Episodes

Ulf Elfving möter Hans Mosesson  

I en inspelning från Bokmässan i Göteborg möter Elfving Hans Mosesson. Det blir ett samtal om livet före och efter reklamtv. Om varför han hoppade av sin marina karriär och vad Nationalteatern betytt.

Elfving möter Anna Mannheimer och Peter Apelgren  

I en inspelning från Bokmässan i september möter Ulf Elfving Anna Mannheimer och Peter Apelgren. Aktuella med en bok om att vara gift.

POD P4 Elfving möter Leif GW Persson 20150816 SM05-15-3307  

Han säger nej till åtta-nio intervjuer per dag. Men Elfving har han älskat sedan "Upp till tretton." - Mina barn ville att jag skulle prata som Ulf för han kunde prata med barn, så därför sa jag ja.

POD P4 Elfving möter Katarina Gospic 20150809 SM05-15-3207  

Ulf Elfving möter hjärnforskaren Katarina Gospic. Det blir ett samtal om hur hon kom att intressera sig för hur hjärnan fungerar. Redan som fyraåring så tänkte jag mycket på tankar, säger hon. Hur det kom sig och hur hjärnan fungerar och hur vi kan träna den.

Elfving möter Bo och Jesper Parnevik  

Far och son Parnevik i en exklusiv intervju i Elfving möter. Båda är kända, båda är pappor och familjen är viktig. Ulf Elfving möter dem hemma hos pappa Bosse på Stora Tuna, Åkersberga.

POD P4 Elfving möter Ann Westin 20150726 SM05-15-3007  

Hon har utsetts till Årets roligaste kvinna tre gånger och kallas av andra ett humoristiskt geni.

P4 Elfving möter Håkan Ericson  

Han är mannen som lever utanför rubrikerna men nu har det vänt. Med besked. U21laget vann ju sensationellt i en otroligt spännande strafssparksförlängning.

Elfving möter Fredrik Eklund  

Han är stjärnmäklare i New York, dokusåpaskådis och snart blir han och hans man Derek snart föräldrar. Om allt och hur det började berättar han i Elfving möter.

Elise Lindqvist  Ängeln på Malmskillnadsgatan  

Hon är Ängelen på Malmskillnadsgatan eller Morsan som tjejerna på gatan också kallar henne. Elsie växte upp under svåra förhållande och livet har kantats av sexuella övergrepp och blandmissbruk. Men så en dag kom vändningen.

Ulf Elfving möter Lasse Lönndahl  

Han är kallad Sveriges eviga tonåring. Han är en av våra mest firade artister genom tiderna. Nu i augusti fyller han 87 år. I en exklusiv intervju träffar Ulf Elfving den evigt unge Lasse Lönndahl.

Zara Larsson är tidernas yngsta Sommarpratare  

I dagens Elfving möter träffar Ulf den yngsta Sommarprataren genom tiderna. Hon utsågs också i veckan till den mest betydelsefulla svensken på twitter.

Michael bjuder hem Ulf Elfving till sitt kök på söders höjder  

Michael Nyqvist är skådespelaren från Stockholm som slagit igenom stort i Hollywood och i hela världen. Nu är han hemma ett par veckor innan det bär iväg till Dublin för inspelning av en ny storfilm.

Claes Malmberg om åren med Ronny Jönsson knarket Buddha barnen fruarna de kommande memoarerna och om varför han gjort reklam  

Claes Malmberg har lämnat sitt vilda liv, efter en del upp och nedgångar är han nu stabil i sig själv. I ett öppenhjärtligt samtal med Ulf Elfving berättar han om varför han nu tackat ja till att skriva sina memoarer, om sina äktenskap, om sin pappa som söp ihjäl sig och om hur han själv kom ut ur sitt eget missbruk. Det bjuds på minnen av Ronny Jönsson tiden fram till hur han idag reser runt med sin egen show En kväll med Claes Malmberg. Det blir också en del snack om glädjen över att i sommar få spela teater tillsammans med Jan Malmsjö, som debuterar i Charleys tant på Gunnebo slott. - Det är en dröm för mig att få jobba tillsammans med honom, det är min största idol, säger Claes Malmberg. Det handlar också en hel del om varför vi älskar att hata hans rollfigur Ewert Bäckström som nu dyker upp i SVT under julhelgen. - Fördelen med skilsmässorna är i alla fall att jag fått exakt de barnen jag ville ha, säger Claes Malmberg som har fem barn med fyra kvinnor. Elfving möter gör nu ett uppehåll. Men till sommaren är Ulf Elfving tillbaka med nya spännande gäster.

Charlotte Perrelli är bondflickan som blev dansbandsdrottning melodifestivalvinnare och nu gör succe som musikalstjarna  

Ulf Elfving möter dansbandsdrottningen som blev Melodifestivalvinnare och som nu gör succé i musikalen Evita. Det handlar om uppväxten i Småland, om livet på landet men också om hennes andliga sida och om hur hennes son blev frisk efter att hon kontaktat en "klok gubbe" som kunde spå i personnummer. Hon avslöjar också sin hemliga talang, att hon är utbildad gitarrist och att hon undervisade barn i klassisk gitarr. Men hon lät fåfängan ta över och naglarna fick växa och ställde undan gitarren. Hon berättar också för Ulf Elfving om hur hon mötte sin blivande man och om det stundande brölloppet. - Tänk att få vara med om det igen det trodde jag aldrig. Vi har varit gifta både jag och Anders så vi vill göra någonting som inte blir en upprepning. Så vi gifter oss utomlands det blir nog i Europa kanske i Frankrike. Det blir i sommar och det blir fest i tre dagar säger Charlotte Perrelli i Elfving möter.

Lottie Knutsson om tsunamnin, krishantering, ledarskap och hur man får ihop sitt livspussel.  

Lottie Knutsson är kvinnan som trollband, lugnade och upplyste oss under tsunamin för 10 år sedan. I Elfving möter berättar hon om flodvågskatastrofen, det egna sammanbrottet, livspusslet och om varför hon tycker att det militära ledarskapet är en förebild. Det handlar också om hur det känns att ligga under vattenytan och leta efter Nemo. Hon drabbades själv av en egen kris , ett slags sammanbrott på en flygresa i början på detta år. - Jag började kallsvettas, hyperventilera och tappade känseln i händer och fötter. Flygvärdinnan tog hand om mig , jag fick andas i spypåsen och det lugnade ner mig. Det var en obehaglig situation att jag tappade kontrollen. Blev så rädd, rädd för att bli rädd och för att tappa kontrollen. Det hände i början av mitt arbete av boken. Det var säkert kroppen som knackade ihop helt enkelt, säger Lottie Knutsson i Elfving möter. I år är det 10 år sedan tsunamin, och nu har Lottie Knutsson skrivit en bok om sina erfarenheter om krishantering och ledarskap. - Min chef Johan grät mycket under tsunamin och det var rörande att se. Vi reagerar ganska lika. Man försökte ha distans. Men då och då var det en liten berättelse som sipprade igenom om något människoöde och om man var oförberedd så reagerade man. Det kan jag fortfararande göra när jag hör om enskilda öden.

Terese Christiansson om vad som driver henne i sitt arbete som utrikeskorrespondent.  

Terese Christiansson är utrikeskorrespondent i Expressen och vi har sett henne i Korrarna på TV4. Hon mottog årets frilandspris med motiveringen: " Terese Christiansson har lyft utrikesjournalistiken till nya höjder, och är ett föredöme för alla som vill bli utrikeskorrespondenter." Hur det hela började, vad som driver henne och hur hon ser på farorna och säkerheten i sitt arbete som utrikeskorrespondent berättar hon för i söndagens Elfving möter. - Jag letar efter berättelser i utsatta områden, säger Terese. Samtalet handlar också om hur hon ser på mordet på Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner. Nils var en nära vän till henne och de hade träffats en del i Kabul. - Man vill nog faktiskt inte lösa mordet på Nils Horner säger Terese. Varför man inte trycker på en lösning är svårt att förstå. Det finns bra spaningsbilder på de misstänkta mördarna, och jag tycker det är det är bra att Sveriges Radios VD Cilla Benkö ber regeringen att lyfta frågan för att det ska hända något. Allt är viktigt så det spelar stor roll vad Sveriges regering tycker. Det finns två grupper inom utrikesjournalistiken , de som söker adrenalin eller empati. Jag är av den senare sorten. Det här ska ut till vilket pris som helst, men det finns risker i det sättet att arbeta också. Om detta och hur hon hämtar kraft i den skånska myllan hör vi i Elfving möter på söndag.

KG Hammar om Gud, Halloween, att bli änkling och att bli förälskad igen.  

Söndagen efter Allahelgona är Ulf Elfving i Lunds Domkyrka och möter f d ärkebiskopen KG Hammar. Samtalet kommer att handla om allt ifrån synen på Gud, kyrkans roll idag, Halloweenfirande, till hur det kändes att förlora sin hustru i sjukdom efter över 40 års äktenskap. - Vi levde i en tät relation och då blir det väldigt tomt när den upphör och det hade jag inte väntat mig. Jag var van vid att diskutera vad dagen hade inneburit och då fanns det ingen där att dela upplevelserna med. Det var en enorm tomhet. Vi är alla människor i de djupa existentiella frågorna, det finns inga genvägar. Jag trodde att jag var förberedd men det var jag inte. Om nya kärleken: - Jag hoppades på djupare vänskap lite här och där. Men jag trodde inte att jag skulle bli förälskad en gång till det slog ner som en bomb i mitt liv. Jag värjde mig, jag blev nästan lite skrämd över mitt eget sätt att reagera. Det fanns inte på min mentala karta att jag skulle bli förälskad en gång till - men så blev det. Det tog mig ett år innan jag bejakade att vi lever bara här och nu och ska inte behöva ta in en massa reservationer. Det hör till saken att hon är yngre än vad jag är och det var åldersskillnaden som gjorde att jag tyckte att jag var för gammal. Men det tyckte inte hon, hon såg inte det. Och nu blommar kärleken, säger en leende KG Hammar i Elfving möter.

Börje Ahlstedt om livet döden, fångarna på fortet , om när han fick stånd och mycket annat  

Han har stått på Dramatens scen i över 50 år och är nu fyllda 75. Nu har han dragit sig tillbaka och försöker ta vara på livets ögonblick och tittar framåt. Teater sätter han inte gärna sin fot på och absolut inte på Dramaten. Just nu ser vi honom som Fader Fouras i Fångarna på fortet. Han har gjort närmare 125 roller på scenen men är bara nöjd med en fyra fem rollgestalter. - Jag var lysande som Macbeth och som morbror Carl i Fanny och Alexander. Men hur var det med hans berömda fisen, var det han själv eller hur gick det till? För Ulf Elfving berättar han hur själva ljudet skapade. - Jag var som allra bäst när jag hade över 41 grader i feber och spelade en stor roll på Dramaten. Jag hade då ingenting att försvara jag gick bara in och levererade repliker, så enkelt och så rent och så snyggt. Då sade mina kamrater på scenen att jag aldrig varit så bra. Man tar sin själ och lägger fram den till sina medspelare och det blev naket och riktigt bra. Och när jag mår så där förskräckligt bra och tycker att livet leker, då går det ofta åt pipan.

Anna Serner om vägen från värstingtiden till VDstolen.  

Ulf Elfving möter Filminstitutets VD Anna Serner. I ett öppenhjärtligt samtal berättar hon om sina värstingår i tonåren, hur det kunde gått riktigt illa. Jag rökte, drack, sniffade och provade allt. Många av mina ungdomsvänner lever inte idag. Vändpunkten kom när hon som 17åring förlorade sin pappa. Hon utbildade sig till jurist och var under några år VD för Reklamförbundet. Hon berättar om sitt engagemang i jämlikhetsfrågor och kampen mot sexistisk reklam i det offentliga rummet. -Jag hade nog förväntat mig att livet i filmvärlden hade varit lite mer glamour. Ibland hinner jag inte ens se några filmer när jag är ute och representerar på filmfestivaler i hela världen.

Micael Dahlen Om framtidsstress, lycka och  hur det känns att besöka en kannibal i Japan.  

I en inspelning från Bokmässan i Göteborg möter Ulf Elfving ekonomiprofessorn och författaren Micael Dahlen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose