Episodi
-
הוא מעולם לא איבד את הארנק ולא חיפש את המפתח.
הבגדים בארון מסודרים, איך לא, לפי צבעים.
קוראים לו חזי נוראל והוא "אלוף התפעול הישראלי": הוא הקים את קבוצת נתון, עם 4,000 עובדים, שמנהלת ומתכללת פרויקטים ענקיים וגורדי שחקים. הוא האיש הכי מתוכנן מראש שפגשתם, ומצד שני - מכיל בשלווה מפתיעה כל שיבוש לא צפוי. הוא גם מסביר למה צריך להודות על כל עסקה שמתבטלת לנו, גם אם עבדנו עליה במשך חודשים
הוקלט ובושל
ביזי -
היה לכם רגע כזה ש״התעוררתם על עצמכם״? רגע כזה שאמרתם לעצמכם: ״אני מפה לא נותן יותר לחיים לנהל אותי״?
אורי שנער, המייסד והמנכ״ל של קשת (ערוץ 2), האיש שליווה אחר כך שנים גם את רשת, הוא יזם חברות מדיה בינלאומיות ומפעלי חינוך.
הוא מנסה לענות על השאלה שלי: איך זוכרים מה באמת חשוב לנו בחיים
עשרים שנה -הוא מקפיד להקדיש יום בשבוע ללמידה
ארבעים שנה- הוא מתאמן לפחות פעמיים בשבוע
וכל החיים - הוא בוחר למנף שינוי במקום לפחד ממנו או רק לאמץ אותו
אורי גם מסביר איך כל זה קשור למעבר שהעולם עושה מלחפש תשובות בגוגל, לחיפוש של השאלה הבאה בצ׳אט ג׳י פי טי.
הוקלט ובושל
ביזי -
Episodi mancanti?
-
יש אנשים שמובילים חברת סייבר למכירה של 3.6 מיליארד דולר, מנהלים את הפיתוח העולמי שלה ובמקביל משרתים כמעט שנה במילואים. משה ליפסקר מסביר איך הוא עושה את זה: שימוש בכלים שלמד בבית-ספר לקצינים והרגלים שלמד בתפילות הבוקר. אבל הכי חשוב לו: לעזור לכולנו - לחיות כאן ביחד. הדרך לשם מתחילה במה שאנחנו דורשים ומצפים מעצמנו
הוקלט ובושל
BIZI -
רוב התפקידים של נועם זילברשטיין, מנכ"ל HPIndigo, היו רק האופציה השנייה שהוא קיווה לה. היום הוא מבין שזה מה שדחף אותו לתת משמעות ועניין לתפקיד שקיבל. הוא מנהל מובילה עולמית של דפוס דיגיטלי (היוניקורן הישראלי הראשון בעצם) ומדבר על התשוקה העיקרית שלו: שיתוף פעולה של אנשים שרובם יותר טובים ממנו בתחומם (הוא מנסה שכולם יהיו כאלה). חוץ מזה, בכל חדר שהוא נמצא יש תמיד כדורגל אחד לפחות ויש לו הרגלים קבועים ששומרים אותו תמיד בפרופורציה.
-
להקת הדורבנים, זוכרים? עם "יצאנו לרקוד" ו"שוב הדיסקו כאן"? גיא מזיג היה בן 17 כשהם פרצו. הוא אחד ה-כותבים, מלחינים, מעבדים, מפיקים וכמובן גם גיטריסטים המרתקים בארץ. עם אלבומי סולו משלו (כמו "השחור החדש"). גיא עבד כמעט עם כל זמר ולהקה שאתם מכירים. דני סנדרסון אמר שהוא "אנציקלופדיה של מוסיקה". דיברתי איתו על איך מדמיינים חלום רחוק ומלהיב, אבל מבינים שאנחנו עוד לא ראויים לו. אז איך מתכוננים? השאלה הראשונה היא כמה תהיו מוכנים להשקיע בזה ואיך תעשו את זה - זאת בעצם העסקה של החיים... דיברנו על איך להיות ראויים לחלומות הכי גדולים שלנו.
-
מהי "אהבה שקטה"? ומה הכוח המיוחד שלה מול אהבה הירואית או גרנדיוזית? חיים שפירא (אחד המיוחדים והמרתקים) הוא מרצה, סופר והוגה דעות מוכר ומשפיע מאוד כבר שנים רבות. הזמנתי אותו לשוחח ביחד בפודקאסט על החיים, על החלטות, על זמן אוזל ועל מה עושים עכשיו?. כבר הרבה זמן שאנחנו מכירים מרחוק, מחליפים זה את זה לעיתים על הבמה, ושמחתי כל כך לדבר מקרוב ולהכיר. חיים משתף כיצד גילה שאביו האוהב חיפה משך שנים על הדמנציה של אמו מבלי שאיש ירגיש בכך. הוא מדבר על אושר, על "5 יחידות בלימודי פליאה" ועל איך לחיות את החיים עם חרדת קודש בריאה.
-
איך אפשר להיות מנכ"ל של חברה טכנולוגית בלי שום רקע טכנולוגי ועוד להוביל אותה להיות יוניקורן? איך מנהלים פגישה שכל מי שיושב מסביב לשולחן יודע יותר ממך? שיחה מרתקת על הקשר בין לדעת בדיוק איפה הגבולות שלנו בשביל שנהיה מסוגלים לחצות כמעט כל גבול. וגם למה הדבר הכי חשוב שיהיו לנו שריטות בחיים לספר עליהם בראיון העבודה הבא שלנו? ולמה צריך לקום כל בוקר ולהרגיש שאנחנו מתחילים מאפס, את הכל מחדש? שיחה מרתקת עם אמיתי רצון מנכ"ל חברת הסייבר פנטרה.
-
קוראים לו צורי דבוש. אחרי שנתיים של לימודי עיצוב העיפו אותו מבצלאל כי הוא "לא ראוי לשאת את שם המוסד". בגיל 35 היה שותף לאקזיט ורכלו עליו ש"היה לו מזל", ואחרי שרכש את חברת קליל (חלונות) לעגו לו על הבחירה המוזרה וניבאו לו התרסקות. שיחה עם מייסד שנחוש לתרום לפריפריה, האיש שהגיע לחברה בקשיים והבטיח לעובדים שלו שהם יחייכו בגדול (הבטיח וקיים). מה הוא חושב שצריך לעשות עכשיו?
-
הוא לא הולך לישון לפני שסיים לרוץ וללכת 10 קילומטר ביום. הוא קורא תמיד שלושה ספרים במקביל (אחד באנגלית, אחד בעברית ואחד של חידות), ופעמיים-שלוש בשנה הוא בוחר עיר בעולם ועובר לחיות ולעבוד בה חודש שלם, כל פעם ביבשת אחרת. חוץ מזה, הוא משקיע הון סיכון, מנטור של סטארט-אפים, נציג של קרן השקעות סינית ויושב ראש עמותת תפוח לצמצום פערים בחינוך. אז מה הוא חושב על עולם העבודה, על העתיד שלנו, על מדע בדיוני, הרגלים ומטרות, וגם - איך השיחה עם סאטיה נאדלה (היום מנכ"ל מייקרוסופט) שינתה את חייו.
-
צביקה הדר הוא המון דברים יחד: רב-סרן במילואים, הילד משיכון ד' בבאר שבע, ז'וז'ו חלסטרה ושחקן נחשב בהצגות של חנוך לוין. הוא אוהד כדורגל שהפך למנחה בערוץ הספורט, וההיה גם את כוכב נולד ונינט טייב, ואת "לצבי יש בעיה" ועוד המון. כל השנים הוא קם ונפל וקם מחדש, בגדול, נלחם להישאר רלוונטי ולהתחדש. הוא מדבר על חוסן נפשי, על עליות ומורדות בחיים, ועל הרגעים הקטנים בחיים שהוא עושה הכל כדי לזכות בהם עוד הרבה שנים קדימה.
-
העמותה שהקימה גל לוסקי מפעילה רופאים ומתנדבים כדי להציל פליטים באזורים מוכי אסון שהממשלה המקומית לא מסייעת להם. הם מגיעים, לרוב בזהות בדויה, למדינות כמו רואנדה, נפאל, אינדונזיה, לוב, פאקיסטן, צ'אד,
או סוריה. נטפליקס כבר הציעו לה לעשות עליה סדרה.
אחרי שאחיה הגדול נפצע קשה במלחמת לבנון, היא נדרה נדר לחיות חיים של משמעות מסוג אחר ומאז היא כהגדרתה - "מקדשת חיים". מאז ה-7 באוקטובר עזבה הכל והיא מתמסרת לעזור בכל מה שאפשר פה בישראל. איך פתאם קם אדם ומחליט להקדיש את חייו לאנשים זרים שמעולם לא הכיר. -
יוצרי קופה ראשית אחראיים לאחת הקומדיות הכי מצליחות אי פעם. הם משתפים אותנו בפרק בכל הדרכים שהם מצאו כדי לחשוב על רעיונות יצירתיים, כל פעם מחדש. איך מעצבים לעצמנו את המעבדה של הרעיונות שלנו? איך הם מצליחים ליצור דמויות קיצוניות כל כך, שמצליחות עדיין לעורר בנו הזדהות?
ואיך יוצרים סדרה שגורמת לנו להתפעל מאנשים שונים מאיתנו וגם לצחוק עליהם, ובעיקר על עצמנו. מפגש עם היוצרים יניב זוהר ונדב פרישמן. -
איך מזהים כוכב? איך לגלות את "הדבר הנוסף הזה" שיש לפעמים? טמירה ירדני היא האישה מאחורי הנציגים של ישראל לאירוויזיון ותוכניות מוסיקה כמו הכוכב הבא. היא הפיקה עשרות סדרות טלוויזיה שהפכו לאייקון (השמינייה, השיר שלנו, הפיג'מות, סברי מרנן, שמש ועוד). היא עבדה עם מאות יוצרים לאורך הדרך. היא מספרת מה הבינה על עצמה כשהזמינו אותה לשמוע זמרת צעירה ולא מוכרת בשם יהודית רביץ. אחרי כל השנים האלה - כמה זמן לוקח לה להבין שעומד מולה כוכב? השיחה עם טמירה התרחשה לפני המלחמה שהופיעה בחיינו ומאז היא ואנשיה עושים ככל האפשר כדי להמשיך ליצור ולהפיק ולשמח, לא תמיד זה קל. שיחה נדירה עם אישה שלא מרבה להתראיין וראתה ועשתה כל כך הרבה.
-
מיכל ברוורמן בלומנשטיק היא מנכל"ית מרכז הפיתוח במייקרוסופט ישראל (האישה הראשונה בתפקיד הזה). היא הגיעה למייקרוסופט בעקבות המנכ"ל המדובר סאטיה נאדלה שמצעיד בעשור האחרון את החברה להישגי שיא חסרי תקדים (ענן, AI, סם אלטמן, וכו וכו).
ניסיתי, כהרגלנו בפודקאסט, לגלות מה היא הבינה שאנחנו עדיין לא. יש הרבה, למשל:
מה צריך לדעת כדי לגדל בנות שאפתניות שחולמות רחוק בלי לפחד?
מה עושים במצבי לחץ ומשבר? בלי הקלישאות הרגילות של משבר הוא הזדמנות.
איך מתאוששים מהר מפגישה לא טובה או מפאשלה מקצועית?
איך משכנעים את עצמנו לקום לעשות ספורט גם כשממש לא בא לנו? יש פטנט.
איך מוצאים את מה שאנחנו הכי אוהבים לעשות – מסתבר שזה מתחיל בשאלה אחרת בכלל שצריך לשאול. -
לפעמים אומרים "זה לא הנדסת טילים, מה מסובך?". אז זהו, שהילה חדד חמלניק היא מהנדסת טילים וזה נשמע באמת קצת מסובך. היא היתה מנכ"לית משרד החדשנות וסמנכ"לית משרד התחבורה, ובמלחמה שירתה במילואים בחיל האוויר במערכות הגנה אוויריות. במקביל, הקימה קרן השקעות בחירום להצלת הסטארט-אפים הצעירים במהלך המלחמה (SafeDome). נפגשנו לפני כמה חודשים לדבר, שיחה שעושה שכל.
-
אסי ישראלוף, קומיקאי, בדרן, מוסיקאי ויזם, רשימת חלקית, הוא איש מצחיק שלוקח את החיים ברצינות. החיים לימדו אותו מילדות "לשמור שקל לבן ליום שחור", והוא עוד זוכר שלא היה להורים שלו חמישים שקל לשלם בשבילו לטיול בית-ספר. לקח לו הרבה שנים להפוך מקורבן לאדם שאוהב את עצמו ולדבר אל עצמו חיובי מול המראה. פגשתי אותו לפני המלחמה, עברנו מאז כל כך הרבה דברים. אסי מספר על הגירושין שלו ועל ההורות שלו שמשתפת את הילדים בכל הרגשות שעוברים עליו, בלי להסתיר. וגם, איך הוא נכנס לדמויות שהוא מגלם ולומד אותן עד לרגע שהכל מתפוצץ מול המצלמה שנדלקת בלי שהוא בעצמו מבין מה באמת קורה. העיקר שהכל יהיה - באמת ועל מלא.
-
אריק שם-טוב גדל באשדוד. כשהיה בן 15 ההורים שלו לא הסתדרו עם קשיי הקליטה בארץ ועזבו לצרפת. "הם אפילו לא הציעו לי לבוא איתם", הוא אומר, אבל גם סמכו עליו שידע איך לשרוד בכוחות עצמו. הוא התגלגל מחלומות להיות מתופף לסטודנט בטכניון שם הבין פעם ראשונה שהוא מוכשר. הוא היה מעורב ארבע פעמים באקזיט, האחרון של חברה שהפכה אותו רשמית למיליונר. אריק מחלק את העולם ל"ווינרים" ו"לוזרים" ומבהיר שאנשים מצליחים הם גם אנשים רדופים. יש לו מחברת עם רעיונות ליד המיטה שהוא קם בלילה לכתוב בה רעיונות. הקלטנו את השיחה לפני המלחמה ואריק חושב כל כך שונה ואחרת ששווה להקשיב לו במיוחד במציאות שכל כך השתנתה לנו מול העיניים. ומאיפה כל האומץ שלו ליזום דברים חדשים? התשובה שלו: "אני פחדן גדול, אבל סקרן עוד יותר גדול".
-
הבמאי והיוצר מאור זגורי מדבר על החוויה האישית שלו מהמלחמה, על המתח החברתי והדרך מהפריפריה למרכז, וגם על השינוי המטלטל שהדמויות של ״זגורי אימפריה״ עוברות בעונה החדשה. שיחה אישית מאוד עם יוצר שלא עושה הנחות אבל גם מלא אופטימיות.
-
איתמר דורון, הוא הבן הבכור שלי. מי שמכיר אותי שמע ממני הרבה לאורך השנים על חינוך יצירתי ועל כמה חשוב לחשוב אחרת, מחדש, על מערכת החינוך, לבטל שיעורי-בית ולעבור כל ארבע שנים דירה. רשימה חלקית. ביקשתי מאיתמר לבוא לשוחח איתי בוקר אחד באולפן ולשמחתי הוא הסכים. זה היה אז, לפני המלחמה, מאז הוא הספיק להתגייס לצבא. אז איך היה לו לגדול בבית שבודק תפיסות חינוך חדשות? מה פתאם הוא הקים בגיל 14 חברה לשיווק דיגיטלי ומה חשוב לדעתו עכשיו באמת כנציג של דור צעיר וכל כך מרתק. גרסת הדור הצעיר.
-
אריק פינטו חלה בפוליו בילדותו והוריו נשאו אותו על כפיים לרופאים. הוא התייתם בגיל צעיר והגיע כילד נכה לפנימייה בבן שמן, אבל הבין כבר מגיל צעיר שאסור לתת למגבלה להשתלט על מהלך חייו. איך הוא לימד את עצמו לא להיעלב מהילדים האחרים? לשחק כדורסל מבלי לדעת לרוץ? כמה הוא נפגע שוויתרו עליו בצה"ל ומה עשה כדי לתרום אחר כך במשך שנים? איך הגיע בתור פקיד לבנק הפועלים והפך אחרי שנים למנכ"ל הבנק? אריק משוכנע ש"לכל אדם זכות לחלום ויכולת להגשים", וזאת גם כותרת ההרצאה שלו. הקלטתי איתו את השיחה לפני המלחמה והיא מרגישה לי חשובה ורלוונטית יותר מאי-פעם.
- Mostra di più