Agneta Podcasts
-
Lotta Bromé ringer Janne Josefsson och ställer den klassiska frågorna: hur blir nya säsongen av podden och hur går det med kärleken?
Fredrik Snellman forskar på ålderism vid Umeå universitet.
Författaren Emma Hambergs revisor rynkar på ögonbrynen åt att hon lägger ned succén om Agneta.
Mimmi har vårkänslor i Växjö, Anders Persson docent i statsvetenskap uppdaterar kring händelserna i Israel och Palestina. Kevin bygger ett jordskepp i Falköping.
Varmt välkommen till Halv Tre med Lotta Bromé i Mix Megapol. -
Ewa och Ofelia pratar om att vi ser fram emot vårens utgivning. Kan det också bota Ewas lässvacka? Böcker vi tipsar om i det här avsnittet bland annat:
Svartstick av Sara Paborn
Sällskapsmänniskor av Candice Carty-Williams (skrev också Queenie)
Ett otänkbart öde av Simona Ahrnstedt
Den oavslutade litteraturen: En essä om allt som inte blev klart av Kristoffer Leandoer
Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert
Huset i det blommande trädet av Holly Martin
Tröstebok för dig som är deppig av Elsa Janni
Farväl Söderberga av Eli Åhman Owetz
Under stjärnorna i Paris av Karolina Schützer
Au Revoir Agneta av Emma Hamberg
201 Hälsohacks av Sofia Ståhl
Aldrig mer trött av Pia Norup
Vardagsvackert & Festfyrverkeri av Helena Lyth
Sticklingar, krukväxter & frön - ute och inne av Susanna Rosén
Virka rutor av Margit Walsö
med flera härliga lästips... -
Temat för kvällen är: Vad har du haft på magen?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.
I kvällens avsnitt pratar vi med Agneta som fått en blodigel på magen. Kalle fick en näradödenupplevelse med en kokosnöt i magområdet. Och Bosse har tatuerat en råtta på magen där "gumpen" är naveln.
Vi pratar också om att det går att brygga öl på navelludd. Och Flygel och Fogde förbereder sig på att cykla runt Vättern.
-
I Sverige ökar dödligheten i covid-19. I Kina är situationen oklar kring vilka virusvarianter som sprids. Men en ny undervariant av omikron tycks få fäste i USA. Experter svarar på lyssnarnas frågor om hur man ska tänka kring smittspridning, vaccin och symtom.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Det handlar bland annat om en 88-årig tennisspelare som undrar över hur han reagerat på covid, eller om Agneta som vill ha bättre koll på utbytet av information med Kina. Och en kritisk lyssnare som undrar hur Folkhälsomyndigheten kan fortsätta att propagera för vaccination när 100 000 biverkningar har inrapporterats.
De som svarar på lyssnarfrågorna är Erik Sturegård, som är sakkunnig läkare på Folkhälsomyndigheten och klinisk virolog, Magnus Gisslen, professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset, Helena Hervius Askling, docent i infektionssjukdomar vid Karolinska institutet och överläkare i infektionssjukdomar på Akademiskt Specialistcentrum, Region Sthlm samt ordförande för svenska infektionsläkarföreningens vaccingrupp.
Programledare och producent Annika Östman
[email protected] -
Vi ber lyssnarna öppna upp sina väskor handväskor, magväskor, resväskor, ryggsäckar, alla väskor är välkomna bara vi får veta vad som finns däri.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Ett nyfiket och underhållande aktualitetsprogram med lyssnaren i fokus.
Tobbe Ek från Aftonbladet berättar om hur hans familj brukar smyga ner saker i hans väska när han ska ut och resa.
Lyssnaren Kerstin brukade lifta med peppar i väskan, medan Agneta hittade en död råtta i sin. Och så tävlar vi i Nyhet eller bullshit.
I extramaterialet blir det julmustquiz och så pratar vi tjejväskor och om att inte orka packa upp sina väskor. Dessutom berättar Sarit om ett väldigt speciellt veterinärbesök.
-
Favorit i repris med Agneta Sjödin där vi pratar om livet, den inre resan, träning och hälsa. Hon delar sina tankar, sina erfarenheter och sin klokskap i det här samtalet. Jag tror dem flesta känner igen Agneta från tv-rutan där hon har jobbat som programledare i 30 år. Agneta jobbar även som författare där hon har skrivit böckerna som ”Från hjärtat”, "Av egen kraft" och "Så in i själen" samt hennes nyaste bok ”Våga välja nya vägar” Hon driver också podden som heter ”Så in i själen”
I det här avsnittet pratar vi om vikten att ta hand om sig själv och att älska sig själv. Hur man kan stärka sin självkänsla och ta sig förbi jobbiga tankar. Agneta berättar om hur hon kom in på sin inre resa. Vad den inre resan betyder för Agneta och hur hon har fått tecken i sitt liv som hon har följt. Vi pratar om mening, drömmar, attraktionslagen och hur vi kan göra skillnad. Agneta berättar om hur träningen har sett ut i hennes liv och om hur programmet 16 weeks of hell har påverkat henne. okej Det här är ett riktigt bra samtal om livet, personlig utveckling och den inre resa.
@agnetasjodin
@kimschoultz
-
Författaren till succéromanen Je m'appelle Agneta berättar om kärleken till Frankrike, om maten, sinnligheten och vikten av att umgås. Och att det går utmärkt att leva på samma sätt här hemma.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Kärlek till det franska går tillbaks till barndomens resor med familjen. Av någon anledning gjorde Frankrike starkast intryck.
Men nyckeln in i det franska var när Emma Hamberg på senare år blev ihop med en kille med en stor fransk släkt.
- Jag kom in i en värld som på riktigt har förändrat mig, säger hon.
Ett liv med långa middagar och luncher som håller på till långt in på natten.
De upplevelserna ledde till såväl romanen Je m'appell Agneta, som den nya boken Au pif. En kokbok som också berättar mer om livet i det gamla kloster i södra Frankrike som stod modell för romanen.
Med böckerna vill Emma inspirera oss till att hitta en liknande livsstil.
- Sinnlighet. Att duka vackert, att gå de vackraste omvägarna, äta gott och inte bara tänka på att det ska vara nyttigt.
- Fransmän och svenskar lever lika länge, berättar hon. Vi äter nyttigt, är livrädda för smör, vin och ostar. Och träningen går före långa middagar. Fransmännen är skeptiska till sport, äter ost varje dag, dricker massor med vin, kanske till och med tar en morgoncigarett till sitt kaffe. Och ändå lever de lika länge som oss.
- Den magiska ingrediensen i det franska livet är att de äter tillsammans. Tillsammans är nyttigare än allt det andra.
-
Agneta Nyholm är en av den svenska Feng Shuins största pionjärer. Hon är författaren som skrivit ett stort antal böcker om Feng Shui och hon startade dessutom Nordic School of Feng Shui, skolan där jag utbildat mig. Idag driver hon Sofiainstitutet med School of Graceful living. Agneta delar i detta avsnitt med sig av sin enorma kunskapsbank och svarar på både mina och mina följares frågor. Vad är wabi sabi och graceful living och hur hänger det ihop med Feng Shui? Vad står begreppen "so within, so without" samt "misery loves company" för och varför accelererar och förhöjs energin så extremt mycket på t.ex. en fotbollsarena? Detta och MYCKET mer får du veta i avsnittet!
Den 3 november 2022 startar onlinekursen ”besjäla ditt hem” på som jag varmt rekommenderar!
Läs mer på School of Graceful Livings hemsida, tryck HÄR. -
Podden In Spirits Service är din guide på resan när du längtar efter något mer i livet och den längtan vill manifestera sig i formen av ett eget företag. För dig som vill uppleva mer livsglädje och en känsla av djupare mening. Som vill gå från rädsla för ekonomi, marknadsföring och teknik till trygghet och tillit till att du är hållen och vägledd på din företagar-resa av en högre vis kraft som VET vad som är för ditt och världens högsta bästa. Oavsett om du redan har startat ditt företag eller bara har börjat nosa på tanken om eget företag, finns här inspiration, verktyg och tips.
⚜️
Själasystrar – medlemskap för kvinnliga företagare
Det krävs mod, tillit och tålamod för att driva eget företag. Och ensam är inte starkast.
I Själasystrar finns stöd och support, andlighet och praktik blandat. Allt för att du ska tryggt kunna vara dig själv, lyssna på din själ och våga följa det som är rätt för just dig. Träffar live, inspelat material och gruppforum. Med den shamanska energimedicinen som bas, mixar vi skuggarbete med rent tekniska utmaningar.
Här är vi som varsin Ferdinand under varsin korkek, fast vi befinner oss på samma äng och håller varandra på resan. Fram till och med sista juni kan du kliva in i systerskapet. Läs mer här.
⚜️
Agneta Wahlström Ihr heter jag som driver podden Nyckeln till frihet.
Jag har gått från att känna mig som en utomjording till att känna mig hemma hos mig själv med en magisk relation till min inre visa kvinna. Med andra ord talar jag av egen erfarenhet när jag säger att din största styrka är den du innerst inne är.
Oavsett vilken personlighetstyp du har är det oerhört viktigt att vara den du är. Att vara sann med dig själv. När du stadigt står i ditt jag – och agerar därefter – levererar du en oerhört stark energi. En energi som leder dig till det liv du längtar efter.
För mig har shamansk energimedicin varit avgörande för att:
✨ bli trygg och stark i mig själv
✨ hitta min grej
✨ modigt våga följa det min inre vishet guidar mig till
Allt både privat och som företagare.
Och det är precis det här jag gör – guidar introverta kvinnor att hitta sin grej, sin inre vishet. Och jag gör det på ett sätt som passar just dig. Så att du känner dig trygg. Jag erbjuder gemenskap i ett systerskap, enskilda sessioner eller guidning om du vill göra jobbet själv. Du väljer helt enkelt.
Allt i livet är energi och genom att skifta din egen kan du skapa stordåd i ditt liv. När du gör vad som krävs för att komma hem till dig själv blir du en skapande magnet och kan ta dina första steg mot att göra verklighet av dina drömmar.
Mitt hemma på internet hittar du här. Jag finns även på Instagram, Facebook och LinkedIn.
-
De brukade ligga i drivor i fruktavdelningarna. Nu är de nästan helt borta. När vi gräver i frågan ser vi att utvecklingen går flera decennier tillbaka. Och beror på flera olika orsaker.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Att köpa utländska plommon är ett hazardspel. Och oftast blir det förlust. De är hård, sura och omogna. Har man tur kan de bli aningen mer mogna om de får ligga ett tag. Eller så blir de bara osmakliga på ett annat sätt.
Svenska plommon är saftiga, söta och mogna. Om man lyckas hitta dem.
Vi pratar med forskare, odlare och handlare i jakten på svar.
- De är svårodlade och svårplockade eftersom de har ett så litet tidsfönster, säger Agneta och Jan Regnér, som har en fruktodling i Veddige i norra Halland.
När plommonen är mogna måste de plockas genast och sedan måste de snabbt komma till konsument innan de blir dåliga.
2003 hade Agneta och Jan 200 plommonträd i sin odling. Idag odlar de inga plommon.
Under de senaste 20 åren har antalet odlare och arealen med plommon halverats.
- Plommon är känsligare än ägg, säger Kimmo Rumpunen, forskare och växtförädlare på Sveriges Lanbruksuniversitet, SLU. De är svårodlade, det är arbetsintensivt, och så angrips de ofta av plommonvecklaren.
Det saknas för närvarande ett effektivt växtskyddsmedel mot fjärilslarven som snabbt kan förstöra stora delar av skörden. Den svenska marknaden är så liten att växtskyddsföretagen inte är så intresserade av att ta på sig kostnaden att få nya medel godkända.
- Importerade plommon har tagit över, men många tycker att nektariner och persikor är godare, säger Kirsten Jensen, rådgivare på länsstyrelsen i Västra Götaland.
- De äldre kunderna frågar efter svenska plommon, säger David Cruz, ansvarig för fruktavdelningen på ICA Maxi Helsingborg.
De importerade plommonen dominerar i butiken, men där finns också svenska plommon. De ligger i kylhyllan för att hålla längre.
-
I veckans avsnitt är ordet frihet i centrum och Åsa utforskar tillsammans med Agneta Sjödin vad ordet verkligen betyder. Agneta berättar öppet om sina tankar och sina resor i sitt eget sinne. Hur gör man för att skapa ett liv där man har frihet att känna lust och längtan inför nästa utmaning, inför nästa dag, här och nu?
Tack för att du lyssnar och välkommen till ännu ett avsnitt av Glasklart!
Med: Åsa Nyvall
Producent, redigering: Micke Solkulle
Produktionsbolag: polpo play
www.polpoplay.comHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Är du introvert och drar dig för att kliva fram i rampljuset och möta dina potentiella kunder? Det finns många saker som kan hålla oss tillbaka från att hjälpa dem vi vill hjälpa och att inte våga vara tillräckligt tydlig med vem vi riktar oss till och vad vi kan erbjuda är ett vanligt hinder.
En som har tagit sig runt det är Agneta Wahlström Ihr som är en av medlemmarna i Solopreneurerna. Agneta har nu utvecklar sin andra medlemstjänst utifrån de erfarenheter hon gjort sig i den första. Hon har märkt vilken skillnad det gör när vi inte skyggar från vårt budskap utan kliver fram med mod och tydlighet. -
Agneta Sjödin blev förvånad, precis som många av oss blir, när hon förstod att hon var i klimakteriet. Har man haft mycket pms kan det först vara svårt att veta vad som var vad. Något motvilligt ställde hon upp på att tala om sitt klimakterium, med Åsa Melin, i Klimakteriepodden i slutet av 2019. Hon tyckte hon talat klart, gått vidare, fått styr på det. Men att som offentlig tala om sina utmaningar ger kraft och styrka åt många andra. Mycket har hänt, men det är fortfarande mycket tabu och förlegade tankar kopplade till kvinnans klimakterium. Vad som är klart är att ens inställning påverkar, Agneta är lösningsorienterad och har mycket sunt förnuft vilket hon hade nytta av när hon successivt tog sig an klimakteriet. Ett öppet och personligt samtal som först sändes november 2019.
Läs mer på www.klimakteriepodden.se
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Författaren som håller döden hårt i ena handen för då känner hon livet så starkt i den andra.
Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.
Emma Hamberg är en av Sveriges mest lästa författare. Hon vann Stora ljudbokspriset 2022 i kategorin Feelgood med sin bok ”Je m'appelle Agneta”. Hon är även aktuell med kokboken ”Au pif!” som är en utforskning av livsnjuteri.
Hon började som serietecknare med serien ”Singel i stan” och har efter det släppt tonårsboken ”Linas kvällsbok” som blev en klassiker för tonåringar. Emma Hamberg har också skrivit Rosengädda-serien och gett ut flera kokböcker.
Emma Hamberg om sitt Sommarprat:– Mitt Sommar handlar om hur man blir en sån som läser nekrologer till frukost, fyller anteckningsböcker med sanna kärlekshistorier, håller döden hårt i ena handen och livet lika hårt i den andra.
Producent: Erika Strand-Berglund
Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play
-
Funderar du på att vandra med din hund i sommar? Undrar du vad du behöver tänka på eller vad du behöver ha med dig? Och hur är det egentligen att vandra med en valp? Avsnittet gästas av Kristian Johnsson Berger, tjänstehundsofficer inom försvarsmakten med lång erfarenhet av att vandra med hund. Med oss har vi också Agneta Olsson, projektledare för Svenska Brukshundklubbens projekt Allesvansrätten. Kristian delar med sig om tips och trix för när du vandrar med hund och Agneta pratar om initiativet Allesvansrätten och vad det innebär i praktiken. Dessutom ett specialinslag med Gunnar Lagneström som arbetat med tjänstehund i över 30 år.
Hundägarpodden är en podcast av Svenska Brukshundklubben om hundar, för hundägare. Varannan vecka släpps ett nytt avsnitt med spännande ämnen och gäster.
Ansvarig utgivare: Ulrika Norell
- Näytä enemmän