Sofia S Podcasts

 • " Pier Antonio Panzeri – hjärnan bakom de misstänkta mutuppläggen – har erkänt allt. Det räckte nämligen att polisen antydde att Panzeris dotter skulle skickas till Belgien och åtalas för att han skulle börja tala. Nu sjunger han som en kanariefågel.

  Panzeri har gått med på att samarbeta med de belgiska åklagarna mot ett mildare straff, och berätta hur de ekonomiska arrangemangen ska ha sett ut med Qatar och Marocko – och kanske fler länder. Han ska också avslöja namnen på alla personer som ingått i hans nätverk, eller tagit emot pengar.

  Han har redan slängt Marc Tarabella till vargarna. Totalt ska den belgiska politikern ha fått uppemot 140 000 euro för att tala väl om Qatar.

  – Jag brukade överlämna pengarna till Tarabella på olika ställen. Pengarna låg i en papperspåse. Han fick omkring 20 000 euro varje gång, sade den misstänkte i ett polisförhör.

  Panzeri antydde också att om han var hjärnan bakom mutskandalen så var han inte den enda, och att fler huvuden kan rulla innan han sjungit klart."

  Ser lovande ut för CIA/EU-projektet...

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • " Pier Antonio Panzeri – hjärnan bakom de misstänkta mutuppläggen – har erkänt allt. Det räckte nämligen att polisen antydde att Panzeris dotter skulle skickas till Belgien och åtalas för att han skulle börja tala. Nu sjunger han som en kanariefågel. Panzeri har gått med på att samarbeta med de belgiska åklagarna mot ett mildare straff, och berätta hur de ekonomiska arrangemangen ska ha sett ut med Qatar och Marocko – och kanske fler länder. Han ska också avslöja namnen på alla personer som ingått i hans nätverk, eller tagit emot pengar. Han har redan slängt Marc Tarabella till vargarna. Totalt ska den belgiska politikern ha fått uppemot 140 000 euro för att tala väl om Qatar. – Jag brukade överlämna pengarna till Tarabella på olika ställen. Pengarna låg i en papperspåse. Han fick omkring 20 000 euro varje gång, sade den misstänkte i ett polisförhör. Panzeri antydde också att om han var hjärnan bakom mutskandalen så var han inte den enda, och att fler huvuden kan rulla innan han sjungit klart." Ser lovande ut för CIA/EU-projektet... #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Att exponera den djupa statens paladiner kan vara ett riktigt skitjobb, men någon måste ju göra det...
  Adam Schiff anklagas för att ha läckt hemligstämplad information av tidigare CIA-chef
  Demokraternas representant Adam Schiff (D-CA) har anklagats för att ha läckt hemligstämplad information av den tidigare chefen för CIA.
  Tidigare utrikesminister Mike Pompeo sa att han vet att Schiff "läckte sekretessbelagd information som hade lämnats till honom."
  Pompeo sa att han blev medveten om Schiffs läckage medan han tjänstgjorde som både CIA-chef och som president Donald Trumps utrikesminister.
  Anklagelsen från Pompeo kommer efter att den republikanske talmannen Kevin McCarthy (R-CA) blockerade Schiffs utnämning att stanna kvar i parlamentets underrättelsekommitté.
  Schiff hade varit ordförande för Intel-kommittén de senaste fyra åren.
  McCarthy sa att han blockerade Schiff på grund av nationella säkerhetsproblem.
  "Under min tid som CIA-chef och utrikesminister vet jag att han läckte hemligstämplad information som hade lämnats till honom", sa Pompeo på Fox News på onsdagen.
  Pompeo erbjöd inga detaljer, men han insisterade på att problemet var tillräckligt illa för att begränsa vad han delade med kongressen.
  För att understryka vilken allvarlig anklagelse det är, pressade "Outnumbered"-medvärden Emily Compagno Pompeo på varför det inte har funnits ansvar om sådana läckor skulle vara "ett brott åtminstone, upp till förräderi."
  "Det är en komplicerad process, eller hur? Det är svårt att fastställa exakt vad som hände, sa Pompeo.
  Men jag kunde berätta att när vi gav information till honom och hans personal så hamnade det på platser där det inte borde ha varit med oroväckande regelbundenhet.
  "Vi kunde se det. Till slut bestämde jag mig för att jag höll tillbaka information från dem som ett resultat.
  Pompeo är inte den första underrättelseledaren i Trump-administrationen som anklagar Schiff för att ha läckt hemligstämplad information.

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • J.R.R. Tolkien föddes i det gamla koloniala Sydafrika år 1892.
  Släkten Tolkien kom ursprungligen från Sachsen.
  • Hans pappa arbetade för Bank of America i Sydafrika.
  • Signalunderrättelseofficer under världskrigen.
  • Debatterade ofta det valutafinansiella systemet.
  • Professor i anglosaxiska i Oxford.
  • Flytande i nordiska språk inklusive svenska.

  Det är också de nordiska språken som ligger till grund för hans eget språk som han införlivat i Sagan om ringen.

  Tolkien visste en del om det moderna krigets beståndsdelar:
  • Kinetisk militär verksamhet
  • Ekonomi
  • Informationshantering

  Han visste även en hel del om Sverige och hans böcker är fyllda med metaforer.
  Men det är klart, allting kan ju vara slumpen…

  Idag är det onsdagsmys!

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Ja även detta opinionsbildningspris sjunger ju på sista vers...

  Donald Trump:

  "Du måste förstå, David - och jag förklarar detta för henne också, jag förklarar för vem som helst, jag var under belägring av den falska Rysslands-, Rysslands-, Rysslandsutredningen och Mueller-bluffen och alla dessa saker. Jag var under belägring och jag måste slå tillbaka. Så vissa människor skulle säga, wow, varför bråkar han alltid? Jo, du måste kämpa annars skulle du göra det – jag sparkade Comey, jag blev av med McCabe och alla dessa människor som var så hemska att jag menar bara hemskt för vårt land och många av dem och många andra, och slog Deep State.

  Jag kämpar mot Deep State och vinner. Du kan inte bara vara en riktig, jag tycker att jag är en väldigt trevlig person men om vi ska vinna måste vi vara tuffa och vi måste slå tillbaka. Och återigen var jag under belägring och jag förklarade att för folk så fort jag förklarade det så håller de alltid med. Och illegal belägring. Det kom precis ut i Twitter-filer att situationen i Ryssland var en total bluff. Vi visste det ändå, men det var en total bluff och nu erkänner de det alla och de borde ärligt talat ge tillbaka sina Pulitzer Awards.

  De fick Pulitzer-priset för att rapportera om Ryssland och rapporteringen var exakt de falska nyhetsmedierna och Washington Post och New York Times och rapporteringen om Ryssland var faktiskt helt fel. Det var precis tvärtom. Och de borde lämna tillbaka dem och vi är faktiskt i en rättstvist med Pulitzer Foundation om det eftersom vi tycker att det är löjligt att de ger Pulitzerpriset till människor, de har fel, och nu är det allt de har fel. Så låt oss se vad som händer. För att de tappade mycket trovärdighet, Pulitzer.

  Så det är, jag menar, i grund och botten måste du slå tillbaka och när du slår tillbaka, vill jag slåss för att vinna, jag vill vinna för landet, jag vill vinna för folket och jag kunde se att Kellyanne sa att han var t väldigt trevligt men jag vill inte vara snäll. Det här är människor som är ligister. De är väldigt sjuka och väldigt dåliga människor och om jag slår tillbaka så låter du inte så trevlig som du borde men vi vinner alla tillsammans. Make America Great Again"

  - Pulitzerpriset är den mest prestigefyllda nationella utmärkelsen i USA för prestationer inom tryckt journalistik, onlinejournalistik, litteratur, dramatik och musikalisk komposition. Det instiftades 1917 till minne av journalisten och tidningsmannen Joseph Pulitzer, som hade gjort sig förmögen som tidningsutgivare. Priset administreras av Columbia University.

  Priset delas ut årligen i 21 olika kategorier, bland andra undersökande journalistik, kritik, historia och fotografi.

  101 Nobelpristagare har varit knutna till universitetet som studenter, lärare eller personal. Columbia är en av de fjorton grundmedlemmarna i Association of American Universities och var den första skolan i USA att bevilja titeln M.D. (Med. dr). Noterbara alumner och tidigare studenter vid universitetet och vid dess föregångare, King's College, inkluderar fem amerikanska grundlagsfäder, nio domare i USA:s högsta domstol, 20 nu levande miljardärer, 28 Oscarsvinnare och 29 statschefer, däribland tre amerikanska presidenter - Franklin Delano Roosevelt, Theodore Roosevelt, Barack Obama.

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Ja även detta opinionsbildningspris sjunger ju på sista vers... Donald Trump: "Du måste förstå, David - och jag förklarar detta för henne också, jag förklarar för vem som helst, jag var under belägring av den falska Rysslands-, Rysslands-, Rysslandsutredningen och Mueller-bluffen och alla dessa saker. Jag var under belägring och jag måste slå tillbaka. Så vissa människor skulle säga, wow, varför bråkar han alltid? Jo, du måste kämpa annars skulle du göra det – jag sparkade Comey, jag blev av med McCabe och alla dessa människor som var så hemska att jag menar bara hemskt för vårt land och många av dem och många andra, och slog Deep State. Jag kämpar mot Deep State och vinner. Du kan inte bara vara en riktig, jag tycker att jag är en väldigt trevlig person men om vi ska vinna måste vi vara tuffa och vi måste slå tillbaka. Och återigen var jag under belägring och jag förklarade att för folk så fort jag förklarade det så håller de alltid med. Och illegal belägring. Det kom precis ut i Twitter-filer att situationen i Ryssland var en total bluff. Vi visste det ändå, men det var en total bluff och nu erkänner de det alla och de borde ärligt talat ge tillbaka sina Pulitzer Awards. De fick Pulitzer-priset för att rapportera om Ryssland och rapporteringen var exakt de falska nyhetsmedierna och Washington Post och New York Times och rapporteringen om Ryssland var faktiskt helt fel. Det var precis tvärtom. Och de borde lämna tillbaka dem och vi är faktiskt i en rättstvist med Pulitzer Foundation om det eftersom vi tycker att det är löjligt att de ger Pulitzerpriset till människor, de har fel, och nu är det allt de har fel. Så låt oss se vad som händer. För att de tappade mycket trovärdighet, Pulitzer. Så det är, jag menar, i grund och botten måste du slå tillbaka och när du slår tillbaka, vill jag slåss för att vinna, jag vill vinna för landet, jag vill vinna för folket och jag kunde se att Kellyanne sa att han var t väldigt trevligt men jag vill inte vara snäll. Det här är människor som är ligister. De är väldigt sjuka och väldigt dåliga människor och om jag slår tillbaka så låter du inte så trevlig som du borde men vi vinner alla tillsammans. Make America Great Again" - Pulitzerpriset är den mest prestigefyllda nationella utmärkelsen i USA för prestationer inom tryckt journalistik, onlinejournalistik, litteratur, dramatik och musikalisk komposition. Det instiftades 1917 till minne av journalisten och tidningsmannen Joseph Pulitzer, som hade gjort sig förmögen som tidningsutgivare. Priset administreras av Columbia University. Priset delas ut årligen i 21 olika kategorier, bland andra undersökande journalistik, kritik, historia och fotografi. 101 Nobelpristagare har varit knutna till universitetet som studenter, lärare eller personal. Columbia är en av de fjorton grundmedlemmarna i Association of American Universities och var den första skolan i USA att bevilja titeln M.D. (Med. dr). Noterbara alumner och tidigare studenter vid universitetet och vid dess föregångare, King's College, inkluderar fem amerikanska grundlagsfäder, nio domare i USA:s högsta domstol, 20 nu levande miljardärer, 28 Oscarsvinnare och 29 statschefer, däribland tre amerikanska presidenter - Franklin Delano Roosevelt, Theodore Roosevelt, Barack Obama. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • När successionsordningen kommer på temat medialt, samtidigt som SVT lanserar en dokumentär som heter ”Sveriges sista kungar” och det framkommer mer öppet att Victoria , gift med Gustav V - höll sig med älskare. Den svenska drottningen var olycklig i sitt äktenskap – och fann kärleken hos sin älskare i Italien. Det var i decennier en offentlig hemlighet att Victoria, maka till kung Gustaf V, var otrogen och tillbringade mesta tiden med sin läkare Axel Munthe. Redan tidigt misstänkte kungen att hon också hade en affär med hans adjutant, heter det i den nya SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar”. – Hon kunde tillbringa månader i Tyskland och Italien där hon kände att hon kunde vara mera sig själv, säger prinsessan Christina i dokumentären. Vad händer då med successionsordningen och legitimiteten för statschefen? Ja, tänk om tomten är far till alla barnen. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • USA:s president Joe Biden är ”överraskad” över att säkerhetsklassade dokument hittats på hans privata kontor. Det säger han till reportrar i en första kommentar, rapporterar AP.

  – Jag informerades om den här upptäckten och överraskades av att regeringsdokument har förts till det kontoret [...] jag vet inte vad det är för dokument.

  Han tillägger att hans advokater ”gjorde vad de skulle göra” när de informerade riksarkivsmyndigheten om fyndet.

  På tisdagen uppdagades att Bidens privata advokater hittade ett tiotal hemligstämplade dokument i ett låst skåp när de städade ut Bidens privata kontor på tankesmedjan Penn Biden Center i november.

  Dokumenten var från Bidens tid som vicepresident. Han använde kontoret mellan 2017 och 2019.

  Inte ett dugg koordinerat såklart...

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • USA:s president Joe Biden är ”överraskad” över att säkerhetsklassade dokument hittats på hans privata kontor. Det säger han till reportrar i en första kommentar, rapporterar AP. – Jag informerades om den här upptäckten och överraskades av att regeringsdokument har förts till det kontoret [...] jag vet inte vad det är för dokument. Han tillägger att hans advokater ”gjorde vad de skulle göra” när de informerade riksarkivsmyndigheten om fyndet. På tisdagen uppdagades att Bidens privata advokater hittade ett tiotal hemligstämplade dokument i ett låst skåp när de städade ut Bidens privata kontor på tankesmedjan Penn Biden Center i november. Dokumenten var från Bidens tid som vicepresident. Han använde kontoret mellan 2017 och 2019. Inte ett dugg koordinerat såklart... #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell reser till Sverige och Stockholm i veckan för att delta vid en konferens om centralbankers oberoende, som anordnas av Riksbanken. Deltar gör även bland annat Andrew Bailey, chef för Bank of England, samt nationalekonomerna Mervyn King och Kenneth Rogoff.

  Utspel från Fed-chefen och de övriga i direktionen blir viktiga att följa den kommande veckan, skriver CNBC. I fredags släpptes jobbrapporten för december som visar att lönerna ökar mindre än väntat och nu på fredag släpps inflationssiffrorna för samma månad.

  Där finns ingen mekanisk koppling mellan centralbankerna och de privatägda bankernas kreditutgivning och att det finansiella systemet är upp och ner och dessutom bak och fram enligt gemene mans uppfattning om detsamma sade visst Merwyn King en gång i tiden...

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Den amerikanska centralbankschefen Jerome Powell reser till Sverige och Stockholm i veckan för att delta vid en konferens om centralbankers oberoende, som anordnas av Riksbanken. Deltar gör även bland annat Andrew Bailey, chef för Bank of England, samt nationalekonomerna Mervyn King och Kenneth Rogoff. Utspel från Fed-chefen och de övriga i direktionen blir viktiga att följa den kommande veckan, skriver CNBC. I fredags släpptes jobbrapporten för december som visar att lönerna ökar mindre än väntat och nu på fredag släpps inflationssiffrorna för samma månad. Där finns ingen mekanisk koppling mellan centralbankerna och de privatägda bankernas kreditutgivning och att det finansiella systemet är upp och ner och dessutom bak och fram enligt gemene mans uppfattning om detsamma sade visst Merwyn King en gång i tiden... #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • I samband med sjöfartsnavigation avser en kursändring processen att ändra riktningen i vilken ett fartyg är på väg. Detta kan göras av en mängd olika anledningar, som att undvika hinder, ändra fartygets rutt eller reagera på förändringar i väder- eller sjöförhållanden.

  För att genomföra en kursändring kommer fartygets kapten eller navigatör vanligtvis att använda en mängd olika verktyg och tekniker, såsom radar, GPS och sjökort, för att bestämma det bästa tillvägagångssättet. De kan också behöva ta hänsyn till faktorer som fartygets hastighet, strömmar och tidvatten samt säkerheten för fartyget och dess besättning.

  När ett beslut har fattats om att ändra kurs kommer kaptenen eller navigatören att ge order till besättningen att göra nödvändiga justeringar av fartygets kurs. Detta kan innebära att justera fartygets roder, motorer eller segel för att ändra riktningen i vilken det rör sig.

  Det finns vissa likheter mellan hur ett fartyg ändrar kurs och hur den allmänna opinionen kan förändras. I båda fallen finns det yttre faktorer som kan påverka i vilken riktning något är på väg.

  För ett fartyg kan dessa yttre faktorer inkludera saker som väder, strömmar och förekomsten av hinder i vattnet. På liknande sätt kan den allmänna opinionen påverkas av en lång rad faktorer, såsom förändringar i det politiska eller ekonomiska klimatet, ny information eller händelser, eller offentliga personers handlingar eller uttalanden.

  I båda fallen är det också en beslutsprocess inblandad. För ett fartyg måste kaptenen eller navigatören bedöma situationen och bestämma det bästa tillvägagångssättet. När det gäller den allmänna opinionen kan individer överväga olika synpunkter och argument innan de bestämmer sig för vad de tror.

  Slutligen kräver både kursändringen för ett fartyg och förändringen i opinionen att någon form av åtgärder vidtas. För ett fartyg kan detta innebära att rodret eller motorerna justeras för att ändra dess kurs. För den allmänna opinionen kan detta innebära att människor börjar prata med varandra om vad de tror och tänker och därför ändrar sitt beteende på något sätt.

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Nu stormar vi fram mot den 20% brytpunkten i Paretoprincipen, den som denna gång gör att vi som befolkning tar steget från att vara moralfilosofiskt materialistiskt orienterade till att bli intellektuellt emotionellt orienterade - utveckla våra känslogrundande värderingar!

  Termen Paretoprincipen nyttjas när 20 procent av orsakerna står för 80 procent av verkan!

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Nu stormar vi fram mot den 20% brytpunkten i Paretoprincipen, den som denna gång gör att vi som befolkning tar steget från att vara moralfilosofiskt materialistiskt orienterade till att bli intellektuellt emotionellt orienterade - utveckla våra känslogrundande värderingar! Termen Paretoprincipen nyttjas när 20 procent av orsakerna står för 80 procent av verkan! #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Det är mycket som talar för att vi står inför systemets sista nedräkning.
  2023 är året då de känslogrundade värderingarna kommer att utmanas på allvar.
  Vad var det Elon Musk precis skrev?
  "Det enda sättet att fly systemet är att lära dig allt du har lärt dig och bygga om hela ditt trossystem, baserat på kritisk tanke och analys."

  Det är PRECIS det som det handlar om.

  Nu är det nyår!

  Gott nytt år från oss till er!

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se