Episodi
-
Amindaär fälttävlansryttare med lång meritlista. Hon har ridit SM, NM och EMflertalet gånger med många fina placeringar. Hon ingår i landslagets spetsgruppoch under 2022 representerade hon Sverige under VM i Italien. Nu väntar OS2024. Aminda föddes i Norge men flyttade som 16-åring till Flyinge där hon idagbor och har sex hästar i träning. När hon inte tar sig an högafälttävlanshinder driver hon ett eget företag där hon utbildar hästar ochryttare inom fälttävlan, dressyr och hoppning.
Aminda berättar om vilka egenskapersom krävs för att lyckas inom fälttävlan och vad hennes mål inför OS är. Hon berättarockså om hur hon omvandlar motgångar till motivation. Vad händer om man trillarav under tävling? Har hon någonsin känt sig rädd när hon hoppat? Och vad ärhennes bästa tips till ryttaren med stora drömmar? -
Hästlivets femte avsnitt gästas av Jamila Berg somdriver sin egen islandshästverksamhet. Sedan barnsben har islandshästarna varitJamilas stora passion och som 9-åring tävlade hon sitt första SM. Idag representerarhon islandshästlandslaget och kan stoltsera med 14 SM-guld, 1 NM-guld och 2 NM-silver.Jamila berättar om sitt hektiska liv där hon i sin verksamhet bedriver avel,hingststation, träning, försäljning och utbildning. Utöver det tävlar hon självoch är dessutom domare. Hur hinner hon egentligen med allt? Bakom framgångarnaligger mycket slit och Jamila tar oss med bakom kulisserna.
Hon berättar också om fördomarna som islandshästryttare tampas med och hur detegentligen fungerar att tävla med islandshästar. Hur känns det att behöva säljaen häst man kommit nära? Vilket pris får man betala för att satsa allt påhästarna? Och vilket tips har hon till den unga ryttaren med stora drömmar? -
Episodi mancanti?
-
Pontus Hugosson beskriver sig själv som en internetryttare och delar med sig av livet till sina 130 000 följare på Instagram. Uppvuxen med och bland hästar blev fälttävlan den naturliga vägen att gå och i detta avsnitt berättar han om bandet man som ryttare får till sin häst när man tävlar en gren som kräver båderisktagande och stort förtroende. Vi får veta mer om Pontus liv med fem egna hästar, vilken häst som betytt mest för honom och hur det känns att förlora en häst man står nära. Självklart berättar han om sin superponny Katitzi som tar hela världen med storm och som syns flitigt på Pontus Instagram.
Vad är Pontus mål inom fälttävlan? Hur tränar man hållbart? Och hur mycket kostar det egentligen att driva en hästverksamhet? Detta och mycket mer i avsnitt fyra av Hästlivet.
-
Selma Hammarström är 22 år gammal och bor på familjens hästgård i Vellinge. Så länge hon kan minnas har hästarna varit en väldigt stor del av hennes liv. Selma har gått från att framgångsrikt tävla fälttävlan till att idag satsa fullt ut på hoppningen. Under 2021 blev hon Svensk mästare som Young Rider på utomhus-SM och var även uttagen och red EM i Portugal, där hon blev bästa svensk. Nu rider Selma sitt första år som senior och sätter upp nya spännande mål för att försöka ta sig till toppen.
I avsnitt tre av Hästlivet berättar Selma om sin starka relation till sina hästar, speciellt sin nuvarande häst som hon beskriver som en riktig läromästare. Vi får också höra om hur hon hanterar motgångar och hur man kan lära sig av sina misstag för att kunna prestera bättre nästa gång. Vilka egenskaper krävs egentligen för att bli en framgångsrik ryttare? Hur ser hennes rutiner vid tävling ut? Och hur hoppas hon att livet ser ut om fem år? Missa inte ett riktigt inspirerande avsnitt. -
Hur får man ihop livet som polis, hästägare och småbarnsförälder egentligen? Det tar vi reda på i detta avsnittet som gästas av Cecilia Qvarnström, kusken som vunnit inte mindre än tre VM-guld.
Cissi bor i Flyinge med man, barn, 8 hästar, 2 hundar, katter, höns, vaktlar och några marsvin. Cissi tar oss med in i en värld av körning och berättar hur sporten går till, hur programmen ser ut och vad man har på sig när man tävlar. Hon berättar hur det fungerar att resa med sitt team i en hästtrailer över hela Europa och drömmen om att återigen medverka på VM.
Dessutom får vi veta vilken häst som betytt mest och hon berättar om ett av hennes starkaste tävlingsminnen, när hon och hennes tre lagkamrater var de enda tjejerna under VM i Österrike –och vann guld. Hur viktigt är det att vinna egentligen, och hur håller man masken när man är ”världens sämsta förlorare?”
Detta och mycket mer i avsnittet som är både spännande, intressant och lärorikt. -
Hästlivets första gäst är Johanna Lassnack. Hon är 32 år gammal och älskar inte bara hästar, hon är dessutom influenser, mental coach, författare och driver en podcast. Tillsammans med sin sambo jonglerar hon vardagen med fyra egna hästar, träning, tävling och jobb.
Tyckte du om avsnittet? Har du frågor eller åsikter? Ta kontakt med oss i någon av våra kanaler. Du hittar oss på Instagram och Facebook. Posta gärna en screenshot eller ta en bild när du lyssnar och tagga oss så vi kan tacka dig för att du lyssnar.
I det här avsnittet pratar vi om hur Johanna vände den negativa press hon la på sig själv, till att bli mental coach som idag hjälper unga ryttare att hitta styrkan inom sig för att kunna prestera på topp. Vi pratar också om hästarnas betydelse i hennes liv och hur man får ihop vardagen och ekonomin när man lever hästlivet fullt ut. Det blir även inspirerande tips kring hur man skapar ett hållbart liv både för sina hästar och sig själv. Missa inte ett avsnitt som bjuder på både skratt och inspirerande samtal.
@svelanddjurforsakringar
@bergjohanna
Hästlivet är en podcast från Sveland Djurförsäkringar. Stort tack till poddens sponsor Granngården.