Alex Schulman Podcasts
-
Avsnitt 183. I ett tidigare avsnitt funderade vi över möjligheten att Alex Schulman skulle kunna stämmas för förtal när det gäller boken Bränn alla mina brev. Nu går vi vidare och ser vilka prejudikat som finns i historien.
Vilket pris är skäligt för en författare att betala om hen vill ha några böcker när hens böcker ska makuleras? Utgångspunkten för frågan är en historia där ett förlag gör en klassisk rip off och ”lurar” författaren att betala dyrt.
Förläggaren läser en biografi där han kan gå tillbaka i sina egna spår och journalisten ger er ett liv i läsandets tecken. Två böcker vi talar oss varma för.
Yes, vi vet. Ett lite kort avsnitt. Kvalitetskontrollen slog till. Så vi stekte ett inslag i sista stund.
00 58 – Detta med förtal, en fortsättning
05 00 – Så här bör författare behandlas när deras böcker makuleras
09 17 – Två läsupplevelser utöver det vanliga -
Linnea Wikblad har tjatat hål i huvudet på Alex Schulman! David Druid har fått stryk av ett barn och spelat bort pengar! Vi pratar med självaste Miss Universe Sverige: Moa Sandberg! Emil Lundgren har slagit nytt juniorrekord i bänkpress! Lova Olsson tar oss igenom senaste tidens inrikespolitiska snackisar: Muharrem Demirok, S i Botkyrka och Jomshof! Babs Drougge på P3 Nyheter rapporterar om den dåliga stämningen efter kinesiska ballongen & att danskar vill äta bulle, inte jobba.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: David Druid och Linnea Wikblad
-
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM:
https://instagram.com/anisdondemina
https://instagram.com/behrouzbadreh
https://www.instagram.com/gislander.mov
❥ SUBSCRIBE: https://goo.gl/FDXyI1
❥ TWITTER: https://twitter.com/anisdondemina
❥ SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/anisdondemina
Management: [email protected]
Bokning: [email protected]
Övrigt: [email protected]
#dåärviigång #anisochberra -
I månadens avsnitt får vi fortsatt förstärkning från Mattias!
(03:34) I avsnittet pratar vi om böckerna: Pappas flicka på hästgården - Sophie Jahn, Yarden - Kristian Lundberg, The Cracow Ghetto Pharmacy - Tadeusz Panikiewicz, En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson, The invisible life of Addie LaRue - V.E Schwab, The Kaiju Preservation Society - John Scalzi, Sea of Tranquility - Emily St John Mandel, Blir du ledsen om jag dör? - Nicolas Lunabba, Juloratoriet - Göran Tunström, Girig-Sverige: Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika - Andreas Cervenka, I'm Glad My Mom Died - Jennette McCurdy, Malma Station - Alex Schulman, He Who Fights With Monsters - Shirtaloon.
(1:06:34) I boktokigas bokklubb så avhandlar vi slutligen Carrie Soto is Back av Taylor Jenkins Reid. Vill ni diskutera boken med oss? Gå då med i vår eftersnacksgrupp på Facebook!
Till nästa månads avsnitt kommer vi läsa En gentleman i Moskva av Amor Towles
Följ oss på Goodreads! Antons profil på Goodreads & Sebastians profil på Goodreads. Våra andra poddar hittar ni i vårt länkträd!
-
Förläggaren har en viss erfarenhet av att lansera författare som skriver under pseudonym och tillskriver ljudbokens framgångar det faktum att det är lättare idag än innan ljudboken slog igenom.
I sin nya roman tackar författaren Alex Schulman DN:s biträdande kulturchef Åsa Beckman för hjälpen med språket. Sällsynt dåligt omdöme av Beckman enligt journalisten som förvånas över vilka regler som gäller på DN kultur. Förläggaren är mindre upprörd, mindre förvånad. Mer cynisk?
När vi är överens i ett ämne blir det sällan bra radio. Men den här gången är det för viktigt för att inte lägga sig i debatten om kulturjournalisterna agerade mer som aktivister än journalister i valrörelsen i sin iver att bekämpa SD. Men åtminstone journalisten ser flera strukturella problem i botten.
Ack vad minnet kan vara förrädiskt. Vi trodde vi mindes detaljer från gamla bokmässor men så fel vi hade. En lyssnare, och tidigare en central spelare i bokbranschen, ger oss något att fundera på. Se det som ett inlägg i en pågående debatt.
00 20 – Hur svårt är det att lansera en författare som skriver under annat namn?
06 04 – Har DN Kultur några gränser när det gäller samarbete med författare?
09 16 – Kulturjournalister som hejaklacksledare för alla som hatar SD
16 20 – Visst var bokmässan galnare och mer omskriven förr? -
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.
I det femte avsnittet av miniserien om Ruben Östlund pratar Alex och Viktor om The Square.
Viktor är sjuk, Alex längtar till nästa miniserie och Hidalgo var naturlig för Viggo Mortensen.
Det pratas om svensk kultur, varför Viktor inte vill se Andor, Claes Bang, Dracula, Alex Schulman, avsaknaden av en handling, metaforiska apor och reklambranchen.
Är Ruben ett troll eller pretentiös? Hur förstår alla dansken? Vad har fiatvaluta med modern konst att göra?
Detta och mycket, mycket mer i veckans AVK.
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Louise och Julia har varit på Bokmässan och det blev en hel del vargtimmar efter. Dessutom starka kändismöten med Alex Schulman, Sofie Sarenbrant, Schibbye/Persson-Persson och många fler. Gjorde Julia bort sig undrar ni? Ja. Louise också! Lyssna nu och tipsa en vän eller två!Tack bästa Apohem för att ni sponsrar veckans avsnitt.
-
Lasse Berghagen " Teddybjörnen Fredriksson", Anna-Clara Tidholm "Snöa på", Eli Åhman Owetz "En jul tillsammans", Alex Schulman "Malma station", Daisy Johnson " Systrar", Patrik Lundberg "Adoptionerna", Anneli Jordahl "Björnjägarens döttrar", Claire Lombardo "En lyckligare tid", Tina Harnesk "Folk som sår i snö", Karin Smirnoff "Havsörnens skrik", Johan Ajvide Lindquist "Skriften i vattnet", Jenny Fagerlund "Den sista adventskalendern", Åsa Liabäck "Medan snön faller i Ådala", Ijustwanttobecool "Skurkarnas skurk".
-
Dimen Abdulla pratar med Alexandra Loonin om att levla konstnärligt, trender inom teatern, monopolisering av produktioner, Alex Schulman, den litterära och den dramatiska texten och scenkritiken. Med mera!
-
Så talar DN-läsarna med sina barn om valresultatet. Anna Gullberg gästar "Lägg ut" om att inte bevaka Sverige ur medelklassperspektiv. Samt Karin Olsson och Magnus Alselind om recensionerna av Alex Schulman och Björn Wiman.
-
Kan man spara sina burkbönor i 30 år? Hur går det med Putins mobilisering? Vad händer när elen stängs av? Dessutom kommer Alex Schulman och Gustav Skarsgård till studion och bjuder på tröst-monolog.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Vad konkret kommer att hända i vinter om det blir akut effektbrist i elsystemet? Kommer delar av systemet att stängas av? Hur det går till, vilka blir utan el, och vem bestämmer det? Det frågar vi Anders Wallinder, chef för enheten Trygg energiförsörjning och civilt försvar på Energimyndigheten.
Och apropå nödsituationer har vi fått reaktioner på Thomas inställning till konserverade vita bönor i tomatsås. Lyssnare anser att det smakar utmärkt. Men är det den bästa baljväxten att bunkra? Vi frågar nutritionisten Monika Pearson, som är sekreterare i Baljväxtakademin och tidigare har arbetat på Livsmedelsverket.
I morse skrämde Rysslands president Vladimir Putin världen genom att kalla in ytterligare 300.000 reservister till ockupationen av Ukraina. Vi frågar oss hur många soldater han totalt skulle kunna mobilisera.
Alex Schulman och Gustav Skarsgård gästar studion, och vi ska få ett smakprov ur monologen Tröstrapporter som just nu går för utsålda hus på Dramaten. Och så pratar vi fotbollsfylla i Quatar.
Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist -
Ewa och Ofelia tipsar om höstens highlights. Det finns verkligen mycket att se fram emot:
Hennakonstnären och Den rosa stadens hemligheter av Alka Joshi
Stjärnor utan svindel och Stjärnfall av Louise Boije av Gennäs
Mumier av Sofie Häggman
Omgiven av energitjuvar av Thomas Eriksson
Ett bättre liv av Kay Pollack
Adoptionerna av Patrik Lundberg , Josefin Sköd och Alexander Mahmoud
En lyckligare tid av Claire Lombardo
Malma station av Alex Schulman
Vitt slödder av Carina Rydberg
Koryféerna av Lena Andersson
Ixelles av Johannes Anyuru
I en sal på lasarettet av Björn Wiman
Kära vänner! 18 kvinnors brevväxling under 50 år - om livet, samhället och skolan 1935-1985 av Erika Tengrud
De förlorade ordens bok av Pip Williams
Sorgehögtid av Simin Daneshvar
Gryning falsk och Och skuggan faller av Lou Berg
Den smarta kvinnans handbok av Victoria Dowd
Sommarregn av Sarah Moss
Den kungliga guvernanten av Wendy Holden
I vidundrets mage av Edward Carey
Selma Lagerlöfs jul
Vem fan är Margaret? av Sebastian Pau Johansson
En kvinnas själ av Isabel Allende
Den smarta kvinnans handbok i mord av Victoria Dowd
-
Alex Schulman är höstens hetaste. Snart filmpremiär på hans bok "Bränn alla mina brev", nästa vecka Dramatenpremiär för hans monolog, och Idag gäst i P1 Kultur , med nya romanen "Malma station."
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
ANNIE LÖÖF OM SITT FAVORITVAL: "JAG VISSTE ATT JAG SKULLE BLI FÖRBANNAD"Inför valet har vi bett partiledarna berätta om varsitt kulturellt verk som betytt något särskilt för dem. idag berättar Annie Lööf (C) om hur hon en sommar för tjugo år sedan läste Katarina Wennstams bok "Flickan och skulden" och efteråt kände: "såhär kan vi inte ha det".
KONSTNÄRERNA SOM BLIVIT VALDA AV SVERIGES PARTILEDARE - VAD SÄGER DE SJÄLVA OM SINA VERK?Vi har ringt upp två av de konstnärer vars verk valts ut som personliga favoriter i partiledarserien av "Verket som värker". Hör författaren Katarina Wennstam om sin bok "Flickan och skulden" från 2002, och fotografen Elisabeth Ohlson om sitt porträttfoto av Pia Sundhage från 2014. Hur tänker de om sina respektive verk idag?
SILVANA IMAM OM SIN SKÅDESPELARDEBUTDen svenska filmen "Dogborn" hade igår premiär på filmfestivalen i Venedig. Hör debuterande regissören Isabella Carbonell och artisten Silvana Imam som gör sin debut som skådespelare i en av huvudrollerna.
BILEN - FRIHETSDRÖM OCH FRAMTIDSHOTHör författaren Ludvig Köhlers essä om en av de tekniska uppfinningar som var med och formade vårt 1900-tal: bilen. Men hur ser framtiden ut för bilkulturen?
Programledare: Lisa Bergström
Producent: Ulph Nyström
-
Välkommen till Audiovideoklubben. En podcast om regissörer och filmserier med Viktor Estemar Landegren och Alexander Wahlgren.
I det första avsnittet av miniserien om Ruben Östlund pratar Alex och Viktor om Gitarrmongot.
Viktor eftersvettas, Alex är på dåligt humör och bägge har svårt att minnas namn.
Det pratas om märkliga saker man sa som barn, att det är gott med Tikka Masala, Alex Schulman, Peter Dalle, Tinker Tailor Soldier Spy, Rubens bakgrund, Göteborg, kommunismen, intima ögonblick och House of the Dragon.
Vad ger en film sitt existensberättigande? Går det att fånga verkligheten på film? Är Alex ensam med att älska sista säsongen av Game of Thrones?
Detta, och mycket mycket mer i säsongspremiären av AVK
Gilla, dela och sprid gärna våra inlägg. Det hjälper oss verkligen att nå ut till nya lyssnare i poddbruset!
Följ oss gärna på Instagram, Twitter och Facebook.
Hjälp oss nå våra mål genom att bli en Patreon på Audiovideonattklubben där du kan ta del av extramaterial som tack för ditt stöd.
Patreon.com/audiovideoklubben
Instagram.com/audiovideoklubben
Facebook.com/audiovideoklubben
Twitter.com/audiovideoklubb
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Från bloggkung till författare. Alex Schulman har grävt i sig själv, sitt förflutna och delat sin släkts historier. Var går gränserna för vad man får berätta om? Och varför går han så gärna i otakt?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Sveriges Radios Söndagsintervjun möter du personen bakom offentlighetens mask i journalistikens mest grundläggande form – intervjun.
Programledare är Martin Wicklin.
Producent: Ulrika Stenström.
Kontakt: [email protected]
Om Alex SchulmanHan är författare, kolumnist och radioproducent.
Karriären tog fart med bloggen “Jag är Alex Schulman” 2007, känd för att vara både rolig, slagkraftig och ganska elak. Han debuterade som författare 2009 med boken “Skynda att älska” och har sedan dess skrivit flera romaner, bland annat “Bränn alla mina brev” som nu blivit film och går upp på biograferna i slutet av september.
Han är dessutom aktuell med romanen “Malma station” och “Tröstrapporter” på Dramaten. Tillsammans med Sigge Eklund har han den populära podcasten “Alex och Sigge” som är en av Sveriges mest lyssnade.
Han är son till den finlandssvenske journalisten Allan Schulman och Lisette Schulman, dotter till Sven Stolpe. Sedan 2010 är han gift med Amanda Schulman (född Widell) och tillsammans har de tre barn.
- Mostrar mais