Episodit
-
Kronan är historiskt svag, säger vi. Är den det? Och vad styr egentligen kronans värde? Vår slutsats är att kronan i nuläget är undervärderad vilket betyder att den bör stärkas framöver. Men det finns också mer strukturella och även en oförklarad trend i kronans försvagning i ett längre perspektiv. Så länge osäkerheten kring konjunkturen består, och så länge inflationsbekämpningen och räntor i olika grad avviker från det normala i olika länder är vår bedömning att kronan kommer vara svag. Men på några års sikt ser vi framför oss en nivå runt 8,50 kr mot dollarn och 10 kr mot euron. Som grädden på moset pratar vi om Riksbankens räntebesked som vadade i en uttalad kronkurspolitik genom att säga att aktiv QT åtminstone delvis syftar till att stärka kronan.
-
Puuttuva jakso?
-
Christina Nyman (chefsekonom) och Mattias Sundling (aktiestrateg) pratar om investerarresan till USA och deras intryck.
-
Chefsekonom Christina Nyman diskuterar privatekonomiska konsekvenser av stigande inflation/energipriser och räntor, bostadsmarknad och hållbarhet tillsammans med Helena Bornevall, senior ekonom och Josefin Johansson, hållbarhetsanalytiker.
-
Erik Meyersson, senior ekonom Handelsbanken, diskuterar läget i Ukraina med Jan Ångström, professor i krigsvetenskap vid försvarshögskolan och docent i freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet.
Moderator: Lars Henriksson, senior valutastrateg, Handelsbanken. -
Handelsbankens Makroekonomer diskuterar delar av ny Konjunkturprognos
-
Amerikansk penningpolitik - vad ser Federal Reserve på instrumentbrädan när den nu överväger att lätta på gasen?
-
Christina Nyman diskuterar detaljhandeln med aktieanalytiker Nicklas Skogman samt makroanalytiker Helena Bornevall och Johan Löf
- Näytä enemmän