Psykologbyrå

Psykologbyrå

Sweden

Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lars Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan med start 5 december. Producent Hanna Frelin Musik Anton Övling Illustration Rikard Jarl

Episodes

Om skam  

Om att leva med skam och känslan att vilja sjunka ner under jorden. Vad gör skam med oss och vad kan vi göra åt den?

Om självstöd  

Lasse och Margareta pratar om vikten av att inte glömma att stötta sig själv. 

Om personlig utveckling  

Tillsammans med veckans gäst diskuterar Lasse och Margerata vad personlig utveckling innebär både privat och proffesionellt. 

Om sorg  

Lasse och Margareta pratar om vikten av att få tillåtelse att sörja. Peter och Sten har två helt olika upplevelser av att sörja och sakna någon närstående som gått bort. 

Om jämförelse  

Lasse och Margareta pratar om hur och varför vi jämför oss med andra i situationer då vi måste prestera. Mest på jobbet men också i vår uppväxt. 

Om stress  

Hur märker man att man är för stressad? Och vad gör jag åt det? Hör Pias berättelse om när det gick för långt för henne och Lasse och Margareta ger några konkreta tips. 

 

 

Om förälskelse  

Lasse och Margareta samtalar ett ungt nyförälskad par och en medelåldersman som hittat kärlek på nytt. De samtalar om likheter och olikheter hos partnern man bli förälskad i. 

Om sympatier & antipatier  

Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om vad som gör att man gillar eller inte gillar vissa personer och hur man kan få det att funka ändå. 

Om familjekultur  

Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om hur vi påverkats av kraven och förväntningarna våra föräldrar hade på oss. Vi är uppväxta i olika tider med olika förutsättning. Vad gör det med just dig?

Om syskonroller  

Psykologerna Lasse Övling och Margareta Berggren pratar om vad man som vuxen har med sig från sin barndom. Denna gång fokuserar de på din roll i syskonskaran. Oavsett om du är storasyskon, mellanbarn, småsyskon eller ensambarn.  

0:00/0:00
Video player is in betaClose