Den Korte Radioavis

Den Korte Radioavis

Denmark

Danskerne er dødtrætte af alenlange, tilstræbt objektive nyheder – de vil have KORTE nyheder, jo kortere jo bedre, og så vil de have deres nyheder serveret i skarp sovs, på et sprog de kan forstå.

Episodes

Det Kongelige har Audi, men Den Korte har aben  

I dag er det Lars Hedegaards fødselsdag, Hurra Hurra Hurra. Zissel er syg, og det er Kristoffer Eriksen faktisk også... Heldigvis er Güney trådt til, og han er glad for Kirsten Birgits konstruktive kritik. Den Korte Radioavis skal have en ny sponsor til deres podcast, men det bliver ikke Audi, for dem har Det Kongelige Teater nuppet - men noget for noget lader det til. Du kan snart se en mørk og dyster Audi, men ingen malede mørke ansigter, for det er slut med blackfacing på Det Kongelige. Kirsten Birgit ringer til den eneste, der også kan blive forarget nemlig Morten Messerschmidt. Han har holdt passar (?) på årsmødet og er frisk på at mødes med Margaux-pigen.

Ledelsesavatar  

Rasmus skylder Zissel en undskyldning, men der er stadig én ting, der ikke stemmer - hvordan kunne hun skaffe ribbensben fra Bones på et kvarter? Kirsten Birgit kaster rundt med sin stemme, og Rasmus har været i Skagen og set sæler - havets velfærdsmigranter. Mikael Bertelsen er i Paris, men heldigvis agerer Søren Hugger ledelsesavatar med pad på hovedet, så Mikael kan sætte en stopper for Kirsten Birgit på Twitter. Rasmus vil gerne sætte fokus på tabuer, f.eks. det sidste tabu - døden. Han ringer derfor til Troels Kløvedal, men interviewet tager en overraskende drejning.

Den var god nok  

Rasmus fortsætter med at gennemgå Zissels vidneforklaring, for der er noget der ikke stemmer. Kirsten Birgit synes ikke Enhedslistens skattepolitik stemmer, så hun ringer rundt for at høre mere om en marginalskat på 160.000%. Hvis Asger Aamund kan anmelde opera, så må Torben Sangild også kunne anmelde Bavarian Nordics aktiekurs. Allans forsvinden går ud over stemningen på hele redaktionen, og de trænger virkelig til at finde sandheden. Er han blevet jockey? Er han blevet ribbensben? Hvor er Allan?!

Rom og Poma  

Kirsten Birgit leder stadig efter Enhedslistens konkrete skattepolitik. Hun bliver ikke meget klogere af skatteordfører og frisk fyr Rune Lund - men vælgerne kan godt lide det. Kirstens 'Hugin og Munin' har fløjet rundt på Københavns rådhus og hørt et rygte om Mogens Jensen. Rasmus interviewer ham til segmentet "Dengang jeg fyldte 50", men han har desværre for travlt til at huske den glade dag. Poul Madsen, den gamle pikspiller, underdriver for en gangs skyld et tal. Christine Feldthaus bliver podcast-konsulent med en god fratrædelsesordning. Og Rasmus vil gerne have vidneforklaringen fra Zissel på plads angående Allans forsvinden. Det er meget ubehageligt.

Skotter og skatter  

Rasmus må igen sætte sig til tastaturet og forsvare en misforstået, godtroende kvinde, denne gang den radikale, københavner-elskende Anni Mee Allerslev. Den dårlige stemning på redaktionen sætter sit aftryk på Rasmus, så han foreslår en omgang ros - og det er overraskende rart. Kirsten kan f.eks. bære en poncho og Rasmus har fine, feminine hænder. Christine Feldthaus ringer og tilbyder sin ekspertise som podcast-konsulent. Hun foreslår, at de tænker stort, Bofors-stort, men zoo er bestemt heller ikke dårligt. Men hvad med skotter i Danmark, hvad siger de til det hele? Og har Rasmus en sygelig fascination af Tom McEwan? Pernille Skipper havde ikke lige i hovedet, hvad skatterne i Enhedslistens idealsamfund skal være. Enhedslistens pressekontor kan heller ikke deres skattepolitik på stående fod. Kirsten Birgit glæder sig eddermame til et svar.

Hvad sagde jeg  

Kirsten Birgit fik ret mht. "juristen" Mary. Det næste bliver vel, at hun ikke er sort. Vi skriver mandag d. 11. september (gør vi ikke?) dagen der fremover ikke vil huskes for militærkuppet i Chile eller tvillingetårnene, men sig-bøsse-til-din-folkevalgte-dag. Allan er stadig sporløst forsvundet, og hvis ikke han kommer tilbage fra sin nye jockey-tilværelse i Frankrig, eller hvad han nu har gang i, så må de finde en ny speaker. Rasmus vil gerne af med billetter til teatershowet Ingen Panik, for han kan desværre ikke alligevel. Men hvem er det nu Troels Lyby er? Er han as? I Satirsdag skal Rasmus spille sort klovn til Kirstens straight man.

Sig bøsse til din folkevalgte  

Zissel giver en ny forklaring angående ladcyklen med Allan-snask. Kirsten Birgit og Rasmus har været til premiere på Rigoletto, og Kirsten glæder sig over at bo i et land, hvor folk stadig buher. Men hvad fanden sker der lige for Dr. Oetker og deres brug af en mandschauvinistisk arie? Kirsten tog en elbil på arbejde, det er skidesmart, for med dem må man køre præcis som man vil - også beruset. Kirsten Birgit vil have ret til at sige bøsse til sin folkevalgte, også Lars Allan. Altså Lars Aslan. Mikael Bertelsen er langt fra enig. Men det er super fint med Gorms faktura. Rasmus skal bare få styr på Twitter og Kirsten skal få styr på sin brandert. P.S. Nadal vandt og vindretningen var fra nordøst.

Vi har aben  

Rasmus synes jurist-Mary fortjener respekt, nu gælder det om at se fremad. Kirsten Birgit er ikke just enig. Gorm rykker for speaks, så han kan gøre sit arbejde som lyddesignkonsulent, men han har stadig ikke fået speaks fra Speaker-Allan. Hvornår var det nu, det var, Zissel så ham sidst? Zissels hjemmelavede ladcykel er desværre blevet stjålet. Kirsten Birgit er sur på Martin Krasnik, for han kan ikke være bekendt at diskutere med Reimer Bo, det demente menneske. Det er ikke så mageløst med Skjold Burne, så Kirsten Birgit og Rasmus brainstormer nye sponsorer.

Mand dig op, enorme grisseskvat  

Kirsten Birgit og Rasmus er enige om, at det er godt demensen er blevet offentlig, for det har været tydeligt længe. De er bare ikke helt enige om, hvem der er dement. Det kommer aldrig til ramme Kirsten Birgit, det skal Rasmus og Zissel nok sørge for. Rasmus bringer en rettelse efter gårsdagens forvirring om en sort mand, der ligner en anden sort mand. Men han føler sig stadig krænket på Marys vegne, og hun er krænket på alle sortes vegne. Han føler sig bare ikke krænket på sit køns vegne, men det burde han, hvis han så Gurli Gris' anti-patriarkalske budskaber. Det ser Kirsten Birgit nemlig. Zissels telefon er blevet fundet i Emil Holms Kanal. Men det var Allan der fik hende til det. Hvor er Allan?!

Barbecue og blodig bolo  

Kirsten Birgit har lyst til den dejlige efterårsspise, barbecue, for hun har lige opdaget en restaurant, der hedder Bones. Zissel har en del at forklare efter Speaker-Allans afrevne bolo er blevet fundet i afløbet på Dalgas Boulevard. Den Korte Radioavis tager afstand fra mediernes usmagelige dækning af ubådssagen - det er til at få en dårlig smag i munden af. Rasmus viderebringer en vanvigtig historie om en... sort mand, som måske/ måske ikke er eftersøgt. For i mørket er alle katte grå. Og somaliere er Afrikas elvere.

Reimer Bo er tilbage!  

Reimer Bo er tilbage, han er gået rogue på Facebook med hvad der lader til at være nyhedssatire. Men det er noget rod at blande genrer, hvis man spørger Kirsten Birgit, derfor skal det også være tydeligere, at Satirsdag er satire. Men der er stadig ingen, der ved, hvor Speaker-Allan er. Der er noget der stinker... og det er DONG.
Og så er Kirsten Birgit utilfreds med, at Sporten ikke har brugt hendes spiseseddel med overskriften "Det Armenske Folkedrab". De bruger ellers tit hendes fodboldoverskrifter. Hvem husker ikke "4 dyt i bamsen" og "Utrolski Hurrasmussen".

Hest! Kompliment!  

Kirsten Birgit og Rasmus er tilbage fra ferie, og Rasmus har taget kanelsnegle med for at fejre, at Iben-kapitlet er revet ud af hans biografi. Kirsten Birgit er så glad for at det er efterår, for nu er det perfekt vejr at ryge i; ligesom i hendes efterårsrum. Hun har ikke øvet sig i at sige sit navn, slet ikke. Og hun har heller ikke øvet afdøde Peter Zobels stamtræ. Æret være manden der inddirekte gav os Vuffelivov. Rasmus eftersøger en saftig bøf om Peter Madsen, og det er Kirsten Birgit leveringsdygtig i. Dog ikke ligeså saftig som Jens Rohdes teorier. Den Korte Radioavis skal have nyt lyddesign med Gorm fra 'Hvornår var det nu det var' som konsulent. De kan dog kun få fat i Speaker-Allans telefonsvarer. Og Zissel har ikke set ham, siden hun satte ham af på Mandenes Hjem...

En vigtig meddelelse  

Kirsten Birgit har en vigtig meddelelse til sine lyttere.

Far har været dum  

Kirsten Birgit har inviteret redaktionen til sommerafslutning på Dalgas Boulevard. Hun underholder med et par tricks i ærmet, som hun har lært af Trylle-Jan. Iben ringer til Rasmus og afslører, at hun er gået gonzo på ham og andre gifte mænds utroskab. Han er faldet i honningfælden og det kan Bodil snart læse i Ibens artikelserie i Alt For Damerne. Far har været dum, og det er lige til at dø af - to gange. I Skærsilden møder Rasmus Erling og Erling og Erling, som skændes om, hvem der er Erling Jepsen. Men hvis man skal være Erling, så skal man også være ærlig. Tilbage på Dalgas Boulevard kom Kirsten Birgits fronttræning hende til gode, og hun ringer til Iben for at slå en handel af med hende - kvinde til kvinde.

Ikke et skridt uden Dranella  

Allan er på besøg og han har en høne at plukke med Kirsten. Men også lidt med Rasmus, for hvad sker der egentlig med ham og Iben? Kirsten kommer for sent igen og bliver træt ved udsigten til endnu en intervention, men heldigvis vil Allan bare beklage sig over den fede due der har holdt ham vågen, som senere har vist sig at være Zissel der græder over hård efterkritik - en hård efterkritik som Allan må medgive faktisk er helt på sin plads efter rent faktisk at have hørt Krimiforbrugermagasinet. Kirsten ringer til Socialdemokraternetiets Mogens Jensen der ikke kan udtale sit eget navn, og så skal der findes et nyt slogan til Vestas. Vidste du i øvrigt at Kirsten fandt på trusse-producenten Dranellas slogan: ”Ikke et skridt uden Dranella”?

Erling i Skærsilden  

Rasmus har haft en begivenhedsløs nat med Iben Maria Zeuthen på Roskilde Festival. Zissel har hans ryg, men ikke uden betingelser - noget for noget. Erling Jepsen er blevet sig selv igen. Den anden Erling var bare et spejlbillede fra Skærsilden i Tivoli. Han vil gerne optage endnu et afsnit af sexbrevkassen, men Rasmus synes, at Iben har delt nok. Kirsten Birgit giver Rasmus lov til at dække den nye festivaltrend - bar røv, og så har han fået et sommerferiejob som tilrettelægger på Det Sene Sommershow. Det er youtube på tv, hvor man f.eks. kan opleve kendte mennesker spise peberrod eller peberrod. Men Kirsten Birgit redder ham med et værdigere job.

Bucket list og efterkritik  

Rasmus bliver ringet op af Iben, som gerne vil have ham til at tage 17 vandmeloner med til Roskilde. Ligeså kold hun var i går, ligeså varm er hun i dag, så alt er godt, så længe hun ikke er varm på Mikkel Frey. Kristoffer har arrangeret en tur for Kirsten Birgit, hvor hun kan gå på vingen af et fly. Det er nemlig på hendes bucket list; den har hun lavet efter hun fik blodig (frisk) afføring, og hun indså, at hun var dødelig. Kristoffer og Kirsten modarbejder både Rasmus' drøm om at researche flaskesamlere på Roskilde og Zissels drøm om at blive den nye Michèle Bellaiche. De holder sig ikke just tilbage med efterkritikken. Og så ser Helt Hen I Vejret ind i fremtiden.

Sacre du Preben & Søren  

Rasmus ringer til Iben, men hun har ret travlt, både nu og på Roskilde Festival. Men de kan da godt faste sammen, og Rasmus kan godt skrive, hvis han bliver fristet af en bolle. Han vil virkelig gerne reportere fra Roskilde, men Kirsten sætter foden ned. Han burde nyde, at byen er tom for idioter, og at man kan... cykle til slagteren. Kirsten Birgit har været til Sankt Hans hos Preben og Søren, der havde en spektakulær overraskelse. Menuen stod på hummer hot-dog og en meget fin italiensk is ved navn Calippo. Kirsten Birgit har løsningen på bandekonflikter, nemlig fidget spinners. Hun havde også løsningen på DONG, hvis bare Claus Hjort ville besvare hendes mails. Ingen har dog løsningen på, hvordan man udtaler Oreo.

Mr. Big  

Rasmus er i hopla efter gårsdagens... kreative ping pong med Iben. Altså Bodil. Kirsten Birgit kunne godt tænke sig dødsstraffen genindført bare en enkelt dag, så Skatte-Svend kunne komme på hjul og stejle. Og Bjarne Corydon. Og Holger K. Og Morten Bødskov. Og Anders Fogh. Zissel ringer til Ritzau angående et jobtilbud som foredragsholder om livet som freelancer - hun kan endda få kage og vin for det. Og så er det international klovnedag, og Kirsten Birgit har derfor en overraskelse i ærmet - Klovnen Cnuds makker, Mr. Big. Den sofistikerede ballonklovn kan bl.a. lave en kongepuddel af Kirstens ånde.

Man gjorde et hotel (og en roma) fortræd  

Det er en dramatisk dag for Kirsten Birgit - først så hun, hvordan man har skændet Arne Jacobsens ikoniske hotel med en ny farve, og så kom hun i rædsel til at kile en roma fast til frihedsstøtten med Up'en med citybreak. Heldigvis havde hun en god idé til at få uheldet til at ligne et rigtigt uheld. Hvor er alting blevet af? Skulle man bare flytte til Wien, som på trods af DJ Østrig dog stadig har kultur og Sachertorte? Først Arne Jacobsen og nu dør bierne - himlens kæledægge. Er det et tilfælde? Og er bierne insekternes stork? Zissel får en ny chance som sin generations Michèle Bellaiche. Og Rasmus skal skynde sig hen til Iben, inden han skal hjem og skrive papirer under for en handicappet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose