Episodi
-
מה עשית בדרך כדי לברר מי את באמת? כמה שנים נתת לאנשים אחרים לקבוע את הסיפור שלך ואת ההחלטות שאת לוקחת? הראיון שלי עם רות מציג סיפור מעניין על אישה חזקה ששאלה את השאלות האלה ועם השנים מצאה להן תשובות טובות. איך מפסיקים להתיישר עם הסביבה ומה עושים כדי לגלות מי אנחנו באמת? פרק חשוף ואמיץ על האמת מאחורי המסע לאושר.
-
כמה ימים מבולבלים יכולים להרגיש כמו נצח. כמה ימים שאני באנרגיות נמוכות ולא רואה את הדברים מהר כמו שהייתי רוצה, והפרצוף שלי בריצפה והאנרגיות שלי הלכו לעזאזל. אז ישבתי להקליט. וכמו תמיד מתוך הכלום יצא הרבה. אוהבת אתכן תהנו.
-
Episodi mancanti?
-
ליעד ואביעד הם זוג חזק. פאוור קאפל כמו שקוראים לזה בפוריו. צוות טוב כזה שמנצח על התזמורת של החיים שלו בביטחון, בלי פחד וגורם להכל לקרות ומהר. מאלה שהחיים שלהם נראים כמו איזה סרט כיפי במיוחד, מלא בלאקשרי, תענוגות, צחוקים ואוכל טעים. ליעד הוא אושיית רשת שבחר לשים את עצמו ואת החיים שלו בפרונט ואביעד הצטרף למסיבה באיזה שהוא אופן בעל כורחו - אז איך גורמים לזה לקרות? איך מצליחים גם לעבוד ביחד, גם לתחזק תדמית כל כך מוצלחת וגם לשמור על השפיות והבית? פרק מרתק על מחיר התהילה.
-
אביבה אלייב היא חלק ממשפחה של מוזיקאים מאוד מוכשרת, הייתרון בלהיות חלק מהרכב כזה הוא הגב והביטחון שהם מייצרים סביבך. אבל מה קורה כשהם לא שם? כשלך יש חלומות שלא תואמים את הדרישות? איך לומדים לעמוד על שלנו? איך אמהות משנה את התמונה ואיזה כוחות את יכולה לקבל מאהבת הקהל?
-
הרגלי השינה של הילדים שלנו הם סיפור מאתגר. יש חוקים ברורים בעולם הזה ועדיין כל אחד מפרש אותם אחרת. אנה אלומה חיה את השליחות שלה, ידעה תמיד שילדים זה הדבר ושם היכולות שלה באות לידי ביטוי. היא רואה אותם, היא מבינה את מאחורי הקלעים שלהם ודרך השקפת העולם הזאת היא עוזרת לאימהות לבחור איזה אמא הן רוצות להיות.
-
רוני שכטמן ניצחה את עצמה לא מעט פעמים לאורך הדרך. אחרי הרבה שנים שבחרה באחרים, בלרצות אותם ולספק אותם ולעשות למענם - היא החליטה שהגיע הזמן לשנות גישה. הפרק של היום הוא הסיפור מאחורי מי שמטפלת בעור הפנים שלכן, אבל גם בנפש ובסיפורים שאתן מספרות לעצמכן על הנשים שאתן חולמות להיות. איך המסע לעצמאות ביגר אותה, נתן לה כוחות להתמודד עם פחדים ולהתקדם אל המסלול שהיא רוצה לעצמה?
-
ניצחתי את עצמי. מכירות את ההרגשה? אחרי שהכל כבר הוכתר כבלתי אפשרי, שהדיכאון השתלט, שהמחשבות הרעות לא נותנות לך מנוחה ואין לך מושג איך ומתי זה יעבור - מגיע רגע שבו את חווה פריצת דרך. פתאום את מוצאת את הכיון שכל כך חיפשת. פתאום את מנצחת במלחמה שהרבה מאוד זמן הרגיש שאין לך מצב לנצח. איך זה קורה? למה אנחנו צריכות לשים לב שעושה את כל השינוי? והאם זה איזה חוק שאפשר לשכפל?
-
כמה זמן את מספרת לעצמך שמגיע לך יותר?
מה את עושה עם הסיפורים האלה? איזה צעדים עשית עד היום כדי לשנות את המציאות של החיים כדי שתהפוך לאחת כזאת שאת אוהבת להתעורר אליה בבוקר? בפרק הזה אנחנו נכנסות לעולמה של אישה אמיצה אחת, שלמרות כל הפחדים, הקולות מהצד והסיפורים שהיא סיפרה לעצמה בראש היא החליטה לעשות את הבלתי אפשרי - ויצאה לעצמאות של חייה.
-
מריאנה היא אחות טיפת חלב ויועצת הנקה. אחד מהתחומים הכי שנויים במחלוקת, הכי כואבים והכי מטלטלים את הנפש שלנו האמהות ברגע שאנחנו נכנסות לזה בפעם הראשונה. איך עושים את זה כמו שצריך? מתי כדי לוותר? מה אסור לך לספר לעצמך בימים הראשונים ואיך ההחלטה להניק את הילד שלך תשנה לך ולו את החיים?
-
אדם כבר מעל גיל שנתיים. מוכן ומזומן להתחיל גמילה. אבל אני לא מצליחה לשמור על קו אחיד בתהליך הזה. אם נדבר בכנות אין לי מושג מה התהליך דורש.אז בפרק הזה אני מארחת את אופיר נועה מליחי, מלכת הגמילות הבלתי מעורערת שעושה סדר בכל הנושא האפור והלא ברור הזה. מה צריך לדעת לפני שיוצאים לדרך? ממה כדאי להימנע? איך בוחרים גישה נכונה שמתאימה לילד שלי? ובעיקר, מה הקשר בין גמילה לילדים מסוגלים ועצמאיים יותר?
-
גישה חינוכית בבית היא קו מנחה שאנחנו בוחרים כהורים ועל פיו פותרים הרבה דילמות, מתנהלים מול הילדים ויודעים איך להתקדם ולאן. מה הגישה החינוכית שאתן בחרתן? האם נחשפתן לחינוך מונטוסורי? האם בכלל הקדשתן מחשבה על בחירת גישה שונה מזאת שגדלתן עליה?
נטעלי היא מדריכת אמהות, מנהלת קהילה שנקראת מאמא מנטוסרי והיום היא באאה לתת לנו טעימה מהעולם המופלא הזה שמביא כל כך הרבה ערך לחיים של הילדים שלנו. אבל מסתבר שגם לחיים שלנו כאמהות ונשים.
-
מי הייתן פעם? מי אתן היום? איזה מסע אנחנו עוברות בדרך להכיר את עצמנו האמת, להיות שלמות עם הדמות שאנחנו מציגות החוצה לעולם? כמה אומץ זה מצריך לבחור בעצמנו, ומה באמת צריך לקרות כדי שניקח את הצעד?
ספיר יינה היא מחברת בשיטת NYE והיא לוקחת אותנו לרגע לתוך המסע של החיים שלה, והבחירה בעצמה. -
איך נראים חיים של אמא ל4 שהתחילה את המסע שלה בגיל 19? עם איזה קשיים היא מתמודדת, על מה הייתה צריכה לוותר והאם מגיע שלב כלשהו שאפשר לשנות את העסקה ולהתחיל לחיות למען השליחות האישית שלנו? שיחה גלויה מלב אל לב, של חברות, של אמהות, של נשים בצמיחה. תהנו.
-
איך הנושא הכי כבד בעולם יכול להישמע כל כך קליל ומצחיק? דיכאון אחרי לידה זאת תופעה קשה שהרבה נשים מתמודדות איתה, בין אם הן מדברות על זה או לא - במידה מסוימת זה נמצא שם. בפרק הזה נשמע על התופעה הזאת מזוית קצת אחרת ממה שהורגלנו לשמוע, נחבר את זה להורות שלנו היוםם ולדרך שבה אנחנו בוחרות לחנך ולגדל את הילדים שלנו. ליאת קדם היא מעצבת פנים שנורא מהר תרגישו שהייעוד שלה הוא אחר לגמרי, ואולי הפרק הזה הוא תחילתו של שינוי במסע שלה שעוד נשמע בהמשך. תהיו מוכנות להנות, כי זה פרק יוצא דופן.
-
ימי מלחמה עוברים עלינו. אבל בשעה שאנחנו המבוגרים מבינים את המצב בצורה מסויימת, הילדים מצפים שהחיים ימישכו כהרגלם. איך מתמודדים עם המציאות הזאת? מה עושים כדי להמשיך לתפקד ואיך דואגים שהילדים לא יפגעו מהלחצים והפחדים שמציפים את חיינו? שיחה עם ד"ר לפסיכולוגיה חינוכית, דליה אלוני - שעונה על שאלות קשות ומביאה עצות פשוטות ומשובחות להתמודדות נכונה.
-
באמצע מלחמה, כשהכאוס משתלט על כולנו והפחד סוגר אותנו בבתים, ראיון מופלא נוצר. שיח על נמרולוגיה, מספרים, תקשורים, רוחות וגלגולים שמתנקז לשאלה אחת חשובה. האם אתם בורחים מהשליחות שלכם? ואם כן, איך זה מתקשר לשיגעון שהעולם חווה עכשיו?
ראיון מרתק עם רויטל כהן, מורה למדעי הרוח לפי הגדרתי. ונמרולוגית על לפי הגדרתם של הרבה מאוד אנשים.
תהנו! -
אנחנו חולות הרבה יותר ממה שאנחנו מצהירות. כאבים בלתי נראים כאלה כמו כאבי גב או ראש או עייפות כרונית שאנחנו לא נותנות לה חשיבות גבוהה מידי אבל האמת שזה לא צריך להיות ככה. שמענו כבר שאומרים הכל בראש ובנינו המשפט הזה הפך לקלישאה אבל עד שלא ישבתי לדבר עם פטריסיה לא הבנתי מה זה בכלל אומר. מאיפה מגיעים הכאבים שלנו? מאיפה מגיעות המחלות?
והאם זה אמיתי, שכל אדם יכול לרפא את עצמו?
-
חיזוק הגוף ושמירה על אורח חיים בריא זאת משימה בלתי אפשרית בשלבים מסויימים בחיים שלנו. אין זמן, אין כוח, אין מוטיבציה. מיליון תירוצים שמעידים על כך שאנחנו נמצאין בתרדמת עמוקה שמונעת מהשליחות שלנו להתקיים בעולם. אז איך מתעוררים מהתרדמת? ומה באמת מתעורר קודם?
-
עד היום חייתי את החופש הגדול מזווית ראייה של ילדה שמחפשת לברוח מכל מה שהיא שונאת. פתאום גדלתי, נהייתה אמא והזווית השתנתה. פתאום אני רוצה שהחופש יסתיים, שהשיגרה תגיע ושהסדר ישוב על כנו. מה השוני בזוית מביא לחיים שלנו? איך הקושי והחום הבלתי נסבל של אגוסט השפיע על הדרך שבה אני רוצה לגדל את אדם? ומה הקשר בין שותפות לגידול ילדים?
פרק שמחזיר אותנו לילדות, מחבר אותנו לאמהות ושולח אותנו למסע של יצירת אחדות עם התינוקות שלנו והבית שאנחנו בוחרות לבנות.
-
זה לא מסתדר לנו בראש שאפשר מצד אחד להיות בשיא של ההתפתחות ומצד שני להישבר לרמה של לבכות בשירותים. לא נראה לנו הגיוני שאפשר להיות גם למעלה וגם למטה במקביל. אבל האמת היא שזה אפשרי ושמה שיקבע אם נשאר שם אם לא זאת רמת האמונה והקרבה שלנו לבריאה. איך משתחררים מהלחץ הכלכלי? איך מתגברים על הקושי ומה הייתרון שיש לנו בלהישבר כשאנחנו נמצאים בשיא?
- Mostra di più