NRK P2 – Bok i P2

NRK P2 – Bok i P2

Norway

Bok i P2 er NRK P2s aktuelle bokmagasin med anmeldelser, intervjuer og reportasjer. Bok i P2 sendes lørdag morgen klokken 07.35 med reprise søndag klokken 13.30 (fra 5. februar 2012). Programmene podkastes. Redaksjonen tar gjerne i mot innspill og tilbakemeldinger på bok.i.P2@nrk.no.

Episodes

Kritikerne 19.01.2017  

Thomas Espevik presenterer dansk lyrikk på nynorsk: Asta Olivia Nordenhof. Knut Hoem snakker om Cecilie Hellestveits sakprosabok "Syria. En stor krig i en liten verden". Leif Ekle har lest Lasse W. Fosshaugs sci fi-roman "Alt etter havet",

Nominert til romanprisen: Tore Renberg  

Tore Renberg forteller om tilblivelsen av romanen "Du er så lys" som han er nominert til P2-lytternes romanpris for. Intervjuer er Ingvald Garbo. Jurydiskusjonen hører du fra torsdag 26. til og med lørdag 28. januar, alle dager klokken 14 og 23 på NRK P2. Programmene kan også lastes ned som podkast. Følg med!

Nominert til romanprisen: Dag Johan Haugerud  

Dag Johan Haugerud forteller om tilblivelsen av romanen "Enkle atonale stykker for barn" som han er nominert til P2-lytternes romanpris for. Intervjuer er Ingvald Garbo. Jurydiskusjonen hører du fra torsdag 26. til og med lørdag 28. januar, alle dager klokken 14 og 23 på NRK P2. Programmene kan også lastes ned som podkast. Følg med!

En pressemann i Sirkus USA  

Hatet mot journalister var enormt under Trumps folkemøter. Midt i folkemengden sto en nordmann med pressekort. I nesten ett år halset Are Tågvold Flaten etter kandidatene, nå kommer boka "Sirkuset".

Hellestveit om Syria og Fosshaugs "Alt etter havet"  

Vi anmelder to ferske bøker: En blodfersk norsk dystopisk postapokalyptisk sci-fi-arbeiderroman signert Lasse Fosshaug falt i smak og Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveits bok om Syria gir et imponerende overblikk.

Nominert til romanprisen: Vigdis Hjorth  

Vigdis Hjorth forteller om tilblivelsen av romanen "Arv og miljø", som hun er nominert til P2-lytternes romanpris for. Intervjuer er Ingvald Garbo. Jurydiskusjonen hører du på NRK P2 fra torsdag 26. til og med lørdag 28. januar.

Nominert til romanprisen: Kyrre Andreassen  

Kyrre Andreassen forteller om tilblivelsen om romanen "For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges" som han er nominert til P2-lytternes romanpris for. Intervjuer er Ingvald Garbo. Jurydiskusjonen hører du på NRK P2 fra torsdag 26. januar til og med lørdag 28. januar, alle ager klokken 14 og 23. Kan også lastes ned som podkast.

Gunnar Kopperud: "Der savannen ender"  

En norsk familie kidnappes i Sør-Sudan, og som gisler havner de midt i et nådeløst maktspill. Slik starter den nye romanen Der savannen ender skrevet av journalist og forfatter Gunnar Kopperud.

Sju diktsamlinger nullet av Kulturrådet  

Hele sju diktsamlinger gitt ut på etablerte og velkjente forlag som Aschehoug, Cappelen Damm og Oktober har blitt såkalt nullet. Det betyr at de ikke blir ansett for å ha høy nok kvalitet for å bli med i innkjøpsordningen til norske biblioteker. Er norsk lyrikk for dårlig? Gis det ut for mye lyrikk? Eller er det sånn at Kulturrådets poesiutvalg - som altså bestemmer om en diktsamling skal nulles eller ikke - ikke har peiling?

Tone Hødnebø med Nytte og utførte gjerninger  i Diktafon  

INN : Åtte år siden sist. Tone Hødnebø er ute med nye dikt : Nytte og utførte gjerninger, har hun kalt boka. Hødnebø er gjest i Diktafon. Programleder Annelita Meinich : UT : Poet Tone Hødnebø leste fra sin nye bok : Nytte og utførte gjerninger. Programleder i Diktafon var Annelita Meinich

Kritikerne 12.01.2017  

Hold deg oppdatert om den nye litteraturen! Leif Ekle, Anne Cathrine Straume og Knut Hoem anmelder bøkene "Leseren", en samtalebok med Henning Hagerup av Alf van der Hagen, "Nøtteskall" av Ian McEwan og "Gå, gikk, har gått" av Jenny Erpenbeck. Les NRK-kritikernes anmeldelser på www.nrk.no/bok

Kritikerne 05.05.2017  

Kritikerne Knut Hoem, Leif Ekle og Anne Cathrine Straume har lest - og diskuterer her Lina Wolffs ”De polyglotta älskarna”, Amos Os' "Judas" og Adel Khan Farooqs debutbok "Mine brødre". Hør også bokomtaler i Kulturnytt og Kulturhuset på NRK P2, eller les anmeldelsene på www.nrk.no/bok.

Jan Erik Vold med og om HEKT (2:2)  

INN : I Diktafon i dag er tiden kommet til å høre Jan Erik Vold anno 1972, og Jan Erik Vold av i dag, tolke sin egen diktsamling HEKT, som kom ut i 1966. Sist lørdag leste han alle diktene i Hekt, på samme måte i vekselspill mellom den gang og nå. Hvorfor? Det vil programleder Annelita Meinich straks gjøre rede for : UT : Vi hørte Jan Erik Vold av i dag, i dialog med sin egen tolkning av diktsamlingen Hekt som han gjorde med Einar Eggen i Skolekringkastingen i 1972. Sist lørdag leste han alle diktene her i Diktafon, i dag hørte vi : kledet tas vekk, sitter et sted, hvitt ark og dagen falt sammen som et korthus. Programleder var Annelita Meinich

Jan Erik Vold med og om HEKT i Diktafon (1:2)  

Samlingen HEKT som Jan Erik Vold skrev og utgav i samarbeid med billedkunstneren Sidsel Paaske i 1966 er kommet i opptrykk og er blitt tilgjengeliggjort i forbindelse med den store mønstringen av Sidsel Paaskes kunst i Nasjonalmuseet. I Diktafon leser Jan Erik Vold alle 41 diktene i HEKT. Femten av dem som 32-åring i opptak, Resten av dem som 77-åring. Programleder i Diktafon er Annelita Meinich

Kritikerne 15.12.2016  

Knut Hoem, Thomas Espevik og Anne Cathrine Straume henter frem bøker fra 2016 som trygt kan legges under juletreet. Her er også tips til bøker som er gått under medieoppmerksomhets-radaren. Anmeldelser av årets beste bøker finner du på www.nrk.no.

Ingrid Nielsen med Hemmelig, men aldri som en tyv, i Diktafon  

INN : I Diktafon skal vi bli kjent med poeten Ingrid Nielsen, som står fram som en moden debutant med boka : Hemmelig, men aldri som en tyv. Programleder er Annelita Meinich UT : Poeten Ingrid Nielsen var gjest i Diktafon og leste fra sin debutsamling: Hemmelig, men aldri som en tyv. Programleder var Annelita Meinich.

Kritikerne 08.12.2016  

Nobelfeiring i Stockholm! Bob Dylan kommer kanskje ikke, men han er uansett årets litteraturpris-vinner.. Knut Hoem har lest og liker Gisle Selnes: "Den store sangen. Kapitler av en bok om Bob Dylan". Anne Cathrine Straume har lest "Historier om trøst" av Ida Hegazi Høyer, mens Leif Ekle har med seg Michael Connellys krim: "The Wrong Side of Goodbye"

Fra Asylet (2:2) Samtalen om Sigbjørn Obstfelder 150 fortsetter i Nasjonalbiblioteket  

Diktafon fortsetter samtalen om 150 års jubilanten Sigbjørn Obstfelder fra Nasjonalbiblioteket i Oslo. Vi får også et første dykk i Ingrid Nielsens debutsamling ;Hemmelig, men aldri som en tyv. Ingrid Nielsen deltar i samtalen om Sigbjørn Obstfelder sammen med Marius Wulfsberg og Finn Skårderud. Diktat hun leser fra heter Morfin / Haukeland, sommeren 2010. Programleder i Diktafon er Annelita Meinich

Edvard Munch som vampyr  

En av bokårets mest originale bøker! Samtale med Cille Bierman under Årets bøker sendingen fra Deichman bibliotek i Oslo.

Polareventyr og erotisk besettelse  

Selma Lønning Aarø har skrevet roman om Anna Munch, som tilsynelatende var besatt av Knut Hamsun. Medieviter Espen Ytreberg har skrevet roman om Roald Amundsen. Begge forfattere debuterer i genren historisk roman. Hva har de lært om løgn og virkelighet? Samtale med Cille Bierman fra direktesending på Deichman bibliotek i Oslo.

0:00/0:00
Video player is in betaClose