Episodi
-
"Op TikTok is het echt wel bruut. Als ik een advertentiepost doe bereikt dit vaak miljoenen mensen, die er niet per sé interesse in hebben en dan komen er echt wel heel gemene comments." Hoe belangrijk is skinpositivity op sociale media, en kan je wel op tegen de haatdragende comments die je als influencer ontvangt? Dr. Barbara Geusens gaat in gesprek met Carolien Hoof, ook wel bekend als The Cosmetist op sociale media, over hoe het is om een "skinfluencer" te zijn, haar wetenschappelijke achtergrond en hoe ze haar objectiviteit bewaart bij betalende samenwerkingen met grote merken.
-
"Soms moet je ook eerlijk zijn met je cliënten: sommige problemen liggen gewoon binnenin het lichaam ten grondslag". Wat is een huidtherapeut nu eigenlijk, en hoe wetenschappelijk is hun opleiding? Dr. Barbara Geusens praat met Danielle Buitendijk, bekend van @thesocialskincoach en mede-oprichter van Huid Rotterdam en Den Haag, over haar eigen huidproblemen en je anti-aging kan werken bij cliënten met een probleemhuid.
-
Episodi mancanti?
-
"Dat vind ik wel heel kwalijk, dat sommige merken zeggen dat bepaalde ingrediënten onveilig zijn. Als dat merken hun marketing is: we bashen de rest en zeggen ondertussen dat wij een product hebben "zonder chemicaliën, met alleen maar goede ingrediënten", en nog andere misinformatie, dat vind ik heel jammer." Hoe ver gaat de regulering van ingrediënten in cosmetica, en welke misleidende claims worden vaak gemaakt? Dr. Barbara Geusens praat met Heleen Kibbelaar, de scheikundige achter het populaire instagram-account @sciencemeetscosmetics, over hoeveel informatie je nu eigenlijk uit een INCI-lijst kan halen, of er zoiets is als onveilige cosmetica en hoe je nu weet of een cosmeticaproduct echt werkt.
-
"Sporters vroegen mij om hen zo gezond mogelijk te maken, en ik wist niet hoe dat moest. Daarom ben ik me gaan bijscholen." Wat betekend het nu om zo gezond mogelijk te leven, hoe kan je je levensstijl daarop gaan aanpassen en welke impact heeft dat dan op je huid? Dr. Barbara Geusens praat met Servaas Bingé, sportarts en auteur, over welke oer-noden je lichaam en huid hebben en hoe we hieraan kunnen voldoen, en welke skincare Servaas zelf gebruikt.
-
"We hebben bij de lancering besloten om Jani even thuis te laten". Hoe belangrijk is een bekend gezicht om je merk te doen slagen, en waarom kozen ze ervoor om aanvankelijk niet hun bekende founder in de spotlight te zetten? Dr. Barbara Geusens praat met Jens Fissers en Jani Kazaltzis, oprichters van het beauty-merk IOAN, over hun filosofie rond het ontwikkelen van nieuwe producten, hoe ze omgaan met problemen als startend beauty-merk en hoe ze de taken verdelen als co-founders.
-
"Na 10 jaar struggeling, ben ik in 2 maanden tijd van mijn acné afgekomen, zonder medicatie". Hoe belangrijk zijn je darmen nu echt voor je huid? En hebben we het dan over diëten? Welke supplementen kan je dan nemen, en hoe weet je welke écht goed zijn? Dr. Barbara Geusens praat met orthomoleculair therapeute Romy Noordzij over huidverbetering van binnenin. Ze bespreken het belang van metingen, waarvoor je moet opletten bij supplementen en doen ter plekke een bloedtest.
-
"I unfollowed him. I was like, really? You're a scientist?" Hoe kan je weten wie of wat betrouwbaar is en welke claims je kan vertrouwen? En wat is biohacking nu eigenlijk? Dr. Barbara Geusens praat met Iryna Kremin, founder van Innocos Conferences en zelfverklaarde "professional networker" over hoe je je lichaam beter kan begrijpen door te meten, wat zij doet om haar biometrische data te verbeteren en welke rol personalisatie hier in kan spelen.
-
"Help, ik wil er jonger uitzien!" Wat kan een dermatoloog voor je doen om dit te bereiken, en hoe weet je of een trendy behandeling echt de beloofde resultaten oplevert? Dr. Barbara Geusens praat met Dr. Dagmar Ostijn van huidkliniek Skinical over huidverjonging door middel van esthetische behandelingen en skincare. Ze bespreken de nieuwste behandelingen, het verschil tussen botox en fillers, en de tiktok-trends waar Dr. Ostijn steeds vaker mee geconfronteerd wordt in haar praktijk.