Sarah Podcasts
-
Avsnitt 52 Fasta med Veronica Deland
För det var inte sant och det var inte sant för däremellan kommer fasta.
Ja...lite så. Ämnet är alltså fasta. Hade ni inte koll på hälsofördelarna med att inte konstant stoppa i dig måltider, så kommer du definitivt att ha det efter detta avsnitt.
Vad innebär det att fasta? Vad är fördelarna? Hur gör man? Vad behöver kroppen? Så många frågor och vår gäst Veronica Deland som har företaget Wcare - your wellness tar oss igenom allt detta.
Stor triggervarning till er som kanske äter frukost och lyssnar på avsnittet då Veronica berättar vad vi kan ha för inneboende parasiter i våra kroppar!!
Sarah blir rädd för sin egen kropp, och vad är egentligen en flush?
Ett riktigt matnyttigt avsnitt med en strålande Veronica som med sin sprudlande energi och strålande hy, är ett levande bevis på att fasta gör underverk.
Veronica hittar ni på:
Instagram : @wcare_yourwellness
Hemsida : www.wcare.nu
-
Avsnitt 38 SoulRiwer och Uppvaket Podcast MixUp
OBS! Ljudet på Jimmie och Sarah är aningen lågt och vi hoppas att ni ändå kan avnjuta avsnittet! OBS!
Det blev ett riktigt uppvaknande, när vi en kall vinterkväll mötte våra vänner i podden Uppvaket på andra sidan stan.
Så vad händer då när SoulRiwer podcast möter Uppvaket podcast? När syskonen kräfta och våg, möter lejonen och vattumännen? Väldigt mycket vågar vi påstå.
Det åts en hel del godis, dracks kaffe, kelades med Pelles hund Pepsi och det pratades om det mesta.
Det är alltid lika roligt att hänga med Uppvaket och deras crew. Medan de planerar konferenser, lokaler och diverse resor, är vårt största bekymmer vilket fikabröd vi ska ha till kaffet vid nästa poddinspelning.
Trots detta smälter vi ihop som en riktig god ost i en toast med perfekt avvägning mellan bröd och pålägg.
Hoppas att ni tycker att avsnittet är lika roligt som vi tycker 😀
Uppvaket hittar ni lite överallt. Äsch, sök på dem bara!
-
Många fler söker arbetstillstånd i Sverige Sarah jobbar mindre men tjänar lika mycket Många åker skridskor på isen på sjöar och hav
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare Jenny Pejler. Reporter Jenny Toresson.
-
Avsnitt 34, en dialog med djuren med Sarah Miroglio
När ena halvan av podden är djurkommunikatör så vore det ju dumt att inte ta till vara på det!!
En mörk kväll i December möts syskonen på Zoom och snackar både om ensamhet, julångest och självklart om djurkommunikation.
Vi fick in ett par frågor som ni lyssnare ville vet mer om med koppling till ämnet. Sarah plockar ner allt krångligt innehåll och paketerar det till ett rött paket med gröna snören. På så sätt får även du som inte är insatt, en större förståelse för denna magi, som djurkommunikation faktisk innebär.
Jimmie rattar vant frågorna och blir till och med lite rörd av lillasysters sätt att se på djuren och deras känslor.
Varmt välkommen in till ett myspys avsnitt där ni får tillgång till djurens inre värld.
Sarah hittar ni på
www.dogaandsoul.com
Instagram : @dogaandsoul
Facebook : Doga&Soul
-
Kaj är en otroligt duktig och omtyckt coach och terapeut. Med sin unika stil och med alternativa metoder har Kaj hjälpt några av landets största företagsledare, organisationer och individer framåt. I detta samtal pratar vi om att kunna vara i sina kärleksrelationer och vad det egentligen innebär att vara närvarande. Om vi verkligen behöver råd i livet och skillnaden på självkänsla vs självförtroende. Kaj har en bakgrund som musikproducent och innan krisen så har han bla producerat låten Sarah med Mauro Scocco.
Trevlig lyssning
/T&F
Hitta Kaj här:
www.erixon.org
www.id-konstellationer.se
Detta avsnitt sponsras av: www.siffror.se
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Avsnitt 26
Färg, form och stil med Sara Garanty
Rosor är röda, violer är blå. Jimmie är gullig och Sarah likaså.
Det finns ingen garantiiiii att ni byter ut er garderob med svarta kläder mot mer färgglatt efter avsnittet, men vi hoppas att vår gäst lyckas att så ett frö.
Sara Garanty är färgvärldens drottning, när det kommer till att intuitivt känna in vad som saknas i inredningen när det kommer till färg.
Hon har färgsatt kända stolar, håller i färgkurser, läser auran och kanaliserar som ingen annan.
Dessutom får ni höra vad hon har fått in om Sarah och Jimmies mission här på jorden, tidigare liv tillsammans och avslöjar vad hon spår bli nästa trendfärg.
Fram med paljettbyxorna, duka upp en färgglad fruktbricka och insup all kunskap som Sara delar i avsnittet.
Ni hittar Sara på www.saragaranty.com samt på instagram @saragaranty
-
I det här avsnittet pratar vi om relationen till varandras mammor och hur relationen till en svärmor kan påverka ens kärleksrelation. Vi får även höra från Jons mamma Sarah och Sandras mamma Lotta om hur de uppfattar våran relation. Vi läser upp några lyssnarsvar kring hur deras relationer till svärföräldrar ser ut och diskuterar en ursinnig mans relation till sin svärmor i "reddit relationships". Tack för att ni lyssnar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
22. Elvis has left the building
The King of rock n´roll återuppstår en sväng i det här avsnittet som tar er ner längs med memory lane bland leopardhattar, vhs-band, barndomsidoler, vett och etikett.
Sarah undrar varför hon inte levde på 50-talet och vill ha tillbaka finskor i påse när man blir bortbjuden, ordentliga middagsbjudningar, riktig musik och hon avslöjar även vad hon smyger med när sambon ej är hemma.
Jimmie moonwalkar in och har förberett med en hög med servetter för att kunna äta en slafsig hamburgare utan spill. Det slängs med fina ord och vi konstaterar att vi har ett rätt dåligt tålamod.
Vad finns inte med i detta avsnitt? Inte mycket. Vi är som en gott och blandat påse. Så vad väntar du på? Return to sender och klicka dig in på avsnittet.
-
21. Chakrasystemet med Maya Niva
Föreställ dig att tre personer med blockeringar i halschakrat och med svårigheter att prata inför folk, träffas och ska spela in en podd.
Blir det en tyst podd då? Sitter alla och harklar sig och dricker te?
Tro det eller ej, men vi fick ihop ett helt fantastiskt avsnitt tack vare den begåvade Maya Niva som du hittar på Instagram under @yoga.niva
Vi tar oss igenom alla 7 chakran från tå till topp. Jimmie visar sina skills att likna en T-rex och Sarah sitter med gåshud.
Hjula dig in på närmta poddplattform och lyssna på detta härliga avsnitt 😄
-
Sarah Dawn Finer, artist och ny programledare på Mix Megapol
-
17. Kräftan och vågen special
Det ligger två stackars bullbitar kvar på fatet efter detta rafflande avsnitt. Vi slänger in ett extra avsnitt om kräftan och vågen. Alltså våra egna soltecken.
Sarah känner att det är svårt att säga sitt eget namn och behöver öva medan Jimmie agerar nyhetsuppläsare.
Vattentecken möte lufttecken, känslor möter balans. Skorna står på rad enligt vågens regler och kräftan minns allt som sagts sedan våren 1989 på Tofta camping. Ett myspysavsnitt som kräver kofta och en varm kopp te.
-
Högerpopulister och religiösa extremister vill att vi lever i okunskap om att öst och väst är präglat av varandra. Men ibland går de inte ens att skilja åt, säger idéhistorikern Michael Azar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
ESSÄ: Detta är en text där skribenten reflekterar över ett ämne eller ett verk. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Ursprungligen publicerad 2019-08-12.
Varje gång jag hälsar på mina släktingar i Libanon får jag höra samma historia.
Förr eller senare kommer någon nämligen att förklara för mig ”att vi, vi libaneser, vi är minsann inte araber utan fenicier!”
Det är tänkt som en komplimang, så när jag ändå väljer att ifrågasätta deras tes så brukar det snabbt bli dålig stämning. Menar ni verkligen, frågar jag, att libaneser och araber är helt två skilda raser? Och hur kommer det i sig så fall att så många libaneser faktiskt identifierar sig som araber?
Deras sedvanliga svar är att det inte i första hand handlar om ras utan om civilisation. För det är egentligen det här som dom är ute efter: att visa att det finns en markant skillnad mellan de riktiga libaneserna – det vill säga arvtagarna till de aktade fenicierna – och de kryptolibaneser som betraktar sig som araber, det vill säga muslimerna. Det förflutna tjänar med andra ord som en existentiell och politisk samtidskompass. ”Vi kristna libaneser”, påstår mina släktingar, ”är i grunden västerlänningar till skillnad från muslimerna som hör till arabvärlden och österlandet.”
Jag låter mig ändå inte övertygas, utan påminner dom nu om att de själva inte bara talar arabiska, utan också dagligen äter arabisk mat, tittar på arabiska filmer, lyssnar på arabisk musik och dessutom i grunden delar samma Gudsuppfattning som muslimerna.
Med viss triumf i rösten tillägger jag att några av de mest tongivande förespråkarna för arabisk enighet har varit just kristna libaneser.
Vid det här laget brukar en av mina äldre kusiner – George – gripa in: ”Du Michael”, säger han, ”du som har bott i Sverige i hela ditt liv, hur skulle du kunna förstå de konflikter som pågår här?” Och sedan markerar han att diskussionen är över. Jag inser omedelbart att det inte är mödan värt att fortsätta debatten. Det hör till saken att George regelbundet visar mig sina vapengömmor för att påminna mig om att frågan om hans identitet inte är en teoretisk fråga utan en fråga om överlevnad.
I själva verket har öst och väst slingrat sig så många gånger runt varandra att det är svårt att urskilja vad som är vad
”Väst är väst och öst är öst, och aldrig mötas de två.”
Rudyard Kiplings devis från 1889 är ett återkommande mantra som fortfarande florerar på många håll, också i ett land som Libanon där väst och öst de facto möter varandra varje dag. Som bekant har självutnämnda företrädare på båda sidor har – åtminstone sedan korstågens tid – gjort allt för att hålla gränsen så intakt som möjligt. Så ofta har de förklarat varandra krig att relationen mellan det så kallade västerlandet och österlandet ännu idag präglas av misstro och hat.
Men det finns naturligtvis också en annan historia – och det är en historia om ömsesidig fascination och förälskelse. I själva verket har öst och väst slingrat sig så många gånger runt varandra att det är svårt att urskilja vad som är vad – och vem som är vem. Till passionsdramernas natur hör ju att de förändrar båda parterna och att de dessutom ofta ger upphov till oäktingar som undergräver alla skarpa gränsdragningar. Få känner nog till att centrala aspekter av vad man idag kallar västerländsk filosofi vilar på betydande insatser från muslimska tänkare. Än färre är nog medvetna om att religionen islam har funnits längre på den europeiska kontinenten än protestantismen – och att kristna stater genom Europas hela historia ingått allians med muslimska stater för att kriga mot andra kristna stater.
Ibland blir okunskapen rent komisk. Jag ljuger inte när jag säger att jag ofta måste påminna vissa européer om att kristendomen inte är en västerländsk uppfinning.
Så mycket för tanken att Orienten är muslimsk och Occidenten kristen.
hur övervinner man den ömsesidiga misstänksamhet som koloniala erövringskrig och helig terror lämnat efter sig?
Med andra ord finner man inte sällan österlandet djupt inbäddat i västerlandet – och vice versa. Denna insikt är viktig att ha med sig i samtiden, eftersom vi behöver ordentligt med intellektuellt självförsvar mot den högerpopulism och religiösa extremism som helst ser att vi lever i okunskap om oss själva och den historia som har format oss.
Men var går i så fall gränsen mellan öst och väst? Hur skiljer man mellan realitet och fiktion i sådana här komplexa frågor? Och hur övervinner man den ömsesidiga misstänksamhet som koloniala erövringskrig och helig terror lämnat efter sig?
Alltsedan Edward Said 1978 publicerade sitt banbrytande verk, ”Orientalism”, har sådana frågor trängt sig allt djupare in i den intellektuella diskussionen. De hemsöker inte bara vetenskaperna och den politiska debatten utan också den samtida litteraturen. Ett spännande exempel från romankonsten finner vi i den franske författaren Mathias Énards ”Boussole”. Denna flerfaldigt prisbelönta roman – titeln kan översättas med ”Kompass” – tar sig an stora delar av den europeiska kulturhistoriens intrikata kärleksförbindelser med Österlandet. Det är med andra ord inte de klassiska protagonisterna som står i centrum – det vill säga, korsfarare och soldater, statsmän och missionärer – utan diktare, konstnärer och kompositörer.
Enard är ute efter att visa hur bilden av Orienten fungerat som en ändlös inspirationskälla för tonsättare som Mozart, Beethoven, Berlioz, Liszt och Schubert, för författare som Goethe, Flaubert, Rimbaud och Eberhardt, och för målare som Ingres, Delacroix, Matisse och Kandinsky. Ja, det är väldigt många namn som figurerar på dessa fem hundra sidor av tättskrivna reflektioner över konstens förmåga att överskrida gränser och utvidga vår existentiella horisont. Konstnärerna hjälper oss, menar författaren, att se de andra i oss själva – och oss själva i de andra. Slutsatsen är både enkel och övertygande: i hjärtat av det som vi kallar västerländsk kultur pulserar melodier, tankar och former från en kultursfär som paradoxalt nog ständigt förtalas och förkastas som om den vore oss helt främmande.
Romanens huvudfigur är en viss österrikisk musikolog och orientalist vid namn Franz Ritter. Under en lång sömnlös natt i hemstaden Wien drar han sig till minnes sina resor i Orientens mytomspunna städer: Istanbul, Teheran, Bagdad, Beirut, Kairo och så vidare.
Han tänker på scener han bevittnat, på konferenser han bevistat, på texter han läst – och droger han prövat. Och över alla minnen svävar ett omtumlande kärleksmöte med en framstående kvinnlig orientalist vid namn Sarah. Ur en litterär synvinkel kan det låta som en banal intrig, men samtidigt är det just genom Ritters flödande medvetandeström som romanen förmår utforska allt vad drömmen om Orienten har gett upphov till inom europeiskt kulturliv.
”Boussole” utgör en hyllning till alla de skapande krafter som vågat sig bortom snäv narcissism och kulturell isolering. När romanens huvudperson uttrycker sin smärta över samtidens katastrofala utveckling – från Syriens sönderfall till fascismens återkomst i Europa – tänker jag igen på mina släktingar i Libanon och deras förtvivlade försök att navigera i en verklighet som formas av krig i gudarnas, nationernas och civilisationernas namn. Dag efter dag måste de vända in och ut på sig själva för att inte förlora sin kompass i en värld av ständigt skiftande gränser, identiteter och allianser.
Men sedan slås jag plötsligt av insikten att deras dystra öde också är mitt eget.
På samma sätt som det faktiskt också är ditt.
Michael Azar, professor i idé- och lärdomshistoria
Litteratur
Mathias Énard: Boussole. Actes Sud, 2015. -
Avsnitt 14, 1+4
Semesterhjärnan har kickat in på Sarah som glömmer det mesta, Jimmie har slagit i ansiktet och pratar lite otydligt 😂
Vi drar av äventyraren Skytten som drömmer om äventyr i Asien men kanske i praktiken sitter kvar hemma i soffan.
Sedan glider den passionerade massmördaren Skorpionen in och bevakar alla ifrån hörnet på festen.
Vatten möter eld, vad händer då? Fram med brandsläckaren, in med lurarna och luta er tillbaka i sommar Sverige medan vi underhåller er så gott vi kan.
-
I Fruktansvärda Monsters avsnitt om seriemördare berättar Hasse Aro om hur man definierar en seriemördare. Skräckinfluencern Sarah of Horror tar oss med in i slasherfilmens värld och berättar om genrens uppkomst och utveckling. Dessutom berättar vi om Sveriges värsta seriemördare. Om du inte kan få nog av seriemördare finns ett bonusavsnitt som du kan lyssna på gratis i Podplay-appen. Lyssna om du vågar!
Creepypasta: Från Creepypasta Wiki av användren BigMouth12349. -
Avsnitt 11 . Sommar, sol, semester och avkoppling. ELLER??
AHHHHH, årets största ångest närmar sig, semestern!!!
Om poddar hade kategorier i form av seriositet hade vi hamnat längst ner på listan. Vi skrattar oss in i detta avsnitt med en söt efterton av dj a lá 1876.
Vi berättar hur vi själva ser på ledigheten och minnen dyker upp. Sarah listar olika typer av semesterfirare och vi avslutar det hela med att bläddra loss i telefonboken ifrån 1986!!! (I våra huvuden)
Det är till och med så att vi ger konkreta tips på hur ni som lyssnar kan hantera eventuell semester stress som uppstår. Generöst? Eh ja, vi är high on life i detta avsnitt.
Tryck på play, ni kommer inte att ångra er!!
- Mostrar mais