singel Podcasts
-
Säsongsstart för Pär och Max denna vecka så vad passar bättre än en diskussion om målen för säsongen? Vi hör vad några av polarna i Pärs golfgäng har för mål och hur diffust eller specifikt det faktiskt går att göra ett mål. Dessutom förklarar Max hur enkelt en spelare som tar sig under 10 i HCP har att ta sig till scratch, om man man vill! Följ oss gärna på Sociala medier: www.instagram.com/2klubblangder
www.twitter.com/2klubblangder
-
Jan "Janne" Gunnarsson, född 1962 var rankad 25 i världen i singel och 20 i dubbel och höll sig på topp 100 i singel i tio års tid. I Grand Slam nådde han semifinal i Australian Open 1989 som bäst i singel och vann en singelturnering på ATP-touren samt nio dubbeltitlar. Han har efter karriären bland annat varit tennisexpert på SVT i 23 år och är idag tränare i Växjö TS.
I det här avsnittet pratar vi bland annat om:
- nycklarna till Gunnarssons framgångar
- hur han höll sådan jämnhet under sin karriär
- vad han lärde sig av Wilander och Edberg
- Växjö TS förr och idag
- erfarenheterna från 23 år som expertkommentator
- varför han valde att prioritera seriespel i Tyskland framför att lägga in fler ATP-tävlingar i sin kalender
Alla som under april månad 2023 swishar in ett sponsringsbidrag till podden på valfritt belopp (minimum 150 SEK) får ett 3-pack HoB Sports grepplindor och en dämpare till ett värde av 108kr som tack, utöver tacksamheten över att man hjälper podden att fortsätta växa vidare.
Detta gör ni på 0730240031. Skriv ert namn plus HoB i noteringen (ex Linus Eriksson HoB). Stort tack House of Bontin och till alla er som stöttar! -
Vi fortsätter på dejtingspåret och pratar om nya pear ring och om för-och nackdelar med att skylta med att man är singel. Vi dyker också in i påsktraditioner och häxprocesser, och inser att vi måste rebranda påskkärringar!
-
Vi möter albumaktuella popstjärnan Marit Bergman och snackar graviditet och förlossning! Första barnet kom för 11 år sedan och efter lång tid av att tro att det inte skulle bli fler barn blev Marit oväntat gravid - vi pratar om lyckan och förvåningen och att gå från singel till ett högst gemensamt projekt med nya killen. Programledare är Nina Campioni.
Support till showen http://supporter.acast.com/vattnetgar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Två singlar i Malmö söker efter kärleken på dejtingappar. Men hur vet man att någon är den rätta och hur påverkas vi av svajpandet?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Hannes har varit singel i två år efter ett långt förhållande. Han dejtar emellanåt men har svårt att tänka sig att han kan bli lika kär som i sist. Han söker någon som är välutbildad och djup, men blir lätt rastlös.
Adriana är trött på att inte känna sig helt accepterad som singel i samhället. Något som blir påtagligt när hon är ensam singel bland par eller går på barnkalas utan vare sig partner eller barn. Trots att hon har över 10 000 likes på Tinder har hon inte hittat den rätta.
Många snabba beslut med dejtingapparBåde Hannes och Adriana reflekterar över det snabba svajpandet på Tinder. Snabba beslut görs utifrån personers bilder. En marknadifiering av kärlek, kallar Hannes det. Tänk om du redan svajpat förbi din själsfrände?
Av: Ester Roxberg
Producent: Lotta Malmstedt
Slutmix: Mattias MiselliHannes och Adriana heter egentligen något annat.
-
Tommy Påhls drog biceps i mitten av september men har sedan dess tagit sig tillbaka och tävlar. Nu går han inte med fullt krut i kanonerna mot SM i bänkpress & styrkelyft. Först ut är då bänken och där är han mer eller mindre ohotad. En sämre singel och det är home run.
I styrkelyftet däremot krävs allt! EN bra böj och mark, men inte mist bänk för att slå ungtuppen Anton Wasser! Hör lite om Tommys förberedelser och tänk inför kommande SM, men också mål och tankar om framtiden i dagens avsnitt.
Tyngre Bänkpress är en podcast om lyftet bänkpress och allt runt det. Podcasten leds av Josef Eriksson som är en välmeriterad bänkpressare nationellt som internationellt.
Du som lyssnar på vår podcast får gärna betygsätta den på Apple Podcasts eller den plattform du lyssnar på – lämna gärna en recension. Då blir podden mer synlig för andra plus att värden blir glad.
-
Maria Lindström, född 1963 var rankad 87 i världen i singel och 44 i dubbel som bäst. Idag driver Maria "Add An Attitude" där hon hjälper människor att arbeta med sina mindset, både idrottare eller personer ute i vardagslivet. I det här fantastiskt härliga avsnittet pratar vi om Marias nycklar till att nå världstoppen i tennis, varför hon inte såg sig som en stjärna, varför man behöver ge sig själv beröm, kvinnliga ledare inom tennisen och hur viktigt det är att göra sin satsning tillsammans med andra personer.
I samtalet lyssnar vi på ljudklipp från tidigare avsnitt, så som:
* Joakim Fröberg, avsnitt 10 säsong 1
* Caxton Njuki, avsnitt 52 säsong 1
* Daniel Windahl, avsnitt 23 säsong 2
Därigenom kommer vi in på att prata om ifall mental träning ska ske på eller vid sidan av banan, hur ärlig man ska vara i sin feedback och kommunikation som ledare samt ifall mental träning är för alla.
Läs gärna mer om Maria Lindström och på följande kanalar:
https://www.facebook.com/maria.lindstrom.775
https://instagram.com/addanattitude
Samt, ta del av en gratiskurs exklusivt för Linus på baslinjens lyssnare! https://kurser.addanattitude.se/p/hurduhanterardinnervositet?fbclid=IwAR2CtdWynLqOJkTpEnvO9dNNXVprqE53eXArPdty03STAruHNqwPhOT9xkI (kolla även Linus Instagram eller Facebook för länk.)
-
I veckans avsnitt kommer Nea med heteronormativa lärdomar från sin tid som singel. Hanna funderar på tvåbarnsnormen och ställer sig frågan : När kommer det där suget efter ett syskon egentligen?
Utöver detta pratar vi ägglossning, sola solarium och så har Hanna varit dålig i magen (igen).
Ställ en fråga eller önska ett ämne på surretpodcast.se
Producent: Jakob Almgren
-
Vad gör vi av all mat vi lagar? Får vi många snuskiga förslag på sociala medier? Vilka fördomar hade vi om varandra innan vi blev vänner? Vad är meningen med livet? Ingen fråga är för liten eller stor när Mattias och Fredrik svarar på lyssnarnas frågor!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Nu är det dags för stora julavsnittet! Skoja. Det här blir det sista "vanliga" avsnittet av Skrikpodden för i år, och det sista avsnittet någonsin när vi kör på det gamla formatet. Nya tider följer!
I dagens avsnitt recenserar vi The Amity Affliction, Bury Tomorrow, Violetview, Crown The Empire, Writing The Future och Solence.
Vi avslutar avsnittet med att ringa upp Violetview från Örebro. Vi snackar lite skit sen spelar vi hela deras nya singel "Arteries". God jul alla!
[We do not own any music played in this podcast. All short snippets of music we play are for reviewing purposes only, and all credit goes to the original creators. We did not harm any animals making this show, and neither should you.] -
Hur är det att vara singel efter 25 år? Det kan vara trist och tråkigt och.. alldeles alldeles underbart!
Malin löser Louises Lucia-bekymmer! Den blonda duon reflekterar över den senaste tidens rubriker och Malin återupptäcker sina egna frisyrer genom tiderna.
-
Sjunde avsnittet av succéserien "Svensk tennis mot Grand Slam" är här och idag med två före detta proffsspelare som gäster, Federico Rovai och Jan Apéll.
Apéll nådde plats 62 i världen som bäst i singel, 10 i dubbel och Rovai 256 i singel. Jan Apéll nådde Grand Slam medan Rovai föll precis på fel sida mållinjen. Vad gjorde att båda de här spelarna blev så fantastiskt bra på tennis? Och vad gjorde att Apéll nådde lite längre än Rovai?
Jan Apéll, född 1969, jobbar idag som konsult på Good to Great Tennis Academy med både tennis, padel och försäljning och Federico Rovai, född 1973, coachar Klein Players sedan tre år tillbaka samt är tennisförälder till tre spelande barn.
I avsnittet så cirklar som vanligt frågeställningarna kring:
”Vad och vilka egenskaper krävs för att nå världstoppen i tennis?
Få svenska spelare når Grand Slam-kval i singel.
Varför?”
Vi kommer bland annat in på att diskutera:
* om teamsatsningar ligger i tiden
* hur viktigt det är att samla bra spelare för att träna med varandra
* att tränarna själva behöver kunna visa slagen och hålla en viss spelnivå
* tävlingsformerna för juniorer
* internationellt tävlande i yngre junioråldrar
Bli gärna patreonsupporter till podden genom att klicka här: https://www.patreon.com/linuspabaslinjen/membership -
Skådespelaren Leif Andrée hörde David Bowie för första gången 1972 och det blev avgörande för honom: "Jag blev skådespelare av två skäl David Bowie och Sex Pistols."
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
DAVID BOWIE VAR STÄNDIGT I RÖRELSEDavid Bowie (1947-2016), som egentligen hette David Jones, växte upp , London. Han började spela saxofon som 13-åring och startade sitt första band när han var 15, men satsade efter några år på en solokarriär och LP-debuterade 1967. Det gick lite trögt i början och han utbildade sig bland annat till skådespelare och mimartist. Han gav ut singeln "Space oddity" 1969 – som med åren skulle bli världens mest sålda singel – men det var först 1972 som Bowie blev en riktig superstjärna, då skivan "The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars" gavs ut. Han var en trendsättare som gång på gång ändrade uttryck och musikstil. Under sitt artistliv samarbetade han med en mängd olika musiker, var skådespelare, konstnär - och beräknas ha sålt 140 miljoner skivor. David Bowies 25e album"Blackstar" gavs ut på hans födelsedag 8 januari 2016, två dagar innan han avled i levercancer 69 år gammal.
SKÅDESPELAREN LEIF ANDRÉE TÄNKER PÅ BOWIE VARJE DAGLeif Andrée inledde sin skådespelarkarriär på Teater Galeasen i Stockholm 1983 och tillhör idag den fasta ensemblen på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, där han medverkat i många hyllade uppsättningar som till exempel "De tre musketörerna", "Erik XIV" och "En folkefiende". 2016 var det premiär för monologen "Leif", en uppsättning som fick mycket fin kritik och stor publik. I tonåren tillhörde Leif Andrée den svenska simeliten och när han blev värvad till Sundsvalls Simsällskap, var han med också med i stadens legendariska punkband Pizzoar. Han har medverkat i ett stort antal tv- och spelfilmer, några av alla är "Kaninmannen", "Himlen är oskyldigt blå" och "Tomten är far till alla barnen". Han spelar också Daidalos" i det populära barnprogrammet "Labyrint". 2022 hade han rollen som Banquo i "Lady Macbeth" på Dramaten och Mr Braddock i "Mandomsprovet" på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. 2008 tilldelades han Carl Åkermans stipendium av Svenska Akademien.
GUNNAR BOLIN – KULTURJOURNALIST PÅ SVERIGES RADIOProgramledare Gunnar Bolin är mångårig medarbetare på Sveriges Radio och har arbetat på kulturredaktionen sedan 1989. Förutom otaliga radioinslag har han också skrivit två böcker: "Hovjuvelerarens barn" och "Bibliotekarien i Magdeburg".
Producent: Maria Götselius
-
I veckan har Carin gått loss på technoklubb och Vivi har haft inflyttningsfest med ett spännande tema. Vi inser att våra män har en hemlig kärlek i att bära våra kläder och vi pratar om att ”vara vuxen” i ens vänskapsrelationer. Carin har nämligen varit och träffat en vän som hon inte träffat på 10 år och kommit att fundera kring det här. The Fistels har nu även fått sin första singel och har världspremiär i detta avsnitt!! Veckans sanning: ”Berätta om en riktigt dålig dejt du varit på”. Diskutera gärna avsnittet på Instagram hos @mammasanningar & @dasilvacarin
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Idag råder det meningsskiljaktigheter i podden, några av oss älskar snö, andra hatar. Vi får även höra om Bellas mycket tråkiga besked om kronisk-singel status.
In och lyssna med er!!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
- Show more