Episodi

  • כולנו מחפשים ניצוצות של משהו טוב ומבינים שאף אחד לא יעשה את זה בשבילנו. בעולם שלנו, אנשי האיקומרס, הדבר הזה מתקרב והוא ״חגי״ האיקומרס של נובמבר. הארוע הפותח הוא מקומי ונערך בפעם ה-11, ShoppingIL של גוגל. רגע לפני שאנחנו הישראלים מוציאים את הכסף שלהם באתרים הסיניים והבינלאומיים, יש לנו הזדמנות לקנות מהעסקים הישראליים ולתרום לכלכלה המקומית. ולבעלי ובעלות עסקי איקומרס: מעבר לכך שלארוע יש ״אבא ואמא״ כאן בארץ, ערכת מדיה מלוטשת , שפה תקשורתית מובחנת, השקעה גדול של גוגל בפרסום בטלוויזיה, שלטי חוצות, סושיאל וכו׳, יש עוד כמה דברים שממש כדאי לדעת. ממי? מבעלי העסקים שכבר השתתפו בארוע לפחות 5 פעמים. בפרק המיוחד לקראת ShoppingIL, הזמנתי לשיחה את יוסי זיו מ׳טוליפ נטורל׳, דגנית מקא מ׳בייבי קואלה׳, עופר סגלי מ׳דינסטור׳, רוני כהן מ׳קווין סייז׳ וגיל גרינברג מ׳קאנדל קלאב׳.
    מקווה שתמצאו כאן משהו טוב. בהצלחה!
    תודה לנטלי טנא ויסמין לוי, לאלי אלון, לחברים באדיו. לכל מי שלא מתייאש ונלחם על המקום הזה על מנת יחזור להיות מקום שווה לחיות בו.
    חדש: לצפיה בפרק בוידאו לחצו כאן >
    וגם, הצטרפו לערוץ הוואטסאפ שלי bit.ly/Whatsapp-Commersation

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • משלימים את טרילוגיית ה-B2Bcommerce עם הזווית המרעננת של שופיפיי. כן, מלכת הדיירקט טו קונסומר מציגה מודול B2B שאמור לתת את הפול מונטי: מענה לצרכים הייחודיים של עסקים המוכרים לעסקים + גלאם חווית הקניה (והמכירה!) של שופיפיי. בפרק 130 ובמלאות 5 שנים לקומרסיישן, הזמנתי את עמוס שחם, מראשוני השופיפיירים ׳כחול לבן׳ ומנכ״ל חברת בואה, ביחד עם שני פזי דדון, סמנכ״לית האיקומרס בחברה, לשמוע ולהבין קצת יותר. אם הקשבתם לפרקים 117 ו-129, אתם כבר יודעים הרבה על הייחודיות והמאפיינים של תחום ה- B2Bcommerce . במפגש דיברנו על מה שהם למדו מהלקוחות ועל תהליך העבודה. על היתרונות והפתרונות-פיצ׳רים שהפלטפורמה מספקת, על כמה זה עולה ולמה זה עדיין לא ״אש בשדה קוצים״. וכן, לא חסכנו דוגמאות ומור״קים על שופיפי והסצינה האיקומרסית בכלל.

    תודה גדולה לאורן, עילית, שני ועמוס מ- BOA. לאלי ויהלי אלון, לג׳יפיטי ולחברים באדיו.
    וגם, הצטרפו לערוץ הוואטסאפ שלי bit.ly/Whatsapp-Commersation
    תחזירו את כולם הביתה כבר.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • Episodi mancanti?

    Fai clic qui per aggiornare il feed.

  • בעולם הגדול, תחום ה- B2B Commerce הופך לערוץ המוביל בדרך שבה עסקים עושים עסקים עם עסקים.אז למה אצלנו, ב- Delay Nation זה עוד לא ממש קורה? לקומרסיישן 129 הזמנתי שניים מהטובים ביותר ביותר כדי לנסות להבין למה ואיך. יואב קוטנר (!) ממייסדי מג׳נטו לשעבר הוא המנכ״ל והמייסד של אורו קומרס (ORO ), פלטפורמת ה- B2B Commerce המובילה. שחר פאר (!!) הוא יזם ואיש טכנולוגיות קומרס מוכר ואהוב ומנהל את פעילות אורו בישראל. שאלתי- מה כל כך מרתיע את החברות? החשש מהשינוי התרבותי? ממערכת יחסים חדשה עם לקוחות? כאב ההטמעות? האם הרציונל שמערכת כזו מביאה בהסתברות גבוהה לצמיחה במכירות ולהתייעלות לא מספק אותן? וגם הסתקרנתי- למה בכלל יש צורך במערכת ייעודית ל- B2B כשיש פיצ׳ר קיים בפלטפורמות ה- D2C ? יואב הוא לגמרי האיש הכי נכון בעולם לענות על זה. תודה גדולה לשחר ויואב. לאלי ׳ביזי׳ אלון ולחברים באדיו.
    הצטרפו לערוץ הוואטסאפ שלי bit.ly/Whatsapp-Commersation

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • אז כבר הסכמנו שהאיקומרס הזה הוא לא עניין פשוט. על כל המורכבויות המוכרות, אני מוסיף ומעלה: איך עושים איקומרס למוצר פרימיום ללא תקציבי מיתוג ומודעות? איך מעבירים תחושת איכות ורכות מבלי יכולת לגעת? איך נותנים נפח ועומק רגשי לפריטים בערוץ מכירות שמעלתו דווקא בפשטות וה״שטיחות״ שלו? איך עושים פיבוט מקהל יעד מסורתי של B2B לקהל חדש של לקוחות? ואם זה לא מספיק מאתגר, איך עושים את זה עם אחותך כשהדילמות והקונפליקטים זורמים לארוחות שישי ומפגשים משפחתיים? האחיות המקסימות רונה וטליה מוצפי, המנהלות את ׳מועדון הכותנה׳ המוכר בשם Cotton Club , מגיעות לקומרסיישן לענות על השאלות, להוסיף עוד הרבה ידע ונסיון, לחנוך איתי את פינת ״תעודת הזהות האיקומרסית״ ועוד. תודה גדולה לטליה ורונה. לאלי ׳ביזי׳ אלון ולחברים באדיו.
    אה כן, הצטרפו עוד היום (חינם!) לערוץ הוואטסאפ שלי bit.ly/Whatsapp-Commersation

    והחזירו את החטופות והחטופים הביתה מיד!

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • בחיי עסק, בטח בריטייל, תמיד מגיעה התקופה שנהיה ׳קצת פחות׳. משהו משתנה- התחרות. השוק. התנאים. האדמה מתחילה לזוז לנו מתחת הרגליים ועכשיו- צריך לחשוב מה עושים. צריך לדמיין, להעז, לבדוק, לבחון, להתנסות, לטעות ולתהות ולבסוף ליצור משהו, משהו חדש. זה יכול להיות מוצר או ליין מוצרים או קטגוריה שלמה או שירות אחר או שיטה חדשה. לייצר ערך אמיתי וחדש ללקוחות. בכנס קומרס 2024 של דה מרקר זכיתי להנחות את פאנל היצירתיות העסקית כמפתח להצלחה בקומרס ולארח את מיכל לוי מויסוצקי, רונה מוצפי ממועדון הכותנה, אסף בלולו משיפי ואת יועצת החדשנות בשיווק אריאלה דניאלי שהציגה וניתחה את היצירתיות העסקית של לגו. דיברנו על הרקע לשינוי, על הפן הרגשי בקבלת ההחלטה לשנות, על החידושים העסקיים ועל מה יהיה השינוי הבא... תודה לכל הפאנליסטיות והפאנליסט. תודה מיוחדת לאורלן זוהר, איריס מירוני ושירי עמית מדה מרקר. לארזה בן עמי מסינרגיה גרופ ולאלי אלון.
    תחזירו את כולם הביתה כבר, תלמדו איך יוצרים שינוי במקום לקבע משבר.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • בהתבוננות על התהליכים הרבים שעוברים על האיקומרס הישראלי, ניתן להבחין בתזוזת שחקנים מ"הזנב הארוך" לעבר מרכז הכובד של הפעילות, כשעסקים קטנים גדלים והופכים משמעותיים בהיקפים וביכולות האיקומרס והריטייל. כמייצג של המגמה וכבן אדם מעניין לאללה, הזמנתי לשיחה את אסף ׳שיפי׳, מייסד ובעלים של shipi.co.il- חנויות ואיקומרס של סלולר וטכנולוגיה. אסף מספר על עולם האיקומרס מהפריזמה הייחודית שלו- הלקוח הישראלי ש״נהיה יותר קל״, היחסים המורכבים עם ספקים, היבוא המקביל, המתחרים המקומיים והבינלאומיים, משרדי הפרסום והעבודה עם וולט כערוץ מכירות צומח במיוחד.
    תודה לאסף, לאופיר שחף, לאלי BIZI אלון והחברים ב- ADIO.
    מוקדש לכל מי שמבינים שהמקום הזה הוא של כולנו, ולמרות הכאב והעצב והכעס, עושים ועושות כמיטב יכולתן על מנת שכולנו נחיה כאן חיים ששווה לחיות.
    וגם, הצטרפו לערוץ הוואטסאפ שלי bit.ly/Whatsapp-Commersation

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • ממשיכים בסדרת ״הדור החדש של האיקומרס הישראלי״ והפעם- מקומה של ענקית הגיפטקארד ביימי באקוסיסטם של האיקום המקומי. אז מהי באמת הפוזיציה של ביימי? איך חברות איקומרס שהן pure players נהנות מהיכולות שלה? האם המודל העסקי עם נבחרת המשפיענים נשען על אפיליאיישן? מהי הסינרגיה עם שלושת החברות האחיות לקבוצת TLC שהן שחקניות איקום? האם ביימי כבר מוכרת מוצרים פיזיים? איפה החברה פוגשת את מגמת הריקומרס? איפה תהיה ביימי בעולמות האיקומרס בשנת 2028? זאת ועוד רבות עם דרור בלומנטל, סמנכ״ל השיווק והאיקומרס האגדי של BUYME. תודה לאלי אלון ולנתי יעקובי משופ אנליטיקס.
    מוקדש לכל מי שמבין שהמקום הזה הוא של כולנו ועל אף הכאב והעצב והכעס, בוחר לעשות כמיטב יכולתו על מנת שכולנו נחיה כאן חיים ששווה לחיות.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • אז איך עושים איקומרס בתקופת משבר? איך מכינים הזמנות כשהראש עם החיילים בעזה ובצפון? איך נותנים שירות ללקוחות כשהלב עם החטופות והחטופים? איך יושבים על הדו״חות כשהכאב על מי שאינו איתנו לא עוזב לרגע? הימים קשים, ולפעמים, אומרת הקלישאה, דווקא ההתעקשות על שגרת היום מסייעת להתמודדות במצב בלתי נסבל. אז איך מנהלים איקומרס בתקופת משבר כל כך ארוכה כשסופה אינו נראה לעין? כדי לשמוע וללמוד מנסיונם של אחרים, אירחתי בפאנל מיוחד ביוזמת והפקת דמרקר לייבלס, אורחים שמייצגים חלק משמעותי מעולם האיקומרס הישראלי והבינלאומי. מזמין אתכם להקשיב לנוי הדס היא היא נוי השדה, לקרן בן ניסים מ- ACE , למיקי סוקולובסקי מ- eBay ולאפי דהן מ- Paypal. תודה גדולה למלכה האם אורלן בר, למפיקה אורטל, לאולפני מלון, לאלי אלון מ- BIZI ולכל מי שלא מתייאש ועושה כמיטב יכולתו על מנת שלכולנו יהיו כאן חיים ששווה לחיות.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • אז מתחילים את הדור הבא של האיקומרס הישראלי, כשהפעם נדבר על תחום הקרוב אלי- הריטייל מדיה, לא ברובד התיאורטי אלא תכל׳ס, עם שני אנשים מוכשרים שזהו היום יום שלהם. תקציר העניינים: הריטייל מדיה משנה את המודל העסקי של ענקיות האיקומרס בעולם. באמצעות מכירת כלי קידום ופרסום לספקים ומוכרים, מצליחות קמעונאיות האונליין לבצע מונטיזציה של החנויות בהיקף כולל של כ- 120 מיליארד דולר. כן, כחמישית מכלל הפרסום הדיגיטלי הוא ריטייל מדיה, כשאמזון לבדה מכרה ריטייל מדיה השנה בכ- 45 מיליארד דולר שהם כ-8% מהמכירות שלה. הקמעונאים המובילים כבר מפעילים ערוצי ריטייל מדיה- CVS, וולמארט, עליבאבא, קארפור, בול, מרקדו ליברה, וייפייר ואחרים. חלקן הלא מבוטל עושה שימוש באחת מהפלטפורמות המובילות, ביניהן קריטאו הצרפתיות. קריטאו היא גם הבעלים של מאבאיה הישראלית. מזמין אתכם.ן להקשיב לשיחה עם דן חן ותומר גרציאני מחברת מאבאיה ולהכיר מגובה העיניים את ערוץ הצמיחה המוביל בעולם האיקומרס.
    מוקדש לכל מי שמבינים שהמקום הזה הוא של כולנו ולמרות הכאב והעצב, יוצאים מאזור הנוחות ועושים כמיטב יכולתם, כדי שלכולנו יהיו כאן חיים ששווה לחיות.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • אז ווטפ קורה כאן? מה הוביל לדומינו הסגירות? מה דומה ומה שונה בין הפעילויות שסגרו והנסיבות שהביאו לכך? איפה ולמי יש הזדמנות עכשיו? מי יקח את החצי מיליארד ש״ח שעל הרצפה? מי הפסיד ומי ירוויח? מה עם הספקים? והלקוחות? והח׳ותים? והפטור על המע״מ? למה זה לא הפתיע אותנו בכלל ומה אנחנו מעריכים שהולך לקרות עכשיו? וגם ׳חשיפה׳: מי נשארו עם התחתונים בסטריפ פוקר הזה?
    ארבע וחצי שנים בדיוק מאז שהתארח בפרק הפתיחה של קומרסיישן, שגיא סטוניס, האב המיתולוגי של עולם האיקומרס הישראלי, חוזר לנסיון משותף שלנו לברר האם מדובר בקריסה חסרת תקדים של תחום עסקי שלם או דווקא בהתחדשות אבולוציונית בריאה של תעשיה צעירה שעדיין מחפשת את הכסף?
    מוקדש לכל מי שמבין שהמקום הזה הוא של כולנו ולמרות הכאב והעצב, יוצא מאזור הנוחות ועושה כמיטב יכולתו, כדי שכולנו נחיה כאן חיים ששווה לחיות.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • חזרתי לקומרסיישן שאני כל כך אוהב אחרי חודשי הפסקה ארוכים מסיבות אישיות. אני חוזר כי מבלי שחיפשתי, מצאתי סיבה ממש טובה לכך. תשמעו את איתמר, דניאל ויתיר מ׳עורף מול׳- https://orefmall.co.il מספרים על היוזמה הנפלאה שלהם לטובת בעלי ובעלות העסקים המפונים בדרום ובצפון. החבר׳ה האלה זיהו בצורה מושלמת את הצרכים והכאבים של אותם עסקים ויצרו עבורם בזמן אפס פתרון מלא ואיכותי שמספק להם חמצן עסקי בימים הבלתי אפשריים האלה, כפי שמעידות בפרק כמה מבעלות העסקים המדהימות שכבר הצטרפו. תודה לשלושתכם ולכל מי שמסייע למיזם המרגש הזה לקרות. לאלי אלון האח היקר שעל ההקלטות העריכה. תודה מיוחדת לכל מי שמבין שהמקום הזה הוא של כולנו ולמרות הכאב והעצב יורד מהגדר ועושה כמיטב יכולתו על מנת שכולנו נחיה חיים ששווה לחיות אותם. תודה אחרונה לחברי נועם רותם, מזמין אתכם להקשיב לביצוע הנפלא שלו לשירו הרלוונטי מתמיד, אותו קראתי בסוף הפרק, עזרה בדרך.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • כשמפזרים את האבק מעל כל הרעש והטיקטוק והסלבס והאפקטים והשיימינג וההייטינג והפייקינג, מתגלה עולם עסקי שמתקרב לשלבי הבשלות שלו ומתחיל, כן, תאמינו או לא- להתמסד. הסושיאל קומרס כאן וכאן בשביל להישאר, אפילו אם בצורות חדשות ומעניינות לא פחות, כמו פרסונות דיגיטליות. ובכן, לשם כך נתכנסנו כאן, במתחם החדשנות של EY בתל אביב, לארוע מיטאפי עם מיטב מובילות ואשפיות התחום- עדי ארז, עדי רונן אלמגור, מורן רוזנבאום, נטלי זוהר והמשפיענית דניאל עמית, בהנחייתו של האיש, הגאטס והגלורי- עומר מילוויצקי. בונוס מטריאל: ואדים צלאף האיש שלנו בשופיפיי על מרקטפלייס המשפיענים החדש. בונוס מטריאל 2: מה אני חושב על כל זה. תיהנו כמונו, תודה לכל האורחים.ות ולצוות השיווק המתחדש של EY.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • ״מיליארד דולר. שני אחים. שלושה אקזיטים של איקומרס״ כך נכתב על הספר שכתבו גבי לייבוביץ׳ ואחיו- שותפו חזי. גבי , שיחד עם אחיו ייסד את catch היא ה׳אמזון האוסטרלית׳ האמיתית ועוד שלוש חברות איקומרס בתחומי התיירות, הפנאי והמסעדות, הגיע לישראל לרגל סיום הטירונות של בתו לקראת מסלול מדריכות חי״ר (בהצלחה ללירון! much appreciated), התיישב אצלי במשרד ב- EY, תחת המוזאיקה המורכבת מתמונות האורחים בארבע השנים של קומרסיישן, וסיפר את כל הסיפור הלא יאמן של משפחת לייבוביץ׳', מחנות ׳חשמל הדקל׳ בנהריה ועד למיליארד דולר של אקזיטים מאיקומרס במלבורן. צחקנו המון, התרגשנו לא מעט וגם נזכרנו בנוסטלגיה בימים היפים של ישראל (ושל מכבי נתניה, אהבתנו המשותפת). תיהנו כמונו.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • קומרסיישן 118 עוסק באחת המגמות ההולכות ומתחזקות באיקומרס הישראלי: מיזוגים ורכישות. למה דווקא עכשיו? איך בכלל מתחילים תהליך שכזה? מה צריך לדעת ועל מה חייבים לחשוב מראש? איך עוברים את רכבת ההרים הזו מבלי לרדת מהפסים, מנטלית ומקצועית? מה המקום של הרגשות במסע המכירה וממי מקבלים תמיכה? איך זה לוותר על שליטה בעסק שהקמת? למה תפקיד מלווי העסקאות כה משמעותי? למה החברות הישראליות נוטות לוותר על תהליך ניהול שינוי מקצועי לאחר הרכישה והמיזוג? זכיתי באופן אישי לפעול מכל צדדי העסקאות: מהצד המוכר, מהצד הרוכש וכמובן מהצד המלווה. חוויתי בעצמי את רכבות ההרים, את כאבי הראש, את השמחות והאכזבות, את החיוכים והכעסים, את הוויכוחים האינסופיים עם ובין עורכי הדין, את הפיצוצים וההשלמות, העלבונות וההתנצלויות, את האטימות ואת כל מנעד הרגשות. וכן, זכיתי לשמוע לא מעט את צליל השקת הכוסות עם השלמת העסקה וגם לחוש את הדף התפוצצות העסקה. למדתי וחוויתי עולם ומלואו. בפרק זה, אנסה לצייר את תמונת המצב הנוכחית המורכבת, בעזרת מגוון תפיסות וקולות של בעלות ובעלי נסיון במכירה, ברכישה ובניהול עסקאות: האחיות דניאלה ואלונה צור, הלא הן סיסטארז שנמכרה לטרמינל איקס. מיכל גאיטו אלבז מייסדת גילטי שמכרה לטלכלל, צפי טומשין מ- EY ומשקיע ישראלי שעבר לחו״ל המאיר את הצדדים הפחות יפים של הנושא. תודה לכולכם, לאלי אלון ואיתי סוויסה מאולפן BIZI , לאן גורדון על האיור והשפה הגרפית לעונה, ולכם המאזינים.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • קומרסיישן על הדרך החדשה שבה עסקים עושים עסקים עם עסקים.
    בחרתי להדגים את המגמה המתחזקת ביותר בעולם הקמעונאי דרך שיחות עם אנשי יהלומים ואלכוהול. ואם זה מרגיש קצת אושן אילבן פינת ג׳יימס בונד, מה טוב. מפה לשם, יש המון עבודה קשה ודיסראפשן של תעשיות מסורתיות מאחורי הפיים והגלורי.
    בפרק נספר על המהלך של חברת UNI Diamonds, מרקטפלייס B2B אונליין בעל מגוון של מיליון יהלומים בשווי 3.5 מיליארד דולר, המתווך בין יצרנים מלטשים לחברות התכשיטים וסיטונאים. על הדרך של חברת הכרם, יבואנית וסיטונאית היין והאלכוהול- פיתוח ה- B2Bcommrce לכדי ערוץ המכירות המוביל למסעדות, ברים וחנויות. נלמד גם על ההיבטים הטכנולוגיים והארכיטקטורה הנדרשת להקמת פלטפורמה כזו ועל כל מה שצריך לקחת בחשבון לפני כשניגשים להקמת הערוץ: בזווית העסקית, התפעולית, הטכנולוגית, הדאטאית ועוד. תקשיבו להדר מושקט- UNI, מיקי אנטול- הכרם, רונן גופר רומנו- EY וטימור קלמברג – ארכיטקטורת איקומרס וגם בונוס- שיר שכתבה chatGPT במיוחד לפרק. תיהנו כמוני.
    תודה גדולה לאלי ״מאסטר נו דיזאסטר״ אלון על העריכה והסיוע. לאן שלי המוכשרת על עיצוב השפה והפרק. לאלון לוי, השותפים והאנשים הטובים ב- EY.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • אז איך הכי נכון לנו למכור: ישירות ללקוחות? דרך מרקטפלייס? גם וגם? זו ללא ספק אחת השאלות המשמעותיות ביותר בנוגע למודל העסקי שלנו באיקומרס. כדי להתקרב לתשובה המתאימה לנו, עלינו לתכלל מגוון שיקולים רחב מאוד, בראשם: תקציב ורווחיות, הבעלות על ה- DATA והלקוחות, תפיסת ההפעלה, הצעת הערך הכוללת, השליטה בחווית הקניה, עוצמת המותג והאימפקט בשיווק, מגוון ותמחור המוצרים ועוד. בפרק החדש, אני מנסה, בעזרת הא.נשים שהקונפליקט הזה הוא היום יום שלהן.ם, להבין קצת יותר טוב האם יש תשובה לשאלה הקומרסית הקיומית. תקשיבו לאביבית רוטליין מנהלת תנובה מרקט, לאיתן קורן מנכ״ל מייקה של טננגרופ, לדני כהן מנהל האסטרטגיה ב- EY (שלושתם מתארחים לראשונה בפודקאסט, ריספקט להם וכבוד עבורנו) וגם לאביב- שופרית אונליין מקצועית מזווית הפוכה. תיהנו כמוני.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • פותחים עונה שביעית בפורמט חדש. פעם פעם, לפני שנים רבות, עסקתי במשהו אחר. כמעט 15 שנה עסקתי בפרסום וקריאייטיב ולמען האמת... לא הייתי מכוכבי הענף. את מעט היצירתיות שבערה בי לקחתי לעולמות הקומרס והחשיבה העסקית הדיגיטלית. לכבוד עונת האיקומרס של 2022, יצאתי לעמת בין עברי והווהי (אם ככה אומרים) ולהפגיש את שני העולמות- קריאייטיב ואיקומרס. יחד עם מרואיינת ומרואיינים משובחים, ניסיתי לברר מהו מעמד הקריאייטיב בחיי האיקומרס: מה קדם למה- היציאה או התוצאה? האם יש באמת סינרגיה בין הצדדים- השיווק, הסוכנויות והמדיה? האם מסתמן מנצח בקרב בין האדם החושב למכונה המחשבת? וכן, לאן כל זה הולך? תקשיבו ליעל פירסט, יואב גתי, גולן כספי וניסן גרייזל. תיהנו!

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • ״איקומרס זה לא רק איקומרס״ מתמצת צחי פריד, שותף מייסד בקבוצת באבלס. רגע, שמעתם בכלל על באבלס? מבלי ששמנו לב, צומחת חברה שמנהלת מערך איקומרס משומן למותגי פרימיום לילדים ולמותגי יוקרה נוספים בשותפות. מה עוד מתחת לרדאר? 40,000 הזמנות בשנה, 17 חנויות בפריפריה, מותגים כמו ריפליי, בוס, ראלף לורן, טומי הילפיגר, מותג פרטי בייצור עצמי בשם ORO ועוד, פעילות סיטונאית והיקף מכירות שנתי מעל ל- 60 מיליון ש״ח. והם גם הפכו לחברה ציבורית לאחרונה. אז איך בונים חברה שליבת הפעילות שלה מבוססת דאטה? איך מצמצמים את עלות הרכשת הלקוח באופן דרמטי? איך עושים הכל מלבד משלוחים אין-האוס? איך זה מרגיש להיות מיליונר פתאום ולמה אני חושב שתפיסת ההפעלה של באבלס שמובילה ל-12% רווח נקי תוביל את עולם האיקומרס בשנים הקרובות? זאת ועוד הרבה מאוד עם צחי פריד, איש מיוחד שעשה דרך מיוחדת- מילד ישיבה מירושלים לכוכב איקומרס נוצץ בתל אביב. תיהנו כמוני.

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • את בהפסקת צהריים למטה עם החבר׳ה. מפה לשם הפתיעו אותך בהזמנה לארוע של הביוקר הערב ומה לעשות, ״אין לך מה ללבוש״. אז OLE. את מזמינה את ה׳פיס׳ מהברנד החביב עלייך וכשתסיימי את הלאנץ׳, תופתעי לגלות שמחכה לך בריספשן שליחה מגניבה עם אפיל של סטייליסטית וההזמנה שלך. כן, גם עם האקססורי שאת לא סגורה עליו. היא תחכה בסבלנות ותיקח בחזרה את הפריט עליו ויתרת בדיווש עם חיוך. אלון הנדלמן ושותפתו גל אהרון הקימו את אולה, חלומו של הדור שאינו סובל דחיית סיפוקים, רק שבעולמות האופנה ולא של בוריטו ובאן. רגע לפני שהם פורשים כנפיים לניו יורק- לונדון- מילאנו, ישבנו לשיחה על סטארטאפ מדוייק וכלכלי מהמשלוח הראשון. תיהנו כמוני ו...אולה!

    Support the show: https://www.gordon.co.il

  • וידויו של קרייריסט: ״אתה רוצה שהילדים שלך יאכלו בריא כל השבוע, אלא שכמעט תמיד זה נגמר בארוע ג׳אנקפוד כזה או אחר, אין את הזמן להתעסק בזה״. אכן לא קל. וכאן, נכנסת לתמונה חברת יאמי, כאלטרנטיבת כלכלה שיתופית משתלמת ואיכותית לתופעת הוולטיזם. יצחק סער, האיש והאגדה הרצה, הגיע ליאמי שייסדה חן לב עמי לפני כשנתיים ומאז הוא לא מביט לאחור: מאה ועשר בשלניות ובשלנים מקבלים אלפי הזמנות בהיקף של מיליונים בכל חודש ביאמי, מרקטפלייס שמחבר בין אנשים רעבים לבשלנים ביתיים. איך מתקבלים להיות בשלן ביאמי? מי הפופולריים ביניהם ומאיזה ז׳אנר של מטבחים? מה עם עושים עם הדאטה? והדיאטה? לאן יאמי מכוונת בחו״ל ואיך זה קשור לסרט האלמותי טריינספוטינג? כל זאת ועוד רבות מיצחק סער, איש אשכולות רב נסיון וידע, אותו הוא חולק בנדיבות. בתיאבון.

    Support the show: https://www.gordon.co.il