Ulf Podcasts

 • Är det möjligt att skapa sig ett liv man inte blir nöjd med? Helena rustade modet att ställa sig den frågan, och insåg att det var dags för förändring. Ekorrhjulet hade satt ett grepp om henne och inget fel i det, men det kändes inte rätt. Det kändes som att " jag var en fågel fångad i en bur". 

  Plötsligt står vi längst upp i Sverige i Karesuando, med cykel i ena handen och koppel till hunden Signe i den andra. Vi ska ensamma ta oss genom hela Sverige. En yttre resa i ett avlångt land, men kanske mest av allt en resa i det inre. Veckans avsnitt är fullproppat med inspiration och Helenas härliga energi smittar garanterat av sig genom lurarna! 

  Ett mycket osannolikt möte med pappa Ulf leder hela vägen till Våga Mera poddens pop-up studio i Sjöboden på Björkö

  Följ oss på @vagamera @volition.studios och dela inspiration vidare! 

 • Partierna har alla haft stämma/kongress men vilka förslags lades verkligen fram? Radion har fått tre nya ledamöter som får göra quiz om våra (drömmars) stad - Uppsala. Vad kan de och är de uppsalastudenter än? Vi hinner tyvärr inte med Ulf och Co men vad gör det, vi vet ändå vad de ville.

  Medverkande: Elin Laks, Sara Rydberg, Joel Fagerstedt och Richard Wahlström

 • Efter världens längsta jullov, som nästan varade ända till nästa jul bjuder vi på ett jubileumsavsnitt.
  Året är 1973 och då fyllde Alan Lancaster 24 år och Charlie Watts 32 år, vår kung dog, det blev dramatiskt på Norrmalmstorg och att göra en lista över årets skivsläpp var svårare än någonsin tidigare. De då nyfödda poddbäbisarna som senare skulle bilda den skräckinjagande men samtidigt ödmjukt skålande podduon Effineff slår dessutom upp sina ögon för första gången. Vad hände detta viktiga år? Det reder vi ut för er. Raffe “Bah” Edström nämns och denna gång har vi desssutom bjudit in två supersamlande gäster för att diskutera artistbesök. Olle Östergård från Stockholm snackar Status Quo och Vilhelm Örtendahl från Göteborg snackar Rolling Stones. Dessutom kunde man tro att mordpolisen var ute efter Ulf (5 år) för att han hade lyckats byta kön två gånger.

  Hela avsnittet tillägnas Status Quo’s Alan Lancaster och Rolling Stones Charlie Watts. R.I.P.

  Show-notes med våra topplistor: https://www.patchtrollen.se/2021/11/05/avsnitt-26-musikaret-1973/

 • Parasiter och andra infektioner. Hur kan du göra på resan för att undvika infektion? Hur arbetar Ulf Kilman med infektioner av parasiter, bakterier eller virus? 
  Vi pratar om behandling som tar död på mikrober eller som hjälper immunsystemet att själv fixa detta. Om hur örter klår läkemedel. Och om betydelsen av att vägleda kroppen så att den vet vad den behöver göra. 
  Missa inte avsnitt 288 där vi pratade med Ulf … läs mer

  Inlägget 294: Ulf Kilmans tips mot parasiter och andra infektioner. Och hur örter klår läkemedel dök först upp på 4Health.se by Anna Sparre.

 • I det fjortonde avsnittet gästas vi återigen av vår gode vän Ulf. Då vi närmar oss Halloween tycktes det lämpligt att dyka ned i en del spöklegender och myter från Vilda västern och vi undersöker hur Halloween firades under 1800-talets andra hälft i USA. Dessutom diskuterar vi High Chaparrals beslut om att inte anordna Civil War och en del andra event i framtiden och missa inte när vi dissekerar höjdarrullen "Blood moon".


 • Vem är egentligen Ulf Kristersson bakom den där slipade Strängnäs-fasaden? Vi lägger M-ledaren under förstoringsglaset för att försöka förstå hans innersta väsen.
  Plus: Varför umgås politiker från olika partier aldrig med varandra? Det luktar lite sekt, faktiskt.
  Det här är Aftonbladets politikpodd med Lena Mellin, My Rohwedder och Soraya Hashim.

 • Vem är egentligen Ulf Kristersson bakom den där slipade Strängnäs-fasaden? Vi lägger M-ledaren under förstoringsglaset för att försöka förstå hans innersta väsen. Plus: Varför umgås politiker från olika partier aldrig med varandra? Det luktar lite sekt, faktiskt. Det här är Aftonbladets politikpodd med Lena Mellin, My Rohwedder och Soraya Hashim.

 • Ulf Kilman brinner för att hjälpa människor med att förbättra sin hälsa, få människor att bli av med smärta och fungera bättre. Ulf som är hälsospecialist driver Kilman Health. Där dom hjälper flera kronisk sjuka att bli friska. Dem har hjälpt flera idrottare att bli friska, skadefria och hjälpt dom att  prestera bättre. Ulf har bland annat hjälpt simmaren Lars Frölander att ta VM guld och OS guld, Therese Alshammar att ta VM guld och Henok Goitom att bli av med sina besvär och prestera på topp. Ulf fick intresse för kroppsterapier för ett antal år sedan och har studerat olika tekniker som kunde få de flesta sjuka friska. Ulf har ett eget system som heter holografisk kineslogi där han blandar flera tekniker som han har lärt sig under åren som osteopati, näringslära, akupunktur, homeopati, medicin, kinesiologi och hur nervsystemet funkar. Han utbildar även flera andra terapeuter i sina behandlingsmetoder. Ulf och hans team har tagit fram ett flertal kosttillskott som heter Friway som hans klienter använder sig av.

  I det här avsnittet pratar vi om nervsystemet och hur hjärnan tolkar dess signaler. Ulf berättar hur kosten påverkar oss samt berättar vilken typ av kost kroppen vill ha och inte vill ha. Vi kommer in på kosttillskott och Ulf pratar om att det finns många dåliga produkter på marknaden och hur det kan påverka oss. Vi pratar om smärta i kroppen, hur Ulf har hjälpt flera att bli av med smärta samt vad man kan göra för att bli av med sina besvär. Vi pratar om Ulfs behandlingar som jag har fått plus min mamma och pappa och det är något som jag inte har upplevt tidigare och hjälpt min hälsa till det bättre. Det här avsnittet kan verkligen lära dig mer om din kropp, nervsystemet och hälsa.

  https://kilmanhealth.com/ 

  @kilmanhealth

  @kimschoultz

 • Årets tolfte avsnitt tar rygg på en ytterst aktuell fråga, och den som hjälper oss att summera såväl intryck som avtryck i spåren av Connecting Europe Express är ingen mindre än Gustaf Engstrand från Tågföretagen. Dessutom bjuder vi på en premiär!

  Att ena Järnvägseuropa – hur svårt kan det vara? Utan att gå händelserna i förväg kan vi säga att EU-kommissionen, med tåget CEE, tog viktiga steg som visar på både möjligheter och hinder som återstår att lösa. Men vad ger ett sådant här besök ”egentligen”, och vilka var frågorna som diskuterades när tåget kom till Sverige? Den vi ställer frågorna till är Tågföretagens näringspolitiske chef Gustaf Engstrand, en av många från branschen som tog chansen att minglas och mötas hela vägen från Malmö till Stockholm.

  Sedan blir det alltså en premiär, och det handlar om att vi helt sonika intervjuar varandra. Ulf är av flera skäl nyfiken på Staffans kommande roll som programledare för TTT – Tillsammans för tåg i tid. Vad fick denne pratglade exilmas att byta bana? Innebär det slutet för podden så som vi känner den? Och vem ska prata punktlighet i tid och otid hädanefter?

  Staffan vill i sin tur ofiltrerat höra mer om livet ombord på CEE – och ställer aningen avundsjuka frågor om detta. För det är ju så klart inte alla som har ynnesten att en fredag i september få möjlighet att trätas med holländska konsulter, utforska italienska restaurangvagnar och blicka ut från stambanan från en Schweizisk panoramavagn!

  Lägg till ett par nyheter så har du en hyfsad bild av detta det tolfte avsnittet 2021. Trots allt ta om punktlighetsgeneral kan vi inte utöva några påtryckningar, men tar gärna emot era intryck. Utryck dem helst via mail till jarnvagspodden @ trafikverket.se

 • I veckans avsnitt får vi lära oss allt från malt till lager av bryggarna Ulf och Andreas. Såklart blir det även lite gött snack med det legendarisk namnet Karl von Spreti, säljansvarig på Vega i Göteborg. Ett helt fullspäckat avsnitt med andra ord!


  Instagram: Sjatteolsinnet

  Facebook: Sjätte Ölsinnet

  Merch: https://sjatte-olsinnet-merch.myspreadshop.se/all

  Kontakt: sjatteolsinnet@gmail.com


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Vår serie om Hilma af Klint fortsätter med ett avsnitt om symboler, färger och former. Hur gör man när man ska närma sig ett verk av Hilma af Klint? Vad betyder de olika motiven? Vad tänkte hon själv kring sin arbetsprocess – och finns det något självklar metod för att sätta sig in i hennes konst? Ulf Wagner, konstnär och konsthistoriker som forskat om Hilma af Klint i flera decennier. Han är även en av experterna bakom den stora Catalogue raisonné som ges ut med hennes livsverk. Ulf ska berätta mer om tolkning och förståelse av de andliga motiven i hennes konst. 


  För dig som vill veta mer så hittar du här all Bokförlaget Stolpes utgivning om Hilma af Klint, dessutom till 20 procents rabatt: STOLPE20 hos Bokus.com


  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Dricksvatten, kastruller och kostförtydliganden. Många önskade förtydligande av det Ulf Kilman berättade om kost i avsnitt 290. Idag pratar vi med Ulf om detta, men också om annat. Du får mer inblick i hur hans klienter, idrottare och han själv äter – och vad han tycker är allra viktigast att tänka på med kosten.
  Vi gör två kortare avsnitt med Ulf – detta, samt ett kommande avsnitt om parasiter och … läs mer

  Inlägget 292: Ulf Kilman – Kost, förtydliganden, kastruller och dricksvatten dök först upp på 4Health.se by Anna Sparre.

 • Nu bryter Agnetha Fältskog tystnaden och delar med sig av sina tankar kring comebacken i en exklusiv intervju i Svensktoppen. Abba som denna vecka också går upp till förstaplatsen med Don´t shut me down. Lyssna på hela intervjun med Agnetha Fältskog i specialpodden här. (English translation available in the text)

  Agnetha Fältskog om nya låtarna Agnetha Fältskog berättar för programledaren Carolina Norén om varför Svensktoppen har en speciell plats i gruppens hjärtan, lyckan efter fansens hyllningar och varför hon än idag är restriktiv med intervjuer. Hon avslöjar dessutom lite mer om vad vi kan förvänta oss av resten av låtarna på nya albumet.Agnetha om mötet med Frida Tycker man om de här två första låtarna kommer man tycka om hela albumet. Det är väldigt mycket Abba-sound, vi försöker inte låta annorlunda eller påverkas av sånt som är aktuellt nu. Det blir väldigt mycket Abba när jag och Frida möts i studion. Det är som att våra röster gifter sig med varandra så det är nästan svårt att skilja på oss, säger Agnetha Fältskog.Hör också senaste nytt om det kommande albumet, hur inspelningarna gick till och Agnetha Fältskogs tveksamhet till om det här med en konsert med Abbatarer verkligen är en så bra idéDelar av intervjun sänds också i Svensktoppen söndag 19:e september 11.03-12.00 i Sveriges Radios P4 samt går att höra i sin helhet i vår app Sveriges Radio Play.Agnetha Fältskog interview - English translation In September, Agnetha Fältskog of ABBA agreed to grant Swedish radio presenter Carolina Norén an interview for the classic Swedish chart show Svensktoppen on Swedish Public Service radio. The interview was broadcast September 19.Carolina Norén: Don't Shut Me Down by ABBA and with me on the phone I have Agnetha Fältskog. Hello, Agnetha! Agnetha Fältskog: Hello, Carolina!C: And, of course, congratulations to entering the top of the chart, Agnetha! A: Wow, what a surprise! That was amazing, really fun.C: Let's just say that I wasn't that surprised, and neither was the rest of the world. However, ABBA.s last number one here on Svensktoppen was actually Waterloo, back in 1974! A: Was it that long ago? Well, there you go. It was about time, then.C: It was about time! Exactly. A: I'd like to take the opportunity to tell you how happy, grateful and moved everyone in the group is by the enormous reception. It feels very nice and warm inside.C: I'm thinking, the first time you received a call like this from Svensktoppen, and I don't know if you remember this, Ulf Elfving was calling. It was in 1968, you were 17 years old and Jag var så kär (I Was So in Love), had reached number three. A: Yeah, it's been quite a few years, ha ha.Agnetha Fältskog: Svensktoppen obviously means a lotC: What has Svensktoppen meant to you over the years?A: It means a great deal. We're so used to charts, and have enormous success in several countries, but Svensktoppen it's our native country and the audience we have back here, and it obviously means a lot. We're very moved by the reception everywhere. I remember that first interview with Ulf, I was very nervous, and almost couldn't believe that I'd entered Svensktoppen, it's something you don't forget. This was also an enormous surprise, because you can never really know how it will turn out. One is never sure that something is going to be successful, and one is glad when it happens.C: I was actually thinking about that a bit: I know that you love spending time in the studio working, and so on, but was there any point while working on this new material where you started to feel doubt or fear: what if it doesn't work? A: Yes, we said that in the beginning: a long time had passed since we recorded, and you can never be sure that the voice is going to hold up was it going to sound old? However, we heard pretty immediately from both Frida's voice and mine that it sounded more or less as it did back then. However, you may have to make another kind of effort, and give more, or how to put it, of your ability to tell a story, to empathise with the song. I always used to do that, but it's a lot more now that one has lived an entire life. You put more emotion into it.C: I was thinking, whose idea was it to do this who was the driving force behind the comeback?. I mean out of you? From the fans' point of view, it's always been a given. A: Yes ... Well, one thing lead to another, somehow. We felt that we wanted to do a few new songs for the avatar project that will open in May next year, in London. So we said let's do a few songs and see how they turn out, how it sounds. One thing led to another with a few more songs, and then Benny kind of said why not make an entire album?. Yes, and that's how it happened, and since we enjoy working in the studio, it's fantastically fun to be able to create and such.C: Yes, and you have said that it's sometimes easy to tempt you into doing things if they sound like fun. A: Yes, that's true.Agnetha Fältskog about the avatar project: I had to give it a thinkC: So you weren't hard to convince, when it came to doing this? A: No, I don't think any of us were. Not doing this. The avatar project, I had to give it a think, since it meant a lot of work, as it were, on stage. Because I'm not a stage personality in that respect, but I can convey more feelings in the songs.C: Indeed. The rumours around this comeback started back in 2018. We got to know the song titles, and it feels like these two songs that we have heard, have been underway for a while. Have you polished the songs over the years? What has happened since we first heard of them in 2018? A: Well, we have been at it. At first we worked on the avatars throughout February...let's see, was it the year before last? No, it was last year. We had just finished working with that, when the Corona situation appeared. Then, after a while, we started recording these songs and it's continued like that.C: When the songs were released a little over two weeks ago, fans gathered around the world simultaneously. Björn and Benny participated in the live stream and you and Frida were part of the edited program. Björn and Benny said that you were following the broadcast from a distance. How did it feel watching it? A: It was actually enormous. I've been watching our fans a little, when they're listening to the songs, and they're actually crying. It's quite enormous what a reach it had all around across countries. It's almost hard to take it in, actually.C: I was present at Gröna Lund (in Stockholm), where fans had been invited, and there were many fans from other countries. I can really attest that emotions were enormously strong. It was, you know, almost sacred. Just like you said, they cried and were deeply moved. One thing many of them said, at least the ones I talked to, was that they missed you the girls, they said: Agnetha and Annifrid. A: Yes.C: Do you know when you will get together next time? A: I don't really dare to say. We're a bit older now, and have our minor ailments, ha ha. But we struggle on. But I don't dare to say, because it's a bit uncertain. At the moment we feel happy that we got this together, and let's hope everything goes well in London, at the premiere over there.C: Right, in May next year. The avatars. Incredibly cool, actually. A: Right.Agnetha Fältskog: I like to sit down when I sing. Frida usually stands upC: You touched upon the thing about the voice, whether it would hold up. When you released your solo album in 2013, you mentioned in an interview that you'd had the same worry, and had taken singing lessons which turned out to be one lesson. How was it this time, Agnetha? Did it end up being any singing lessons? A: Haha. No, it didn't. One knows this, that it has to do with support from the stomach, that you shouldn't ruin...so it doesn't become too much for the throat. Instead, you find support in the belly, and it just fits so well, once you're in the studio. You just, wow, it holds up!. One has different I like to sit down when I sing. Frida usually stands up. It varies a lot, how you feel that you get the power.C: You are the one doing the main vocals at least most of them on the single Don't Shut Me Down. I should add that I Still Have Faith in You is also in the chart, at number four. A: Yes, how fun!C: How does it work when you divide it between the two of you? Do you choose your favourites, or is it directed by the respecive voice registers? Do tell. A: Yes. It's probably the guys who are in charge of that. We get some lyrics, get to listen a bit, and try a little. It's also happened that one has felt this one I'd like to do. There are no fights about anything. We try it out, but it's usually the guys, I think, who already know who is supposed to sing what. We're also part of each others'... Even if one of us sings the solo verses, we're always join together for the choruses, for the most part.C: You have also a background as a songwriter, and ran your solo career in the beginning. These days, Björn and Benny usually end up talking about the project. How much are you able to go in a change things, or feel that doesn't work, let's try this. A: Back in the day it happen pretty regularly, but these days it doesn't. I can come up with a lot of ideas: could we add some finesse at this point in the song? I'm also pretty good at harmonies, but the guys handle most of it. We do as they say, and it turns out well.C: Another thing when one talks about ABBA and ABBA's music, your songs have been quite associated with you as people over the years. The most obvious example may be The Winner Takes it All, which is about divorce. How about today what do the songs say about you as people, and artists today? A: It's probably mostly in the lyrics, and you should probably let Björn answer. One can read one thing or another into composers', songwriters' or lyricists' work, and of course you add a bit of it's about him, or me. But it's general, how to say, relationships. Because it's often about love.Agnetha Fältskog about the new album: If you like these two songs, you will probably like the entire albumC: The two most recent songs, maybe a little more general. Now that we are talking about love, I've go to ask you: you have said that you're are a romantic person, Agnetha. A: Yes, I am.C: And you like romantic music. Will there be more romance on the album? More love? A: Haha! Well, it's very varied. I can't say much about it now, but it's very varied. I can tell you this much: if you like these two songs, you will probably like the entire album. I do think so.C: Right. That's good. I feel I need to scratch the surface a little more. What we have heard is a timeless ABBA sound. Can one imagine that it will continue with that sound as well? A: What do you mean, on the CD?C: Yes, on the album. A: Ah, yes. It's very much the ABBA sound. We're not trying to sound different or letting ourselves be affected by other, current things, so to speak. We're trying to keep ... It becomes what it becomes and it becomes very ABBA when Frida and I get together in the studio. It's almost like a marriage between our voices, and almost hard to tell them apart at times.Agnetha Fältskog: None of us probably really knew what to expectC: Now, I know that a lot of people are looking forward to the concert in London in May next year. First, there's the album, in November. The one we were talking about. We mentioned the avatars. What went through your head the first time you heard of the idea? A: Haha. Well, yes, none of us probably really knew what to expect, but we've worked with it a lot, so you grew into it, eventually. We stand there, doing these songs, with I don't know how many cameras and people. And then, somehow, it was technologically transferred, in some way that we don't even understand, to other people that are going to be on stage as us but it's still us, haha! I can't really explain it, it's so hard, but there's a lot of technology and lights involved. But it felt great to do in the end. Because it was so different. Also, there was a vibe, one felt that maybe it's the last thing we do. Same thing with this album.C: Ooh, you can't say that, ha ha! We want more! A: You can cut that out.C: Jonas and I will cut that out! Solo album in 2013. I can reveal to you, here and now, that in the summer of 213, Dance Your Pain Away was the only thing I listened to. A: I see! That's nice.C: I know it inside out, but I won't sing it! A: Yeah, that was cool, actually.C: Is there anything in the pipeline solo another solo album from you, Agnetha? A: Not at the moment, no. I think, and I feel, that I've done a lot now. So I can't promise you that. We have got to find joy in what we have, and all that awaits.C: Indeed. May I also add that I was very happy when I heard that you would be with us and share. Because I've learned that you are somewhat restrictive when it comes to doing interviews. What do you think, are there further public appearance from you ahead? A: Not really. But, as you say, I've never really retired that way, but I am restrictive, and I feel that a lot of things are being written, and have been written, about us. We agreed to do, and have done, so many interviews. There's a risk that you ruin it by talking too much. You want keep a little something to yourself. Something private.C: Agnetha, we respect that, and we are very happy here at Svensktoppen, and, I would imagine, that the listeners who haven't perhaps fainted from the surprise, and have stayed with us, are happy that you could join us. Once again, huge, huge congratulations to topping the chart. A: Thank you. I also want to send greetings from the rest of the group. I know that they are all very happy about this. It means a lot to us.C: Wonderful. I hope we can talk again. I almost get shivers suddenly doing the presentation here. So I say: new number one: ABBA and Don't Shut Me Down. Thank you very much, Agnetha. A: Thanks so much to you, too!English translation by Anders LundquistCarolina Norén - programledare och producent carolina.noren@sverigesradio.se

 • Patrik och Fredrik drar till Kalifornien och gömmer sig under en ny identitet som rektorer med spritflaskorna ständigt närvarande och med två gäster i form av Matti och Ulf från podcasten Film till Fikat, allihopa ständigt drömmande mardrömmar. I nästa ögonblick är de tillbaka i Haddonfield för att leka dokusåpa hemma i Michaels gamla hus, vilket slutar i en blodig variant av Big Brother.

  Dagens filmer:

  Halloween H2O / Alla helgons blodiga natt - 20 år senare (1998) Klicka för att komma till IMDB 20 år har gått sedan de mardrömslika händelserna när Laurie Strode attackerades och flera av hennes vänner mördades av hennes bror Michael Myers. Nu lever Laurie under ny identitet som rektor för en privatskola i Kalifornien, men skräcken lever fortfarande kvar i Lauries medvetande. Mardrömmarna återkommer ständigt och hon har problem med både alkoholen och 17-årige sonen John som är elev på skolan.

  Köp filmen på Amazon för att stödja oss genom att klicka här!

  Halloween: Ressurection / Alla Helgons Blodiga Natt 8 (2002) Klicka för att komma till IMDB Freddie Harris är mannen bakom Dangertainment.com ett företag som tar dokusåporna till en helt ny nivå. Han hyr in sex modiga tonåringar som bevakade med videokameror ska överleva en natt i ett övergivet hus. Men det är inte vilken natt som helst, utan under Halloween. Och det är heller inte vilket hus som helst utan seriemördaren Michael Myers barndomshem. Men när de äventyrslystna ungdomarna väl blir inlåsta lägger sig snart deras förväntans- fulla munterhet som en klump i magen. Huset är långt ifrån övergivet. Han är tillbaka ondskan har slutligen hittat hem?

  Köp filmen på Amazon för att stödja oss genom att klicka här!