Bölümler

  • Når du fokuserer på hva du kunne eller burde hatt - er det lett å glemme hva du faktisk HAR. Den indre smerten vokser og som terapeuter møter vi stadig klienter som sliter med nettopp dette;

    en uavsluttet sorg over det tapte livet kunne vært.

    Mange klienter fokuserer på alle valgene de angrer på, relasjonene som gikk i stykker, drømmene som aldri ble realisert. Denne lengselen kan bli en tung bør å bære. En konstant påminnelse om hva som kunne vært annerledes, bedre, mer perfekt. En smertefull erkjennelse av at ingenting varer evig, og at vi en dag må si farvel til alt og alle vi holder kjær.

    I denne episoden skal vi utforske dette tema nærmere og se litt på hva denne tomheten som så mange snakker om - egentlig handler om. Hvorfor er den så sterk og vedvarende? Hva er de psykologiske mekanismene bak? Og ikke minst - hvordan kan vi lære å akseptere og leve med den på en sunn måte?

    Vi vil som alltid fokusere på hvordan man kan finne tilbake til nåtiden og livet som leves her og nå.

    For uansett hvor mye vi lengter etter det vi ikke her - er det kun i denne øyeblikket vi virkelig eksisterer.

  • Når frykten tar overhånd

    Frykten er en naturlig og nødvendig følelse som beskytter oss mot farer. Men for noen kan frykten bli irrasjonell, overdrevet og ødeleggende for livskvaliteten.Fobier er nettopp slike urimelige og intense former for angst og frykt.

    Det kan være frykt for høyder, trange rom, edderkopper eller til og med frykt for å forlate hjemmet. Uansett hva fobien gjelder, kan den føre til sterk ubehag, unngåelsesatferd og i verste fall lammende angst.

    Ifølge forskning lider rundt 10-15% av befolkningen av en eller annen form for fobi. Det gjør fobier til en av de mest utbredte psykiske lidelsene vi har. Likevel er det mange som sliter i det stille og skammer seg over sin irrasjonelle frykt. I denne episoden skal vi dykke dypere inn i fobier.

    Hva er årsakene, og hvordan kan man overvinne dem? Har får råd om effektive behandlingsmetoder, og uansett om du selv sliter med en fobi eller bare ønsker å lære mer, blir dette en lærerik og forhåpentligvis beroligende episode.

    For frykten trenger ikke å styre livet ditt.

    Så bli med på en reise inn i det ukjente; den irrasjonelle frykten som bor i oss alle.

  • Eksik bölüm mü var?

    Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

  • Noen mennesker er så dypt forankret i sin omsorg og positivitet at de risikerer å miste seg selv i prosessen. Å stadig fokusere på andres behov kan etter hvert føre til en forsømmelse av ens egne. Hvis du konstant stiller opp, tar ansvar og er den som hjelper til – selv om det er av fri vilje – er det en fare for å bli tatt for gitt. Dette kan føre til ubehagelige følelser av utilstrekkelighet og underkjennelse.

    Veien ut av dette begynner med bevisstgjøring – å erkjenne og lytte til dine egne behov. Ta deg tid til å legge bort mobiltelefonen og være alene med tankene dine, dykke inn i dine egne refleksjoner. Ved å lytte til din indre stemme, kan du sette i gang en viktig prosess. Det er nødvendig å forstå hva som formet deg til den personen du er i dag. Hva var det som brakte deg til dette punktet? Og viktigst av alt: Har du lyst til å være noe mer?

    Det er en sterk påstand å si at noen minster seg selv, men det er en realitet som ikke bør ignoreres. Det er viktig å gripe tak i dette før det går for langt. Livet er en uendelig reise, og for å trives må det være en balanse mellom å ta vare på seg selv og å hjelpe andre. Å finne denne balansen er nøkkelen til et harmonisk og tilfredsstillende liv.

  • Her besvarer vi spørmål fra en som er fascinert av tanken om å kunne manifestere; ref "the law of attraction". Og hvem hadde ikke likt det?

    Å tenke på noe - leve seg inni det og plutselig se det komme helt av seg selv.. Men, livet er ikke alltid slik. Og denne personen lurer på hva hun gjør feil - siden det ikke fungerer..

    Vi bevarer spørsmålet ved hjelp av vitenskap og psykologi, kommer med våre erfaringer og flere med konkrete tips som nok vil hjelpe deg mer enn det å bare drømme deg inn i en tenkt fremtid. Alt handler om å se på målet OG samtidig lete aktivt etter de små stegene som tar deg i den retningen.

    Ingenting skjer uten at du gjør noe. Og det er noe også Joe Dispenza snakker om:

    believe - behave - become....

    Dvs - se det du vil - oppfør deg som om du er det - og bli det du ønsker.

  • Hvordan kan noen leve så lenge i dysfunksjonelle forhold, eller stadig finne en partner som de gjør de samme feilene med igjen og igjen? Her ser vi på hvordan noen lever i en illusjon, ute av stand til å forholde seg til virkeligheten - fordi den er for vondt. Noen tenker kanskje at de ikke kommer til å klare seg alene og andre tar til takke med en partner som de ikke har det bra med, fordi de ikke tror de fortjener bedre... Alle har sin historie og en grunn til at de som gjør som de gjør.

    Vi trekker frem historier fra kontoret og reflekterer litt over hvordan det unormale blir normalt, og ikke minst hva du kan gjøre med det. Som alltid handler dette om å bevisstgjøring, for om du ikke er fornøyd der du er - kan det være en mulighet å gå? Finne noe annet, noe bedre? Men før det skjer - må du bli bevisst dine egne tanker.

    Av og til kan også håpet bli en belasting; for når du håper på noe som gjør at livet settes på vent, vokser samtidig frustrasjonen og utålmodigheten. Det er derfor viktig å kunne ta opp tøffe temaer.

    Men hvordan skal du snakke med din kjære om det som du kanskje er redd for? Her er vi litt uenige, men du får to forskjellige perspektiv og helt sikkert mye inspirasjon til å forbedre ditt forhold.

  • Livet skjer - på godt og vondt. Mye kan vi ikke kontrollere, og i denne episoden snakker vi om:

    Hvem blir du - når livet utfordrer deg?

    For å vite det - må du se på hvordan atferden over tid. Hva skjer inni deg når livet presser på, når du møter på noen overraskelser og motstand. Er du fornøyd med den du er - hvordan snakker du til deg selv - hva synes du om deg selv; utenfra? Kjenner du igjen atferden fra andre familiemedlemmer?

    Her snakker vi litt om hva vi har lært om et av Ritas favoritt temaer; identitet - og det blir nok en av flere - for dette er et stort tema.

  • Alvorlige mentale lidelser er tøft for flere enn bare den som lider av det. Det påvirker en hel familie, og det er viktigere enn noengang å ta vare på seg selv, for å kunne være en støtte for den som sliter. Her snakker vi løst om hva det er viktig å huske på når noen i familien er syk.

    Det er lett å føle seg hjelpeløs og det kan ha ringvirkinger til hele familien. Det er derfor viktig å se ting litt utenfra og se velge det perspektivet som gjør smerten litt mindre. Du lærer noen gode spørsmål som kan hjelpe deg og får noen konkrete tips som kan gjøre mørket litt mindre overveldende.

    Ref Chris Palmer som studerer mat og mental helse https://www.chrispalmermd.com/

  • Godt nytt år til deg :)

    I denne episoden må Rita kjøre solo, og tenker litt høyt om det innboksen er full av om dagen:

    DITT BESTE LIV, DINE BESTE UTGAVE

    Må det være sånn? Et evig mas om å bli bedre - forbedre seg - leve ut hele potensialet? Eller går det an å vurdere et godt og balansert liv - og være fornøyd med det? Til og med når livet er litt kaotisk...

    Her får du her litt om hvordan positiv psykologi tre typene lykke: Det Behagelige Livet, Det Gode Livet, og Det Meningsfulle Livet. Det Behagelige Livet, der øyeblikkelig nytelse står sentralt, Det Gode Livet, som handler om fullstendig engasjement og fly, og Det Meningsfulle Livet, som søker dypere formål og mening.

    Du får også noen spørsmål som får deg til å reflektere over eget liv - for som alltid er det du som sitter på dine svar. Her finnes ingen fasit - bare noen gode spørsmål som

    Hvordan kan de integrere små gleder for øyeblikkelig glede?

    Hvilke aktiviteter gir flyt og engasjement?

    Og hva gir dypere mening og formål?

    Det er balansen som til synende og sist gir det det du leter etter - og for å finne den, må di være villig til å se på det som ER. Da kan resten av året bli riktig å tilfredstillende.

    Du kan velge - hver dag :)

    PS.

    her er linken til Martin Seligman om du øsnker å ta tester og lese mer om postiv psykologi :

    https://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/

  • Et år er bak oss, og hva synes du om året?

    Gikk det fort eller sakte? Var du godt forberedt eller ble det det mye brannslukking? Ble det som du håpet, eller fryktet? Hvordan har du hatt det?

    Du er kanskje klar for å legge 2023 bak deg?

    Hvis du er som mange andre, har du kanskje kjent på usikkerhet, hjelpesløshet og uro for fremtiden? Du har sikkert lest om og snakket om smitte, prognoser, økonomi, sosiale relasjoner og aldri har vel så mange visst navnet på helseministeren..

    Mange føler de har fått testet tålmodigheten de siste par årene. Mange er slitne og usikker på fremtiden, og aldri har det vært viktigere å tenne lys i mørket!

    Det er lett å føle seg som et offer for omstendighetene, men det er lurt å tenke litt annerledes på terskelen til et nytt år. Blant annet må du velge hvem du vil være i 2024.

    Her snakker vi løst og fast om våre opplevlser og under følger noen gode spørsmål gir gode svar - bruk tid og la de komme av seg selv…

    Hva husker du best fra året som gikk?

    Hva overrasket deg mest?

    Hva er du stolt over å ha klart?

    Hva er du glad for er bak deg?

    Hva ønsker du aldri å oppleve igjen, og hvorfor?

    Hvilke dårlige vaner fikk du i året som gikk?

    Hvilke gode vaner ønsker du å forsterke elller skape i året som kommer?

    Hvem gjorde deg glad, en eller flere ganger?

    Hvem fikk du til å smile og hvorfor?

    Hva er du aller mest takknemlig for?

    Hva vil du ta med deg som den viktigste læringen fra året som gikk?

    Husk at du bestemmer hvordan neste år blir, fordi du alltid kan velge hvordan du skal reagere. Eller velge å reagere annerledes på din første reaksjon. Og kanskje til og med være proaktiv neste gang? Det er lettere å forebygge enn reparere..

    Men, det er aldri for sent å rette opp kursen, og det kan gjøres når som helst og hvor som helst. Det krever bare at du er ærlig med deg selv.

    2024 blir ikke plutselig annerledes, med mindre du gjør noen endringer, men forsett å hør på oss og bli inspirert :) Eller kjøp boken vår i butikken fom den 08.01.24:

    Fra Stress til Ro på 10 dager - ved hjelp av guidet hypnose

  • I dagens episode tar vi opp et spørsmål fra en lytter som har en utfordrende situasjon rundt forholdet til en tidligere voldelig partner. Vi ønsker å utforske dette emnet med en vektlegging på løsningsfokus, og spesielt ta en titt på Grå sten metoden, en tilnærming som kan hjelpe deg med å håndtere slike komplekse situasjoner.

    For denne lytteren, som mange andre, er det ekstra krevende å finne veien videre når man stadig blir konfrontert med en person som har påført fysisk eller emosjonell skade. Situasjonen blir ytterligere komplisert når det involverer barn og nødvendigheten av å opprettholde en form for kontakt med en person man helst vil unngå.

  • Vi har fått mange spørsmål om traumer i det siste og denne ganger skal vi ta utgangspunkt noe Dr Gabor Maté, har sagt om trauma: hvordan vi ikke vi

    «If trauma is disconnection, then healing is the reunification or the discovery of the embodiment of that connection. Its becoming whole again, where you´re not split into all these defensive parts of you that are running your life»

    og litt løst oversatt betyr det:

    "Hvis traume er frakobling, er helbredelse gjenforening eller oppdagelsen av inkarnasjonen av den forbindelsen. Det er å bli hel igjen, der du ikke er delt opp i alle disse defensive delene av deg selv som styrer livet ditt."

    I denne lange podcaten snakker vi om vår forståelse av dette; frakobling fra egen følelser, hvorfor det skjer og hva det gjør med oss. De mange små traumene er like ille, om ikke verre enn de store. De forblir ofte uoppdaget. Helbredelse handler om å bli hel igjen: om å gjenforenes med tapte forbindelser eller å oppdage en dypere forbindelse. Da må du tørre å se på det, kjenne på det - uten å retraumtiskeer

    Mange vil kanskje kjenne igjen tankene fra arbeide med det indre barnet (det glemte barnet) og du trenger ikke å ha opplevd et traume for å a glede av denne episoden. Å ha levd et vanlig liv, vil gi deg små og store sår. Hvordan du velger å se på dem, er heldigvis innenfor din kontroll...

  • Vi har fått inn et spørsmål fra en ung mann som ønsker å forbedre sin karismatiske fremtoning, så i dag skal vi dele en rekke konkrete tips som kan hjelpe deg med å øke din karismatiske tiltrekningskraft. Hvis du ønsker å grave dypere inn i dette emnet, kan du også sjekke ut Vanessa van Edwards, eksperten på kroppsspråk og karisma.

    Karisma er noe som kan utvikles og forbedres over tid gjennom selvrefleksjon, praksis og læring. Det er ikke en egenskap som er forbeholdt noen få heldige individer, men noe som kan kultiveres av alle som er villige til å arbeide med det.

    Karismatiske mennesker utstråler ofte en sterk selvtillit som kommer til uttrykk gjennom deres holdning og kroppsspråk. De er trygge på seg selv og det de representerer, men de er også gode til å lytte, være engasjert i andre og fremstår varme. Vanessa snakker om at stor grad av varme + stor kunnskap = karisma og det er noe av det vi snakker om i denne episoden.

    Andre ting som er viktige er positiv energi og entusiasme som smitter over på andre. Folk føler seg inspirert og oppmuntret i deres nærvær. Ikke minst det å være autentisk og komfortable i sin egen kropp - uansett hvordan den er. Videre er det ting du kan gjøre med kroppsspråket for å fremstå mer karaismatisk og selvsikker - men pass på at det er ekte.

    Vær fornøyd med den du er og ikke vær redd for å dele av dine styrker og svakheter. Ingen liker folk som tror de er bedre enn alle andre - så vær raus med humor og selvironi også!

    Dette og mye mer utforsker vi i denne episoden.

    Vanessa van Edwards: https://www.scienceofpeople.com/

  • Å gå gjennom en skilsmisse er en følelsesmessig utfordrende opplevelse, og det å savne barna når de ikke er hos deg annenhver uke - kan føre til en dyp følelse av tomhet og sorg.

    Kvinnen som skriver til oss har i tillegg lagt merke til at hun har fått noen dårlige vaner når barna ikke er til stede, men er tøff nok til å innrømme det. Annenhver uke kan sorgen føles overveldende, og hun kommer ikke i gang med sitt nye liv. Var det riktig å skille seg når dette er den nye hverdagen, spør hun.

    Hun søker råd og støtte for å kunne håndtere savnet av barna på en sunn måte og finne trøst og glede i livet sitt, selv når de ikke er til stede. Hun ønsker å finne måter å skape en mer meningsfull og sunn hverdag når hun er alene, og her og kommer vi med konkrete tips for å hjelpe henne håndtere denne vanskelige situasjonen.

    Det er helt naturlig å lengte etter barna og føle at noe mangler, og det er tegn på stor kjærlighet og omsorg. Samtidig så er det viktig å fortelle deg selv nye historier om hvor barna er, hva de gjør osv - for det er områder i hjernen din som lyser opp og trigger sorgen hver gang du oppdager noe som mangler. Her får du mange konkrete råd som kan gjøre ukene du er alene, litt lettere

  • I dag tar vi opp et spørsmål fra en ung mann som akkurat er ferdig med sin Master og har begynt i jobb. Mye er bra, men han blir utslitt tankene som konstant spinner rundt og tar ham med på en ufrivillig reise. Han bli usikker og klarer ikke å ta noen valg og han tviler på det meste. Livet som kunne vært fint, er grått.

    Her snakker vi om hvordan kan han få kontroll over sitt eget tankespinn og oppnå indre ro og mot slutten lærer Rita bort en svært effektiv teknikk som kan hjelpe deg sortere noen tanker og få litt mer kontroll.

    Tankespinn er en tilstand der tankene flyter raskt og ukontrollert gjennom sinnet. Dette fenomenet kan skje av flere årsaker, og det varierer fra person til person. Her er noen vanlige grunner til hvorfor dette kan skje:

    Stress og angst: Stressfulle situasjoner eller økt angst kan føre til en overflod av tanker. Kroppens kamp-eller-fluktrespons aktiveres, noe som resulterer i en økt strøm av bekymringer og uro.

    Søvnmangel: Utilstrekkelig søvn påvirker hjernens funksjon, inkludert evnen til å regulere tanker. Manglende søvn kan føre til økt tankespinn.

    Depresjon: Mennesker som lider av depresjon kan også oppleve tankespinn. Depresjon påvirker tankeprosessene og kan føre til negative og uønskede tanker som gjentar seg.

    Konsentrasjonsvansker: Personer med ADHD eller lignende tilstander kan oppleve racing thoughts som en del av sine symptomer, da hjernen kan ha vanskeligheter med å fokusere på en tanke om gangen.

    For mye koffein eller stimulanter: Inntak av store mengder koffein eller andre stimulerende midler kan føre til økt tankespinn.

    Overstimulering: Det moderne samfunnet er fullt av stimuli fra digitale enheter, sosiale medier og informasjonsoverflod. Dette kan overvelde sinnet og føre til racing thoughts.

    Mangel på avslapning: Å ha tid for seg selv til å slappe av og bearbeide tanker er viktig. Mangel på slike pauser kan føre til tankespinn.

    Det er viktig å merke seg at litt tankevirksomhet er normalt, men når tankene blir overveldende eller negativt påvirker ens daglige liv, kan det være nyttig å søke hjelp fra en profesjonell terapeut eller rådgiver for å utforske årsakene og utvikle teknikker for å håndtere tankespinn.

  • Sidney Banks utviklet de tre prinsippene (3 Principals) Thought, Consciousness, og Mind som en del av sin modell for å forstå menneskelig opplevelse og mental helse. Disse prinsippene har blitt integrert i en terapeutisk tilnærming kjent som "Three Principles Psychology" eller "Three Principles-Based Coaching."

    Her får du høre litt om hva dette er og hvordan vi bruker disse prinsippene i terapi og vår egen erfaring med dette.

    Teknikken kan hjelpe klienten med å utvikle økt bevissthet om tankene sine; observere og identifisere tankemønstrene som påvirker følelser og atferd.

    Ideen om at tanker er flyktige og midlertidige er sentral i denne metoden, samt at de ikke nødvendigvis representerer sannheten eller virkeligheten. Dermed blir det også lettere å veilede klienten i å utforske alternative perspektiver og mer sunne måter å tenke på. Dette kan hjelpe redusere ruminative tanker om fortiden eller bekymring for fremtiden.

    Det handler om å akseptere øyeblikket slik det er, uten å dømme det.

    Ikke minst kan denne tilnærmingen hjelpe klienten med å utforske den dype visdommen som ligger i sinnet. Dette kan føre til en dypere forståelse av ens egne opplevelser og utfordringer, og oppmuntre klienten til å utforske sitt eget potensial og muligheten for personlig vekst og transformasjon.

    Mange opplever en dyp indre fred og velvære uavhengig av ytre omstendigheter - noe som i seg selv er svært frigjørende..

    Om du vil dykke mer ned i dette spennende stoffet kan du sjekke ut noen av disse:

    George Pransky https://www.pranskyandassociates.com/

    Micheal Neill https://www.michaelneill.org/

    Elsie Spittle https://3phd.net/

    Steve Chandler https://www.stevechandler.com/index.html

  • Alle har en indre kritikker, men ikke alle har like mye kontakt med den. Den kan føles som en indre uro, en bakgrunnsstøy eller en sabotør. Og ofte er folk så vant til å snakke hardt eller kritisk til seg selv at de ikke er bevisste hva som skjer. Men det er verdt å se litt nærmere på dette og her snakker vi om den positive intensjonen til de indre kritikeren. Hvordan den oppsto og hva du kan gjøre for å bli venn med den, få til en dialog og kan kontroll over den.

    Å forstå og bli venn med den indre kritikeren som lever i alle mennesker er viktig av flere grunner:

    Selvbevissthet: Å gjenkjenne denne indre stemmen gir innsikt i dine tankemønstre og følelsesreaksjoner.

    Emosjonell regulering: Å takle den indre kritikeren hjelper deg med å håndtere følelser som skam og tvil mer konstruktivt.

    Selvaksept: Forståelsen av at ingen er perfekte fremmer selvaksept og kjærlighet.

    Vekst og utvikling: Kritikken kan motivere deg til å vokse og utvikle deg uten frykt for feil.

    Bedre relasjoner: Håndtering av egen kritiker gjør deg mer empatisk og forståelsesfull i relasjoner.

    Psykologisk fleksibilitet: Å bli venn med kritikeren øker din evne til å tilpasse deg ulike situasjoner.

    Å bli venn med den indre kritikeren handler om å håndtere den på en sunn måte, uten å la den ha negativ kontroll. Dette er en rask måte å få et bedre forhold til deg selv på.

  • Sommerferien er over for i år og kanskje du sliter litt med å komme i gang igjen? Du er ikke alene om det og derfor snakker litt løst og fast om det å klare å skifte gir, tenke litt annerledes og utfordrer deg til å ta med deg det aller beste fra ferien og overføre det til hverdagen.

    Det er engang hverdager vi har flest av og det er viktig å ta med deg noe av det beste, se på minnene og overføre de til noe du kan gjøre de neste mørke månedene. Det blir sommer igjen, men først skal vi gjennom en lang høst, en kald vinter og en vår full av håp. Men som alltid er det beste rådet å være der du er - altså tilbake på jobb og på jakt etter litt motivasjon og et girskifte.

  • Dette er den siste episoden på denne siden av sommeren og her snakker litt om et viktig prinsipp:

    "a growth or fixed mindset" i relasjoner. Det vil si; å kunne velge et prosessorientert, lekent og nysgjerrig sinn fremfor et som er mer begrensende og ekskluderende. Dette gjelder både hvordan du snakker til deg selv, og hvordan du snakker med andre. Og her går mange familier i en "forventningsfelle" for alle ønsker seg forskjellige ting og ikke alle snakker høyt om det..

    I denne episoden får du noen tips til hvordan du kan nyte livet med familie og barn, senke skuldrene og være tilstede. Som Rita sier; tenk om du som 90 åring kunne sett tilbake på denne dagen: hva hadde ditt fokus vært da? Hadde du gledet deg over?

    Legg vekk mobilene og ha det gøy sammen - lek og lær hverandre å kjenne og ha en riktig god sommer der du er!

  • ADHD, eller Attention Deficit Hyperactivity Disorder, er en nevrobiologisk tilstand som påvirker mellom 3-5 % av befolkningen. Det er viktig å merke seg at ADHD kan variere fra person til person, men de vanligste kjennetegnene er problemer med oppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet. Noen kan ha overvekt av oppmerksomhetsvansker, mens andre kan oppleve en kombinasjon av oppmerksomhets- og hyperaktivitetssymptomer.

    En utfordring med ADHD er at diagnosen ofte ikke blir stilt før i voksen alder. Dette betyr at mange har gått gjennom hele skolegangen uten å forstå hvorfor deres tankeprosesser og oppførsel skiller seg fra andre. Det kan være en belastning å leve med et hode som ikke fungerer på samme måte som flertallet, og det kan etterlate spor i form av lav selvfølelse, frustrasjon og følelsen av å ikke passe inn.

    Her har vi fått spørsmål fra en jente som har vært "flink pike" og prestert mye i løpet av sin skolegang. Hun har alltid strevet for å oppfylle forventningene og holde seg i takt med andre, men det har kostet. Tankene hennes vandrer ofte tilbake til spørsmålet om hvordan ting kunne ha vært annerledes hvis jeg hadde fått diagnosen før..Det er ikke uvanlig å lure på hva som kunne vært oppnådd hvis hun hadde hatt samme forutsetninger som sine jevnaldrende.

    Men selv om ADHD kan bringe utfordringer, er det viktig å huske at det også kan være en kilde til styrke og unike egenskaper. Mange med ADHD har en unik evne til å tenke utenfor boksen, være kreative og tenke raske tanker. Med riktig forståelse og tilrettelegging kan de oppnå stor suksess på områder der deres unike talenter og interesser får skinne.

    Når vi snakker om ADHD, er det også viktig å diskutere løsninger. Selv om det ikke finnes en "one-size-fits-all" tilnærming, er det en rekke strategier og tiltak som kan hjelpe en person med ADHD til å håndtere utfordringene og utnytte potensialet sitt. Dette kan inkludere strukturerte rutiner, organisatoriske verktøy, terapi, medikamentell behandling og støtte fra et støttenettverk. Det er også viktig å fremme forståelse og aksept for personer med ADHD i samfunnet, og tilby tilpassede lærings- og arbeidsmiljøer som kan støtte deres individuelle behov.

    Det handler om å forstå og akseptere seg selv, finne styrkene sine og søke de rette strategiene og støtten for å navigere Selv om det kan være utfordrende å leve med ADHD, er det også muligheter for vekst, mestring og suksess.