Episodi
-
Da Pernilles far blev ramt af en hjerneblødning, kæmpede han for at komme tilbage til livet. Og for at være i stand til at føre hende op ad kirkegulvet til hendes bryllup. Men da brylluppet var holdt, mistede han lysten til at leve. Ingen kunne rokke ved hans beslutning. Han ville dø.
Lyt til Pernilles historie og bliv klogere på et emne, som de fleste kun tænker over, når det kommer alt for tæt på.
Bagefter bringer vi historien om Svend Lings. Den 76-årige læge, som måske er bedst kendt som ”selvmordlægen.” Det var ham, som Pernilles far kontaktede for at få hjælp. Og ham som i efteråret 2018 fik en dom på 40 dages betinget fængsel for at have rådgivet flere mennesker om selvmord.
Artiklerne har været bragt i Ude og Hjemme i 2018. -
Anne-Sofie Mouritsen var konstant på vagt over for den leder, der nedgjorde og kontrollerede hende. Tine Tangdal blev sygemeldt med stress efter at være holdt uden for fællesskabet. Begge er eksempler på, at mobning ikke kun forekommer blandt børn, men også blandt voksne på arbejdspladsen. Hør deres historier, og få ekspertens råd til, hvad du selv kan gøre ved mobning. For den kan have alvorlige konsekvenser.
Temaet har været bragt i Søndag i september 2018. -
Episodi mancanti?
-
Mette Damiri er født med læbe-ganespalte og er blevet mobbet voldsomt for sin stemme. Nu vækker hun opmærksomhed som sangerinde, og særligt en sang om barndommens oplevelser har rørt manges hjerter. Også i privatlivet som hustru til musikeren Nikolai og mor til datteren Mira kører det på skinner for Mette.
Historien har været bragt i Familie Journal september 2018 -
– Der var engang, hvor jeg mente, at jeg var det mest privilegerede menneske. Men så trak skyerne op. Det fortæller den 80-årige tv-legende Poul Thomsen, som har mistet både sin søn Morten og ekskonen Hanne, som han var gift med i 47 år. Men som også har kærlighed i sit liv hver dag.
Historien har været bragt i Ude og Hjemme i september 2018 -
Der findes intet så forladt som et tomt børneværelse hver anden uge. Intet så ensomt som at ligge alene i en ny lejlighed på en luftmadras fra ALDI. Og intet så svært som ”bare at være sig selv”, når man begynder at netdate som voksen. Det fandt forfatter og journalist Karin Heurlin ud af, da hun blev skilt og skulle i gang med et nyt liv. Her fortæller hun ærligt sin egen historie på godt og ondt om tiden efter sin skilsmisse. En skilsmisse, som også har inspireret hende til romanen ”Inden du går, vil du så ikke blive lidt længere.”
Artiklen blev bragt i Ude og Hjemme i september 2017 -
Selv om næsten alle danskere ifølge en undersøgelse går ind for organdonation, har kun 22 procent af os aktivt taget stilling til, om vi selv vil donere vores organer. Mød Rekke, som hver dag er taknemmelig for, at nogen har valgt at donere en lever til hende – og Karen, som, efter at hendes lille datter fik en transplantation, har viet al sin tid til at få os alle til at tage stilling.
Historien har været bragt i Femina i august 2018. -
At drive egen skønhedsklinik var i mange år drømmen for 37-årige Astrid Andersen, men så blev hun mor til Christian. Han lider af en luftrørssygdom, der gør, at han skal være overvåget døgnet rundt. Astrid kæmpede med dårlig samvittighed og valgte til sidst at vinke farvel til sit livsværk, for familien er vigtigere.
Historien har været bragt i Familie Journal i august 2018. -
Mange har svært ved at finde ud af, hvordan de skal forholde sig til andres sorg. Janie savnede, at nogen spurgte til hende, da hun mistede sin mand gennem 28 år. Henriette følte, at det var svært at fastholde andres opmærksomhed, når hun ville tale om sin sorg over brorens død. Hør deres historier – og få sorgekspertens råd til, hvordan du bedst støtter en sørgende.
Historien har været bragt i Søndag i oktober 2018. -
Da Bente blev skilt fra Lars von Trier i 2015 efter hans utroskab gennem flere år, ændrede hun straks sit efternavn fra Trier tilbage til ungpigenavnet Frøge. Hun faldt i et dybt sort hul, men er siden kravlet op. Blandt andet fordi hun har et stærkt ønske om ikke at være bitter.
Historien har været bragt i Psykologi i maj 2018. -
Hele Danmarks charter-konge har rejst over hele verden og arbejdet i døgndrift. Men lige nu holder han sig helst hjemme, og der er langt mellem hans velkendte smil. Stig Elling er ramt af en depression. Selv er han ikke i tvivl om, at den kommer af et liv med alt for meget arbejde. Og en barsk fortid, som han ikke længere kan fortrænge. Han er heller ikke i tvivl om, hvad der er hans redning lige nu.
Historien har været bragt i Ude og Hjemme i august 2018.