Sofia S Podcasts

 • Efter en väldans massa sång och dans, så verkar nu teatern börja gå mot sitt slut.

  Frågan som egentligen borde ställas nu är:
  Vem är det egentligen som har riggat vad, och varför?

  Efter Önnerfors skrivit MSB:s konspirationsrapport:

  "Att en svensk myndighet, genom beskyllningar om konspirationsteorier, vill
  tysta sakliga diskussioner och ifrågasättande, som nu flera underrättelsetjänster
  rapporterat om, rimmar väldigt illa med demokrati och yttrandefrihet och
  skadar förtroendet för myndigheten. Likaså är det illa att en svensk myndighet
  verkar i enlighet med det narrativ som Kina och kommunistpartiet vill
  upprätthålla.

  Av denna anledning vill jag fråga statsrådet Mikael Damberg:
  Avser statsrådet att vidta några åtgärder med anledning av MSB:s rapport, och om inte, varför?

  Björn Söder (SD)  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • JA, Djävulen döljer sig i detaljerna.... Vad döljer sig egentligen i skuggorna i Transparency Internationals logo? Vart börjar den röda tråden på deras officiella hemsida? 180 länder, i vilket sammanhang har vi nu hört det förut? Gult och blått får väl anses vara den sista ledtråden... https://www.transparency.org/en Transparency International Sveriges nuvarande ordförande, Ulrik Åshuvud, blir organisationens första generalsekreterare. Redan den 1 mars kliver han in i den nya rollen. – Tillsammans med styrelsen och medarbetare hoppas jag kunna skapa långsiktiga förutsättningar för TI Sverige att vara en aktiv aktör i samhällsdebatten i dessa centrala frågor, säger Ulrik Åshuvud i ett pressmeddelande. TI Sverige är en oberoende ideell organisation som ingår i det globala nätverket Transparency International och arbetar med informationsverksamhet och opinionsbildning i syfte att sprida kunskap om korruptionen och de skadeverkningar som följer av denna. Mot bakgrund av att organisationens medverkan i samhällsdebatten och det breda antikorruptionsarbetet efterfrågats allt mer beslutades under förra året att man skulle utlysa en tjänst som generalsekreterare i uppgift att leda och utveckla verksamheten. Nu står det klart att organisationens nuvarande ordförande, Ulrik Åshuvud, är den som får tjänsten. ”Har nu de resurser som krävs” Enligt pressmeddelandet från TI Sverige har Åshuvud en bred bakgrund från både offentlig och privat sektor med fokus på inrikes och rättsliga frågor. – Vi är glada att Ulrik tackat ja till tjänsten som generalsekreterare – en förstärkning av TI Sverige! Vi kommer nu att ha de resurser som krävs för att få större genomslag på ännu fler områden i arbetet mot korruption. Och även för att förverkliga ambitionerna i TI Sveriges strategi till 2030, att effektivt och slagkraftigt främja transparens, integritet och ansvarsutkrävande varhelst det behövs, säger Alf Persson som nu tar över som tf ordförande i pressmeddelandet. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Världens sämsta prognosmakare från hästens egna mun...

  – Vår ränteprognos är en prognos, och den har ibland kommit att missuppfattas. Man ska inte ta den som ett löfte, tvärtom är den extremt osäker. Men den kan bli högre, och den kan bli lägre.

  Erik Thedéen fortsätter:

  – Jag tycker att det är bekymmersamt att folk litar på våra prognoser. Man ska ha lite mer attityden som man har om meteorologers prognoser, vad det ska bli för väder i sommar.

  – De är osäkra, men vi måste ändå ha dem för att fatta någon form av beslut.

  Idag är det måndagsmys....

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • En indirekt strategi är en militär strategi som riktar in sig på fiendens svaga punkter och syftar till systemkollaps. Angriparen undviker fiendens huvudstyrka och sätter in sina styrkor mot fiendens svaga områden, vid behov på sekundära operationsområden. Överraskning och vilseledning är en viktig förutsättning för att den indirekta strategin skall lyckas.
  Tänk nu på hur indirekt strategi tillämpas inom ramen för 5:e generationens krigföring - informationskriget.

  Idag är det onsdagsmys!

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • "99 Luftballons" är en poplåt, skriven av Uwe Fahrenkrog-Petersen och Carlo Karges som en protestsång under det kalla krigets dagar. Den är mest känd genom insjungningen av Nena 1983.

  Bakgrund

  Låten uppstod under Kalla krigets sista fas på 1980-talet när Nato genom sitt s.k. dubbelbeslut stationerade nya atomrobotar i Västtyskland. På grund av denna upprustning ökade rädslan för ett kärnvapenkrig och därmed växte även fredsrörelsen.

  En dag i juni 1982 då Rolling Stones gav konsert i Västberlin var Carlo Karges, som spelade gitarr i Nenas band, där och tittade och såg hur en stor mängd ballonger släpptes ut. Då vinden drev ballongerna mot horisonten skiftade de färg och påminde alltmer om oidentifierade flygande föremål, och han tänkte på vad som skulle hända om de flög över till Östberlin.

  Texten beskriver en historia om hur luftballonger flyger mot horisonten och hur militären tror att det är missiler vilket leder till en militär konfrontation som slutar med ett kärnvapenkrig som ödelägger hela världen.

  Översatt text på engelska:

  You and I in a little toy shop
  Buy a bag of balloons with the money we've got
  Set them free at the break of dawn
  'Til one by one, they were gone
  Back at base, sparks in the software
  Flash the message "Something's out there"
  Floating in the summer sky
  99 red balloons go by

  99 red balloons
  Floating in the summer sky
  Panic bells, it's red alert
  There's something here from somewhere else
  The war machine springs to life
  Opens up one eager eye
  Focusing it on the sky
  The 99 red balloons go by

  99 Decision Street
  99 ministers meet
  To worry, worry, super scurry
  Call the troops out in a hurry
  This is what we've waited for
  This is it boys, this is war
  The President is on the line
  As 99 red balloons go by

  99 knights of the air
  Ride super high-tech jet fighters
  Everyone's a superhero
  Everyone's a Captain Kirk
  With orders to identify
  To clarify and classify
  Scrambling the summer sky
  99 red balloons go by

  As 99 red balloons go by
  99 dreams I have had
  In every one, a red balloon
  It's all over, and I'm standing pretty
  In this dust that was a city
  If I could find a souvenir
  Just to prove the world was here
  And here is a red balloon
  I think of you, and let it go

  Om nu ngn missat vad optiken går ut på...

  #CarlNorberg #ConnyGrewe #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Om mediernas makt på Ture Sventon tema, med avseende på en Vädjan från Falkenbergs konditorier: ”Stoppa semmeltesten”. Nu har bagare i Falkenberg fått nog av lokalpressens årliga semmeltest och uppmanar i ett brev till Hallands Nyheter att testen läggs ner. Hur ett bageris semlor betygsätts får alldeles för stora konsekvenser på försäljningen menar de. – Vi hoppas att tidningen ska förstå allvaret med ett test som kanske görs lite på skoj, säger konditorn Helene Stålbom. Ett dåligt betyg i ett semmeltest kan ha förödande ekonomiska konsekvenser för ett bageri eller konditori. Passande i tiden får vi nog tillstå... Adolf Fredrik, som regerade 1751–1771, brukar anses som en av Sveriges minst kraftfulla monarker genom tiderna. Han är främst känd för tre saker. Den första är en stämpel med en avgjutning av Adolf Fredriks namnteckning. Denna stämpel, som inte sällan får symbolisera kungens svaga maktställning, användes tidvis av företrädare för riksdagen för att signera olika beslut i kungens namn. Sedan det karolinska enväldet gått i graven i samband med Karl XII:s död 1718 var kungahusets makt nämligen starkt begränsad, och det var istället riksdagen som styrde och ställde. Den andra företeelsen som ofta nämns i samband med Adolf Fredrik är svarvning. På Livrustkammaren i Stockholm respektive Kina slott i Drottningholm finns två svarvstolar som anses ha tillhört kungen. Det sägs ofta att ett av Adolf Fredriks största intressen var just svarvning, en hobby som var allmänt populär i finare kretsar vid mitten av 1700-talet. Det finns dock forskare som menar att Adolf Fredrik inte alls var så förtjust i att svarva som det påstås utan att det istället var hans maka, drottning Lovisa Ulrika, som ägnade sig åt denna hobby. De efterlämnade svarvstolarna skulle alltså i första hand ha använts av henne och inte av kungen. Den tredje saken som brukar förknippas med Adolf Fredrik är också den företeelse som de flesta nutida svenskar kopplar ihop med honom: semlor. Nästan alla ”vet” att kungen avled efter att ha förätit sig på semlor, eller hetvägg som de kallades på 1700-talet. Den berömda måltiden intogs på fettisdagen den 12 februari 1771. Kungen var då drygt 60 år och hade känt sig krasslig en tid. Han var alltså redan vid dålig hälsa när han satte sig till bords den ödesdigra kvällen. Menyn bestod av surkål, kött med rovor, hummer, kaviar, böckling och champagne – med andra ord en ansenlig mängd mat och dryck. Eftersom det var fettisdagen avslutades måltiden med hetvägg och varm mjölk, allt enligt den kommuniké som senare skickades ut av hovet. Efter middagen klagade kungen på att han kände sig yr och illamående. Han föll därefter ihop och avled. Klockan var då omkring 20.15. Dödsorsaken var troligen slaganfall. Det är möjligt att den rikliga måltiden bidrog till detta, men att det skulle ha varit just semlorna som tog livet av kungen finns det inga bevis för. På den tiden var för övrigt semlorna inte lika mättande som i dag, eftersom de varken innehöll mandelmassa eller vispgrädde. Hur myten om ”mördarsemlorna” har uppstått är inte helt klarlagt, men antagligen har greven och skalden Johan Gabriel Oxenstierna ett finger med i spelet. Han skrev i alla fall efteråt att fettisdagen borde förbjudas och ”hetvägg drivas i landsflykt ur Sverige, sedan den begått ett kungamord”. Varifrån han hade fått den långsökta idén att det var just semlornas fel att kungen dött kan man ju fundera på... De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • "Statsminister Ulf Kristersson (M) understryker hur viktigt det är att svenska partier nu undviker splittring efter den senaste tidens händelser i anslutning till Sveriges Natoansökan. – Tvärtom behöver alla bidra till att kyla ner temperaturen, säger han efter ett möte med partiledarna. Ulf Kristersson säger att syftet med tisdagens möte med samtliga partiledare var att de alla – oavsett vad de tycker om ett svenskt Natomedlemskap – ska få en god förståelse för säkerhetsläget i Sverige och utomlands. – Vi har sett hur enstaka svenska manifestationer, helt lagliga i sig, utförda av en liten grupp eller till och med enskilda individer kan få stor konsekvens för bilden av Sverige i världen och för svenskars säkerhet utomlands, säger han på en pressträff efter mötet. Kristersson säger att de som utför handlingarna har blivit "nyttiga idioter" i utländska organisationers arbete med att elda på en hetsig stämning mot Sverige, enligt statsministern. "Få ner tonläget" Spänningarna mellan Sverige och Turkiet har ökat och samtalen om den svenska Natoansökan har satts på paus. TT: Vad gör ni för att få i gång samtalen med Turkiet? – Just nu är det viktigaste som vi kan göra att klargöra runt om i världen att det inte är landet Sverige som har gjort saker och ting, inte landet Sverige som avrättar dockor som ska föreställa andra länders ledare eller bränner Koranen för att kränka människor som har det som en helig skrift, säger Kristersson. – Det andra är att få ner tonläget och kunna komma tillbaka till ett vettigt samtalsklimat, och där uppfattar jag och tycker jag att alla politiska ledare oavsett politisk hemvist, uppfattning i Natofrågan och oavsett om man är ett regeringsparti eller inte har ett gemensamt ansvar för landets intressen, säger statsministern. TT: Hur lång tid kan det ta innan samtalen med Turkiet är i gång igen? – Jag har aldrig vågat utställa några prognoser överhuvudtaget. Just nu tar jag fasta på att Finland är väldigt tydliga med att de står fast vid att de vill göra den här resan från start till mål med Sverige. Aggressivt tonläge Tonläget mot Sverige är mer aggressivt nu än vad det varit tidigare, säger Mikael Tofvesson, avdelningschef för operativa avdelningen på Myndigheten för psykologiskt försvar. Samma utländska aktörer som var aktiva under LVU-kampanjen och korankravallerna ligger bakom desinformationskampanjerna som pågår just nu, enligt Tofvesson. Med LVU-kampanjen avses den desinformationskampanj som inleddes 2021 och som går ut på att svensk socialtjänst skulle kidnappa barn. "Allvarligt läge" Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger om information som hon fått under mötet: – Det understryker att vi är i ett allvarligt läge i Sverige. Det är viktigt att alla verkligen bidrar till att sänka de upphetsade stämningar som finns just nu. På frågan om läget är värre än vad hon trott svarar Andersson: Det är allvarligt. Det handlar både om hur vår Natoansökan har utvecklats men naturligtvis också de bojkotthot och demonstrationer som vi ser. Alla är fria att demonstrera men framförallt den desinformation som sprids om Sverige är bekymmersam, säger hon. "Rent informationsmöte" Enligt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kom man inte fram till något under mötet, utan det var "ett rent informationsmöte". Samtidigt konstaterar han att regeringsunderlaget består – trots att Åkesson riktat hård kritik mot statsministern. Åkesson säger att han inte har fått någon kritik för det. – Jag tycker att man måste kunna ha en dynamik även mellan samarbetspartierna. Man måste kunna rikta kritik om man tycker att någon har gått för långt. Det är inte samma sak som att sätta käppar i hjulen för Natoprocessen, säger han. Efter tisdagens möte har även Ulf Kristersson talat med FN:s generalsekreterare António Guterres om att hjälpa till att lugna ner situationen. Med tanke på António Guterres extremt breda kontaktnät i världen, och goda namn, så sade jag att ju fler som kan bidra till att lugna ner tonläget mellan Sverige och andra länder, så ligger det ett stort värde för svensk del." #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • " Pier Antonio Panzeri – hjärnan bakom de misstänkta mutuppläggen – har erkänt allt. Det räckte nämligen att polisen antydde att Panzeris dotter skulle skickas till Belgien och åtalas för att han skulle börja tala. Nu sjunger han som en kanariefågel.

  Panzeri har gått med på att samarbeta med de belgiska åklagarna mot ett mildare straff, och berätta hur de ekonomiska arrangemangen ska ha sett ut med Qatar och Marocko – och kanske fler länder. Han ska också avslöja namnen på alla personer som ingått i hans nätverk, eller tagit emot pengar.

  Han har redan slängt Marc Tarabella till vargarna. Totalt ska den belgiska politikern ha fått uppemot 140 000 euro för att tala väl om Qatar.

  – Jag brukade överlämna pengarna till Tarabella på olika ställen. Pengarna låg i en papperspåse. Han fick omkring 20 000 euro varje gång, sade den misstänkte i ett polisförhör.

  Panzeri antydde också att om han var hjärnan bakom mutskandalen så var han inte den enda, och att fler huvuden kan rulla innan han sjungit klart."

  Ser lovande ut för CIA/EU-projektet...

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • " Pier Antonio Panzeri – hjärnan bakom de misstänkta mutuppläggen – har erkänt allt. Det räckte nämligen att polisen antydde att Panzeris dotter skulle skickas till Belgien och åtalas för att han skulle börja tala. Nu sjunger han som en kanariefågel. Panzeri har gått med på att samarbeta med de belgiska åklagarna mot ett mildare straff, och berätta hur de ekonomiska arrangemangen ska ha sett ut med Qatar och Marocko – och kanske fler länder. Han ska också avslöja namnen på alla personer som ingått i hans nätverk, eller tagit emot pengar. Han har redan slängt Marc Tarabella till vargarna. Totalt ska den belgiska politikern ha fått uppemot 140 000 euro för att tala väl om Qatar. – Jag brukade överlämna pengarna till Tarabella på olika ställen. Pengarna låg i en papperspåse. Han fick omkring 20 000 euro varje gång, sade den misstänkte i ett polisförhör. Panzeri antydde också att om han var hjärnan bakom mutskandalen så var han inte den enda, och att fler huvuden kan rulla innan han sjungit klart." Ser lovande ut för CIA/EU-projektet... #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Att exponera den djupa statens paladiner kan vara ett riktigt skitjobb, men någon måste ju göra det...
  Adam Schiff anklagas för att ha läckt hemligstämplad information av tidigare CIA-chef
  Demokraternas representant Adam Schiff (D-CA) har anklagats för att ha läckt hemligstämplad information av den tidigare chefen för CIA.
  Tidigare utrikesminister Mike Pompeo sa att han vet att Schiff "läckte sekretessbelagd information som hade lämnats till honom."
  Pompeo sa att han blev medveten om Schiffs läckage medan han tjänstgjorde som både CIA-chef och som president Donald Trumps utrikesminister.
  Anklagelsen från Pompeo kommer efter att den republikanske talmannen Kevin McCarthy (R-CA) blockerade Schiffs utnämning att stanna kvar i parlamentets underrättelsekommitté.
  Schiff hade varit ordförande för Intel-kommittén de senaste fyra åren.
  McCarthy sa att han blockerade Schiff på grund av nationella säkerhetsproblem.
  "Under min tid som CIA-chef och utrikesminister vet jag att han läckte hemligstämplad information som hade lämnats till honom", sa Pompeo på Fox News på onsdagen.
  Pompeo erbjöd inga detaljer, men han insisterade på att problemet var tillräckligt illa för att begränsa vad han delade med kongressen.
  För att understryka vilken allvarlig anklagelse det är, pressade "Outnumbered"-medvärden Emily Compagno Pompeo på varför det inte har funnits ansvar om sådana läckor skulle vara "ett brott åtminstone, upp till förräderi."
  "Det är en komplicerad process, eller hur? Det är svårt att fastställa exakt vad som hände, sa Pompeo.
  Men jag kunde berätta att när vi gav information till honom och hans personal så hamnade det på platser där det inte borde ha varit med oroväckande regelbundenhet.
  "Vi kunde se det. Till slut bestämde jag mig för att jag höll tillbaka information från dem som ett resultat.
  Pompeo är inte den första underrättelseledaren i Trump-administrationen som anklagar Schiff för att ha läckt hemligstämplad information.

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • J.R.R. Tolkien föddes i det gamla koloniala Sydafrika år 1892.
  Släkten Tolkien kom ursprungligen från Sachsen.
  • Hans pappa arbetade för Bank of America i Sydafrika.
  • Signalunderrättelseofficer under världskrigen.
  • Debatterade ofta det valutafinansiella systemet.
  • Professor i anglosaxiska i Oxford.
  • Flytande i nordiska språk inklusive svenska.

  Det är också de nordiska språken som ligger till grund för hans eget språk som han införlivat i Sagan om ringen.

  Tolkien visste en del om det moderna krigets beståndsdelar:
  • Kinetisk militär verksamhet
  • Ekonomi
  • Informationshantering

  Han visste även en hel del om Sverige och hans böcker är fyllda med metaforer.
  Men det är klart, allting kan ju vara slumpen…

  Idag är det onsdagsmys!

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Ja även detta opinionsbildningspris sjunger ju på sista vers...

  Donald Trump:

  "Du måste förstå, David - och jag förklarar detta för henne också, jag förklarar för vem som helst, jag var under belägring av den falska Rysslands-, Rysslands-, Rysslandsutredningen och Mueller-bluffen och alla dessa saker. Jag var under belägring och jag måste slå tillbaka. Så vissa människor skulle säga, wow, varför bråkar han alltid? Jo, du måste kämpa annars skulle du göra det – jag sparkade Comey, jag blev av med McCabe och alla dessa människor som var så hemska att jag menar bara hemskt för vårt land och många av dem och många andra, och slog Deep State.

  Jag kämpar mot Deep State och vinner. Du kan inte bara vara en riktig, jag tycker att jag är en väldigt trevlig person men om vi ska vinna måste vi vara tuffa och vi måste slå tillbaka. Och återigen var jag under belägring och jag förklarade att för folk så fort jag förklarade det så håller de alltid med. Och illegal belägring. Det kom precis ut i Twitter-filer att situationen i Ryssland var en total bluff. Vi visste det ändå, men det var en total bluff och nu erkänner de det alla och de borde ärligt talat ge tillbaka sina Pulitzer Awards.

  De fick Pulitzer-priset för att rapportera om Ryssland och rapporteringen var exakt de falska nyhetsmedierna och Washington Post och New York Times och rapporteringen om Ryssland var faktiskt helt fel. Det var precis tvärtom. Och de borde lämna tillbaka dem och vi är faktiskt i en rättstvist med Pulitzer Foundation om det eftersom vi tycker att det är löjligt att de ger Pulitzerpriset till människor, de har fel, och nu är det allt de har fel. Så låt oss se vad som händer. För att de tappade mycket trovärdighet, Pulitzer.

  Så det är, jag menar, i grund och botten måste du slå tillbaka och när du slår tillbaka, vill jag slåss för att vinna, jag vill vinna för landet, jag vill vinna för folket och jag kunde se att Kellyanne sa att han var t väldigt trevligt men jag vill inte vara snäll. Det här är människor som är ligister. De är väldigt sjuka och väldigt dåliga människor och om jag slår tillbaka så låter du inte så trevlig som du borde men vi vinner alla tillsammans. Make America Great Again"

  - Pulitzerpriset är den mest prestigefyllda nationella utmärkelsen i USA för prestationer inom tryckt journalistik, onlinejournalistik, litteratur, dramatik och musikalisk komposition. Det instiftades 1917 till minne av journalisten och tidningsmannen Joseph Pulitzer, som hade gjort sig förmögen som tidningsutgivare. Priset administreras av Columbia University.

  Priset delas ut årligen i 21 olika kategorier, bland andra undersökande journalistik, kritik, historia och fotografi.

  101 Nobelpristagare har varit knutna till universitetet som studenter, lärare eller personal. Columbia är en av de fjorton grundmedlemmarna i Association of American Universities och var den första skolan i USA att bevilja titeln M.D. (Med. dr). Noterbara alumner och tidigare studenter vid universitetet och vid dess föregångare, King's College, inkluderar fem amerikanska grundlagsfäder, nio domare i USA:s högsta domstol, 20 nu levande miljardärer, 28 Oscarsvinnare och 29 statschefer, däribland tre amerikanska presidenter - Franklin Delano Roosevelt, Theodore Roosevelt, Barack Obama.

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • Ja även detta opinionsbildningspris sjunger ju på sista vers... Donald Trump: "Du måste förstå, David - och jag förklarar detta för henne också, jag förklarar för vem som helst, jag var under belägring av den falska Rysslands-, Rysslands-, Rysslandsutredningen och Mueller-bluffen och alla dessa saker. Jag var under belägring och jag måste slå tillbaka. Så vissa människor skulle säga, wow, varför bråkar han alltid? Jo, du måste kämpa annars skulle du göra det – jag sparkade Comey, jag blev av med McCabe och alla dessa människor som var så hemska att jag menar bara hemskt för vårt land och många av dem och många andra, och slog Deep State. Jag kämpar mot Deep State och vinner. Du kan inte bara vara en riktig, jag tycker att jag är en väldigt trevlig person men om vi ska vinna måste vi vara tuffa och vi måste slå tillbaka. Och återigen var jag under belägring och jag förklarade att för folk så fort jag förklarade det så håller de alltid med. Och illegal belägring. Det kom precis ut i Twitter-filer att situationen i Ryssland var en total bluff. Vi visste det ändå, men det var en total bluff och nu erkänner de det alla och de borde ärligt talat ge tillbaka sina Pulitzer Awards. De fick Pulitzer-priset för att rapportera om Ryssland och rapporteringen var exakt de falska nyhetsmedierna och Washington Post och New York Times och rapporteringen om Ryssland var faktiskt helt fel. Det var precis tvärtom. Och de borde lämna tillbaka dem och vi är faktiskt i en rättstvist med Pulitzer Foundation om det eftersom vi tycker att det är löjligt att de ger Pulitzerpriset till människor, de har fel, och nu är det allt de har fel. Så låt oss se vad som händer. För att de tappade mycket trovärdighet, Pulitzer. Så det är, jag menar, i grund och botten måste du slå tillbaka och när du slår tillbaka, vill jag slåss för att vinna, jag vill vinna för landet, jag vill vinna för folket och jag kunde se att Kellyanne sa att han var t väldigt trevligt men jag vill inte vara snäll. Det här är människor som är ligister. De är väldigt sjuka och väldigt dåliga människor och om jag slår tillbaka så låter du inte så trevlig som du borde men vi vinner alla tillsammans. Make America Great Again" - Pulitzerpriset är den mest prestigefyllda nationella utmärkelsen i USA för prestationer inom tryckt journalistik, onlinejournalistik, litteratur, dramatik och musikalisk komposition. Det instiftades 1917 till minne av journalisten och tidningsmannen Joseph Pulitzer, som hade gjort sig förmögen som tidningsutgivare. Priset administreras av Columbia University. Priset delas ut årligen i 21 olika kategorier, bland andra undersökande journalistik, kritik, historia och fotografi. 101 Nobelpristagare har varit knutna till universitetet som studenter, lärare eller personal. Columbia är en av de fjorton grundmedlemmarna i Association of American Universities och var den första skolan i USA att bevilja titeln M.D. (Med. dr). Noterbara alumner och tidigare studenter vid universitetet och vid dess föregångare, King's College, inkluderar fem amerikanska grundlagsfäder, nio domare i USA:s högsta domstol, 20 nu levande miljardärer, 28 Oscarsvinnare och 29 statschefer, däribland tre amerikanska presidenter - Franklin Delano Roosevelt, Theodore Roosevelt, Barack Obama. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • När successionsordningen kommer på temat medialt, samtidigt som SVT lanserar en dokumentär som heter ”Sveriges sista kungar” och det framkommer mer öppet att Victoria , gift med Gustav V - höll sig med älskare. Den svenska drottningen var olycklig i sitt äktenskap – och fann kärleken hos sin älskare i Italien. Det var i decennier en offentlig hemlighet att Victoria, maka till kung Gustaf V, var otrogen och tillbringade mesta tiden med sin läkare Axel Munthe. Redan tidigt misstänkte kungen att hon också hade en affär med hans adjutant, heter det i den nya SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar”. – Hon kunde tillbringa månader i Tyskland och Italien där hon kände att hon kunde vara mera sig själv, säger prinsessan Christina i dokumentären. Vad händer då med successionsordningen och legitimiteten för statschefen? Ja, tänk om tomten är far till alla barnen. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

 • USA:s president Joe Biden är ”överraskad” över att säkerhetsklassade dokument hittats på hans privata kontor. Det säger han till reportrar i en första kommentar, rapporterar AP.

  – Jag informerades om den här upptäckten och överraskades av att regeringsdokument har förts till det kontoret [...] jag vet inte vad det är för dokument.

  Han tillägger att hans advokater ”gjorde vad de skulle göra” när de informerade riksarkivsmyndigheten om fyndet.

  På tisdagen uppdagades att Bidens privata advokater hittade ett tiotal hemligstämplade dokument i ett låst skåp när de städade ut Bidens privata kontor på tankesmedjan Penn Biden Center i november.

  Dokumenten var från Bidens tid som vicepresident. Han använde kontoret mellan 2017 och 2019.

  Inte ett dugg koordinerat såklart...

  #CarlNorberg #DeFria

  De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

  Stöd oss:
  SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
  PATREON: https://patreon.com/defria_se

  HEMSIDA: https://defria.se
  FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se