Episodes
-
Må du kunne noe om helseteknologi for å investere i det? I studio er leder av venturefondet Hadean, Ingrid Teigland Akay, og medisinsk leder Kari Myren i Oncoinvent.
Petter og Per får innsikt i hvordan helseteknologien beveger seg fremover og hva som skal til for å finne de selskapene i bransjen som kan gi avkastning. -
Episodes manquant?
-
I denne episoden smeller det! Engasjementet er å til å ta å føle på når Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft AS og Bjarne Schieldrop, råvareanalytiker i SEB, forteller om hvordan det er en tragedie i menneskehetens historie om vi ikke bruker energiteknologien vi har nå til å gjøre noe med klimakrisen. Men er ikke atomkraft farlig?
-
2023 byr på kommune- og fylkestingsvalg, med både krig i Europa og strømkrise som bakteppe. Fredrik Solvang, programleder for Debatten på NRK, og Siv Sandvik, politisk redaktør i Adresseavisen er på besøk i studio denne uken. Vi snakker om hva som er på den norske agendaen, medienes rolle i politiske maktkamper og hva som er god debatt-etikette.
-
Dagens Næringsliv kårer Norges raskest voksende bedrifter - Gasellebedriftene. I den anledning er DNs sjefredaktør og administrerende direktør Janne Johannessen på besøk sammen med gründeren av gasellebedriften Tibber, Edgeir Vårdal Aksnes. Janne forteller om hvorfor Gasellebedriftene er viktige for Norge, og Edgeir spør Petter om når han skal flytte ut av Norge.
-
Vi nærmer oss slutten av 2022, og Petter og Per reflekterer over året som har gått.
-
Tregere utvikling, økte kostnader og manglende evne til å ta beslutninger. En grundig undersøkelse fra konsulenthuset Boston Consulting Group retter søkelyset mot hvor skadelig hybridkontor er for vekst og omstilling. Vi diskuterer problemstillingen med managing partner Erik Flinck i BCG Sverige.
-
Noen liker risiko, andre hater det. Men uansett hvor mye av det du er komfortabel med, handler det i bunn og grunn om å ta sjanser med kontroll. Vi har snakket om å tørre å ta risiko med adm.dir. Tom Einar Jensen i FREYR Battery og mentaltrener Bjørn Mannsverk.
-
Filantropi har fått mye oppmerksomhet de siste årene, men nordmenn gir langt mindre enn i de fleste andre land. Er det dugnadsånden eller skattereglene er grunnen?
Vi prater med styreleder Elisabeth Grieg i Grieg Maturitas og grunnlegger Ingrid Stange i Partnership for Change. -
Denne uken møtes verdensledere og næringslivstopper i Sharm-El-Sheik for årets klimatoppmøte. Samlingen er den 27. i rekken, og ambisjonen er å bli enige om hvordan man skal nå Paris-avtalens mål om å begrense global oppvarming til under to grader.
Vi har snakket med Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge, og Steffen Kallbekken, forskningsleder i CICERO. -
Krig i Ukraina, høy inflasjon og flere rentehevinger har skapt store svingninger i aksjemarkedet i år. Hos mange investorer råder pessimismen, og det er stor sjanse for fortsatt urolige markeder. Hvor ille står det egentlig til og hvor bør man putte pengene sine nå? Vi snakker med sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB og porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.
-
Næringsminister Jan Christian Vestre har lagt frem regjeringens eierskapsmelding. Staten har direkte eierskap, forvaltet gjennom departementene, i 70 selskaper. Hvordan påvirker dette norsk næringsliv og hvilke fordeler har selskaper som er eid av Norge AS?
Vi har tatt diskusjonen med Monica Mæland, tidligere næringsminister og partner i Schjødt, og Philipp Engedal, administrerende direktør i Flytoget. -
I en verden hvor geopolitisk risiko øker, og globaliseringen bremser kan det være fristende å se bort fra fremvoksende markeder og flytte investeringer til opplevde trygge havner i mer nærliggende markeder. Hvordan velger man da investeringsobjekter? Hvordan har fremvoksende markeder prestert den siste tiden? Og hvor stor risiko tar man egentlig?
Vi har pratet med Andreas Davidsen, Senior Investment Manager og VP i Norfund, og Joakim Askenstedt Embu, forvalter av KLP Fremvoksende Markeder Indeks. -
Sist uke ble statsbudsjettet presentert til kollektiv jammer og klagesang fra et samlet næringsliv. Men er statsbudsjettet virkelig så næringsfiendtlig som de skal ha det til? Og hvordan vil budsjettet egentlig påvirke den gjengse nordmann?
Vi inviterte NHO-sjef Ole Erik Almlid og Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea, for å få svar på spørsmålene og lære mer om statsbudsjettet. -
Academic Work har kåret landets mest attraktive arbeidsgivere og hvilke egenskaper som er viktigst for unge talenter i valg av arbeidsgiver.
Vipps er blant selskapene som scorer høyt, og vi inviterte sjefen Rune Garborg for å lære mer om hvordan de jobber med å gjøre seg attraktiv. Han møter nyutdannede Pernille Wold Kaspersen, som deler hva hennes generasjon ser etter i en fremtidig arbeidsplass -
De siste ti årene har natur- og værskader ført til erstatninger på over 28 milliarder kroner. Risikoen for store vær- og naturskader øker. Hvem skal ta regninga når ekstremværet blir enda mer ekstremt i årene som kommer?
Hvordan forholder forsikringsselskapene seg til dette? Og hva gjør staten? Vi snakker med Kjetil Lund, direktør for Norges vassdrags- og energidirektorat, og Turid Grotmoll, administrerende direktør i Fremtind.
🎙Truls Johansen - Montre plus