Hollywood Podcasts
-
En lyssnarfråga får Kjersti att avslöja när ett av Hollywoods hottaste muskelberg stötte på henne och ömt viskade hennes namn. Beteendet under intervjun skapade sådant kaos att hans medskådis, Denzel Washington, lämnade rummet i protest. Magnus berättar om skådespelerskan som ville ha fortsättning på intervjun på kvällen i hotellrummet och vad som skedde när han gick med på det.
livetilalaland.se
Producent: Linn Asterby
Produktionsbolag: Asterism
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
1984 kom Mai Zetterlings självbiografi Osminkat ut. Hon var skådespelaren som for till Hollywood och sen slog igenom som kontroversiell filmregissör med "Älskande par".
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
"En av de mest ambitiösa debutfilmerna sedan Citizen Kane" skrev en brittisk kritiker om den.
Här kallar hon Hollywood en fruktansvärd håla och berättar om Ingmar Bergmans skära flanellpyjamas. I "Osminkat"sparar hon allra minst sig själv, gudskelov har jag självironi, konstaterar hon, det är för roligt, livet.
Hör en intervju ur Kulturnytt av Maarja Talgre från 1984.
-
Diabetesmedicin som bantningsmedel? Ja, det är den nya trenden som bland annat the Kardashians hakat på och som nu fått spridning via sociala medier. Men det här nya användningsområdet för medicinen, som oftast går under namnet Ozempic, har också skapat problem. Det larmas om att diabetessjuka världen över, nu blir utan sin medicin när den även börjar skrivas ut mot övervikt. Det berättas också om att den inte bara skrivs ut till medicinskt överviktiga som faktiskt kan behöva medicinen, utan också till de som snarare är sugna på att gå ner några kilon. Hur allvarlig är bristen på Ozempic? Är det brist på medicinen även i Sverige? Är det verkligen en mirakelkur för viktminskning, såsom de i Hollywood påstår? Hur orolig bör man vara som diabetiker?
Gäst: Björn Eliasson, överläkare på diabetesmottagningen och på obesitasmottagningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i i Göteborg
Programledare: Vilma Ljunggren
Kontakt: [email protected]
-
Walt Disney är pionjären inom den animerade filmen och skaparen av flera folkkära figurer som Kalle Anka och Musse Pigg. Under början av 1900-talet experimenterar han både med ljud, färg och bild och skapar oförglömliga filmer som "Snövit och de sju dvärgarna". Walt Disneys konstnärliga ambitioner sätter ribban för populärkultur för barn. Trots att han aldrig känner sig som en del av den etablerade filmvärlden i Hollywood är han den person som fått flest Oscars genom tiderna.
-
Om du bestämmer dig för att ta en promenad på södra sidan av Mount Lee under din semester i Los Angeles kan du räkna med att få ett märkligt möte. På 512 meters höjd, när solen går ner över Änglarnas stad, fylls luften av en doftande blomdoft som kittlar din näsa. Intresserad vänder du dig bort från panoramat och ser en vit silhuett som med ryggen vänd betraktar den legendariska reklamskylten. Den blondinhåriga kvinnan, klädd i en lång tidstypisk klänning, hette en gång Peg Entwistle. Oroa dig inte, hennes dom är alldeles för tung för att hon ska vara intresserad av dig. Det bästa är att lämna henne i fred, vända sig om och gå tillbaka ner till staden. Hon kommer inte att följa efter dig: det har gått nästan ett sekel sedan hon lämnade sin kulle eller sin dröm om att bli en Hollywoodstjärna...
-
På morgonen den 19 februari 2013, på 640 Main Street i Los Angeles, klagar flera gäster på Cecil Hotel över den hemska smaken på vattnet som kommer ut ur kranarna. En underhållsarbetare, som omedelbart skickades till badrummen, kan bara bekräfta att man inte skulle doppa den minsta tå i det grumliga vattnet. Han klättrade upp på taket för att kontrollera tankarna och upptäckte att en ung kvinna låg livlös i en av dem. Naken flyter hon på ytan medan hennes kläder sjunker till botten av tanken. Hennes kropp visar inga tecken på skador, inga spår av aggression. Vilken underhållsarbetare som helst skulle ha kommit ner från taket och skrikit, men inte på Cecil Hotel. Detta är inte mannens första makabra upptäckt: han har sett skräck, gröna och svarta, oförklarliga fenomen, som alla väntar på honom i hotellets rum. Ett lik till, även om det sitter i vattentanken, kommer inte att hindra honom från att dricka sitt kaffe vid nästa cigarettpaus...
-
Magnus och Kjersti har besökt Hollywoods främsta plastikkirurg. Han avslöjar chockerande detaljer om vad de manliga stjärnorna i Hollywood gör för att se bra ut och varför så många kändismän hakar på trenden.
Magnus berättar om Hollywoods botox-buss som deras berömda granne beställde till filminspelningen.
Kjersti kommer inte över hur många manliga skådisar som plötsligt säljer skönhetsprodukter och undrar om Magnus kommer att köpa Brad Pitts ansiktskräm för fyra tusen spänn.
livetilalaland.se
Producent: Linn Asterby
Produktionsbolag: Asterism
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Han befinner sig gärna i skärningspunkten mellan det politiska och religiösa. Hör filmskaparen om att se möjligheter och hitta tröst i konsten.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Tarik Saleh har hyllats för sina filmer och de har tagit honom ut i världen. Vid filmfestivalen i Cannes i somras fick hans “Boy from Heaven” pris för bästa manus, vilket är “svårt att toppa”, enligt honom själv. Men nu har han vinstchans på en annan fransk filmgala, efter att ha blivit nominerad till en César för bästa utländska film.
Han började som programledare för ungdoms- och samhällsprogrammet “Elbyl” 1996, var med och startade produktionsbolaget Atmo och har sen dess gjort dokumentärer och film i olika format. I och med “The Nile Hilton Incident” (2018) öppnades dörren till Hollywood.
“Jag kommer göra ditt liv till ett helvete”När Tarik Saleh flyttade hem till sin pappa efter att ha gått ut grundskolan hade de helt olika planer för hans framtid. Tarik ville inte plugga vidare, men pappan lovade att göra hans liv “till ett helvete” om han inte gick gymnasiet.
I Söndagsintervjun berättar han också om graffitins betydelse, kärleken till Egypten och hur det är att konkurrera i samma strålkastarljus som Ruben Östlund.
Programledare: Martin Wicklin.
Producent: Ulrika Stenström.
Kontakt: [email protected]
-
Föreställ dig att du är på en tv-sänd, stjärnspäckad gala, uppklädd till tänderna – och så blir din plus one karatefull och ödelägger hela tv-programmet. Jo, det har hänt. Kjersti delar mardrömshistorien när starkspriten flödade och en (i alla andra lägen väldigt zen) Oscarsbelönad regissör började svära mitt under galan.
På Oscarsbiografen funderar Magnus på Brad Pitts homeless-look, medan Pitt själv är frustrerad över bristen på droger i dagens Hollywood.
livetilalaland.se
Producent: Linn Asterby
Produktionsbolag: Asterism AB
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Inte ens George Clooney och Julia Roberts räcker för en galapremiär i Hollywood längre. Numera tar filmbolag till influencers för att få uppmärksamhet till sina filmer.
Hur kul känns det för sådana före detta megastjärnor? Men det är värre än så. För Magnus bekräftar Jennifer Aniston nya trenden i Hollywood. Och Kjersti analyserar varför filmstjärnorna är desperata och på väg att ersättas av Tiktok-stjärnor som Khaby Lame. Magnus sågar kändisar som går för långt och vägrar följa med Will Smith på tjocktarms-undersökning.
livetilalaland.se
Producent: Linn Asterby
Produktionsbolag: Asterism AB
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Här finns Sveriges Radios korrespondenters krönikor i P1 Morgon samlade som podd.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
San Francisco, fredag.
Idag kommer andra delen av tv-årets hittills mest utskällda serie. I alla fall inom gayvärlden. För, som någon skrev på Twitter, om det är något som faktiskt kunnat ena den i vanliga fall så spretiga HBTQ-världen i USA, så är det att man avskyr serien The Real Friends of WeHo.
Serien är en sorts bögversion av Hollywoodfruar. Eller kanske snarare den amerikanska förlagan Real Housewives-konceptet.
Eventuellt hade serien kunnat få ett lite mer varmt mottagande om den inte hade inlett första avsnittet med att förklara att platsen där den utspelas, West Hollywood i Los Angeles, är hela gayvärldens epicentrum. Det känns i alla fall som att alla som såg på serien här i San Francisco, genast blev kränkta och stängde av första avsnittet redan där.
Vi får följa en influencer, en stylist, en skådespelare, en artist, en entreprenör och en snubbe som driver en resebyrå tillsammans med sin man som var med i tonårskomedin Mean Girls en gång i tiden. Jag tror jag fick med alla där. För trots att de sysslar med olika saker, så känns de nästan som en och samma person. Som prefabricerade West Hollywood-kloner. Till och med han som säger att han inte tillbringar någon tid i West Hollywood. De är alla fräscha, vältränade... ointressanta.
Under veckan som gått har man kunnat ta del av mängder av mer eller mindre begåvade sågningar av serien. En person på Twitter var till och med irriterad över att en några sekunder lång inklippsbild var filmad 2015 – det kunde man se på annonstavlan med reklam för Askungenfilmen.
Och en video från en gaybar blev viral, där jublar gästerna när någon stänger av tv:n som ska visa The Real Friends of WeHo.
Artisten Todrick Hall som är med i serien, och som redan tidigare fått utstå en hel del hat på nätet, verkar ha tagit mest illa vid sig. Han har publicerat flera sidor långa handskrivna brev på Instagram där han till exempel frågar sig varför han och de andra medverkande kritiseras för att de är rika, vältränade privilegierade – medan folk samtidigt upphetsat följer varenda avsnitt av till exempel serien om den välbärgade Kardashian-familjen.
Själv tänker jag att det här konceptet kanske hade varit spännande för 20 år sen. Andra hyfsat nya dokusåpor med bögmedverkan har adderat någonting till bögarna för att göra det intressant. Styling och livsstilsserien Queer Eye lät sina programledare ge smakråd till personer som bodde i olika sydstater under de första säsongerna. Långt från gayghettona. Precis som We're here där programledarna iscensätter dragshows i olika småstäder.
Att följa livet i en småstad mitt i en storstad där alla är stöpta i samma form, är inte lika spännande. Inte ens om småstaden ligger i Hollywood.
Roger Wilson, San Fransisco
[email protected] -
Victor Waldenström självlärd kockstjärna, kompis med världens bästa kockar, var med och startade Årets kock, tackade nej till toppjobb i Hollywood. Och nu, i sjuttioårsåldern, lufttorkar och fermenterar han i sitt gårdscharkuteri i Skåne.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Victor Waldenström skulle bli jurist men blev istället kock med hotell och lunchrestaurang.
På 70- och 80-talen var han kockstjärna. Lärde känna de stora namnen, som Paul Bocuse, kocken som startade Bocuse D´Or tävlingen som brukar kallas VM i matlagning.
I Sverige var Tore Wretman det största restaurangnamnet, krögaren som hade Operakällaren och Riche i Stockholm. Victor och Tore blev vänner i flera decennier. De drog igång det som blev Årets kock, och stod för idén bakom restaurang Aquavit i New York.
Victor erbjöds fina jobb i USA men valde att tacka nej. Det småskaliga lockade mer.
- Jag har alltid haft en förkärlek till det lilla, säger Victor. Ju mindre desto bättre.
Victor är nyligen fyllda 76 år. För fyra år sen öppnade han och hans fru Camilla Grönby gårdscharkuteri med servering utanför Trelleborg.
- Ett bra griskött är nummer ett på köttskalan.
Victor visar hur de fermenterade och lufttorkade salami och skinkorna blir till.
- Hur bra kan en gris ha det? Och hur bra kan ett griskött bli?
-
I veckans avsnitt berättar Simon ännu en gång om en av sina luddiga och lustiga minnen från fyllan. Sedan gräver grabbarna ner sig i händelserna kring Hollywood’s Golden Globes, Alieu’s duschrutiner, HBO’s The Last Of Us, saliv som rör på sig, Rasmus Paludan och mycket, mycket mer. Enjoy!
Nytt avsnitt varje Torsdag!
Följ Oss På Våra Socials:
Instagram:https://www.instagram.com/thewhatevrrpodcast/
Twitter: https://twitter.com/TheWhatevrrPod
YouTube: https://www.youtube.com/@Whatevrr.
-
I början av 1920-talet var det stumfilm som dominerade filmbranschen. Men hur glamoröst var egentligen Hollywood på 1920-talet? Och vilka av de stora stumfilmsstjärnorna klarade övergången till talfilm? Den 27 januari är det äntligen svensk biopremiär för den storslagna filmen Babylon, som utspelar sig just i brytpunkten mellan stum- och talfilm. För att djupdyka i filmvärldens tidiga historia har programledaren Ayan Jamal bjudit in filmvetaren Anna Sofia Rossholm och filmnörden David Borg. De pratar om Hollywoods stjärnglans, stumfilmernas arv och givetvis förväntningarna på Babylon.
- Mostrar mais