Episodi
-
Tämän kertaisen vieraani Paavo Saikkosen isältä kysyttiin, että miten yhteen perheeseen voi noin paljon sattua, johon hän vastasi, että ehkä asiat tapahtuvat sellaisille ihmisille, jotka ne jotenkin jaksavat kantaa. Paavo kertoo avoimesti häntä kohdanneista vaikeista kokemuksista, mutta myös siitä, kuinka hän on päättänyt olla antamatta periksi. Tässä inspiroivassa tarinassa kuulet, kuinka urheilu, musiikki ja läheiset ihmiset ovat kantaneet silloinkin, kun elämältä on lähtenyt pohja. Tässä sinulle meidän keskustelu Paavon kanssa... ole hyvä.
-
Omien sanojensa mukaan tämän kertainen vieraani Karla Nieminen tietää miten kehittyä, koska on itse ollut niin huono. Karla on ihmissuhdetaitojen ekspertti ja valovoimainen kouluttaja, jonka kanssa keskustelemme lapsuuden kasvuympäristöstä, uusien ihmisten kohtaamisesta, hyvistä kirjoista ja flirttailusta, mutta myös epävarmuudesta ja yksinäisyydestä. Tässä sinulle meidän keskustelu Karlan kanssa... ole hyvä!
Ensimmäiseksi kysyn Karlalta mitä tarkoittaa, kun hän kirjassaan kuvaa itseään ”intoverttina nörttinä ja energisenä helposti uusiin ihmisiin tutustuvana hauskanpitäjänä”. Samalla Karla kertoo, minkälaisia vaikeuksia hänellä on ollut ihmissuhteiden suhteen.
8:30 kysyn Karlalta minkäliasessa lapsuudenkodissa hän on kasvanut ja puhumme hänen lapsuudestaan sekä lapsista ja heidän kohtaamistaidoista yleensä.
14:30 Karla kertoo vinkkejään valmistautumisesta esiintymistilanteeseen
19:30 kysyn Karlalta, mitä tapahtui vuonna 2001, kun hän aloitti matkansa ihmissuhdetaitojen kehittäjänä
24:00 Karla kertoo, kuinka hän päätti lähteä yrittäjäksi ja miten hänen yrittäjyytensä on edistynyt
39:15 kysyn pitäisikö suomalaisten flirttailla enemmän
46:30 Karla kertoo hänelle tärkeitä vinkkejä ihmisten kohtaamisen taidoista
48:00 puhumme yksinäisyydestä ja siitä, miten sen voisi voittaa
Linkkejä:
Jäänmurtajat
Aalto Center for Entrepreunership
AIESEC
Kehity sellaiseksi kuin haluat -blogi
YleX
Otava
Supla
Tinder
Elä paremmin -blogi
Kirjat:
Olet hyvä tyyppi
Kiltti tyttö ei pääse pomoksi
Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
Hanoi Rocks
Mainitut ihmiset:
Ilkka Koppelomäki
Les Giblin
Keith Ferrazzi
Neil Strauss
Juha Vuorinen
Jevgeni Särki
Martti Ahtisaari
Barack Obama -
Episodi mancanti?
-
Erinomainen ruotsalaiskirjailija Fredrik Backman kirjoitti kirjassaan Kiekkokaupunki seuraavat sanat: ”Ja kun tarpeeksi monet ovat tarpeeksi hiljaa, kourallinen ääniä voi antaa sen vaikutelman että kaikki huutavat”. Yacine Samb on muun muassa malli, voimistelija ja Googlen Pohjois-Euroopan tuotemarkkinointipäällikkö ja hän kertoo tässä jaksossa rohkeasti kokemuksistaan. Päädymme puhumaan niin ystävien merkityksestä kuin rasismista, sekä valtavasta luovuudesta että äärimmäisestä kapeakatseisuudesta, avoimuudesta, toisen ihmisen ymmärtämisen tärkeydestä ja mielen voimasta. Tässä meidän keskustelu Yacinen kanssa … ole hyvä.
-
Tässä jaksossa sain ohjelmaan vieraiksi sarjakuvailevan pariskunnan Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen. Heidän kanssaan puhumme totta kai sarjakuvista, mutta myös henkilökemiasta, uusista aluista, tabuista ja luonnollisesti pienistä petoeläimistä. Ohjelmassa mainitaan myös kuva pariskunnan seinällä ja tämän kuvan voi bongata jakson kuvasta. Ota siis tästä haltuun meidän keskustelu… ole hyvä.
Aluksi puhumme siitä, miten Jarkon ja Marjan sarjakuvien tekeminen on saanut alkunsa sekä mistä kiinnostus sarjakuvaan on saanut alkunsa.
8:00 alkaen Jarkko kertoo, kuinka hän lopulta päätyi piirtämään sarjakuvaa työkseen. Tämän jälkeen hän kertoo, kuinka Kamala luonto sarjakuva on saanut alkunsa.
11:30 kysyn Jarkolta ja Marjalta, miten he ovat tavanneet toisensa ja samalla he kertovat, kuinka he päätyivät työskentelemään yhdessä.
23:00 keskustelemme Kamala luonto sarjakuvan logiikasta ja siitä, miten tämä maailma avautuu tai on avautumatta ihmisille. Tämän lisäksi keskustelemme siitä, miten joskus sarjakuvaa hiotaan todella tarkkaan.
28:00 pariskunta kertoo heidän tavastaan työskennellä, viikkosuunnitelmista sekä heidän rooleistaan.
34:00 puhumme tarkemmin pariskuntana työskentelystä ja parisuhteen hoitamisesta.
39:00 kysyn niistä uusista mahdollisuuksista, joita kahdestaan työskentely on tuonut.
41:00 puhumme sarjakuvan arvostuksesta Suomessa.
47:00 Jarkko ja Marja kertovat mitä uutta sosiaalinen media on tuonut sarjakuvaan ja mikä strippi oli käänteentekevä some-suosion suhteen.
Lopuksi kysyn luonnollisesti, kuka Jarkolla ja Marjalla tulee mieleen, kun sanotaan hyvä ihminen ja Marja ehtii vastata ensin…
Linkkejä:
Nightwish
Asterix
Lucky Luke
Tintti
Tatu ja Patu -kirjat
Pöyrööt –sarjakuva
Otava -kustannusyhtiö
Mainitut ihmiset:
Floor Jansen
Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Liisa ja Arttu Seppälä -
Nordic Business Forumin perustajajäsen Hans-Peter Siefen on rakentamassa johtajia, jotka muuttavat maailmaa. Vuosittaisen tapahtuman tavoitteena on aliluvata ja ylitoimittaa. Hans-Peter uskoo suunnittelun ja tavoitteiden tärkeyteen mutta muistuttaa, että aina pitää jättää väljyyttä yllätyksille. Kuulemme myös miksi on tärkeämpää rakastua asiakkaille tuotettuun arvoon kuin itse tuotteeseen. Tässä sinulle meidän keskustelu Hans-Peterin kanssa… ole hyvä.
-
Tekemisen arvo määrittyy uudestaan joka päivä. Näistä lähtökohdista Sami Saarenpää päätyi rullalautailun kautta lumilautailun ammattilaiseksi ja myöhemmin lajin ääneksi televisiossa sekä valokuvaajaksi. Tässä jaksossa puhumme lumilautailusta, kuvaamisesta, oikeisiin asioihin keskittymisestä ja ystäväporukan merkityksestä. Tässä sulle meidän keskustelu Samin kanssa… ole hyvä!
-
Kun epäonnistumisiin osaa asennoitua niin, että ne ovat tärkein yksittäinen asia, mitä elämässä voi tapahtua, niin heittäytyminen on luonnollista. Tämän kertainen vieraani Tomi Kokko opettelee riskinottoa päivittäin muun muassa hyppäämällä kylmään mereen tai maailman korkeimman benji-hypyn. Puhumme myös universumin kuuntelemisesta, esiintymispelosta ja totta kai oikeasta ravinnosta. Tässä sulle meidän keskustelu Tomin kanssa... ole hyvä!
Alussa puhumme Tomin kanssaan hänen tavoitteestaan auttaa miljoonaa ihmistä.
4:59 Tomi kertoo hänen kokemuksestaan maailman korkeimmasta benji-hypystä Macaon saarella. Samalla puhumme peloista, heittäytymisestä ja itsensä voittamisesta. Tomi kertoo, miten hän on voittanut pelkonsa puhua ihmisten edessä.
16:44 alkaen Tomi kertoo, miten hän päätyi lähtemään Australiaan ja mitä hän siellä teki.
26:26 Tomi kertoo, kuinka hän päätyi lähes kahdeksan Australian vuoden jälkeen lähtemään takaisin Suomeen.
28:00 Tomi pohtii, mistä hän tunnistaa sydämen tai universumin äänen, jota hän on monessa ratkaisevassa tilanteessa elämässään kuunnellut.
30:40 kysyn Tomilta, mitä epäonnistumiset hänelle merkitsevät.
39:32 keskustelemme elämäntapamuutoksesta ja siitä, miten se kannattaa aloittaa. Tomi painottaa myös henkilökohtaisen vision tärkeyttä.
42:20 kysyn Tomilta, mistä hän unelmoi.
44:25 Tomi kertoo hänen mottonsa olevan ”Take action” ja perustelee, mitä tämä tarkoittaa
46:25 kuulemme Tomin aamurutiineista ja niiden tärkeydestä. Puhumme tässä yhteydessä vielä kiitollisuudesta. -
Tässä jaksossa vieraanani on bloggaaja ja yrittäjä sekä sosiaalisen median moniosaaja Kerttu Pylvänäinen. Hänen kanssaan keskustelemme elämän kokonaisvaltaisuudesta, pienistä kauniista asioista, arjen tasapainottamisesta sekä hyvän puhumisesta selän takana. Tässä sinulle meidän keskustelu Kertun kanssa… ole hyvä!
-
Tässä jaksossa vieraanani on Ilkka Koppelomäki. llkka on kansainvälisesti sertifioitu NLP-kouluttaja ja valmentaja, jonka perustama Uskalla Innostua -tiimi on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä kehittämiseen vuodesta 2007 lähtien. Ilkan kanssa puhumme asenteen tärkeydestä, ystävien vaikutuksesta, itsensä haastamisesta ja kylmistä suihkuista. Kaiken keskiössä on elämästä nauttiminen nyt ja tässä.
-
Kohtaaminen on taito, jonka voi oppia, mutta arvostaminen on asenne. Tämänkertainen vieraani Jukka Sinnemäki on innovatiivinen opettaja ja Global Teacher Prize finalisti, joka haluaa tunnistaa myös oppilaidensa näkymättömän osan. Hän luottaa opetustyössään Aki Hintsan ajatukseen, että ”menestys on hyvinvoinnin sivutuote” ja panostaa lasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Keskustelemme koulun ja kodin yhteistyöstä, toisten kunnioituksesta sekä maailman ympäri teleporttaamisesta.
-
Onnistuminen on harjoiteltujen rutiinien toistamista tiukassakin tilanteessa. Tämän tietää tämän kertainen vieraani Markko Haukkamäki, joka toimii tällä hetkellä ilmavoimien pioneeriupseerina. Marko on tehnyt puolustusvoimissa merkittävää uraa räjähteiden raivaajana ja kansan kielellä pomminpurkajana. Markon kanssa keskustelemme raivaamisen lisäksi arvovaltaan ja kohtaamiseen perustuvasta johtamisesta, rutiinien tärkeydestä ja elämässä oikealle polulle ajautumisesta. Tässä sinulle meidän keskustelu Markon kanssa… ole hyvä.
-
Tässä jaksossa istahdin Kati Partasen Sohvalle keskustelemaan hänen työstään Punaisen Ristin avustustyöntekijänä- Kati on yli viidentoista vuoden aikana kiertänyt kymeniä avustuskohteita ympädi maailmaa. Kun hän kymmenvuotiaana näki avustussaattueen televisiossa ajavan auringonlaskuun syttyi liekki, joka ei vieläkään ole sammunut. Kati tiedostaa, ettei hän yksin pysty pelastamaan koko maailmaa, mutta jokainen askel on kohti parempaa.
-
Äiti Teresa on sanonut, että ”emme voi kaikki tehdä suuria tekoja, mutta voimme tehdä pieniä tekoja suurella rakkaudella”. Tämä asenne näkyy tämänkertaisen vieraani Tiina Vainion kaikessa tekemisessä. Hänen mutkaton asenteensa elämään on mahdollistanut sen, että hän on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta toimia yrittäjänä, palkkatyöntekijänä, tapahtumajärjestäjänä ja hyväntekeväisyystyössä sekä äitinä. Tässä jaksossa äitiys näkyy ja kuuluu, kun jälkimmäisellä puolikkaalla haastatteluun mukaan tulee kolmen kuukauden ikäinen Vili. Tässä sinulle meidän keskustelu Tiinan ja vähän Vilinkin kanssa… ole hyvä.
-
Tässä jaksossa teen poikkeuksen, kun keskustelen kahden ihmisen kanssa. Nana ja Juhan Simelius muodostavat kuitenkin erottamattoman tiimin pariskuntana, äitinä ja isänä sekä valokuvaajina. Heidän elämänasenteensa pohjautuu ihmisen kohtaamiseen ja yhteisöllisyyteen sekä yleiseen ihmisten kunnioittamiseen. Simeliukset ovat kuvanneet suomalaisia supertähtiä Antti Tuiskusta Teemu Selänteeseen ja huippumalleista tavallisiin tallaajiin. Kaikissa ihmisissä he kuitenkin näkevät samaa kauneutta ja kaikki valo on samaa valoa.
-
Tässä jaksossa pääsin keskustelemaan Vilma Luoma-aho kanssa. Vilma on viestinnän johtamisen professori Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Vilman kanssa puhumme itsenäisyyspäivän tunnelmissa suomalaisuudesta ja Suomi-brändistä. Hän selventää mitä sosiaalinen pääoma tarkoittaa, minkälaista elämää meidän tulisi elää osana vaahtoyhteiskuntaa ja mikä on Whuffie ja missä sitä tarvitaan. Keskustelemme myös uran ja vanhemmuuden yhdistämisestä, matkustamisesta meditatiivisena vastapainona junnaavalle arjelle sekä kuivaneulagrafiikasta. Tässä sinulle meidän juttutuokio Vilman kanssa… ole hyvä.
-
Tässä jaksossa pääsin juttelemaan Arto Joensuun kanssa. Arto on suomalais-bolivialais-intialainen Orimattilassa syntynyt Tornion jälkeläinen, joka lapsena haaveili ammattilaisjalkapalloilijan ja lentäjän ammateista. Arton polku on kulkenut Espanjassa ja Boliviassa vietettyjen lapsuusvuosien jälkeen Nokian huipputiimistä Dubizzlen kansainväliseen start up ympäristöön Dubaihin ja sieltä edelleen Gamebookille ja Espooseen, jossa hän perheensä kanssa nykyään vaikuttaa. Arto avaa elämänfilosofiaansa, jonka keskiössä on hänen veljeltään oppimansa ajatus: ”doing good things with good people”.
-
Ensimmäisessä jaksossa keskustelemme Ville Kinaretin kanssa. Ville on tunnettu radioääni, joka tällä hetkellä työskentelee Radio SuomiRockin aalloilla yhdessä juntajakollegoidensa Mikko Honkasen ja Shirly Karvisen kanssa. Tämän lisäksi Ville on perhestatuksen omaava muusikko, samoilija ja nyrkkeilyn harrastaja, joka stoalaisella elämänasenteellaan ottaa uusia paikkoja eksymällä haltuun. Villen kanssa juttelemme himanktalaisuudesta, isänä olemisesta, siitä miten Ville päätyi radioon töihin, nykynuorista ja monesta muusta aiheesta. Klikkaa ja kuuntele meidän keskustelu... ole hyvä!
Intron musiikki: Kasimir Kantonen
Promokuvat: Nana ja Juhana Simelius