweren van individuen om hun ware potentieel te ontdekken en te omarmen. Ze benadrukt ook het belang van effectief onderhandelen en hoe dit je kan helpen in zowel je professionele als persoonlijke leven.

  Tijdens ons gesprek duiken we diep in onderwerpen zoals het verschil tussen eigen waarde en zelfvertrouwen, hoe je je intuïtie kunt trainen, de kracht van het nemen van kleine stapjes om vertrouwen op te bouwen, en haar persoonlijke ervaring met een spirituele abortus.

  Wil je leren hoe je je eigen waarde kunt omarmen, waarom het zo essentieel is voor persoonlijke groei, en hoe je jezelf de liefde en erkenning kunt geven die je verdient? Of ben je benieuwd naar Merel's inzichten over onderhandelen en haar persoonlijke reis? Luister dan naar deze aflevering!

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/ Of wil je een keer een podcast opname bijwonen? Check https://kukuru.nl/bijwonen

  Heb jij alle diëten en leefstijlen al eens geprobeerd? En heb je al geprobeerd om puur te leven van de universele levenskracht: prana? Brahman Menor vertelt er alles over in deze aflevering.

  Wil je een retreat volgen? Check https://bit.ly/pranicretreatXkukuru

  Wil je een weekend volgen? Check https://bit.ly/pranicweekendXkukuru

  Interesse in Brahman's boek? Check https://brahmanmenor.com/boek/

  Brahman Menor is een unieke persoonlijkheid die de intrigerende levensstijl van leven op prana volgt. Hij gelooft sterk in het opnemen van energie uit de universele levenskracht, bekend als ‘prana’, in plaats van zich te voeden met traditioneel voedsel en water.

  In ons gesprek hadden we het over zijn persoonlijke reis naar deze levensstijl, de uitdagingen die hij onderweg tegenkwam en de verlichtende momenten die hij heeft ervaren. We hebben diepgaande gesprekken gevoerd over de biologische en spirituele reacties van het lichaam, zoals de verhoogde hartslag en bloeddruk, en hoe deze veranderen wanneer men zich voedt met prana.

  Wil je weten hoe Brahman deze unieke levensstijl ontdekte? Ben je benieuwd naar zijn dagelijkse routine, de voordelen van leven op prana en de impact ervan op zijn algehele welzijn?

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 Intro Brahman Menor

  04:00 wat doet niet eten/wel eten met je?

  09:30 zwangerschap

  11:39 pranic living

  17:20 Giel niet eten

  20:00 Bodybuilding

  24:00 Gevangenis

  27:00 Wat heeft het je gebracht?

  29:30 Angst en vertrouwen

  37:00 Verloving

  39:00 Boeken

  49:27 familieopstellingen

  50:00 Moeder

  59:27 manifesteren

  01:06:30 depressie

  01:09:00 Wim Hof

  01:11:04 Prana

  01:12:40 Darshan

  01:15:16 Met ze alle stoppen met eten

  01:17:14 Hoe voel je je als je darmwand gesloten is

  01:18:10 Conditie

  01:23:08 De dood

  01:27:10 Hoe wil je herinnerd worden

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/ Of wil je een keer een podcast opname bijwonen? Check https://kukuru.nl/bijwonen

  Sri Sri Ravi Shankar is een spirituele leider, filantroop en vredesactivist uit India. Hij is vooral bekend als de oprichter van de Art of Living Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van vrede, welzijn en stressvermindering door middel van meditatietechnieken en ademhalingsoefeningen. Hij is de bedenker van de Sudarshan Kriya. Een meditatietechniek die mij een paar jaar geleden veel gegeven heeft.

  Ik mocht hem interviewen tijdens zijn tour, waar we een kort maar krachtig gesprek voerden vol met humor. Wil jij weten waar volgens Sri Sri het leven echt over gaat? Waarom de wereld een grote familie is en hoe je je intuïtie versterkt. Ook hebben we het over het feit dat je geen stress en geluk kan ervaren op hetzelfde moment. Wat zijn ochtend routine is en de Art of Living komen ook aan bod!

  Wil jij meer weten over zijn favoriete boeken (deze vraag beantwoordt hij op een hele bijzondere manier), hoe hij aankijkt tegen de dood en alle mooie projecten waar hij nog mee bezig is? Luister dan naar deze aflevering met Sri Sri Ravi Shankar.

  Dank aan Swami Purnachaitanya en The Art of Living voor het mogelijk maken van deze ontmoeting.

  Het is trouwens een feestelijke aflevering want dit is alweer de 200e aflevering van KUKURU. En het begin van een nieuw seizoen!

  Vanaf nu vinden elke week de opnames plaats in Mama Gaia en daar kan jij bij zijn!

  Wil je bij een podcast opname zijn? Check https://kukuru.nl/bijwonen

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 Intro

  21:50 Podcast Sri Sri

  23:50 waar gaat het leven echt over?

  25:07 The whole world is one big family

  26:44 Intuïtie

  27:55 Stress

  29:18 You can’t have stress and happiness together

  31:15 No stress

  32:20 Morning Routine

  34:00 Projects

  36:40 Achieving

  38:30 Research

  41:00 Yoga en meditatie

  42:00 What is the thing in us that never changes

  42:45 Death

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Een cadeautje van Erik, eerste hulp bij stress! Wil je weten hoe je binnen 5 minuten weer in control bent over je ongewenste stressreactie? In dit filmpje help ik je om te relativeren en je uit je paniekmodus te halen: Link: https://vimeo.com/user79428212/eerste-hulp-bij-stress-erik-wegewijs. Gebruik het zo vaak als je wilt! Meer van deze content? Volg @erikwegewijs en @specialforcestussenjeoren op Instagram.

  Op zijn 19e meldde Erik Wegewijs zich aan voor het Korps Commandotroepen voor een dienstplichtige periode van één jaar. De opleiding tot commando was met name hard, rauw, fair en magisch. Hier hielp een maatschappelijke voorsprong of je afkomst van een “goede familie” je niet op vele fronten van grote invloed geweest op mijn verdere vorming als mens en professional, toch gaf zijn innerlijke kompas aan dat het tijd werd voor iets anders.

  Ik had een bijzondere ontmoeting tijdens het programma Special Forces met Erik. Waar ik leerde over veerkracht, moed tonen en doorzettingsvermogen. Mijn ego aan de kant zetten en samenwerken. Ik bespreek het met hem in de podcast, maar we hebben het ook over zingeving en een mogelijk ander carriere pad wat hij had kunnen bewandelen.

  Wil je weten waarom hij geen boeken meehad, hoe hij aankijkt tegen de dood en zijn routines? Wat de Artist, Warrios en Philosopher inhoudt en wat zijn passies zijn!

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 Intro

  01:40 Hoe spiritueel ben jij?

  06:59 Lichamelijk en geestelijk

  10:00 Special forces

  16:40 Veerkracht verspreiden

  22:00 Balans

  26:10 Besef van besef

  27:45 Mentale gezondheid

  32:13 Ontmoeting & effecten

  41:22 Onzichtbare vijand

  44:00 Spichtigheid/trauma

  52:00 Passie

  53:15 Zingeving

  56:00 Moed tonen

  01:09:00 Oefening

  01:11:30 De dood

  01:15:00 Je persoonlijke missie

  01:26:49 Artist, warrior, philosopher

  01:32:20 De dood

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Wil jij je systeem herbouwen voor meer welzijn? Doe mee met de online training over jeugdtrauma: https://bit.ly/Jeugdtrauma-kukuru De gehele online training bevat 51 video’s verdeeld over 42 hoofdstukken. Met bijna 12 uur aan onderbouwde theorie en wetenschappelijk ondersteunde oefeningen, die je opnieuw en opnieuw kunt doen om je systeem te ‘herbouwen’ voor meer welzijn. Gebruik de kortingscode: kukuru50 voor €50,- korting!

  Jan Bommerez is een bekende spreker, auteur en transformationeel coach die wereldwijd duizenden mensen heeft geholpen om hun volledige potentieel te bereiken. Eerder schreef hij het boek: ‘Flow en de kunst van het zakendoen’ en ‘Minder moeten meer Flow’. Hij is een expert op het gebied van zelfbewustzijn, emotionele intelligentie en het overwinnen van belemmerende overtuigingen.

  Met zijn diepgaande inzichten en inspirerende presentaties daagt Jan mensen uit om anders naar zichzelf en de wereld te kijken, en zo persoonlijke groei en betekenisvol leven te bevorderen. Zijn waardevolle wijsheid en transformatieve benadering maken hem een toonaangevende bron van inspiratie en groei.

  In ons gesprek hebben we het uiteraard over flow en waarom we daar soms weerstand tegen hebben. Hoe we van trauma naar verlichting kunnen gaan en hoe je emoties kan voelen in je lijf. Ook hebben we het over zijn kijk op social media, vaderschap en hoe om te gaan met ‘verdoving’.

  Wil jij weten welke boeken Jan leest, wat zijn ochtendritueel is of hoe volgens hem heling mogelijk is? Luister dan nu naar dit mooie gesprek!

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 Intro

  03:00 Emoties voelen in je lijf

  04:05 Pijn is weerstand tegen de flow

  04:44 Kan je in flow zelfobserveren

  07:10 Freeze

  11:11 Verschil tussen emoties en gevoelens

  16:15 Napoleon Hill

  21:44 We houden vast met ons hoofd en laten los met ons hart

  25:00 Cursus in wonderen

  27:40 Vaderschap

  40:50 Hoe kunnen we dat verstorende helen?

  44:37 Trauma tot verlichting

  47:43 Moed en Hartenergie

  57:10 Lichaamsgerichte therapie

  58:08 De boeken

  01:11:50 Transmuteren van seksuele en energie

  01:22:30 Helen en geheeld worden

  01:24:21 Crisis is een transformatieproces

  01:27:20 Transitie naar een andere staat

  01:28:50 Waarom Heling mogelijk is

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Robbin Vredeveld combineert Breathwork, functional breathing, herstel en mentale weerbaarheid om prestaties en gezondheid te verbeteren. Niet alleen in competitieve omgevingen, maar ook in het dagelijks leven. Sinds 2017 is hij persoonlijk begeleid door Michael Pilarczyk en Wim Hof. Nu begeleidt hij topsporters, artiesten (Rolf Sanchez) en ondernemers op het hoogste niveau, waaronder van Eredivisie (Marcus Pedersen), Premier League en GLORY kickboxing (Levi Richters)!

  Tijdens dit mooie, kwetsbare gesprek heb ik het met hem over verlies, falen en donkere tijden. Hoe hij daar met behulp van breathwork en mindset uitkwam. En wat de effecten daarvan waren! Ook bespreken we waarom succes en geluk twee verschillende dingen zijn.

  Hoe kan je volop gebruik maken van je lichaam? Waarom staan kinderen veel beter in verbinding met hun lichaam en hoe kan je boven jezelf uitstijgen? Dat en nog veel meer hoor je in deze KUKURU podcast met Robbin Vredeveld.

  ----

  Tijdcodes:

  00:00 Introductie

  03:11 jezelf optimaliseren als mens

  06:50 donkere tijd is nodig

  09:20 succes en geluk zijn verschillende dingen

  14:00 spanning voelen als kind

  18:50 burn out

  26:00 boven jezelf uitstijgen

  31:17 emotionele disconnectie met vader

  36:00 breathwork

  40:50 het effect van ademwerk

  45:40 gevoelens onderdrukken

  48:44 elke dag is een nieuwe dag

  59:59 boeken

  01:05:11 hoe spiritueel is Robbin

  01:15:30 geluk

  01:18:42 de dood

  01:21:16 hoe wil Robbin herinnerd worden

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Lammert Kamphuis is een Nederlandse filosoof en inspirerende spreker, bekend om zijn persoonlijke en toegankelijke benadering van filosofie. Hij daagt mensen uit om anders te kijken, denken en handelen, en inspireert hen om het alledaagse leven op een nieuwe manier te ervaren.

  In deze podcast bespreken we de betekenis van filosofie, het belang van reizen om jezelf te vinden en de zoektocht naar vrijheid. Lammert deelt zijn gedachten over verlangen, het omgaan met ontevredenheid en het voorbeschouwen van het kwaad. We hebben het ook over onderwerpen als woede, vriendschap en non-conformisme.

  Hij heeft het over de impact van social media en de toekomst ervan. Hij deelt zijn favoriete boeken die hem hebben beïnvloed, zijn ochtendritueel, de rol van kunst en zijn perspectief op de dood. Tot slot deelt Lammert hoe hij herinnerd wil worden.

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 wat is een filosoof?

  05:15 het geloof

  07:00 het mystieke

  10:00 Nepal

  14:08 negatieve- en positieve vrijheid

  17:00 onze vrijheid ontkennen

  23:55 tips tegen ontevredenheid

  38:45 de sleutel tot jouw levensverhaal

  44:20 non-conformisme trainen

  56:00 verbinding vinden

  59:00 we scheppen onze eigen panopticum

  01:03:30 omgaan met social media

  01:09:09 De boeken

  01:23:00 ochtendritueel

  01:31:27 stoïcisme

  01:35:20 de dood

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Wil jij een diepe connectie met jezelf om de wereld nog mooier te maken? En wil jij als bewuste ziel op zoek gaan naar je purpose? Doe mee met het programma: ‘Inner Beauty Tribe’ https://innerbeautyretreat.com/tribe/ Je krijgt toegang tot teachings, meditaties, live sessies en een community. Ontdek en leef je missie met hulp van Inner Beauty Tribe. Word nu member en krijg toegang tot sessies over co-creatie met het Universum, familiesystemen, betere communicatie in relaties en het loslaten van emoties van anderen. Voor de kortingscode: KUKURU in voor 20% korting.

  In deze podcast is Mayke Niestadt te gast, ze is een coach voor onder andere ondernemers en helpt hen om hun doel volledig na te leven. Haar reis begon met een spiritueel ontwaken na het overlijden van haar moeder. Daarna begon ze retraites te organiseren om de magie aan anderen over te brengen, genaamd de Inner Beauty Retreat. Haar missie is om een nieuwe manier van leven te creëren. Ze gelooft dat de hemel óp aarde is en wil dit voor zoveel mogelijk mensen realiseren. Mayke gelooft dat we drie dingen nodig hebben om ons doel te leven: intuïtie, zelfverbinding en Waarheid.

  Mayke spreekt over het verschil tussen kracht en macht. Ze legt uit hoe het verlaten van je comfortzone je kan helpen groeien en je ware potentieel te bereiken. Ze deelt haar persoonlijke reis en ervaringen met relaties en liefde. Ook bespreekt hoe ze volledig liefde kon voelen, zelfs tijdens perioden van rouw. Daarnaast benadrukt het belang van bewustzijn van trauma's en blinde vlekken. Ze deelt hoe het erkennen en helen van deze aspecten ons kan helpen groeien en bloeien.

  Mayke deelt haar ochtendroutine, waarin ze tijd neemt voor zelfzorg en bewustzijn. Deze routine helpt haar om in een staat van flow te blijven gedurende de dag. Ook hebben we het over de dood en in het nu blijven.

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 intro

  01:50 werk & meebewegen met de flow

  06:36 in het nu blijven

  13:00 wat is flow?

  17:27 force vs power: uit je comfortzone komen

  19:30 hoe train je intuïtie

  23:00 de drie boeken

  26:30 bewust zijn van trauma’s en blinde vlekken

  27:50 relaties en liefde  

  30:28 volledig liefde voelen in rouw

  38:55 bewust zijn van de sporen die je achter laat

  41:55 de elite

  47:08 ochtend routine

  51:48 dromen voor de toekomst  

  54:21 het loslaten van perfectie en programmeringen

  01:04:27 de dood

  01:08:55 grenzen stellen in liefde

  01:11:11 hoe zet je stappen in flow?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/

  Joep heeft zijn eigen fysieke en mentale code gekraakt om optimaal fit en gezond te zijn. In zijn late tiener en vroege twintiger jaren had hij veel last van eczeem. Zijn gezicht, borst en hoofdhuid zat vol. Hij werd nergens geholpen in de Westerse geneeskunde en daarom ging hij zelf op zoek naar antwoorden. Hij had 1 doel: klachtenvrij door het leven. Dat doel heeft hij succesvol behaald.

  Tijdens ons gesprek op het Health Festival in Amsterdam hebben we het gehad over zijn levenspad, hoe spiritueel hij is en wat hij nou allemaal eet. Ook bespraken we waarom er geen one size fits all is, waarom hij soms negatief commentaar krijgt en het gebruik van supplementen.

  Zoals gewoonlijk bespreken we ook zijn ochtend- en avondroutine, favoriete boeken en hoe hij herinnerd wil worden. Daarnaast hebben we het over beweging, moleculen en wat de effecten zijn van het drinken van koemelk!

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 hoe spiritueel is Joep?

  05:40 supplementen

  12:48 commentaar

  15:25 ashwagandha

  20:30 boek: voeding en degeneratie

  25:44 nachtschade groente

  32:40 plant based proteïne keldert

  33:38 komen proteïnen uit planten?

  35:25 spirulina

  37:50 groente & fruit eten

  38:40 ochtendroutine

  48:39 kinderen gezond opvoeden

  51:20 de impact van stress op het opnemen van voedingsstoffen

  58:30 De drie boeken

  01:16:42 zonnebrand

  01:22:15 de wetenschap als enige bron

  01:37:49 de dood

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Ashkaine Hora Adema is een inspirerende vrouw met ongeëvenaarde kracht. Ze studeerde geneeskunde en psychologie vanuit een diep intrinsiek verlangen om mensen en dieren te helpen het lijden van het leven te verzachten. Op haar 40e belandde dit ‘mooiste meisje van de klas’ in een rolstoel vanwege Reumatoïde Artritis, maar ze besloot terug te vechten tegen de ziekte door intensief te sporten en gezond te eten. Met buitengewone inspanning en mentale kracht heeft ze een bijna bovenmenselijk resultaat bereikt, waardoor ze nu oersterk en kerngezond is. Na een abrupte scheiding met de bekende fotograaf Jimmy Nelson en het loslaten van haar gezin en succesvolle bedrijf, heeft ze zichzelf opnieuw uitgevonden en runt ze nu een bloeiende praktijk als lifecoach in Amsterdam.

  In dit KUKURU gesprek heb ik het met haar over de mind-muscle connectie en de rol van het ego, maar ook over vrienden worden met je trauma. Hoe kom je in een verlichte staat? Wat vindt ze van de woke cultuur en wat zijn nog ambities die ze heeft?

  Wil je alles weten over hoe Ashkaine al haar trauma’s overwon? Waarom de diepte ingaan van zelfafwijzing belangrijk is en hoe ze zelfliefde cultiveert? Luister dan nu naar dit KUKURU gesprek!

  Hoofdstukken:

  00:00 intro

  04:00 mind muscle connectie

  05:50 voedsel en beweging, eetstoornis

  09:27 het spirituele pad

  14:01 versmelten met de projectie van je eigen film

  21:00 vrienden worden met je trauma

  23:50 verlicht worden

  27:13 de rol van het ego

  30:00 preverbaal trauma

  34:50 naar de diepte van zelfafwijzing gaan

  41:10 De boeken

  01:01:00 trauma, existentiële eenzaamheid & persoonlijkheid

  01:17:16 seksualiteit, gezondheid & spiritualiteit

  01:28:15 de dood

  01:33:11 hoe wil Ashkaine herinnerd worden?

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Heb jij het gevoel dat je alleen maar aan het doordenderen bent in het leven en wil je jezelf beter leren kennen? Wil je echt aan de slag met de belangrijke vragen in het leven? Met de online opleiding Leer jezelf kennen kan dat! Met de kortingscode: KUKURU23 krijg je €30,- korting https://www.theschooloflife.com/amsterdam/

  Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.    

  In deze KUKURU aflevering hebben we het over de liefde, echt verbinding maken met elkaar en hoe trauma zich laat zien in relaties. Ook bespreken we de kracht van het niets doen, waarom we wel wat vaker het innerlijke dialoog aan mogen gaan en wat buiten je comfortzone treden je zou kunnen brengen (en dat is niet altijd wat je denkt).

  Wil jij weten hoe je een goede baas kan zijn, waarom Reine geen spiegel in huis heeft en meer leren over de verschillende soorten eenzaamheid die er bestaan? Luister dan naar deze KUKURU aflevering met Reine.

  ----

  Hoofdstukken:

  00:00 Intro

  05:30 Metafoor

  06:04 Boeken

  12:15 Belang van wetenschappelijke verbinding

  13:40 Denken en voelen

  19:50 Onzekerheid

  24:00 Nederigheid

  25:30 Valse beloftes

  29:15 Tijd waarin we leven

  38:00 Conservatief denken

  44:50 Wat doe ik niet goed

  53:45 Verbinding met jezelf is iets anders dan zelfliefde

  01:02:00 Trauma

  01:04:50 Excuses aanbieden

  01:07:00 Innerlijk dialoog

  01:13:00 Comfortzone

  01:17:20 Therapie,grenzen loslaten

  01:30:00 Eenzaamheid

  01:32:45 Kwetsbaar

  01:34:31 De kracht van niets doen

  01:38:00 Verschillende soorten van eenzaamheid

  01:46:55 Intuitie

  01:58:22 De dood

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wil jij het nieuwe boek van Tabe lezen? Check https://bit.ly/WellConnected-kukuru Tabe Ydo is spreker en bestsellerauteur van One Day Methode. Hij volgde studies aan de UvA, Yale en Stanford en is een succesvolle ondernemer met een druk gezinsleven. Na jaren van zelfreflectie, onderzoek en gesprekken met neurologen, psychologen, natuurwetenschappers en biologen heeft hij een blueprint ontwikkeld voor het ultieme sociale ecosysteem. Een manier om hemel op aarde te scheppen voor jezelf en anderen.

  Zijn nieuwe boek: Well Connected, gaat over zoeken naar een diepere verbinding met jezelf, andere mensen en de wereld als resultaat. We hebben het over hoe alles verbonden is en hoe je je voelt, wordt bepaald door de verbinding met jezelf. Hoe menselijke verbondenheid en een positief sociaal klimaat hebben grote invloed op je welzijn en hoe je beter ‘connected’ raakt met je omgeving.

  Ook bespreken we wat de helpers-high is, hebben we het uitgebreid over spiegelneuronen en de functie van uitsluiting. We hebben het over waarom we ons zo eenzaam voelen in deze maatschappij, social snacking en waarom iets wat niet in je zit er ook niet uit kan.

  Het gaat ook over Good vibes & Bad Vibes over energie en frequencies en hoe we allemaal verbonden zijn met elkaar, biologisch. Met de aarde, chemisch. Met de rest van het universum, atomair. We zijn niet figuurlijk, maar letterlijk sterrenstof.

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.