Episodi
-
INFRA ry:n 70-vuotista taivalta maarakentajan asialla juhlittiin marraskuun alussa Tampereella. INFRAPODI jalkautui juhlaväen sekaan ja nappasi sekalaisen sakin vieraita piinapenkkiin. Ääneen pääsivät INFRA Hämeen toiminnanjohtaja Antti Astrén ja puheenjohtaja Henrik Bos, INFRA:n hallituksen puheenjohtaja Juha Arvola, INFRA Uusimaan ja INFRA ry:n entinen puheenjohtaja Nina Lindström sekä ”baaritiskiltä bongatut” Jarmo Ikonen ja Per ”Pärre” Fjäder. Kuuntelee autenttiset tunnelmat juhlahumun keskeltä!
-
Paljon kysytty konekaupan kakkosjakso vihdoin eetterissä! Miltä näyttää konekaupan markkinat syksyllä 2024? Voittaako vety vai sähkö? Mitä eroa on muovi- ja lasituopilla? Tämä selviää INFRAPODIN konekauppiaat vol 2 -jaksosta, jossa vieraina Juha-Matti Haapala Liebherriltä ja Joni Tukiainen Volvolta.
-
Episodi mancanti?
-
Vakuuttamisen voi nähdä välttämättömänä pahana, liiketoiminnan riskien hallintana tai vaikka tapana sitouttaa henkilöstöä yritykseen. Mitä vakuuttamisesta olisi hyvä jokaisen yrittäjän ymmärtää, ja voiko vakuutusyhtiö olla jopa kumppani yritykselle? Tätä, ja paljon muuta, avaa Samuel Kuutti Fenniasta.
-
Pekka Petäjäniemi on Suomen suurimman infratilaajan Väyläviraston hankintajohtaja. Mitä työhön kuuluu? Kuinka tarkalla korvalla Väylävirasto kuuntelee urakoitsijoita ja mihin suuntaan hankintakriteerit ovat kehittymässä? Vastaukset löytyvät pitkähköksi venähtäneeltä kesätauolta palanneen INFRAPODI:n tuoreesta jaksosta.
-
Onko ratamies erimies ja vieläkö on topparoikkia? Tähän vastaavat ratarakentamiseen ja kunnossapitoon keskittyvässä jaksossa Antti Vierimaa ja Kari Nevala Destia Raililta.
-
Miten stressiä hallittiin kultaisella 70-luvulla? Kuka puhui sujuvaa norjaa liiton reissulla? Näitäkin teemoja sivuavat alalla lähes kaiken nähneet legendat Ari Salonen (Laatutyö Oy) ja Pertti Varakas (Rakva Oy).
-
INFRAPODIn vapun erikoisjaksossa heittäydytään ihan kreisiksi. Skumppapullot poksuvat ja pillit vinkuvat, kun yllätysvieraiksi saapuvat nuoret yrittäjät Ville Sainio ja Aapo Lahtinen. Juttu velloo ajankohtaisista teemoista konekauppoihin, mutta miksi Panulla on vaikeuksia ravintolavarausten kanssa? Tämä kaikki, ja paljon muuta, INFRAPODIn wappuspesiaalissa.
-
Miten päädytään kaupungininsinööriksi tai tekniseksi johtajaksi? Onko iso kuntatilaaja herra ja hidalgo vai kuntalaisten nöyrä palvelija? Vieraana Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan tekninen johtaja Kari Pudas ja Vantaan kaupungin kaupungininsinööri Henry Westlin
-
Suomen tiestön korjausvelka ei tunnu lyhenevän. Miltä tienpito ja etenkin päällystäminen näyttää pikimiesten näkökulmasta? Vieraina Mikko Immonen Iskuasfaltilta ja Toni Eskelinen Peab asfaltilta. Käsittelyssä korjausvelan lisäksi legendaarinen Lemminkäinen.
-
INFRAPODIN toisen tuotantokauden avaa vieras vallan huipulta. Tentattavaksi saapuu kokoomuksen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja ja innokas automies Timo Heinonen. Selätetäänkö korjausvelka, tehdäänkö Tallinnaan tunneli? Nämä ja paljon muuta ajankohtaista infra-asiaa tuoreimmassa podissa.
-
Mitä tekee toiminnanjohtaja? Mikä on Konepalveluryhmä tai mitä INFRA Nuorissa puuhataan? Näihin kaikkiin aiheisiin paneutuu INFRAPODI:n ensimmäisen tuotantokauden viimeinen jakso, jossa vieraana INFRA Kaakkois-Suomen toiminnanjohtaja ja väistyvä Konepalveluryhmän vetäjä Tuukka Liukko.
-
Millainen rooli infrarakentajilla on Suomen huoltovarmuuden ja yhteiskunnan kriisiajan toimintakyvyn kannalta? Miksi maarakentajilta kysellään konekalustosta? Mitä on valmiusrakentaminen ja kuka sitä tekee? Tämä selviää INFRAPODIn ryhdikkäimmässä jaksossa, jossa vieraina ovat Rakennuspoolin pääsihteeri Juha Kaitera ja puheenjohtaja SRV:n Jouni Forsman.
-
Miten tullaan INFRA:n puheenjohtajaksi? Mitä hyötyä on olla mukana myös RT:n hallituksessa ja EK:n yrittäjävaliokunnassa? Tuoreimmassa INFRAPODISSA vieraana väistyvä INFRAn hallituksen puheenjohtaja, työmies ja monialayrittäjä Jussi Tuohino.
-
Mistä voi sopia paikallisesti? Onko ok sopia konetyöstä pelkän puhelinsoiton perusteella? INFRAPODIn piinapenkkiin istahtaa tällä kertaa INFRAn työmarkkinapäällikkö Tiina Olin, joka avaa infra-alan perusjuridiikkaa. Mutta kumpi vie voiton, Matti vai Teppo? Sekin selviää tuoreimmassa jaksossa.
-
Missä jamassa on johtaminen maarakennusalalla? Voiko systemaattisella ja paremmalla johtamisella päästä parempaan tulokseen ja saavuttaa tyytyväisemmän ja tuottavamman henkilöstön? Haastavaa aihetta perkaamassa itsekin INFRAn jäsenyrittäjän palkkalistoilla oleva toimitusjohtaja Simo Pynnönen Vision Infra Oy:stä. Jaksossa mennään syvään päätyyn tittelit narikassa ja kissa pöydällä.
-
Monissa isoissa kaupungeissa erilaiset vähähiilisyystavoitteet ovat olleet arkipäivää jo useamman vuoden ajan. Maarakentamisessakin puhutaan enenevissä määrin vihreästä siirtymästä. Mitä tämä kaikki tarkoittaa perusinfrarakentajalle, ja pitääkö asiasta ahdistua vai nähdä siinä kenties business-mahdollisuuksia? Tätä kaikkea avaa INFRAn "vihreämies" Juha Laurila.
-
Melkein 70 vuotta sitten perustettiin SML – Suomen Maarakentajien Keskusliitto. Parikymmentä vuotta sitten nimi lyheni INFRA ry:ksi. Mutta mitä tämä lähes 1 600 jäsenen työnantaja- ja edunvalvontaliitto tekee? Mitä etua ja hyötyä siihen kuulumisesta voi olla pk-yrittäjälle? Näihin kysymyksiin vastaa INFRA ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö.
-
Maarakentajan keskeisimpiä yhteistyökumppaneita on konemyyjä. On valittu merkki sitten Liebherr, Volvo tai vaikka vanha kunnon Åkerman sen valinta ja kaupantekoprosessi on sekoitus järkeä, tunnetta ja yhteensopivaa kemiaa konemyyjän ja urakoitsijan välillä. Mitä kaupanteko ja asiakassuhteiden hoito vaatii konekauppiaalta? Siihen pureutuu kaikkien aikojen ensimmäinen INFRAPODI-jakso.
Vieraina Vesa Hietala / Real Machinery ja Tuomas Kallionpää / Avesco CAT.