Health & Fitness – Denmark – New podcasts

 • Award-winning ex-BBC journalist Andrew Gold interviews fascinating minds & quirky outsiders, from a Westboro Baptist Church defector and a female Mormon psychopath to Amanda Knox and Richard Dawkins...and a man who once had to eat his friends. New eps Mon & Thu.


 • Mental Succes.
  Studieværter - Søren Lynge og Per Corneliussen.
  Vi inviterer hver uge en ny gæst i studiet, som fortæller om, hvordan de skaber deres mentale succes, hvordan de kom til hvor de er i dag, og giver deres råd med til dig, dette er for dig der ønsker at ændre, optimere eller få styr på din mentale sundhed.
  Dette er serien Mental Succes - din vej til et bedre og mere positivt liv.

  Har du input, spørgsmål eller kommentarer? kontakt os på vores sociale medier.

 • Lyt med når Theis Olsen, bedre kendt som Tj, lukker op for sit skæve, sjove og hyggelige univers. TJ er kendt fra Zulu, TypicalTv og ikke mindst Instagram (@tj.holdud). Han har en autentisk, ufiltreret stil og deler gerne ud af sit liv. Fra sine kanaler beretter han bl.a. om, at være tidligere misbruger og kriminel til nu at have fundet ro som familiefar med en PTSD diagnose. Her i hans podcast vil han sammen med verdens bedste gæster, vende stort og småt. Velkommen til.

 • Forråelse kan ske alle steder. Og alle er i risiko for forråelse. Det er et af budskaberne fra Dorthe Birkmose, der er med som ekspert i alle 6 afsnit af ”Forråelsens ansigter”

  Mange har set de voldsomme dokumentarprogrammer, hvor medarbejdere i omsorgssektoren begår overgreb mod borgerne på den ene eller anden måde. De fleste husker nok episoden med den 90-årige Else på Plejehjemmet Kongsgården, der hænger i en lift og råber, at det gør ondt, mens personalet passivt ser til.

  Men forråelse handler om meget andet end voldsomme overgreb. Det kan være at vende hovedet den anden vej, når en kollega taler grimt til en borger. Eller det kan være at lade telefonen ringe, når den såkaldt besværlige pårørende ringer.

  I seks programmer går vi helt tæt på forråelsens mange udtryk og ansigter. Podcastserien vil vende perspektivet mod borgerne, de ansatte, ledere, politikere og pressen. Og vi vil i serien etablere en samtale på tværs af alle perspektiver.

  I alle 6 programmer er psykolog Dorthe Birkmose med som fast ekspert. Dorthe er psykolog og hun har beskæftiget sig med forråelse de sidste 18 år. Hun skrev i 2013 bogen ”Når Gode mennesker handler ondt”. Og hendes seneste bog ”Mennesket er motiveret” handler om, hvordan faglighed er et alternativ til forråelsen, som Dorthe ser som en form for mestringsstrategi for mennesker i afmagt.

  Podcastserien er udgivet af Socialt Indblik www.socialtindblik.dk

  Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg
  Musik: Johannes Elslo

 • PERSPEKTIVET er en podcast for dig, der ønsker at udvide din horisont, få nye perspektiver og skabe et meningsfuldt arbejdsliv.

  Tino Kjærside er uddannet Mastercoach og fysioterapeut. Til dagligt coacher han private, der ønsker at finde en ny retning i arbejdslivet. Derudover laver han mentoring for nyopstartede selvstændige, der søger at få en god opstart i deres virksomhed og så underviser han på Sofia Mannings Coachuddannelse.

  Perspektivet inviterer dig til at gå en tur, imens du lytter, da værten tror på, at vi lærer bedst i sammenspillet mellem tanker og bevægelse.

  God fornøjelse.

 • What if you could find peace in your life and hear empowering stories while also gaining tools to overcome daily challenges in just 30 minutes each week??

  Well, that’s what we do on Finding Hope: A Journey to Mediumship. Hosted by Psychic Medium Hope Taylor, every episode is an in-depth look at how to align with your soul's purpose and take action steps towards healing and living the best life you can. Hope's goal is to help you know that you truly are never alone on this journey.

 • Lyt med og få gode råd, når to dygtige eksperter sammen med vært Morten Resen svarer på spørgsmål om alle de svære problemstillinger, der dukker op, når børn oplever sygdom og død i familien. I hvert afsnit taler vi med en lytter, som har spørgsmål til eksperterne. Sidder du selv med et spørgsmål? Så skriv endelig til [email protected]

  Udgivet af Kræftens Bekæmpelse
  www.cancer.dk

 • Vigtige Snakke er en podcast, som søger at skabe refleksion og nye perspektiver. Det er en podcast, hvor jeg i hvert afsnit får besøg af en gæst, som har noget på hjertet. Et vigtigt emne for lige præcis denne person. Ud fra det taler vi sammen, min gæst får lov at dele sine perspektiver og fortælling. Det er blot gæsternes fortælling, og det er helt okay, hvis du lytter med derude og kan genkende dig i fortællingen, men har nogle andre perspektiver. Brug det du kan og lad resten gå. Det er blot perspektiver.

  Jeg er til dagligt selvstændig coach, hvor jeg støtter mennesker til at leve et liv, som de trives i. Du er velkommen til at følge med på Instagram på @mariaberry_coach eller @vigtigesnakke.

  Tak fordi du er her.

 • Kærlighedsmøder er en podcast for dig der vil noget med din seksualitet. Podcasten handler om tantra, sex og kærlighed – og vi skal mere end bare snakke om det, for tantra skal opleves og helst helt tæt på. Tantra kan noget og i podcasten vil du lære om tantriske teknikker og ritualer. Du kommer til at være vidne til den den forvandling der kan finde sted, når man elsker med et åbent hjerte med lyset tændt. Din vært hedder Alfarr og er tantrisk sex- og kærlighedscoach. Alfarr har faciliteret tnatramøder siden 2009 og driver til daglig kursusvirksomheden Tantraværkstedet hvor par og singler kan lære tantra i trygge rammer. I hvert afsnit kan du følge et kærlighedsmøde mellem to eller flere mennesker. Mød par, singler, mænd og kvinder som har det tilfælles at vi vil noget mere med seksualiteten og vil tættere på kærligheden ❤️

 • Øjeblik er en podcast lavet af Dansk Selskab for Optometri og vil fortælle om stort og småt indenfor Optometri.
  Podcasten er lavet til fagfolk og andre med interesse for synet, synsfejl og optometri.

 • Velkommen til podcasten ”Kunstnerlivets Rejse”.

  En podcast for dig der vil inspireres til et liv med muligheder fremfor begrænsninger, så du kan leve det liv du drømmer om som kunstner.

  Carina tager ud til forskellige kunstnere, hvor hun har samtaler om livets milepælshistorier, vejen til kunstnerlivet, udfordringer, glæder og passion.

  Med udgangspunkt i samtalerne, vil Carina præsentere dig for emner inden for mental sundhed og give dig konkrete værktøjer, som du kan tage i brug i din hverdag.

  Du får inspiration, håb og konkrete værktøjer til at leve det liv du drømmer om!

  Der vil udkomme ny episode hver 14. dag, om torsdagen, startende fra 17. marts 2022.

 • Det her er min historie om livet med angst. Jeg håber at min åbenhed kan hjælpe andre der lider af angst til ikke at føle sig alene, og deres pårørende og andre der interesserer sig for psykisk sygdom, med at opnå endnu bedre forståelse for angstramtes situation.

  Det er vigtigt for mig at tale åbent om hvad det vil sige at lide af angst, for det kan ikke være rigtigt at vi ikke bliver anset som “rigtige” syge.

 • En podcast om et liv med PCOS med alt hvad det indebærer. I podcasten sættes der fokus på de tanker og følelser der følger med at have PCOS, at være ufrivillig barnløs og være i fertilitetsbehandling. Jeg prøver at sætte ord på noget af det der kan være svært at sætte ord på.
  Kombineret med afsnit med motivation, værktøjer og viden som skal hjælpe dig i dit liv med PCOS. Derudover er podcasten et fællesskab hvor andre PCOS kvinder kommer ind og deler deres historie sådan at vi får sat fokus på det at have PCOS.

  Mit formål er at bryde med det tabu det kan være at være i den situation, italesætte det og sætte endnu mere fokus på det at have PCOS for den der har det, men også deres pårørende.

  Brug det du kan bruge i podcasten og lad resten gå - det er helt okay hvis alt ikke er for dig.

  Jeg er til daglig mentor for kvinder med PCOS og hjælper dem til at leve livet med PCOS i medgang og modgang. Med fokus på kost, bevægelse og et liv med større selvkærligt fokus og vaner. Til at mindske deres symptomer og øget chancer for graviditet.
  Du er meget velkommen til at følge med på instagram @miekerstine_pcosmentor

  Tak fordi du er her :)

 • Hør mere om, hvordan din hjerne fungerer - og hvad du kan gøre ved f.eks. stress, angst og depression.

 • I Ludomaniklinikkens podcastserie går psykologerne fra Ludomaniklinikken Mindwork psykologisk til værks i snakken om ludomani.
  Vi taler om alt fra udbredelsen af ludomani til hvilke situationer der kan være svære at være i og hvilke tanker, der kan føles umulige at kontrollere i forbindelse med ukontrolleret spil. Vi bruger i hvert afsnit vores faglige viden og kliniske erfaring med behandlingen af ludomani til at dele ud af både viden og råd til håndteringen af ludomani. Du får i denne podcastserie både viden, tips og tricks til hvordan du som spiller eller pårørende bedst kan forholde dig, hvis du vil gamblingen til livs.

 • Sara og de 3P’er er en podcast serie hvor jeg, psykolog Sara Spangsberg, prøver at dele en forståelse af hvordan psyken fungerer – hvordan VI fungerer, og hvordan vores oplevede virkelighed bliver til.

  For når vi forstår hvordan noget virker, så bliver vi ikke så påvirkede af det

  Den forståelse jeg taler om kaldes de tre principper, eller bare 3P, og jeg vil i denne serie forsøge at dele min forståelse af de tre principper, og min oplevelse af at leve ud fra denne forståelse.

  Jeg har også podcast serien Dramadronningen på 1. hvor jeg, sammen med ugens gæst og med udgangspunkt i vores tossede tanker, præsenterer 3P forståelsen.

 • Podcasten prøver at give svar på de store og svære spørgsmål, der rammer mennesker med epilepsi og deres pårørende.

  I hvert afsnit inviterer vi førende læger, forskere og sundhedspersonale til en samtale, der gør dig klogere på epilepsi i alle dens former.

  Epilepsi podcasten er udgivet af Epilepsiforeningen

 • First This is a short mindfulness and meditation podcast by Kathryn Nicolai, creator of Nothing Much Happens. Take ten minutes to settle your mind, observe your breath and be gently lead through a meditation practice.
  First this, then that.

 • 'Vi er alle pårørende' er en podcastserie, der har fokus på at give dig viden og inspiration. Du vil møde pårørende, fagprofessionelle og andre spændende mennesker, der ligesom mig brænder for at hjælpe og støtte pårørende til at stå stærkt i sig selv.
  Podcasten er en del af Pårørendeklubben.
  Vi taler om: Fremtidens pårørende, sorg, magiske øjeblikke, bedre inddragelse af pårørende … m.m.

 • Hvordan skaber vi et endnu bedre sundhedsvæsen?
  Og hvordan skaber vi mere værdi for både borgere, patienter og personalet i de danske kommuner og regioner?

  Podcasten FORBEDRINGER sætter i fem afsnit fokus på, hvordan du systematisk kan arbejde med at forbedre kvalitet og patientsikkerhed i sundhedsvæsenet. I hvert afsnit bliver du præsenteret for konkrete eksempler fra hele landet, og du kan finde inspiration i de mange guldkorn, de erfarne fagfolk kommer med.

  Lyt med når Vibeke Rischel, vicedirektør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og Lars Oberländer, chefkonsulent på Odense Universitetshospital, introducerer dig for alt det forbedringsarbejde, der foregår i Danmark.

  Podcasten er skabt i samarbejde med Lukas Bjerg, producent i LYDTRYK.

 • Nørd selvværd med Astrid Mellin (og hendes gæster)
  Vi snakker om en masse emner inden for personlig udvikling, både om at være bange for den dårlige stemning, om at føle sig afvist, om at have et stort kontrolbehov, om morrollen og om hvordan vi konkret kan øve os i at tage ansvar for vores følelser og behov.

  Følg med på instagram @astridmellin

  Astrid Mellin har i 2021 stiftet selvværdsmentoruddannelsen hvor der bliver uddannet selvværdsmentorer der kan hjælpe andre med at arbejde med deres usikkerhed, indre kritikerstemme, tankemylder og mindreværdsfølelser.