Episodi
-
I denne episode siger podcasten velkommen til sin første mandlige gæst! Og det er ikke hvilken som helst mand, for det er nemlig Kiras helt egen af slagsen: Mathias Holm. Udover at være gift med Kira, er Mathias også far til deres fælles barn, Thora på 2 år. Og hvordan er det egentlig at være far? Hvordan er det at befinde sig lidt på sidelinjen den første tid? Hvordan oplevede han, at have et signalstærkt barn? Hvad med børnesynet? Det der ifavn? Hjemmepasning? Samsovning? Langtidsamning? Og er vi overhovedet enige om alt? Med udgangspunkt i spørgsmål og beskeder fra vores lyttere, tager vi en samtale om alle disse emner, og mere til. Lyt med!
-
I denne episode siger podcasten velkommen til sin første mandlige gæst! Og det er ikke hvilken som helst mand, for det er nemlig Kiras helt egen af slagsen: Mathias Holm. Udover at være gift med Kira, er Mathias også far til deres fælles barn, Thora på 2 år. Og hvordan er det egentlig at være far? Hvordan er det at befinde sig lidt på sidelinjen den første tid? Hvordan oplevede han, at have et signalstærkt barn? Hvad med børnesynet? Det der ifavn? Hjemmepasning? Samsovning? Langtidsamning? Og er vi overhovedet enige om alt?
Med udgangspunkt i spørgsmål og beskeder fra vores lyttere, tager vi en samtale om alle disse emner, og mere til.
Lyt med! -
Episodi mancanti?
-
Velkommen til endnu en solo-episode fra mig, Kira.
I denne episode tager jeg jer med på rejse i min tankestrøm, når jeg reflekterer over momshaming.
Hvad tænker jeg om momshaming? Hvem udsættes for det? Hvem udøver det?
Er momshaming et kvindeproblem eller samfundsproblem? Hvad har momshaming med sexisme, kvindehad og patriarkatet at gøre? Og hvordan bliver smølferne og paradise hotel gode eksempler i denne kontekst?
Har jeg selv oplevet momshaming? Fra hvem? Og hvad tænker jeg om, at være blevet beskyldt for at momshame, når jeg kritiserer normer og kultur?
Lyt med på denne episode og få svarene - set fra mit perspektiv. -
I denne episode gæster Anna Friberg, også kendt som Moderfødsel, podcasten.
Anna er uddannet sygeplejerske og doula, og så er hun lige nu gravid med sit andet barn. I denne graviditet har hun taget flere alternative valg - eller fravalg. For Anna har valgt at lytte 100% til sin intuition og mavefornemmelse, og har derfor fravalgt den ellers velkendte skabelon på, hvordan man almindeligvis gør, når man er gravid, med tests, scanninger, hospitals - og jordemoderbesøg.
Anna og jeg tager en samtale om graviditet, førdsel, bristninger, efterfødselskrop og vi tager også en kritisk snak om fødselsområdet, systemet og oplevelsen af udnyttelse og overgreb på gravide. For er der altid informeret samtykke? Og hvordan hænger det egentlig sammen med kropsautonomi, rettigheder og baby i maven? -
Velkommen til endnu en solo-episode fra Kira! Denne gang skal det handle om at være mor og at sætte grænser. For kan det ikke være ret svært at navigere i? Det synes Kira i hvert fald. Især når hun ikke selv er opvokset i et hjem med sunde grænser. Sååå.... Hvornår ved man egentlig, at ens grænse er overtrådt? Hvornår kan man begynde at sætte grænser for sit barn? Hvordan med balancen mellem symbiose og grænser? Hvordan kan man sætte kærlige grænser med respekt for sit barn? Hvordan kan det se ud, når man griber i den uheldige værktøjskasse? I hvilke situationer har Kira oplevet sine grænser overtrådt? LYT MED!
-
Corona har lukket landet ned og derfor optager Kira i denne tid episoder alene. I denne episode byder hun lytterne velkommen indenfor i sit hoved, når hun lader tankerne flyde åbent og frit i en refleksion over ordene SELVGLAD, SELVVÆRD OG JANTELOV. Hvordan kan vi skabe selvværd hos vores børn? Er det overhovedet noget vi som forældre skaber? Hvilke konsekvenser har vores egen barndom og selvværd for vores forældreskab og mødet med vores børn? Hvor meget plads må vi optage? Må vi kunne lide os selv? Og må vores børn? Hvad ønsker vi i virkeligheden for vores børn? At de er "velopdragede" eller trygge? Lyt med i denne episode, hvor Kira tager dig på rutsjebanetur i sin tankestrøm, når den får lov at udfolde sig frit uden notater eller dagsorden.
-
Sacha holder barsel med lillebror og Corona har lukket landet ned. Derfor er Kira her på egen hånd. I dette solo-afsnit fortæller Kira historien om sin rejse til graviditet og baby. Om inderligt at ønske sig et barn og om frygten for ikke at kunne blive gravid. Om krop, hormoner, cyklus, menstruation, utallige negative tests og besked fra lægen om, at det vil være svært blive gravid naturligt. Om et sundhedssystem der symptombehandlender med hormoner, og derfor får Kira til at tage sagen i egen hånd og starte en mission for at helbrede sig selv. Det hele ender som bekendt lykkeligt
-
To streger på en graviditetstest og tre sårbare måneder. Med tiden begynder forventningen og glæden at boble; tænk sig! Dit barn skal være storesøskende. Dit store, lille barn. I, som familie, bliver én mere og drømmene begynder; gad vide hvem hen ligner? Er det den ene eller anden forælder? Eller sin søskende? En glædelig tid, hvor maven vokser og I snakker om alt det som skal ske, når lillebrøster kommer.
Men med et barn følger der uundgåeligt også en fødsel og en tid efter. Og hvad hvis den har været så traumatisk, at det overskygger glæden over at være gravid. At graviditeten og/eller tiden efter i stedet er plaget af angst og gråd, frem for forventning og glæde. At du får det dårligt af at kigge på billeder af andre gravide og deres glæde, når din egen glæde ikke er eksisterende.
Og hvordan klarer man lige dét, at skulle igennem en så traumatisk oplevelse igen, deale med den dårlige samvittighed og komme ud på den anden side med psyken i behold?
Alt det og meget mere taler vi om i dette afsnit. (Vi undskylder telefonen, der vibrerer sidst i afsnittet) -
I anledning af 8 marts, har vi valgt at have fokus på det faktum, at vi begge er feminister.
For hvorfor vælger man, som feminist, at være hjemmegående med sine børn? Kan feminisme og hjemmelivet overhovedet forenes? Og hvad med alle de der kvoter? Og patriarkatet?
I dette afsnit skal vi tale om at være hjemmegående fuldtidsmødre og feminister.
Kan man overhovedet det, uden at ville tilbage til 'kødgryderne'? Hvad er feminisme overhovedet for en størrelse? Og hvad med det der "mental load"?
Vi kommer vidt omkring, når vi både kommer ind på vores egen forståelse af feminisme og hvordan vi kan føle os med et ben i to lejre, når vi omgås i aktivistiske netværk.
Men også hvordan vi gør derhjemme; for måske bliver der alligevel kørt lidt flere kønsstereotypiske tiltag end forventet.
-
Du er blevet forældre. Du står og er helt blottet og sårbar med et lille nyt liv i hænderne, og så får du tilbudt en sundhedsplejerske. Én som du læner dig op ad, som giver gode råd og sørger for at alt er som det skal være med den lille ny.
Men hvad hvis de 'gode råd' du får, ender med at ødelægge meget mere end de gavner. Og faktisk slet ikke er fagligt funderede eller har et acceptabelt børnesyn?
Vi har spurgt vores lyttere om deres oplevelser ift. sundhedsplejersker, og det er der kommet et afsnit ud af! Tak for Jeres delinger. Tag og lyt med!
.
Udover vores pædagogfaglige baggrunde, som vi har talt ud fra i tidligere episoder, bruger Kira også her sin viden som certificeret Bærekonsulent (Slyngeskolen 2019) og Ammevejleder (Basis ammeuddannelse ved Elisa Luna, ammespecialist og IBCLC og Astrid Givard, doula, coach og ammevejleder). -
I denne episode af "Velkommen til vuggestuen" skal vi tale adskillelseskultur. For hvad er ADSKILLELSESKULTUR overhovedet for en størrelse? Hvordan viser det sig i vores levede liv; hvad gør vi ubevidst for at adskille os fra vores børn og gør vi dem en tjeneste ved at adskille os? Og hvad har vi selv oplevet, både som pædagoger og mødre, i en adskillelseskultur? Lyt med og hør vores tanker!
-
I denne episode af "Velkommen til vuggestuen" skal vi tale adskillelseskultur. For hvad er ADSKILLELSESKULTUR overhovedet for en størrelse? Hvordan viser det sig i vores levede liv; hvad gør vi ubevidst for at adskille os fra vores børn og gør vi dem en tjeneste ved at adskille os? Og hvad har vi selv oplevet, både som pædagoger og mødre, i en adskillelseskultur? Lyt med og hør vores tanker!
-
I denne episode taler vi om babysøvn. Hvad er almindelig babysøvn og - adfærd? Hvad har vi selv været igennem med vores egne børn? Og hvad kan man komme ud for at læse, hvis man googler babysøvn? Lyt med og hør vores tanker!
-
Vi har begge pædagogiske baggrunde og har arbejdet indenfor dagtilbudsområdet. Særligt i forhold til vuggestuen, har vi meget på hjertet. Derfor har vi besluttet at lave en serie af afsnit, vi vil kalde "velkommen til vuggestuen".
I kan forvente flere emner i fremtiden, og i denne episode er det TAVSHEDSKULTUR, vi har valgt at sætte fokus på.
Lyt med og hør hvad vi personligt har været tavse omkring, og hvilke dele af vores kultur, vi oplever giver pædagogisk personale mundkurv på i samfundet.
Det har været et hårdt emne at tage for os - men vi synes det er for vigtigt til at lade være. Vi vil ikke tie mere. -
Vi fortælle om vores barsler.
Hvad vi forventede, håbede og drømte om.. og hvordan virkeligheden så faktisk endte med at se ud.
Man kan roligt sige, at vores barsel ikke var et drømmescenarie eller en dans på roser.
Babysvømning, rytmik eller salmesang, var det ikke meget af i vores barselsliv.. Faktisk føler v í mest af alt, at vi overlevede hverdagen.
Måske i er flere, som kan genkende det, der viste sig at blive vores realitet? -
I vores første afsnit taler vi om, hvordan vi hver især oplevede de helt første dage af forældreskabet - med alt hvad der høre med.
-
Sacha føder Ejnar i 2017, da hun er 40+5.
Lyt med for den fulde beretning fortalt af Sacha selv.
Nogle dele vil være voldsomme, da fødslen desværre ikke forløber ukompliceret, og Sacha mister meget blod.
Hvis du er gravid, anbefaler vi at gemme denne til et senere tidspunkt. Eller ikke. Men du lytter på eget ansvar. -
Hejsa! Her har i en introduktion til os, og hvad vi vil med denne podcast.